FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
My Sister Jodie Quizzes, Trivia and Puzzles
My Sister Jodie Quizzes, Trivia

My Sister Jodie Trivia

My Sister Jodie Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Wilson, Jacqueline

Fun Trivia
Pearl's sister Jodie was not happy at having to move with her family to live in a boarding school.
5 quizzes and 50 trivia questions.
1.
  "My Sister Jodie" by Jacqueline Wilson    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is all about the book "My Sister Jodie" which is written by Jacqueline Wilson.
Easier, 10 Qns, Clarise, Jan 09 14
Easier
Clarise
522 plays
2.
  Questions on My Sister Jodie    
Multiple Choice
 10 Qns
I am reading this book so I thought it would be nice to make a quiz on this - I love Jacqueline Wilson.
Easier, 10 Qns, ilovebunny, Dec 11 12
Easier
ilovebunny
177 plays
3.
  My Sister Jodie: 10 Questions    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is on the 2008 book, "My Sister Jodie", by Jacqueline Wilson. Enjoy!
Average, 10 Qns, Rachel xx, Apr 26 08
Average
Rachel xx
486 plays
4.
  The Ultimate My Sister Jodie Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
I think that 'My Sister Jodie' was one of Jacqueline Wilson's best books; hope you enjoy the quiz. *SPOILERS*
Easier, 10 Qns, afro96, Jun 06 08
Easier
afro96
407 plays
5.
  Average My Sister Jodie Quiz - 10 Questions    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my first quiz so please rate it! I love all of Jacqueline Wilson's books and will probably do quizzes on some other ones too.
Average, 10 Qns, meggirlr, Jun 19 09
Average
meggirlr
255 plays
trivia question Quick Question
What colours are the bedrooms decorated?

From Quiz "My Sister Jodie"





My Sister Jodie Trivia Questions

1. What is the name of the younger child?

From Quiz
My Sister Jodie

Answer: Pearl

Pearl is the younger sister. Jodie is outrageous but Pearl thinks Jodie is wonderful. Pearl is the more quiet type when Jodie is more chatty.

2. What was Pearl's first word?

From Quiz My Sister Jodie

Answer: Jodie

"Jodie" is the first word in the book and in the next sentence it says Jodie was the first word Pearl ever said. Pearl thinks it's because Jodie is the person she loves best.

3. Whose sister is Jodie?

From Quiz My Sister Jodie

Answer: Pearl

Jodie is Pearl's sister whom she adores.

4. Where do Pearl, Jodie, Mum and Dad move to?

From Quiz My Sister Jodie

Answer: Melchester College

It is a huge school, where Mum and Dad now work. Pearl and Jodie were there over the summer holidays, and went to that school as well, no charge. Mum was the cook, and Dad was the caretaker.

5. Who are Young Bernie and Big Alf?

From Quiz My Sister Jodie

Answer: the removal men

Young Bernie and Big Alf are the removal men. After hearing their names, the sisters nicknamed each other Young Pearl and Big Jodie. When Young Bernie made kissing noises at Jodie, Pearl immediately stopped liking him.

6. What are Jodie's friends called?

From Quiz My Sister Jodie

Answer: Marie, Siobhan and Shanice

Marie, Siobhan and Shanice are the three toughest girls in Jodie's class and Jodie soon learns to be tough so fits into the gang.

7. Where do Pearl and Jodie's mum and dad get a job?

From Quiz "My Sister Jodie" by Jacqueline Wilson

Answer: Boarding school

Their parents get new jobs at Melchester College, a Victorian gothic mansion; the mum is a cook, and the dad helps look after the grounds.

8. Jodie teases Pearl about having a boyfriend; what is his name?

From Quiz My Sister Jodie

Answer: Harley

Pearl has made friends with a boy called Harley and Jodie is teasing Pearl saying he is her boyfriend.

9. What is the name of Pearl's tall friend?

From Quiz My Sister Jodie

Answer: Harley

Harley is very tall! He and Pearl first met when Pearl's family went to meet the headmaster and his wife. Harley was crouched down in the bushes, waiting for a group of badgers to appear.

10. What is the name of the new boarding school that Pearl and Jodie go to?

From Quiz My Sister Jodie

Answer: Melchester College

The new school is called Melchester College. Jodie and Pearl's mum is the Food and Beverage Manager (cook) and their dad is the Site Manager (caretaker). When Pearl and Jodie see the school, Pearl is thrilled to see it has towers.

11. What is the name of the boarding school Pearl and Jodie's parents have new jobs at?

From Quiz My Sister Jodie

Answer: Melchester College

Pearl and Jodie are sitting eating breakfast when a letter comes through the post telling their parents they have new jobs at Melchester College, a country boarding school for four to thirteen-year-olds.

12. What is Harley's problem?

From Quiz My Sister Jodie

Answer: He is too tall

Harley is too tall for his age (6 ft) Jodie calls him a giraffe but Pearl sticks up for him.

13. What were the names of the three younger children who came to Pearl's birthday party?

From Quiz My Sister Jodie

Answer: Zeph, Sakura and Dan

They were all very young, but were at Melchester College over the summer holidays, like Harley, and now Pearl and Jodie. Sakura's name means "cherry blossom".

14. What are the names of the girls that Pearl befriends?

From Quiz My Sister Jodie

Answer: Harry, Sheba, Clarissa and Freda

Harry, Sheba, Clarissa and Freda are Pearl's friends. Harry's real name is Harriet. Seeing that Jodie had a perfectly terrible day at school, Pearl lies about her day, too.

15. What were the nicknames for the removal men?

From Quiz My Sister Jodie

Answer: Big Alf and Young Bernie

Big Alf and Young Bernie are the same height and look the same age but these are their official names for each other.

16. What was the problem Harley had with his size?

From Quiz "My Sister Jodie" by Jacqueline Wilson

Answer: He was very tall

It says in the book: "He still seemed extraordinarily tall, even sitting down."

17. Which character is in a wheelchair?

From Quiz My Sister Jodie

Answer: Mrs Wilberforce

Mrs Wilberforce is the headmistress of Melchester College. She fell in the tower, and broke her neck, as she fell down a lot of steps.

18. Who is Jodie's best friend?

From Quiz My Sister Jodie

Answer: No one

Jodie doesn't have a best friend. Anna and Rebecca are just two spiteful girls in her class and Harriet is Pearl's friend. Harley may be considered as Jodie's friend, but I don't think he is her best friend.

19. What colours are the bedrooms decorated?

From Quiz My Sister Jodie

Answer: Yellow and green

Both bedrooms have ugly creamy-yellow wallpaper with green carpet and curtains.

20. What animals did Pearl and Harley like to meet up and watch?

From Quiz "My Sister Jodie" by Jacqueline Wilson

Answer: Badgers

Pearl and Harley met up many times at night to watch the badgers. They went to the same place every night and at the same time.

21. How tall is Harley?

From Quiz My Sister Jodie

Answer: 6 foot 4

Harley is incredibly tall for his age; he is already 6 foot 4.

22. Who are the cleaners in the school?

From Quiz My Sister Jodie

Answer: Mrs Colgate and her daughter Tiffany

Mrs Colgate and Tiffany are very rude to Mum, though she was quite rude back. They had a bit of an argument because Pearl's mother found the kitchen "downright filthy".

23. What is the name of the new baby?

From Quiz My Sister Jodie

Answer: May

The new baby is called May. When Pearl saw the pregnancy test paper she thought it was Jodie's but it was actually their mum's. It was only after Jodie died that she realised it was her mother's.

24. During the story it was Pearl's birthday, how old did she turn?

From Quiz "My Sister Jodie" by Jacqueline Wilson

Answer: 11

Pearl had a party for her 11th birthday. Pearl said she didn't want a party at first, but ended up having a great time!

25. What does Pearl's dad call her mum?

From Quiz My Sister Jodie

Answer: Shaz

Her dad called his wife Shaz but her real name is Sharron.

26. What colour did Jodie dye her hair?

From Quiz My Sister Jodie

Answer: Purple

Jodie had bright orange/red hair when she arrived at Melchester College, but dyed her hair purple. This was probably to impress Jed, or to infuriate her mother!

27. Who does Pearl go badger watching with?

From Quiz My Sister Jodie

Answer: Harley

They went hunting late at night to see the badgers, because badgers come out at night. She didn't tell anyone about it until Jodie caught her in the act.

28. What does Jodie give Pearl for her birthday?

From Quiz My Sister Jodie

Answer: A home-made bracelet

As they are practically in the middle of nowhere, Jodie has to make a card and present for Pearl's eleventh birthday. Dad gives her a string of pearls and Mum gives her toilet water, rose bath stuff and a cuddly toy.

29. What class is Pearl in?

From Quiz My Sister Jodie

Answer: Seven

Pearl is starting a new school and she is in year seven.

This is category 18188
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.