FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Double Act Quizzes, Trivia and Puzzles
Double Act Quizzes, Trivia

Double Act Trivia

Double Act Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Wilson, Jacqueline

Fun Trivia
Written in the style of a diary, this book features identical twins Ruby and Garnet.
4 Double Act quizzes and 40 Double Act trivia questions.
1.
  "Double Act ", by Jaqueline Wilson   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is based on a book by my favourite author, Jaqueline Wilson. It's about two twins and since we are twins I decided to make a quiz about it! I hope you enjoy it as much as I enjoyed making it.
Average, 10 Qns, cavaliersrock, Jan 02 11
Average
cavaliersrock
945 plays
2.
  Double Act   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is all about the book "Double Act" by Jacqueline Wilson.
Average, 10 Qns, animals_rock27, Jan 23 08
Average
animals_rock27
449 plays
3.
  Double Act!    
Multiple Choice
 10 Qns
Two girls, both the same, but two completely different personalities! About the book by Jacqueline Wilson.
Average, 10 Qns, Rachel xx, Oct 29 07
Average
Rachel xx
417 plays
4.
  'Double Act' Questions   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is one of my favourite books by Jacqueline Wilson and I have read it so many times. I hope you enjoy this quiz!
Average, 10 Qns, vividala, Jul 26 23
Average
vividala
Jul 26 23
794 plays
trivia question Quick Question
What did Ruby want to paint in school?

From Quiz "Double Act!"





Double Act Trivia Questions

1. Who chooses the twins' clothes now that they are older?

From Quiz
Double Act

Answer: Ruby

Ruby chooses matching T-shirts, leggings and jeans for herself and Garnet.

2. What did Dad call the new shop?

From Quiz Double Act!

Answer: The Red Bookshop

He named it after his three red girls. "Rubies are red. garnets are red, and roses are red."

3. What are the names of the two twins the story is based on?

From Quiz "Double Act ", by Jaqueline Wilson

Answer: Ruby and Garnet

Ruby and Garnet are the main characters of the story. They are best of friends but they are very different. Garnet is quiet and very shy, while Ruby is outgoing and a terrible show off.

4. What is the colour of the 'Accounts' book that Ruby finds?

From Quiz Double Act

Answer: Red

Ruby was rifling through a box when she found a lovely, fat, red book with gold lettering on it spelling out 'Accounts'.

5. What does Rose call Dad for a nickname?

From Quiz Double Act!

Answer: Rick&Ricky

His name is Richard, and Ruby, Garnet and Gran don't like him being called Rick or Ricky.

6. What was the twins' mother's name?

From Quiz "Double Act ", by Jaqueline Wilson

Answer: Opal

Opal was their mother who passed away three years earlier. The twins don't want a new step mum but their dad falls in love. They decide that they will not let this lady be like a mother to them and try annoying her to make her leave their father.

7. What was Ruby and Garnet's mum called?

From Quiz Double Act

Answer: Opal

Their mother was called Opal and she had a beautiful opal ring.

8. What did Ruby want to paint in school?

From Quiz Double Act!

Answer: A flea

Ruby said she wanted to paint a flea because "you could just paint one dot and you're done". Garnet said she wanted to paint a giraffe because they were the twins' favourite animal.

9. What was the name of the twins' new mother figure?

From Quiz "Double Act ", by Jaqueline Wilson

Answer: Rose

The twins absolutely hate this new Rose. Ruby is especially mean to her while Garnet follows her.

10. What is the name of the twin's dad?

From Quiz 'Double Act' Questions

Answer: Richard

Rose calls him 'Ricky'.

11. What is the name of their dad's new girlfriend?

From Quiz Double Act

Answer: Rose

The girls hate Rose when they first meet her and they play twin tricks on her!

12. What went wrong at the twin's audition?

From Quiz Double Act!

Answer: Garnet was so shy she couldn't speak

Dad actually gave them a chance, but Garnet was so shocked to see him that he messed up. Ruby wasn't pleased!

13. What was the name of the television series the twins auditioned for?

From Quiz "Double Act ", by Jaqueline Wilson

Answer: The Twins at St Clare's

They actually had to sneak out to London really early. Their dad caught them just as Garnet had to say a line. She freaked out and they were rejected because of Garnet's shyness.

14. After the twin's Gran moves into a sheltered flat, what is the name of the man whom Gran meets and likes?

From Quiz 'Double Act' Questions

Answer: Albert

Gran made the twins call him Uncle Albert, even though he isn't their uncle.

15. Where does Gran have to move to?

From Quiz Double Act

Answer: Sheltered accomodation

Ruby and Garnet think that sheltered accomodation will be like a bus shelter and they don't want to leave their gran.

16. Who else did the twins live with before their dad moved in with Rose?

From Quiz "Double Act ", by Jaqueline Wilson

Answer: Their gran

Their gran didn't like Rose either. She moved out when the twins, Rose and their dad moved. She went to a flat.

17. What is the name of the man who drives Ruby and Garnet to the train station in the middle of the night?

From Quiz 'Double Act' Questions

Answer: Mr Baines

Ruby lied to him so he would drive them to the train station.

18. What do Ruby and Garnet name the fat boy in their class?

From Quiz Double Act

Answer: Blob

When Ruby and Garnet first meet him they throw mud at him and nickname him Blob.

19. Who actually went to Boarding School?

From Quiz Double Act!

Answer: Garnet

Ruby and Garnet both wanted a place, but there was only one place. Ruby wrote about Christmas, and robins and icicles in the essay, but Garnet was much more creative in her writing.

20. What colour hair do the twins have?

From Quiz "Double Act ", by Jaqueline Wilson

Answer: Black

The twins have black hair. They wear two plaits.

21. When Ruby and Garnet move to the countryside, what is the name of the girl who Garnet makes friends with in her new school?

From Quiz 'Double Act' Questions

Answer: Judy

Ruby is jealous of their friendship and doesn't make an effort to get to know Judy.

22. What is the audition for that the twins go to?

From Quiz Double Act

Answer: The Twins at St Claire's

Ruby spots the advert in the paper and forces Garnet to go to the audition with her.

23. What are the twin's favourite foods?

From Quiz Double Act!

Answer: Chicken and chips

Rose made it for dinner the day Garnet went off to Marnock Heights. She also made Garnet a special cake to say goodbye.

24. Which two illustrators drew the twins?

From Quiz "Double Act ", by Jaqueline Wilson

Answer: Sue Heap and Nick Sharratt

Nick Sharratt and Sue Heap have illustrated lots of Jaqueline Wilson books. Quentin Blake has illustrated Roald Dahl books and the rest of options are made up except for Jean Ure who is an author. Ruby was illustrated by Nick Sharratt and Garnet by Sue Heap.

25. Why did the twins go to London?

From Quiz 'Double Act' Questions

Answer: They were auditioning for an acting part in 'Twins at St Clare's'.

Garnet didn't really want to go, but Ruby persuaded her as she wanted to have the chance to be famous.

26. Who has a special part of the book that is all about her?

From Quiz Double Act!

Answer: Ruby

She says she stalks her prey (cats), but also has to eat naturally (apples) and spies on enemies (the Blob and his gang). She says it is all about "ME! Not that wussy Garnet and her posh boarding school".

27. When was the first Corgi Yearling edition published?

From Quiz "Double Act ", by Jaqueline Wilson

Answer: 1996

There was a Doubleday edition published earlier, in 1995, but the Corgi Yearling was published a year later. There are many other Corgi Yearling books by Jacqueline Wilson.

28. What is the name of the boarding school that Ruby and Garnet want to go to?

From Quiz Double Act

Answer: Marnock Heights

Marnock Heights is where "The Twins at St Claire's" is going to be set and when Ruby sees it on T.V she decides she wants to go there. Garnet goes along with her of course.

29. What did Rose say Ruby could do?

From Quiz Double Act!

Answer: Join acting classes

Ruby said there was a part in a play about "Famous Five" (Enid Blyton) for Georgina (George) and with her scruffy short hair that made her look like a boy, Ruby was perfect!

This is category 16754
Last Updated Feb 25 2024 9:11 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.