FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Homestar Runner Quizzes, Trivia and Puzzles
Homestar Runner Quizzes, Trivia

Homestar Runner Trivia

Homestar Runner Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Online Shared Videos & Memes

Fun Trivia
16 Homestar Runner quizzes and 200 Homestar Runner trivia questions.
1.
  Homestar Runner Haiku   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
You know what a haiku is, right? A Japanese poem format of first line 5 syllables, second 7, and third 5. You know what www.homestarrunner.com is? The best Flash animation site on the Net. So can you identify characters from H*R by their haiku?
Average, 15 Qns, crisw, Jun 29 21
Average
crisw gold member
Jun 29 21
1030 plays
2.
  Strong Bad Goes Intellectual    
Multiple Choice
 10 Qns
Anyone who has visited www.homestarrunner.com knows that it's filled with the funniest Flash animations around - and almost everyone's favorite character is the outlandish Strong Bad. But did you know that Strong Bad has an intellectual side?
Average, 10 Qns, crisw, Jun 29 21
Average
crisw gold member
Jun 29 21
1014 plays
3.
  Homestar Runner Music Videos   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Some of the most amusing things at www.homestarrunner.com are the music videos and music segments in the cartoons. How much do you know about them?
Average, 10 Qns, crisw, Jun 29 21
Average
crisw gold member
Jun 29 21
766 plays
4.
  Homestar Runner!    
Multiple Choice
 25 Qns
This quiz is about the characters from the "Homestar Runner" website.
Average, 25 Qns, aquabomber37, Jun 29 21
Average
aquabomber37
Jun 29 21
1055 plays
5.
  Homestar Runner    
Multiple Choice
 15 Qns
This is a quiz for fans of cartoons on www.homestarrunner.com.
Average, 15 Qns, gamerman1124, Jun 29 21
Average
gamerman1124
Jun 29 21
1236 plays
6.
  Homestar Runner Mania!    
Multiple Choice
 15 Qns
"Homestar Runner, really great. Homestar Runner, ath-a-lete. Homestar Runner, Pom Pom too. Homestar Runner, we love you!"
Tough, 15 Qns, michrocks164, Jun 29 21
Tough
michrocks164
Jun 29 21
482 plays
7.
  Homestarrunner.com's Strong Bad E-Mails    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz is for everyone who loves the Strong Bad E-Mails on the www.homestarrunner.com website! They should be pretty easy if you've seen all the e-mails!
Average, 15 Qns, CrazyDaisy1317, Jun 29 21
Average
CrazyDaisy1317
Jun 29 21
1029 plays
8.
  Pour Me Some Hot Jones    
Multiple Choice
 10 Qns
The King of Town might enjoy this quiz as it consists of various foods found in the "Homestar Runner" online cartoon universe. I hope you will enjoy it as well.
Tough, 10 Qns, RedHook13, Jun 29 21
Tough
RedHook13 gold member
Jun 29 21
92 plays
9.
  "Homestar Runner"-The Best Website Ever    
Multiple Choice
 15 Qns
"Homestar Runner" is the coolest website in the history of the internet. Hope you enjoy the quiz!
Average, 15 Qns, AmethystEyez, Jun 29 21
Average
AmethystEyez
Jun 29 21
508 plays
10.
  Homestar Runner Characters    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the characters you will see throughout "homestarrunner.com". I will name a character from the "Old timey" or the "20x6" version, or just another person's alter-ego, and you tell which character is the alter-ego.
Average, 10 Qns, ff7lord_127, Jun 29 21
Average
ff7lord_127
Jun 29 21
526 plays
trivia question Quick Question
What kind of song did Strong Bad write that had the refrain, "The system is down"?

From Quiz "Homestar Runner Music Videos"




11.
  No, Homestar is Not A Model    
Multiple Choice
 10 Qns
This is an everyday jumble of trivia from one of the most popular flash sites around, homestarrunner.com!
Average, 10 Qns, strongbad5, Jun 29 21
Average
strongbad5
Jun 29 21
507 plays
12.
  "Homestar Runner" - "Homestar Presents:Presents    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is based on the "Homestar Presents:Presents" 2004 cartoon from "www.homestarrunner.com". Have fun and "Don't Bogart the stuffinged ham!"
Average, 10 Qns, stevedln, Jun 29 21
Average
stevedln
Jun 29 21
394 plays
13.
  "Homestar Runner" and Friends    
Multiple Choice
 10 Qns
"Homestar Runner" started out as a children's book. See if you can name the characters from the descriptions below!
Average, 10 Qns, shenron704, Jun 29 21
Average
shenron704
Jun 29 21
1212 plays
14.
  "Homestar Runner" Strong Bad Emails!    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on the Strong Bad e-mails in the website "Homestar Runner".
Tough, 10 Qns, PrinceMagus411, Jun 29 21
Tough
PrinceMagus411
Jun 29 21
1479 plays
15.
  HomestarRunner.com Minor Characters    
Multiple Choice
 10 Qns
If you've been to HomestarRunner.com, you're probably familiar with the main characters such as Homestar and Strong Bad. But how well do you know these more obscure characters?
Tough, 10 Qns, LordBehemoth, Jun 29 21
Tough
LordBehemoth
Jun 29 21
969 plays
16.
  All About "Homestar Runner"    
Multiple Choice
 10 Qns
"Homestar Runner" is one of my favorite cartoon characters. Here's a quiz about him and all of his pals.
Tough, 10 Qns, RyMy, Jun 29 21
Tough
RyMy
Jun 29 21
484 plays

Homestar Runner Trivia Questions

1. For what occasion would the "Homestar Runner" characters mix up a cup of Hot Jones?

From Quiz
Pour Me Some Hot Jones

Answer: Decemberween

In the "Homestar Runner" universe, Hot Jones is a fictional beverage similar to hot coffee or hot cocoa, though it was not specified what it is actually made of. It is often topped with whipped cream and red sprinkles. Hot Jones is served during Decemberween, a fictional winter holiday similar to Christmas that is celebrated by the "Homestar Runner" cast. Hot Jones was heavily featured in the "Puppet Stuff" episode "Decemberween Dangeresque" (December 23, 2017), where all the Hot Jones in the town was stolen by a French Canadian criminal played by a puppet version of Homestar Runner.

2. How does Strong Bad describe Homestar in the character profiles?

From Quiz Homestar Runner Mania!

Answer: Doofus, Moron, Lionel Ritchie

If you click on "Characters" and then "Homestar", you will view Homestar's profile. If you watch the whole thing, you will hear Strong Bad call him either Doofus, Moron or Lionel Ritchie. If you watch it again, he will call him something else.

3. In the "D'ween '04" cartoon, Homestar passes Homsar, who has a Salvation Army-like post, ringing something in front of a collection bucket. What is Homsar ringing?

From Quiz No, Homestar is Not A Model

Answer: a paintbrush

The paintbrush actually made a ringing sound, like a bell. Homestar thought the bucket was a spittoon, so he made a donation.

4. Cap perched on my head, I want to be a rap star, but cannot say "job."

From Quiz Homestar Runner Haiku

Answer: Coach Z

Coach Z always wears his trademark baseball cap, and dresses up as a different rap star every Halloween. His accent is somewhat Minnesotan, and he has great difficulty with words like "job."

5. What time does the clock first show, in the opening scene?

From Quiz "Homestar Runner" - "Homestar Presents:Presents

Answer: 9:59

The opening scene opens with the clock showing 9:59. "Homestar Runner" has mistakenly set the alarm for 10 p.m. again. In a rush, he crashed into things, fell down the stairs and then ran out of the house naked.

6. Who plays Renaldo in the "Dangeresque" emails?

From Quiz "Homestar Runner"-The Best Website Ever

Answer: Coach Z

Strong Bad created Dangeresque as the result of wanting to make a summer blockbuster.

7. Where do Homestar and all his friends live?

From Quiz All About "Homestar Runner"

Answer: Free Country, USA

Strong Bad mentions this in the 100th Strong Bad e-mail, entitled "Flashback".

8. Strong Bad must have studied to be an ecologist. In "Lures and Jigs," he shouts out to the fish that he is trying to catch that he has some phytoplankton. What are phytoplankton?

From Quiz Strong Bad Goes Intellectual

Answer: One-celled water plants

Most phytoplankton are green algae. But this knowledge didn't help Strong Bad catch any fish.

9. What was the first e-mail called?

From Quiz Homestarrunner.com's Strong Bad E-Mails

Answer: Some Kinda Robot

The question asked to Strong Bad was: "Do you take your wrestling mask and boxing gloves off before you go to bed?" and the response was "Well that's a stupid question, do you take off your face and hands before you go to bed? And if so, are you some kinda robot? And if so, what kinda powers do you have? Do you use them for good or for awesome?"

10. Who is Homestar's girlfriend?

From Quiz Homestar Runner

Answer: Marzipan

In Marzipan's "Character Video," Marzipan switches from saying her and Homestar are and aren't hot items. Homestar boos and cheers accordingly.

11. Who is Homestar Runner's best friend?

From Quiz "Homestar Runner" and Friends

Answer: Pom Pom

Although Pom Pom doesn't speak, Homestar seems to understand him just fine.

12. What is the full name of the person featured in the Strong Bad song "Everybody to the Limit"?

From Quiz "Homestar Runner" Strong Bad Emails!

Answer: Fhqwhgadshgnsdhjsdbkhsdabkfabkveybvf

The text of this e-mail this was featured in was, "I love you - Fhqwhgadshgnsdhjsdbkhsdabkfabkveybvf". Later on, a song was made about this person, whose name was shortened down to Fhqwhgads (pronounced fuh-HOOG-wuh-gods).

13. The main character, Homestar Runner drank 147 glasses of what beverage during "A Jumping Jack Contest"?

From Quiz Pour Me Some Hot Jones

Answer: melonade

In the Homestar Runner cartoon titled "A Jumping Jack Contest" (April 27, 2000) Homestar was competing in a contest with Strong Bad, Pom Pom, Bubs and Strong Sad. In order to sabotage Homestar, Strong Bad has The Cheat continuously hydrate Homestar by bringing him glasses of melonade, a pink juice drink. Homestar ended up drinking 147 glasses of melonade, which threatened to cause him to drop out of the competition as his urge to use the bathroom increased. However, the Poopsmith was called in to provide Homestar a "relief jar", which he filled while still jumping, keeping him in the contest.

14. Who is "The Sneak?"

From Quiz Homestar Runner Characters

Answer: The Cheat

The Sneak is the old timey version of the Cheat. You can see him in the toon : "Ballad of the Sneak" or "Parsnips a plenty." He talks by moving his long nose up and down. He is also known as the Dapper Swindler.

15. What does Strong Bad say when you get only one question right on the "Homestar Quiz"?

From Quiz Homestar Runner Mania!

Answer: "Okay, that does it. You're the stupidest guy in the world, or the stupidest girl. You'll have to pardon me, I can't see very well without my glasses."

This quiz is on the "Old Games Menu" on the games page. He says different things depending on your score. It gives you the right answer if you get it wrong, so you can always try again to get a better score.

16. Quite simpleminded, And adoring marshmallows, I skip through my life.

From Quiz Homestar Runner Haiku

Answer: Homestar Runner

Homestar is a rather dim person, but he always enjoys life to the fullest, especially when that life includes Fluffy Puff marshmallows.

17. What did "Homestar Runner" mistakenly do to the clock?

From Quiz "Homestar Runner" - "Homestar Presents:Presents

Answer: Set the alarm for 10 p.m.

The opening scene opens with the clock showing 9:59. He has mistakenly set the alarm for 10 pm again. While rushing out of the house, he looks at the calendar. Below the number 25 it says "The Dween Yo!"

18. Who comes with Homestar to search for the King of Town's sheep?

From Quiz "Homestar Runner"-The Best Website Ever

Answer: Pom Pom

Homestar and Pom Pom search and search for the King of Town's sheep until they finally realize that the King ate them all.

19. Strong Bad's favorite food is made by which company?

From Quiz All About "Homestar Runner"

Answer: Hostess

He loves Swiss Cake Rolls. He even jammed some into the website's disk drive so Homestar's website would be shut down.

20. Undoubtedly, the most well-known music video at homestarrunner.com is "Everybody to the Limit," Strong Bad's challenge to the mysterious fhqwhgads. What did Strong Bad promise The Cheat for his fine work on this video?

From Quiz Homestar Runner Music Videos

Answer: A pizza

This is probably the only video in which we see Strong Bad praise The Cheat's work.

21. Strong Bad entered the All-Wide Science Fair with a unique project. What was it?

From Quiz Strong Bad Goes Intellectual

Answer: "A Mathematic Analysis of the Effects of Caffeine on Strong Sad"

Strong Bad's conclusion in "Caffeine" was that Strong Sad + Caffeine = Science.

22. What e-mail sparked the word "Fhqwgads"?

From Quiz Homestarrunner.com's Strong Bad E-Mails

Answer: I Love You

The email only consisted of: I love you -fhqwgadsbvhgasekhklfjsebhckmgnowhtmhsatioshglsbnbvh And Strong Bad responded: "Dear Fhqwgads...can I just call you Fhqwgads? Look, Fhqwgads, the feeling is not mutual, maybe because of your long freakin' name."

23. In the second "Teen Girls Squad", what is the name of the alien-looking character who hits What's Her Face with a bat?

From Quiz HomestarRunner.com Minor Characters

Answer: Thomas

When a male character asks "What happened to her?", So And So replies "She got hurt", but the word bubble says "Thomas hit her with a bat."

24. What is one of Strong Bad's favorite pastimes?

From Quiz "Homestar Runner" and Friends

Answer: Baking

In addition to pummeling Strong Sad, Strong Bad does "enjoy baking now and again."

25. What phrase was repeated over and over in the Strong Bad techno song?

From Quiz "Homestar Runner" Strong Bad Emails!

Answer: The System is Down

This is also the name of a short cartoon.

26. Strong Bad's made up candy bar, Sblounskched was designed to look like what part of his normal attire?

From Quiz Pour Me Some Hot Jones

Answer: pants

Sblounskched made its debut in Strong Bad Email #149 "candy product" (March 21, 2006). Sblounskched was a chocolate covered candy bar made to look like Strong Bad's pants with bite taken out of it. The inside of a Sblounskched bar consisted of marshmallow vapor inside of semi-solid licorice colloids, floating inside a filling of liquid nougat. It was then covered by a "solid crispety cookety log". The log was then topped with pepperoni and "whole tiny bowls of crispy puffed rice cereal". Rather than have a standard candy bar shape, Strong Bad thought his pants would make the candy sell better and that the bite mark would deter any candy thieves.

27. Who is "The Thnikkaman?"

From Quiz Homestar Runner Characters

Answer: Bubs

Bubs wears a pair of sunglasses and a piece of paper with a "tH" on it. He often says: "Yeah, Shut up, kids!." The Thnikkaman left Marzipan a message that said: "You got a call from the Thnikkaman, and asked her to join his Thnikkaband.

28. What does it say below "Parsnip Depot" in the "Parsnips A Plenty" toon?

From Quiz Homestar Runner Mania!

Answer: No Hobos

You have to be pretty observant to see this one. "Parsnips A Plenty" was the first toon that featured Homestar as a 1930's version.

This is category 24104
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.