FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
The End Quizzes, Trivia and Puzzles
The End Quizzes, Trivia

The End Trivia

The End Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Snicket, Lemony

Fun Trivia
The Beaudelaire orphans finally discover the truth about their parents.
6 The End quizzes and 60 The End trivia questions.
1.
  "The End" - Book #13   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
These final chapters of the Baudelaire story are a lot like an onion as they contain many thin papery layers, and after cutting your way through, you're full of tears. Hopefully you had enough sense to stop taking tastes of this strange book.
Average, 10 Qns, kyleisalive, Jun 30 10
Average
kyleisalive editor
791 plays
2.
  "The End" by Lemony Snicket    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the book "The End" from the series "A Series of Unfortunate Events". Enjoy!
Average, 10 Qns, zebra101, Jun 01 07
Average
zebra101
899 plays
3.
  The End    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz will test your knowledge on Lemony Snicket's "The End," the thirteenth and final novel in "A Series of Unfortunate Events".
Easier, 10 Qns, led14pa, Oct 31 06
Easier
led14pa
855 plays
4.
  "The End" Book the Thirteenth    
Multiple Choice
 10 Qns
More unfortunate events, haunting secrets, and an ending with a twist can be found in the last book of this series. How much do you remember?
Average, 10 Qns, TNO40, Nov 14 06
Average
TNO40
708 plays
5.
  Book the Last    
Multiple Choice
 10 Qns
This is the last book to a fantastic yet miserable series by Lemony Snicket. Please retrace your steps; clearly you are at the wrong quiz.
Average, 10 Qns, Rachel xx, Jun 03 08
Average
Rachel xx
264 plays
6.
  Series of Unfortunate Events- The End    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the last book in Lemony Snicket's "A Series of Unfortunate Events."
Average, 10 Qns, shakeyerthang3, Dec 11 07
Average
shakeyerthang3
575 plays
trivia question Quick Question
What was Count Olaf's disguise when he came back to the island?

From Quiz "Series of Unfortunate Events- The End"





The End Trivia Questions

1. What washes up on the shore of the island?

From Quiz
Book the Last

Answer: Everything

Everything washes up on the shore of the island, eventually, including the Incredibly Deadly Viper. There are lots of things washed up, just to be sent away by Ishmael.

2. What day of the week was the little girl who first met the Baudelaires named after?

From Quiz Series of Unfortunate Events- The End

Answer: Friday

The little girl named Friday was born on this island and was the first to see the Baudelaires.

3. What does the first paragraph describe?

From Quiz "The End" by Lemony Snicket

Answer: peeling an onion

The first paragraph is one long sentence. It explains that onions are just layers.

4. What type of food does Sunny find on the boat that left the Hotel Denouement?

From Quiz "The End" - Book #13

Answer: White beans

After the tragic end in "The Penultimate Peril", the Baudelaires and Count Olaf were in each other's clutches in the middle of the ocean. This had been achieved when they had floated the ship off the sunning roof of the Hotel Denouement after it set on fire. The three children tried to think of their own plans for survival while the nefarious Count Olaf attempted to cosmetically alter their ship to their benefit. Sunny found the dusty jar of white beans under a seat on the boat before a storm, more furious than Hurricane Herman, swept up and knocked the boat into a coastal shelf.

5. Where does Count Olaf want to be taken after he escapes from the burning hotel with Violet, Klaus, and Sunny?

From Quiz "The End" Book the Thirteenth

Answer: a luxury car dealership

Count Olaf wants a car with a powerful engine so he can drive faster than the legal limit.

6. Who is not an islander?

From Quiz Book the Last

Answer: Miguel

There are lots of islanders, some being professors, Rabbis, teachers, orphans, villains, and volunteers. Everyone has a secret, or something to hide.

7. What did Count Olaf come back to the island on?

From Quiz Series of Unfortunate Events- The End

Answer: A library

When the Baudelaires noticed Count Olaf they were really surprised. Many of the islanders wanted to keep the library. Ishmael then said he was not forcing them to but they should let the sheep take it to the arbotoream.

8. What wild animals live on the island?

From Quiz "The End" by Lemony Snicket

Answer: sheep

They were trained to pull a sleigh filled with detritus to the arboretum. The islanders wear robes that were made by the sheep's wool.

9. What is the name of the young girl that the Baudelaires first meet on the coastal shelf?

From Quiz "The End" - Book #13

Answer: Friday

After their ordeal on the ship, the Baudelaires and Count Olaf make their way around the coastal shelf with no sense of direction until they come across a young girl in a white robe named Friday. She offers the Baudelaires shelter and a place in the local island community but tells Count Olaf to leave as he does not look like a nice person. At the island, the children experience their first tastes of Coconut Cordial and meet the odd ruler of the island who constantly keeps his feet in a type of clay that helps his foot pain.

10. What is Count Olaf using to threaten the Baudelaire siblings?

From Quiz "The End" Book the Thirteenth

Answer: helmet with spores from Medusoid Mycelium

Count Olaf relents when Klaus says that the Medusoid Mycelium would also kill him and not just the siblings.

11. What is the name of the girl who finds Violet, Klaus, Sunny, and Count Olaf after their ship wrecks?

From Quiz The End

Answer: Friday

Friday is storm scavenging when she finds the orphans and Count Olaf. She proceeds to take the Baudelaires to the island she lives on but refuses to take Count Olaf because he was rude to her.

12. What does Ishmael say to increase peer pressure?

From Quiz Book the Last

Answer: "I won't force you..."

Ishmael almost always says to get rid of things that could be useful to the islanders. He sends them away, because he believes in a peaceful and simple way of life. He always starts a sentence "I won't force you, but..." He says this even to sheep so they go faster.

13. Who came to give the Baudelaires food after they were abandoned?

From Quiz Series of Unfortunate Events- The End

Answer: Erewhon and Finn

Finn and Erewhon came over to the Baudelaires to give them food behind Ishmael's back. They also came to tell the Baudelaires that some islanders were going to mutiny. They weren't sure how many people would take their side so they asked the Baudelaires to come with them.

14. What is Friday's dad's name?

From Quiz "The End" by Lemony Snicket

Answer: Thursday

Friday thought that he had died, but he really is still alive. Kit Snicket had Turkish coffee with him not long ago.

15. When the Baudelaires and Count Olaf land on the coastal shelf, they find that the area is littered with lots of wreckage. What do they not find among all the things on the coastal shelf?

From Quiz "The End" Book the Thirteenth

Answer: phone book

The phone book is not listed in the items the siblings noted on the coastal shelf.

16. What is the name of the beverage the Baudelaires drink on the island?

From Quiz The End

Answer: coconut cordial

The coconut cordial is made from fermented coconuts and is drunk at every meal on the island. Parsley soda is a beverage the Baudelaires drank in "The Ersatz Elevator".

17. What was Count Olaf's disguise when he came back to the island?

From Quiz Series of Unfortunate Events- The End

Answer: Pregnant lady

Olaf was pretending to be Kit Snicket, but no one on the island believed him. He kept talking in a really high voice and insisted that he was pregnant.

18. What do the islanders have for lunch every day?

From Quiz "The End" by Lemony Snicket

Answer: ceviche

Ceviche is a type of seafood. They had seaweed salad for breakfast and they had onion soup for dinner.

19. Kit Snicket was found on a cube comprised of which objects?

From Quiz "The End" - Book #13

Answer: Books

While searching for detritus, the Baudelaires come across a large cube comprised entirely of books. On top, the children find Kit Snicket, still pregnant, who is unconscious from the storm. When the other islanders hear of this, they come and decide to push the cube back to Ishmael, but are unable to finish this. Meanwhile, Count Olaf shows up dressed in Esme Squalor's fiery red dress (somehow amongst the detritus) claiming to be the pregnant Kit Snicket.

20. What is the name of the island's facilitator?

From Quiz The End

Answer: Ishmael

At the beginning of the book the islanders believe that Ishmael can't stand; however, by the end they find out that he can. As facilitator Ishmael decides what items scavenged from storms are worth keeping.

21. What happens to the Islanders when they drink coconut cordial?

From Quiz Book the Last

Answer: They get drowsy

Everyone drinks coconut cordial on the Island, but the Baudelaires didn't much care for it. Ishmael makes them drink coconut cordial to make them drowsy, and not fuss about things.

22. What did the Baudelaire's friend find in a wooden crate, which they were all very happy to see?

From Quiz Series of Unfortunate Events- The End

Answer: The Incredibly Deadly Viper

The Baudelaires thought they would never see this snake again. Sunny was the happiest to see him since they were the closest back in the days.

23. What was the one thing Count Olaf said, that the Baudelaires agreed with?

From Quiz "The End" by Lemony Snicket

Answer: Life isn't fair.

He said it at the end of chapter six. It was after the islanders had abandoned them.

24. Where is Count Olaf placed after the islanders (and Ishmael) decide to leave him on the coastal shelf?

From Quiz "The End" - Book #13

Answer: In a large birdcage

The Kit Snicket disguise created by Count Olaf doesn't fool a single person on the island and they decide that he can't be trusted. They decide to place him inside a large birdcage to prevent him from causing trouble. Meanwhile, the Baudelaires and Friday discover that the Incredibly Deadly Viper, which they once met at Uncle Monty's house, has shown up on the island (though Kit Snicket reveals that it traveled on her cube of books).

25. What is the name of the first person the Baudelaires and Count Olaf encounter?

From Quiz "The End" Book the Thirteenth

Answer: Friday

Friday is collecting seashells when she meets the Baudelaires. Ishmael is the leader of the group. Olivia was the name of Madame Lulu.

26. What type of fruit grows on the big tree in the middle of the island?

From Quiz The End

Answer: apples

None of the islanders eat the apples except for Ishmael, who secretly walks over to the tree to get them. It is later revealed that the apples contain horseradish, the antidote to the deadly fungus Medusoid Mycelium.

27. Where did Sunny take her first swim?

From Quiz Series of Unfortunate Events- The End

Answer: The Fountain of Victorius Finance

Violet and Klaus could not believe Sunny remembered this fountain because she was so little at the time.

28. What was it that made Count Olaf look pregnant?

From Quiz "The End" by Lemony Snicket

Answer: a diving helmet

The diving helmet had the spores of the Medusoid Mycelium in it. He was disguised as Kit Snicket.

29. Which two islanders are responsible for asking the Baudelaires to find weapons to cause a mutiny against Ishmael?

From Quiz "The End" - Book #13

Answer: Erewhon and Finn

After Ishmael forces Count Olaf to stay in the birdcage, he declares that it would be impractical to bring another outsider to the island unless she could vow to agree to their ways. The Baudelaires find this to be a horrible idea as Kit is not only pregnant, but the coastal shelf could be stuck underwater at any given time. While they stay with Kit, two islanders, Erewhon and Finn, reveal that some of their friends are organizing a mutiny against Ishmael.

30. What is the only drink served on the island?

From Quiz "The End" Book the Thirteenth

Answer: coconut cordial

Coconut cordial is fermented coconut juice.

This is category 15669
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.