FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Clean Break  Jacqueline Wilson
Quiz about Clean Break  Jacqueline Wilson

"Clean Break" - Jacqueline Wilson Quiz


Hi, this book is by Jacqueline Wilson. It's called "Clean Break". Enjoy!

A multiple-choice quiz by Rachel xx. Estimated time: 2 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Kid Lit Authors L - Z
  8. »
  9. Jacqueline Wilson

Author
Rachel xx
Time
2 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
204,143
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
8 / 10
Plays
1319
Awards
Top 35% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. What are Emily's sisters and brother called? Hint


Question 2 of 10
2. What celebration is on the first page of chapter one of "Clean Break"? Hint


Question 3 of 10
3. What is Emily's nickname? Hint


Question 4 of 10
4. What did Emily and her siblings receive from their parents at the celebration on the first page of the book? Hint


Question 5 of 10
5. Emily's parents/ step-parents are called Julie and Frankie.


Question 6 of 10
6. Emily's friends at school are called Jayne and Jenny.


Question 7 of 10
7. Who is Emily's favourite writer? Hint


Question 8 of 10
8. Where do Emily and her family go on holiday? Hint


Question 9 of 10
9. What did Emily's present turn out to be? Hint


Question 10 of 10
10. Where was Gran at the end of the book? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What are Emily's sisters and brother called?

Answer: She only has a sister and a brother, Vita and Maxie

Maxie is a weird boy--toilet paper letters, Vita's pink shoes and a going-to-bed jumper! His sister, Vita, is a pretty, slim, normal little girl who adores her dad - but sometimes she shows off too! Poor Emily has to control her younger siblings as she is the oldest.
2. What celebration is on the first page of chapter one of "Clean Break"?

Answer: It's Christmas

Emily thinks it will be the best Christmas ever - but it turn out to be pretty BAD.
3. What is Emily's nickname?

Answer: Em

Em's step-dad sometimes calles her Princess Emerald too.
4. What did Emily and her siblings receive from their parents at the celebration on the first page of the book?

Answer: A toy, pens and a ring

Vita has a reindeer puppet called Dancer, Maxie has posh pens and Emily a wonderful emerald ring.
5. Emily's parents/ step-parents are called Julie and Frankie.

Answer: True

Em, Vita, and Maxie's mom is Julie. Her mother is called Ellen. She disapproves of Frankie, who is the children's dad and Em's step dad.
6. Emily's friends at school are called Jayne and Jenny.

Answer: False

Her friends are Yvonne and Jenny. Yvonne's the sporty one and Jenny's the reading one.
7. Who is Emily's favourite writer?

Answer: Jenna Williams

Her books include "Piggy in the Middle" and "The Emerald Sisters".
8. Where do Emily and her family go on holiday?

Answer: Spain

Her Grandma gets a boyfriend, Eddie, when they visit there.
9. What did Emily's present turn out to be?

Answer: Fake

She took it to a pawn shop, and they said it was fake.
10. Where was Gran at the end of the book?

Answer: With Eddie

It was just Em, Vita, Maxie and Mom at the end. Then, a voice came "Ho ho ho!" and the book ended...
Source: Author Rachel xx

This quiz was reviewed by FunTrivia editor LilahDeDah before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
2/29/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us