FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Michaels Shawn Quizzes, Trivia and Puzzles
Michaels Shawn Quizzes, Trivia

Shawn Michaels Trivia

Shawn Michaels Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Entertainment Trivia
  6. »
  7. Wrestling Personalities L-R

Fun Trivia
6 Shawn Michaels quizzes and 60 Shawn Michaels trivia questions.
1.
  Shawn Michaels: The Man, The Myth, The Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is all about my favourite wrestler: Shawn Michaels. I hope that you enjoy my quiz!
Average, 10 Qns, divalicious272002, Feb 25 10
Average
divalicious272002
4982 plays
2.
  The Career of the Greatest: Shawn Michaels   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
As one of the greatest wrestlers of all time, Shawn Michaels has had a lot of ups and downs. This quiz hopes to bring you through a lot of them.
Average, 10 Qns, Dxfan555, May 24 10
Average
Dxfan555
720 plays
3.
  Heartbreak, Shawn Michaels    
Multiple Choice
 10 Qns
This is the second part of my Shawn Michaels quizzes. He finally broke away from The Rockers. This will quiz you on Shawn Michaels' career from 1992 to 1996.
Average, 10 Qns, hatchet17, Mar 15 06
Average
hatchet17
1976 plays
4.
  The Rocker known as Shawn Michaels    
Multiple Choice
 10 Qns
Here's the first quiz on a living legend named Shawn Michaels. This first quiz will take you back to The Rocker era where he teamed with Marty Jannetty. This goes from 1988 and it will end in 1992.
Tough, 10 Qns, hatchet17, Jul 07 04
Tough
hatchet17
1228 plays
5.
  The Heartbreak Kid Lays Down for No One    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is on my favorite wrestler, "The Heartbreak Kid", Shawn Michaels.
Tough, 10 Qns, jgrangers2, May 04 08
Tough
jgrangers2
884 plays
6.
  Shawn Michaels' "Summer Slam" 2002 Match    
Multiple Choice
 10 Qns
When I watched the match with Shawn Michaels at "Summer Slam" 2002, I thought it was the best match ever in 2002. So I decided to do a quiz on it. You must have watched the match more than once or this might be hard. OK get ready and here we go!
Difficult, 10 Qns, kurts no 1 fan, Nov 12 02
Difficult
kurts no 1 fan
2652 plays
trivia question Quick Question
Shawn made his comeback in what year?

From Quiz "The Career of the Greatest: Shawn Michaels"





Shawn Michaels Trivia Questions

1. What is Shawn Michaels' finishing move?

From Quiz
The Career of the Greatest: Shawn Michaels

Answer: Sweet Chin Music

"Sweet Chin Music" is one of the most dominant moves in the history of professional wrestling. He came up for the name of it while watching a baseball game!

2. Shawn Michaels first Pay Per View Singles Match took place at which Pay Per View?

From Quiz The Heartbreak Kid Lays Down for No One

Answer: King of the Ring

Michaels' first Pay Per View singles match took place at "King of the Ring" 1988 when he defeated Danny Davis in the first round of the tournament, however, he would go on to lose to Ron Bass in the next round.

3. Who eliminated Shawn Michaels in the 1992 "Royal Rumble"?

From Quiz Heartbreak, Shawn Michaels

Answer: Shawn Michaels and El Matador eliminated each other

This was Shawn Michaels' first major event that Shawn Michaels appeared without Marty Jannetty. El Matador and Michaels were battling out on the ropes and they ended up eliminating each other.

4. Shawn Michaels entered World Wrestling Federation as one half of the tag team known as The Rockers. Which event did that team make their Pay Per View debut?

From Quiz The Rocker known as Shawn Michaels

Answer: Survivor Series 1988

He was part of a huge tag team Survival Match. It consisted of 5 teams on each side battling it out. The Rockers and Brain Busters both got disqualified for brawling.

5. In which state was Shawn born?

From Quiz Shawn Michaels: The Man, The Myth, The Quiz

Answer: Arizona

Michael Shawn Hickenbottom was born on July 22, 1965. The family moved to England shortly after the birth of their son. The family then moved to Del Rio, Texas, where his father was a base commander at Laughlin Air Force Base. As the child of a base commander, Shawn attended many schools. After leaving Del Rio, the family then moved to San Antonio, Texas.

6. Who was Shawn Michaels' opponent in the match?

From Quiz Shawn Michaels' "Summer Slam" 2002 Match

Answer: Triple H

This match was meant to be Shawn Michaels' last match, but he has made plans for the future. It says this on the WWE website.

7. Shawn Michaels was in one of the best tag teams of all time, The Rockers. What was his tag team partner's name?

From Quiz The Career of the Greatest: Shawn Michaels

Answer: Marty Jannetty

Michaels and Jannetty caused havoc on the tag-team scene from 1985 to 1991. They were known for their high-flying style that was not well known in the U.S. at that time, and for revolutionizing the tag-team division.

8. Later in his career, Michaels would dub himself Mr. Wrestlemania. His first "Wrestlemania" was as a member of the tag team, The Rockers, with Marty Jannetty. Who defeated The Rockers at "Wrestlemania V"?

From Quiz The Heartbreak Kid Lays Down for No One

Answer: The Twin Towers

The Twin Towers, Big Bossman and Akeem, defeated Michaels and Jannetty in their first "Wrestlemania" appearance. The Rockers would go on to compete in two more "Wrestlemanias" together.

9. Which tag team did Shawn Michaels and Marty Jannetty face at the fifth "Wrestlemania"?

From Quiz The Rocker known as Shawn Michaels

Answer: Twin Towers

The Twin Towers consisted of Big Boss Man and Akeem. The match ended shortly after Boss Man "Powerbombed" Michaels. This was Shawn Michaels' first "Wrestlemania."

10. Shawn has his son's name tattooed on his left wrist. What is his son's name?

From Quiz Shawn Michaels: The Man, The Myth, The Quiz

Answer: Cameron

Cameron Cade Hickenbottom was born on January 6, 2000, at a hospital in San Antonio. He was born approximately 9:00 AM, and weighed in at 7 lbs. 3 oz. He is said to look like his famous father.

11. Who entered the ring first?

From Quiz Shawn Michaels' "Summer Slam" 2002 Match

Answer: Shawn Michaels

Shawn Michaels entered the ring first. The fans were cheering and fire works were blasting off.

12. When the Rockers had their nasty breakup in 1991, it led to a long on and off feud. On what talk show did they have that breakup?

From Quiz The Career of the Greatest: Shawn Michaels

Answer: The Barber Shop

Michaels threw Jannetty through that barber shop window in 1991. That propelled Michaels into a singles career that, to say the least, was a success.

13. Who did Shawn Michaels wrestle at the 1993 "Royal Rumble"?

From Quiz Heartbreak, Shawn Michaels

Answer: Marty Jannetty

This event also had Sherri turn her back on Michaels. Jannetty made his return to television and was beating up Michaels. He grabbed his mirror and was about to hit him with it. Michaels grabbed Sherri and pulled her in front of him. Sherri smacked him pretty hard. Michaels was the Intercontinental Champion at the time and retained the title as well.

14. Who eliminated Shawn Michaels at the 1990 "Royal Rumble?"

From Quiz The Rocker known as Shawn Michaels

Answer: Ultimate Warrior

Marty Jannetty was number three in the match and got eliminated by Ted Dibiase. Warrior was eliminated by Hogan only a few moments after he eliminated Michaels. Hogan won that year's "Royal Rumble."

15. Shawn is married to the "Nitro" girl formerly known as "Whisper". What is her real name?

From Quiz Shawn Michaels: The Man, The Myth, The Quiz

Answer: Rebecca

They met through mutual friends in the wrestling business, Kevin Nash and Scott Hall, when they were making the jump to WCW. They were married on April 1, 1995.

16. When Shawn Michaels got thrown out of the ring for the first time, he came back in and did a move. What was the move he did?

From Quiz Shawn Michaels' "Summer Slam" 2002 Match

Answer: 'Spear'

The match started with Shawn Michaels throwing a cloth in Triple H's face. They did a few punches and kicks until Triple H threw Shawn out the ring. Shawn came back in and hit a "Spear".

17. What was Shawn Michaels' first televised title in the WWE?

From Quiz The Career of the Greatest: Shawn Michaels

Answer: Intercontinental Championship

He won the title from The British Bulldog on October 27, 1992 at "Saturday Night's Main Event". He lost it seven months later to his former tag-team partner Marty Jannetty.

18. Michaels became the first Grand Slam Champion in, then, WWF history. Which of the four major titles did he win last?

From Quiz The Heartbreak Kid Lays Down for No One

Answer: European Championship

It wasn't until "One Night Only" 1997 that HBK won the European Championship. He had won each of the other three titles prior to that year.

19. What was the name of the tag team the Rockers faced at the sixth "Wrestlemania"?

From Quiz The Rocker known as Shawn Michaels

Answer: Orient Express

The match ended when Sato threw salt into Jannetty's eyes. Jannetty was on the outside and got counted out.

20. Which title belt has Shawn not won at least three times?

From Quiz Shawn Michaels: The Man, The Myth, The Quiz

Answer: WWE European Title

He defeated Davey Boy Smith for the WWF European Title on September 20, 1997 in a Pay Per View dubbed "One Night Only" in Birmingham, England. It could have been a warning to Bret "The Hitman" Hart. Less than two months later the infamous "Montreal Mugging", as some have called it would take place between Bret and Shawn at "Survivor Series" - 1997.

21. How many times did Shawn Michaels do the 'Sweet Chin Music'?

From Quiz Shawn Michaels' "Summer Slam" 2002 Match

Answer: 1

He hit the move when Triple H was holding a chair, the chair smacked into Triple H's face. Triple H used this chair to hurt Shawn Michaels' back. He once broke his back.

22. At what Pay-Per-View did Michaels win his first World Championship?

From Quiz The Career of the Greatest: Shawn Michaels

Answer: WrestleMania 12

He won it on the night of March 31, 1996, after he defeated Bret "Hitman" Hart.

23. The first ever televised 'Ladder Match' was held at "Wrestlemania X". The final fall of the match was when Razor Ramon pushed the ladder down with Michaels landing on the rope. Which part of his body got tangled in the rope first?

From Quiz Heartbreak, Shawn Michaels

Answer: Leg

The ropes were between his legs and as he fell off, his leg got tangled. After he struggled to get out, his arm got tangled. This helped Razor climb the ladder to grab the Intercontinental title.

24. Who trained Shawn for a career in Professional Wrestling?

From Quiz Shawn Michaels: The Man, The Myth, The Quiz

Answer: Jose Lothario

Jose was a legend down in the southern states and all over Mexico. He taught Shawn all about the Luche Libre style (translated means freestyle wrestling) and the more "Americanized" style of it as well. He started to train Shawn just before Shawn's 18th birthday. Shawn would later debut on October 16, 1984.

25. What was the first weapon thrown into the ring?

From Quiz Shawn Michaels' "Summer Slam" 2002 Match

Answer: A trash can

The trash can was thrown in by Shawn Michaels. This was when Shawn Michaels got back into action and started to beat up Triple H.

26. Michaels won his first singles title at a 1992 taping of "Saturday Night's Main Event". Who did he defeat?

From Quiz The Heartbreak Kid Lays Down for No One

Answer: British Bulldog

Michaels defeated the Bulldog to win the Intercontinental Championship, his first official taste of WWF gold.

27. Who was Shawn's long-time female valet in the early 1990's?

From Quiz Shawn Michaels: The Man, The Myth, The Quiz

Answer: Sensational Sherri Martel

She is the woman heard screaming "Oh Shawn" at the beginning of his entrance music "Sexy Boy".

28. What was the first weapon used in the match?

From Quiz Shawn Michaels' "Summer Slam" 2002 Match

Answer: A trash can lid

Shawn Michaels used this from the outside of the ring. Triple H was in the ring and Shawn was hanging from the rope. He used the weapon and got back in the ring by doing a backwards roll on the ropes.

29. Shawn Michaels went into retirement in 1998. Who was his last opponent?

From Quiz The Career of the Greatest: Shawn Michaels

Answer: "Stone Cold" Steve Austin

He broke his back in the Casket Match against The Undertaker at "Royal Rumble" 1998. But as champion he wanted to pass the torch down to Austin at "WrestleMania 14".

30. Who did he defeat for his first WWF World Heavyweight Title?

From Quiz Shawn Michaels: The Man, The Myth, The Quiz

Answer: Bret "The Hitman" Hart

It was on March 31, 1996 at the Arrowhead Pond in Anaheim, California while 18,852 wrestling fans watched in awe at the athleticism and the stamina of these two men. The match took us to a place few (if any) will dare to tread. The match lasted 61 minutes and 52 seconds. For his second title reign he beat "Psycho" Sid in the Alamo Dome at the "Royal Rumble" - 1997. The third title reign started off tainted (it was the "Survivor Series" - 1997 in Montreal.) He won his fourth title at "Survivor Series - 2002 in New York City's Madison Square Garden as part of the first ever "Elimination Chamber Match"

This is category 6630
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.