FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Other Enid Blyton Books Quizzes, Trivia and Puzzles
Other Enid Blyton Books Quizzes, Trivia

Other Enid Blyton Books Trivia

Other Enid Blyton Books Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Blyton, Enid

Fun Trivia
As well as the various series for which she is best known, Enid Blyton wrote a number of stand-alone books for children.
7 quizzes and 70 trivia questions.
1.
  Do You Remember "The Wishing Chair"?   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Join Peter, Molly and Chinky as they explore strange new lands in their wishing chair. But beware! Danger may be just around the corner, and you will need to be careful as we explore the world of Enid Blyton's "The Adventures of the Wishing Chair".
Average, 10 Qns, poshprice, Feb 11 09
Average
poshprice
406 plays
2.
  The Children of Cherry Tree Farm   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is by first quiz, and it is about Enid Blyton's book, "The Children of Cherry Tree Farm". I hope you enjoy it!
Average, 10 Qns, amank2, May 20 08
Average
amank2
369 plays
3.
  The Naughtiest Girl    
Multiple Choice
 10 Qns
"The Naughtiest Girl" is a popular book series by Enid Blyton. This is a quiz on those books.
Tough, 10 Qns, tr34, Jan 02 21
Tough
tr34
Jan 02 21
199 plays
4.
  The Naughtiest Girl Again    
Multiple Choice
 10 Qns
'The Naughtiest Girl Again' is one of Enid Blyton's best books! How well do you remember the story?
Average, 10 Qns, girlluck, Oct 27 07
Average
girlluck
975 plays
5.
  The Children of Willow Farm    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my second quiz, on the second book in Enid Blyton's farm trilogy, "The Children of Willow Farm". I hope you enjoy it!
Average, 10 Qns, amank2, Jul 13 07
Average
amank2
316 plays
6.
  The Six Bad Boys    
Multiple Choice
 10 Qns
This book is the fourth book of Enid Blyton's bestselling Family series.
Average, 10 Qns, Mayuri12, Apr 15 13
Average
Mayuri12
128 plays
7.
  Come to the Circus    
Multiple Choice
 10 Qns
"Come to the Circus" is Enid Blyton's book all about Fenella and her new life when she goes to live in a circus.
Tough, 10 Qns, Rowena8482, Apr 15 09
Tough
Rowena8482 gold member
308 plays
trivia question Quick Question
Where did the children's parents travel to?

From Quiz "The Children of Cherry Tree Farm"





Other Enid Blyton Books Trivia Questions

1. Which author has taken this series ("The Naughtiest Girl" series) into six further books (from the fifth book to the tenth book)?

From Quiz
The Naughtiest Girl

Answer: Anne Digby

The first four books were written by Enid Blyton. The next six books are written by Anne Digby.

2. What are the names of the cottages that the two new families move into?

From Quiz The Six Bad Boys

Answer: Hawthorns Cottage and Summerhayes

Two families move into the Hawthorns Cottage and Summerhayes. The Kents move into Hawthorns Cottage, while the Berkleys move into Summerhayes.

3. Fenella has lived with her Aunt Janet since her parents died when she was very young. Why does she now have to leave Aunt Janet and go to live with her Uncle Ursie and Aunt Lou at the circus?

From Quiz Come to the Circus

Answer: Aunt Janet marries and moves to Canada

Aunt Janet suddenly announces she is to be married and is emigrating to Canada. Ten year old Fenella is very upset when she realises she isn't going, but must go to the circus to live with Uncle Ursie and Aunt Lou.

4. What were Peter and Molly shopping for when they first stumbled across the wishing chair?

From Quiz Do You Remember "The Wishing Chair"?

Answer: A birthday present for their mother

In the very first chapter of the book, Peter and Molly stumbled upon an adventure whilst looking for a birthday present for their mother. As they waited patiently for a piece of paper to wrap their mother's present in, an angry wizard locked them in, and demanded that they help him find a red fox that had escaped from a box. Frightened, the children sat down in an old chair, which suddenly rose into the air and flew out of the window, rescuing them from the angry wizard and his pixie assistant.

5. What is the name of the cook who works at Willow Farm?

From Quiz The Children of Willow Farm

Answer: Harriet

Harriet is a very happy and smiling person. She loves the children, and makes very nice meals and treats. Her niece, Fanny, helps her in the kitchen. Harriet lives in the house with the family. She also worked for the previous owners.

6. In "The Children of Cherry Tree Farm", what is the name of the character that likes to paint country scenery?

From Quiz The Children of Cherry Tree Farm

Answer: Rory

Rory is the oldest child. He is a 'big' boy, thirteen years old, black-haired and brown-eyed. Rory is very protective of his brother and sisters. Strangely, during the whole book, Rory doesn't paint a single picture! Sheila is the second oldest child. She is a pretty girl, twelve years old and curly-haired. Benjy is the second youngest. He is a very dreamy, eleven year old boy. He loves and understands nature and all its creatures. Benjy is very focused and loving to his family and friends. Penny is the baby of the family. She is nine years old. Penny tries to be grown up so that the others will let her into their secrets and take her about with them, but she is sometimes very difficult. She is a very fun loving person who cares about everyone she meets.

7. What school does Elizabeth go to?

From Quiz The Naughtiest Girl Again

Answer: Whyteleafe

Harry Potter went to Hogwarts, Elinor M. Brent-Dyer wrote the Chalet School stories and Mallory Towers was another series by Enid Blyton.

8. What is the real name of the naughtiest girl?

From Quiz The Naughtiest Girl

Answer: Elizabeth Allen

Elizabeth made up her mind in the first book that she would come back home before half term. But afterwards she changed her mind and started liking her school.

9. The Mackenzies have a dog. What is its name?

From Quiz The Six Bad Boys

Answer: Frisky

Frisky is a dog true to his name as he frisks about all the time. He is a very faithful dog.

10. Whose circus is Fenella's new home?

From Quiz Come to the Circus

Answer: Carl Crack's

Mr. Carl Crack looks every inch the Ring Master in his shiny boots, tall hat, and cracking his whip everywhere. Fenella is a timid child and is quite scared of him at first.

11. How did Peter and Molly become such good friends with Chinky the pixie?

From Quiz Do You Remember "The Wishing Chair"?

Answer: They saved him from being a servant to a cruel giant

Peter and Molly first met Chinky the pixie when, (with the help of the wishing chair), they helped him escape the clutches of the cruel giant who had enslaved him. From then on, he and the children became firm friends, so much so, that Chinky was allowed to live in Peter and Molly's playroom. He was also the one who let the children know when the wishing chair grew wings, and they went on many exciting adventures together.

12. Which child is given the responsibility to look after the chickens and ducks with Fanny?

From Quiz The Children of Willow Farm

Answer: Sheila

Sheila and Penny beg 'daddy' to be allowed to look after the birds. 'Daddy' says that in order to look after the animals properly, they have to read two huge text books. Penny soon discovers that the books are too hard for her, and then she doesn't want to look after the birds any more. Sheila doesn't like the textbooks much either, but Fanny comes to her rescue, and tells Sheila everything she needs to know about looking after the chickens and ducks. Then, when 'daddy' tests Sheila on her knowledge, he is very surprised at what she knows. As a thank-you, Sheila asks Fanny to help her look after the birds. The two keep a record of every egg the chickens and ducks lay, and are immensely proud of the work they are doing.

13. Where do Rory, Benjy, Shelia and Penny live prior to moving to Cherry Tree Farm?

From Quiz The Children of Cherry Tree Farm

Answer: London

The children live in London, in a large, two storey house. The children have lived in that house their whole lives. Penny and Benjy find it hard to leave the house because of all the happy memories that they have had there.

14. Who chose the monitors at Elizabeth's school?

From Quiz The Naughtiest Girl Again

Answer: The children

The children of the school all met at a weekly meeting to discuss various aspects of school life. Monitors were chosen at the meetings by the children in the school.

15. Who is Elizabeth's best friend?

From Quiz The Naughtiest Girl

Answer: Joan

In the first book she heard about Joan's birthday issue and made up her mind to give Joan a fine surprise that ended in a disaster with Joan in the school san.

16. What is Bob's real name?

From Quiz The Six Bad Boys

Answer: Robert

Bob's real name is Robert but he is called Bob because he likes it and it is a shorter name.

17. At first, Fenella is homesick for Aunt Janet's house, and is very unhappy until she makes a friend in the circus. Who is her first friend there?

From Quiz Come to the Circus

Answer: Willie Winkie

Willie does an act as 'Willie Winkie the Whistler" in the circus ring, with Cackles his pet goose. He can imitate all the wild birds and get them to come to him. He and Fenella soon make friends, and Willie's mother 'Aunt' Aggie also takes Fenella to her heart. The only person who isn't kind and welcoming is Aunt Lou...

18. How did Chinky the pixie not injure himself when he fell from the wishing chair?

From Quiz Do You Remember "The Wishing Chair"?

Answer: He transformed himself into a snowflake

Once, on one of many of Peter and Molly's adventures, Chinky the pixie fell from the wishing chair while it was flying high in the sky. The children were dreadfully worried, and although they searched high and low, they could not find him anywhere. However they need not have worried, as they later discovered that Chinky had simply turned himself into "a big snowflake and fell into the Buttercup Field".

19. What is the name of the lamb that Davey, the shepherd, gives Penny?

From Quiz The Children of Willow Farm

Answer: Skipperty

When Penny went to see Davey one day, she saw a little lamb, hanging around the trees on its own. When she talked to Davey about it, he told her the lamb was a runt, and was disliked. Penny's heart 'melted' when she heard him bleat, so she asked Davey if she could have the lamb. With the permission of 'daddy', Penny took the lamb, calling him Skipperty because of the way he always bounced, and he lived a wonderful life in the farm orchard. Penny tamed him, and Skipperty always followed her around, so much in fact that 'mummy' began to get annoyed with it. But soon the whole farm was used to it. When he got older, he went back and joined the flock.

20. Cherry Tree Farm is owned by Rory, Penny, Benjy and Sheila's Aunt and Uncle. What are their names?

From Quiz The Children of Cherry Tree Farm

Answer: Aunt Bess and Uncle Tim

Aunt Bess and Uncle Tim are very pleased to have the children stay with them. Aunt Bess is a very kind person, who bakes lots of yummy treats! Uncle Tim runs the farm, and is very glad of the children's assistance around the farm.

21. Who was not new this term?

From Quiz The Naughtiest Girl Again

Answer: Joan Townsend

Joan was Elizabeth`s first friend at Whyteleafe School.

22. How many items are allowed on each girl's cabinet top in the dormitories?

From Quiz The Naughtiest Girl

Answer: 6

When Elizabeth unpacked for the first time she put 11 items on her cabinet top. Nora, the room monitor, took five of those items and locked them in a cupboard, saying that only after apologizing she would get them back.

23. Fenella finds out that Aunt Lou has only been so short tempered since her own little girl died. What was her name?

From Quiz Come to the Circus

Answer: Carol

Uncle Ursie used to have a performing seal and Carol would go into the water and swim with it. One time she caught a cold and Aunt Lou didn't call a doctor in time, and Carol died. Poor Aunt Lou blamed herself and has been snappy and short tempered with everyone ever since.

24. When the family first came to Willow Farm, Benjy found a secret panel in the wall. What was behind the panel?

From Quiz The Children of Willow Farm

Answer: The electricity board

Benjy had just finished a book on a secret room that was behind a panel. So he was very excited when he saw the panel, and he leapt forward to open it. He was very disappointed to find that it was only the electricity board. The whole family laughed at Benjy's mistake; even Benjy admitted it had been very funny.

25. What is the name of the wildman that the children befriend?

From Quiz The Children of Cherry Tree Farm

Answer: Tammylan

Tammylan is a wild man. He has no human friends until he meets the children. He is the best friend of all the animals in the wood. They all come to him when they need help, or have hurt themselves, or they are being hunted, or even just to have a "chat" with him. Tammylan takes a great liking to Benjy, because the animals love Benjy nearly as much as they love Tammylan!

26. Kathleen played tricks on two girls. One was Jenny. Who was the other?

From Quiz The Naughtiest Girl Again

Answer: Elizabeth

Jenny and Elizabeth are the people Kathleen played tricks on because Jenny mimicked Kathleen's argument with the French mistress. Elizabeth had said that what Jenny said was mean but true. In the end, Kathleen owned up to playing the tricks and Elizabeth and Jenny apologised to Kathleen for being mean. The three girls became friends.

27. What is Elizabeth's favourite hobby?

From Quiz The Naughtiest Girl

Answer: gardening

John, the head of the school garden, is very glad of her help.

28. Where did Mrs. Kent start working?

From Quiz The Six Bad Boys

Answer: A beauty shop

When Mrs. Kent told Bob that she was going to start working he tried to convince her not to go, but his efforts were useless as she went to work the next day.

29. Who do Fenella and Willie go to for school lessons?

From Quiz Come to the Circus

Answer: Presto

Fenella has been to school regularly when she lived with Aunt Janet, and is a clever girl who enjoys her lessons. Willie however, has never been to a proper school, and can only barely read at all. Presto is the conjurer in the circus and is an educated man. Fenella is a bit scared of him at first, but he is a very kind man, and even does magic tricks for her when she works well at her lessons.

30. What is the name of the witch who stole Peter and Molly's cat?

From Quiz Do You Remember "The Wishing Chair"?

Answer: Witch Kirri-Kirri

Witch Kirri-Kirri stole the children's cat, Whiskers, after the wishing chair flew off with her curled up on its seat. As Whiskers was a black cat, Witch Kirri-Kirri took her so that she could help the witch with her spells. The children and Chinky the pixie then had to rescue poor Whiskers by pretending to be mice, before whisking her off home in the wishing chair.

This is category 12054
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.