FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Wilson Jacqueline Quizzes, Trivia and Puzzles
Wilson Jacqueline Quizzes, Trivia

Jacqueline Wilson Trivia

Jacqueline Wilson Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Kid Lit Authors L - Z

Fun Trivia
Many of her novels deal with such difficult issues as divorce, adoption and mental illness. The 'Tracy Beaker" books were the inspiration for the television series of that name.
109 Jacqueline Wilson quizzes and 1,526 Jacqueline Wilson trivia questions.
1.
  "Best Friends" by Jacqueline Wilson   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
See how much you know about this story of true friendship, which prevails against all odds.
Average, 10 Qns, reeshy, Jan 09 13
Average
reeshy gold member
355 plays
2.
  "Clean Break" - Jacqueline Wilson   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Hi, this book is by Jacqueline Wilson. It's called "Clean Break". Enjoy!
Average, 10 Qns, Rachel xx, Jan 08 11
Average
Rachel xx
1319 plays
3.
  Clean Break   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the book called 'Clean Break', by Jacqueline Wilson. I hope you enjoy the quiz as much as I enjoyed the book.
Average, 10 Qns, Pene_Marie, Jul 02 07
Average
Pene_Marie
675 plays
4.
  "Cookie" By Jacqueline Wilson    
Multiple Choice
 10 Qns
"Cookie" is one of the best Jacqueline Wilson books ever (well in my opinion anyway) and I hope you have as much fun taking this quiz as I had creating it.
Easier, 10 Qns, BethAnderson, Jun 14 10
Easier
BethAnderson
468 plays
5.
  "Lola Rose" by Jacqueline Wilson   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
"Lola Rose" is a great book and I hope you enjoy playing my quiz.
Average, 10 Qns, Rachel xx, Jul 02 07
Average
Rachel xx
1098 plays
6.
  'The Cat Mummy' by Jacqueline Wilson    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about a book called 'The Cat Mummy' by Jacqueline Wilson, my favourite author. This is the first quiz I have done and I'm really hoping you'll enjoy it!
Average, 10 Qns, nouran, Jul 02 07
Average
nouran
588 plays
7.
  "Midnight," by Jacqueline Wilson    
Multiple Choice
 10 Qns
"Midnight" is about a girl called Violet, who has a really controlling brother.
Average, 10 Qns, Rachel xx, Feb 09 10
Average
Rachel xx
736 plays
8.
  "Little Darlings" by Jacqueline Wilson    
Multiple Choice
 10 Qns
"Little Darlings" is a fab book by the amazing, bestselling author Jacqueline Wilson. Enjoy my quiz!
Average, 10 Qns, meggirlr, May 19 10
Average
meggirlr
368 plays
9.
  The Suitcase Kid    
Multiple Choice
 10 Qns
I love Jacqueline Wilson books!
Average, 10 Qns, bookworm2207, Jun 27 10
Average
bookworm2207
404 plays
10.
  Cookie   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Welcome to the Cookie quiz! This quiz is all about Beauty Cookson, the main character of Jacqueline Wilson's book "Cookie"!
Average, 10 Qns, Rachel xx, Jun 14 10
Average
Rachel xx
360 plays
trivia question Quick Question
When Gran takes the whole family (except Dad, remember he's still with his girlfriend) on holiday, where do they go?

From Quiz "Clean Break"




11.
  "Jacky Daydream"!    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about a wonderful author, Jacqueline Wilson. She has sold 20 million books and is the most borrowed author from British libraries.
Average, 10 Qns, Rachel xx, Jul 02 07
Average
Rachel xx
442 plays
12.
  The Cat Mummy!   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Let's see how much you know on this Jacqueline Wilson book!
Average, 10 Qns, Rachel xx, May 25 11
Average
Rachel xx
325 plays
13.
  Queenie    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about Jacqueline Wilson's book "Queenie".
Average, 10 Qns, harsha28, Sep 09 16
Average
harsha28
181 plays
14.
  From Jayni to "Lola Rose"    
Multiple Choice
 10 Qns
How well do you know Jacqueline Wilson's book, "Lola Rose"? Play this quiz to find out. Good luck!
Average, 10 Qns, bookworm2207, May 15 09
Average
bookworm2207
282 plays
15.
  Kiss    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on the 2007 book: "Kiss" by Jacqueline Wilson.
Average, 10 Qns, Rachel xx, Jan 18 08
Average
Rachel xx
470 plays
16.
  How to Survive Summer Camp!    
Multiple Choice
 15 Qns
Hi, I'm Stella, and this is a quiz about my awful time at Evergreen! I star in Jacqueline Wilson's 1985 book, "How to Survive Summer Camp". Have fun!
Average, 15 Qns, Rachel xx, Aug 14 09
Average
Rachel xx
231 plays
17.
  Do you know "Kiss"?    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz will test your knowledge, and you can see if you REALLY know Jacqueline Wilson's "Kiss".
Average, 10 Qns, Rachel xx, Jun 06 14
Average
Rachel xx
405 plays
18.
  Lily Alone    
Multiple Choice
 10 Qns
Jacqueline Wilson's latest book is called "Lily Alone". Here is a bit of a quiz about it.
Average, 10 Qns, akisagirl, May 19 12
Average
akisagirl
287 plays
19.
  Dustbin Baby    
Multiple Choice
 10 Qns
"Dustbin Baby" is a Jacqueline Wilson book for teenagers.
Average, 10 Qns, Rachel xx, Nov 12 07
Average
Rachel xx
434 plays
20.
  Best Friends    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a book by Jacqueline Wilson.
Average, 10 Qns, johncena96, Jan 09 13
Average
johncena96
184 plays
21.
  Midnight    
Multiple Choice
 10 Qns
All about the book "Midnight" by Jacqueline Wilson.
Average, 10 Qns, bexii2k8, Mar 19 08
Average
bexii2k8
317 plays
22.
  Diamond    
Multiple Choice
 10 Qns
This is one of Jacqueline Wilson's books that come from the world of Hetty Feather.
Average, 10 Qns, harsha28, Jun 20 14
Average
harsha28
119 plays
23.
  Jacky Daydream:The Early Years    
Multiple Choice
 10 Qns
I have read Jacqueline Wilson's "Jacky Daydream" many times, and I still think it is a wonderful book. So I made a quiz about it!
Average, 10 Qns, GreenGal, May 07 08
Average
GreenGal
254 plays
24.
  The Werepuppy    
Multiple Choice
 10 Qns
A boy who is terrified by dogs changes completely after getting a fierce puppy as a pet.
Average, 10 Qns, gme24, Apr 08 21
Average
gme24 gold member
Apr 08 21
80 plays
25.
  Buried Alive!    
Multiple Choice
 10 Qns
Some easy and some harder questions on the book "Buried Alive!" by Jacqueline Wilson.
Average, 10 Qns, comedyllamas, Jan 09 13
Average
comedyllamas
131 plays
Related Topics
  Authors T-Z [Literature] (518 quizzes)

  Young Adult Fiction [Literature] (30 quizzes)


Jacqueline Wilson Trivia Questions

1. The hero of the story was Mickey. What was he doing as the story began?

From Quiz
The Werepuppy

Answer: Colouring a picture

Mickey was colouring a drawing that he made that showed a lake in a meadow with a mountain as background.

2. What was Diamond's previous name?

From Quiz Diamond

Answer: Ellen-Jane

Diamond's previous name was one of the holiest names. Her mum was a very religious character; she was the one that painted dad's holy tracts.

3. What was Nan saving up for?

From Quiz Queenie

Answer: To see the Queen's coronation

It was Nan and Elsie's special secret. Nan was saving up for the fare to London for when the Queen had her Coronation in June.

4. Where do Tim and Biscuits go on holiday?

From Quiz Buried Alive!

Answer: Llanpistyll

Llanpistyll is not a real place but Llan and Pistyll are.

5. Who is Mum's boyfriend called?

From Quiz Lily Alone

Answer: Gordon

There isn't a Tim inside the story, Mike is Mum's ex and Baxter is one of the kids!

6. Who is telling the story from their point of view?

From Quiz Best Friends

Answer: Gemma

Gemma is very loud and is a tomboy.

7. To where does Alice's family move?

From Quiz "Best Friends" by Jacqueline Wilson

Answer: Scotland

Alice's dad gets a new job with a Scottish firm, so the family plan to move up there from England, where they can have a bigger house and a large garden. The house is in the countryside. As far as Gemma's concerned, Scotland is so far away that Alice may well have been moving to "Timbuktu. Or the Gobi Desert. Or Mars."

8. Whose birthday is it at the very start of the book?

From Quiz "Little Darlings" by Jacqueline Wilson

Answer: Destiny's

The book begins by Destiny's mother singing Happy Birthday to her. She is eleven years old. Her presents are a black t-shirt, black jeans, black net gloves and train tickets to London.

9. What is Jayni's mum's first name?

From Quiz From Jayni to "Lola Rose"

Answer: Nikki

She married Jay Fenton. Jay and Nikki were about to split up, when Nikki told Jay that she was pregnant with Jayni. Janyi's name is a mix of her parents' names. (Jay + Ni=Jayni).

10. What birthday party comes first?

From Quiz "Cookie" By Jacqueline Wilson

Answer: Rhona's

It's Rhona's. Beauty gets her hair done but unfortunately it is ruined in the pool and Beauty loses Nicholas Navybear (the small teddy - game prize).

11. Who is Violet's idol?

From Quiz Midnight

Answer: Casper Dream

Violets writes letters to him but never sends them.

12. What year was Jacqueline Wilson born?

From Quiz Jacky Daydream:The Early Years

Answer: 1945

She was born on 17th December 1945.

13. Katie is older than Andy by how many days?

From Quiz The Suitcase Kid

Answer: five

Andrea hates her half siblings but she hates Katie the most. Katie is all sweet and sugary when adults are there- she's five days older than Andy and she acts like she's seven because she's small.

14. Who did Miranda invite to her party?

From Quiz Do you know "Kiss"?

Answer: Sylvie and Carl

She invited Sylvie but didn't think she'd turn up. Sylvie didn't think Carl would want to go either, but he said "Sure, why not, she's your friend, isn't she?"

15. Who was Sylvie's best friend at school until she befriended Miranda?

From Quiz Kiss

Answer: Lucy

Carl didn't like Lucy, and added her name whenever he though something was silly, twee or naff. He said things like: "It's too Lucy for words", "It's a bit Lucy isn't it?" and "It makes you look Lucyfied." Eventually, Sylvie didn't like Lucy any more, because she was too babyish and had teddy bears named Billy, Bobby and Bernie. Miranda said: "You have ME now!"

16. When is April's birthday?

From Quiz Dustbin Baby

Answer: 1st April

She was found on April 1st in a dustbin outside a restaurant. She imagines that her Mum went to a party and met a guy who just left her, and the nine months she was pregnant, she didn't tell anybody and no-one noticed.

17. What does Verity's name mean?

From Quiz The Cat Mummy!

Answer: Truth

Verity mentions this in the book. She lives with her Gran and her Dad because her Mum died.

18. What does Em's dad call her?

From Quiz Clean Break

Answer: Emerald

Her real name was Emily but the rest of her family called her Em. Her favourite colour was green! It suited her perfectly.

19. What magazine did Mum not buy when she won the lottery?

From Quiz "Lola Rose" by Jacqueline Wilson

Answer: Dogs and Cats

When Mum won ten thousand pounds on the lottery scratch card, she, Jayni and Kenny bought loads of things. The magazines that they bought were: "Girl Talk", "Doll Collector", "Puppies and Kittens" for Jayni, "Hello!", "OK!", "Cosmo", and a "Vogue" for Mum and Kenny chose his usual "Thomas the Tank Engine". Soon after they got the lottery money, Dad hit Mum and Jayni so they ran away to London.

20. When was Jacqueline Wilson born?

From Quiz "Jacky Daydream"!

Answer: 17th December 1945

You see this by the first chapter, in a cloud, underneath a bird carrying a little baby. She says she was more than a fortnight late for her own birth, and that was so unlike her - she's always very speedy and can't stand being late for anything.

21. What are Emily's sisters and brother called?

From Quiz "Clean Break" - Jacqueline Wilson

Answer: She only has a sister and a brother, Vita and Maxie

Maxie is a weird boy--toilet paper letters, Vita's pink shoes and a going-to-bed jumper! His sister, Vita, is a pretty, slim, normal little girl who adores her dad - but sometimes she shows off too! Poor Emily has to control her younger siblings as she is the oldest.

22. What does Aaron's dog get called for short?

From Quiz 'The Cat Mummy' by Jacqueline Wilson

Answer: Licky

His full name is Licquorice Allsorts but he gets called Licky for short.

23. Mickey was one of five children in the family. How many were older than him?

From Quiz The Werepuppy

Answer: Three

Mickey was child number four and the only boy in the family.

24. For how much money did Diamond's father sell her?

From Quiz Diamond

Answer: Five guineas

First Beppo made a deal for five pounds and increased it to five guineas, because he really wanted Diamond to be a part of his circus as she was fantastic at acrobatics.

25. Who did Elsie long to become friends with in her school?

From Quiz Queenie

Answer: Laura

Elsie wants to become friends with Laura as she has no friends, and she keeps imagining Laura and her doing ballet together. She also lies to Laura that she also goes to ballet up in London.

26. Who illustrated "Buried Alive"?

From Quiz Buried Alive!

Answer: Nick Sharratt and Sue Heap

Jacqueline Wilson and Nick Sharratt have worked on many books together.

27. What is Lily's teacher called?

From Quiz Lily Alone

Answer: Mr Abbott

Mr Smith and Mr Thompson and Mr Epton were not teachers in this book. If you read carefully you will also notice that Lily talked about how she wanted to marry him!

28. Who is Gemma's best friend?

From Quiz Best Friends

Answer: Alice

Gemma reckons they were best friends ever since they were born!

29. Why do Destiny and her mum go to London?

From Quiz "Little Darlings" by Jacqueline Wilson

Answer: To go to a film premiere

Destiny's father, famous rock star Danny Killman (she and her mum are the only ones who know), is in a new film called "Milky Star". Destiny and her mum go along as Destiny's mum really wants her to get to know her father.

This is category 8246
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.