FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Care Bears Quizzes, Trivia and Puzzles
Care Bears Quizzes, Trivia

Care Bears Trivia

Care Bears Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Games and Toys for Kids

Fun Trivia
The Care bears started as greeting card illustrations before becoming soft toys, and then television and film stars.
6 Care Bears quizzes and 60 Care Bears trivia questions.
1.
  The 'Care Bears' Tummy   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
As a child of the 80s I am so happy that the 'Care Bears' are making a comeback! Now my daughters can enjoy them. This quiz is about the cute little pictures on their cute little tummies.
Average, 10 Qns, LoveRCrowe, Feb 24 06
Average
LoveRCrowe
4684 plays
2.
  The Care Bears Movie   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz based on the popular Care Bears movie in which the Care Bears try to help a young magician that has been taken over by the powers of an evil spirit.
Average, 10 Qns, apathy100, Mar 17 07
Average
apathy100 gold member
810 plays
3.
  Care Bears forever and ever   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Care bears are the world to me and I was wondering if anyone else liked them as much as me, if so play this quiz!
Easier, 10 Qns, _001, May 12 05
Easier
_001
2229 plays
4.
  Name the Care Bear    
Multiple Choice
 10 Qns
Care Bears are such cute and loveable characters. Together in Care-A-Lot they make it a better place. Enjoy the quiz.
Average, 10 Qns, OCchick, Jan 15 21
Average
OCchick
Jan 15 21
1312 plays
5.
  Care Bear Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz about the Care Bears and their cousins.
Average, 10 Qns, bballJenny730, Jul 20 10
Average
bballJenny730
3235 plays
6.
  The Characters of "Care Bears Movie II"    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the characters from the "Care Bears Movie II: A New Generation".
Average, 10 Qns, brumo, Jul 12 05
Average
brumo
924 plays
trivia question Quick Question
Where do Care Bears live?

From Quiz "Care Bears forever and ever"





Care Bears Trivia Questions

1. At the beginning of the movie we are introduced to two young children that do not want any friends. What are their names?

From Quiz
The Care Bears Movie

Answer: Kim and Jason

Kim and Jason are two young children that were left to be orphans. At the beginning of the movie, they are approached by Friend Bear and Secret Bear to try and be their friends. They tell the Care Bears not to trouble themselves as they don't want to be let down one more time.

2. Where do Care Bears live?

From Quiz Care Bears forever and ever

Answer: Care-A-Lot

Care Bears live in the sky on clouds in Care-A-Lot!(next to heaven)

3. What is the name of the care bear's enemy in this movie?

From Quiz The Characters of "Care Bears Movie II"

Answer: Dark Heart

Dark Heart plans to capture the care bears so that no one will stop him from making the world uncaring.

4. What is on Secret Bear's tummy?

From Quiz The 'Care Bears' Tummy

Answer: A heart shaped lock

Secret Bear is golden brown and has a heart-shaped lock on his belly. Secret Bear is always whispering in the ears of the other Care Bears.

5. What color is Share Bear?

From Quiz Care Bear Quiz

Answer: purple

6. Tenderheart Bear goes to Earth to help out a young magician who is in need of a friend. What is his name?

From Quiz The Care Bears Movie

Answer: Nicholas

Nicholas is a young and troubled boy who has never had a friend. All of the young children at the carnival like to make fun of him and laugh at him because he keeps messing up his magic tricks. Before Tenderheart Bear can help him, however, he is taken over by an evil spirit that convinces Nicholas to teach all of those children that have bothered him a nasty lesson.

7. Which Care Bear should be a Cheerleader?

From Quiz Care Bears forever and ever

Answer: Cheer Bear

When it comes to needing help with sadness Cheer Bear is the champ!

8. What is on Friend Bear's tummy?

From Quiz The 'Care Bears' Tummy

Answer: Two smiling flowers

Friend Bear is light orangish-brown.

9. What is the name of the care bear with a four leaf clover on his belly?

From Quiz Care Bear Quiz

Answer: Good Luck Bear

10. Where can the evil spirit be found?

From Quiz The Care Bears Movie

Answer: In a magic book

During one scene of the movie, Nicholas brings in a trunk of magic items for Mr. Fettucini. When he tries to close the door, he loses his balance and drops the trunk (possibly breaking everything inside). Nicholas is sent to the back room of Mr. Fettucini's trailer in order to search through a trunk to see if there is anything useful left in it. He takes out a magic book that is locked and needs a key to open it. The evil spirit can be found inside the book.

11. Which founding care bear has a star inside a heart on its belly?

From Quiz The Characters of "Care Bears Movie II"

Answer: Noble Heart Horse

While Noble Horse watches over everyone, when they split up, her job is over the care bear cousins.

12. What is the name of the Care Bear who is blue and has a rain cloud on his belly?

From Quiz The 'Care Bears' Tummy

Answer: Grumpy

I don't know why but he was always my favorite. Grumpy Bear has a cloud and rain on his tummy and is usually frowning.

13. What are the names of the twin baby care bears?

From Quiz Care Bear Quiz

Answer: Hugs and Tugs

14. Who is the meanest person around?

From Quiz Care Bears forever and ever

Answer: No Heart

No Heart cannot get any meaner! Even the Care Bears think so...and they like everyone!

15. Which care bear doesn't say much?

From Quiz The Characters of "Care Bears Movie II"

Answer: Proud Heart Cat

According to the song, "Growing Up", Proud Heart Cat is "purr-fect in every way".

16. There are two baby bears in cute little diapers, what is the name of the little blue baby Care Bear?

From Quiz The 'Care Bears' Tummy

Answer: Tugs

Tugs is the little blue baby bear and Hugs is the little pink baby bear. Grams takes care of them.

17. What is the name of the care bear who watches over the twins?

From Quiz Care Bear Quiz

Answer: Grams

18. What will happen if the "caring meter" ends up at zero points?

From Quiz The Care Bears Movie

Answer: No one will care any more.

As the result of Nicholas casting evil spells upon the earth, the caring meter in Care-A-Lot dropped two points. If the caring meter drops down to zero, the Care Bears can no longer help people as they will have absolutely no feelings and will not care about anything.

19. Which care bear can "solve any problem logically"?

From Quiz The Characters of "Care Bears Movie II"

Answer: Bright Heart Raccoon

Bright Heart Raccoon is a care bear cousin who has a light bulb on his belly.

20. What is the name of the yellow bear with the sun on his belly?

From Quiz The 'Care Bears' Tummy

Answer: Funshine

Funshine Bear is yellow and has a sun on his tummy. One of the other answer choices was Bright Heart. That is the name of the raccoon Care Bear cousin, she has a heart-shaped lightbulb on her tummy.

21. What is Birthday Bear's tummy icon?

From Quiz Care Bear Quiz

Answer: cupcake with candle

22. What is the name of the home of Brave Heart Lion, Lotsa Heart Elephant, and Playful Heart Monkey (Care Bear Cousins)?

From Quiz The Care Bears Movie

Answer: Forest of Feelings

Upon the news that Nicholas and the evil spirit will eventually take over the earth, Kim and Jason go with the Care Bears to try and convince Nicholas that he is doing the wrong thing. They decide to use the Rainbow Rescue Beam to transport to the carnival. A cloud quake (similar to an earthquake) hits Care-A-Lot and rather than end up at the carnival, they end up in the Forest of Feelings. It is here that they receive extra help for their mission when they encounter the Care Bear Cousins.

23. Who will "make you feel rad when you're feeling sad"?

From Quiz The Characters of "Care Bears Movie II"

Answer: Cheer Bear

Cheer Bear is a pink colored care bear with a rainbow on her belly.

24. What is on Bedtime Bear's tummy?

From Quiz The 'Care Bears' Tummy

Answer: moon and stars

Gentle Heart Lamb has a heart shaped pillow on her belly. Bedtime Bear is blue, has sleepy eyes and a crescent moon and star on his belly.

25. What color is Grumpy Bear?

From Quiz Care Bear Quiz

Answer: blue

26. What are the twin Care Bears' names?

From Quiz Care Bears forever and ever

Answer: Hugs And Tugs

Hugs and Tugs are taken care of by Grams Bear!

27. Who can "help you make your dreams come true"?

From Quiz The Characters of "Care Bears Movie II"

Answer: Wish Bear

Wish Bear is a blue colored care bear with a shooting star on his belly.

28. What is on Cheer Bear's tummy?

From Quiz The 'Care Bears' Tummy

Answer: a rainbow

Cheer Bear has a rainbow and is pink. Champ has a trophy on his belly. I don't think there are any bears with pom poms or megaphones on their tummies.

29. What is Bright Heart Raccoon's tummy icon?

From Quiz Care Bear Quiz

Answer: light bulb

This is category 13423
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.