FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Vicky Angel Quizzes, Trivia and Puzzles
Vicky Angel Quizzes, Trivia

Vicky Angel Trivia

Vicky Angel Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Wilson, Jacqueline

Fun Trivia
Jade struggles to some to terms with the death of her best friend Vicky, who was run down by a car after she ran into the road.
5 Vicky Angel quizzes and 50 Vicky Angel trivia questions.
1.
  Vicky: Ghost or Angel?    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is on Jacqueline Wilson's "Vicky Angel". See how much you know.
Average, 10 Qns, Rachel xx, Nov 22 07
Average
Rachel xx
430 plays
2.
  The Ghost Of Victoria Waters    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about the book 'Vicky Angel' by Jacqueline Wilson. Good luck!
Average, 10 Qns, charmedfanbest, Jul 02 07
Average
charmedfanbest
316 plays
3.
  Vicky Angel    
Multiple Choice
 10 Qns
Hello! I hope you enjoy my quiz on Jacqueline Wilson's book, 'Vicky Angel'. Good Luck!
Average, 10 Qns, jellybaby10, Sep 09 19
Average
jellybaby10
Sep 09 19
458 plays
4.
  "Vicky Angel" by Jacqueline Wilson    
Multiple Choice
 10 Qns
My first attempt at a quiz on Jacqueline Wilson's books. Have fun!
Average, 10 Qns, rayansaeed123, Apr 15 10
Average
rayansaeed123
205 plays
5.
  'Vicky Angel' by Jacqueline Wilson    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the book 'Vicky Angel' by Jacqueline Wilson. It is helpful if you have read the book but have a guess if you haven't!
Average, 10 Qns, EsTaRz, Jul 02 07
Average
EsTaRz
1026 plays
trivia question Quick Question
What day was the drama club on that Jade so wanted to join?

From Quiz ""Vicky Angel" by Jacqueline Wilson"





Vicky Angel Trivia Questions

1. How many people die in 'Vicky Angel'?

From Quiz
"Vicky Angel" by Jacqueline Wilson

Answer: 1

Vicky dies at the beginning. When Jade nearly gets knocked down Vicky (as a ghost) pulls her back so she doesn't get knocked down.

2. What game did Vicky and Jade used to play in nursery school?

From Quiz Vicky: Ghost or Angel?

Answer: The Nee-naw game

The Nee-naw game was when they pretended to be ambulances. Jade remembers this when Vicky is rushed to hospital.

3. How did Vicky die?

From Quiz The Ghost Of Victoria Waters

Answer: She was hit by a car.

Vicky was in fact hit by a car. Although she didn't die immediately, she went into a coma and soon after that she died.

4. Who died in a car accident?

From Quiz Vicky Angel

Answer: Vicky

Poor Jade! (Vicky's best friend) And oh yes! Poor Vicky! Vicky just went in the middle of the road; a car was passing by, it hit the brakes, there was a scream and then silence.

5. What school do Vicky and Jade go to?

From Quiz 'Vicky Angel' by Jacqueline Wilson

Answer: Downfield

The headteacher thought that the school was a 'dump' so he was determined to improve the exam results.

6. Who is Vicky's best friend?

From Quiz "Vicky Angel" by Jacqueline Wilson

Answer: Jade

At school they called Jade and Vicky 'The Twins' because they were so inseparable.

7. What does Vicky do when they go up to London?

From Quiz Vicky: Ghost or Angel?

Answer: Cuts off all her hair

She wants to see how she looks with short hair. Jade says it looks like a sheep has been grazing on her head. When Vicky looks for her reflection in the shop mirror, she can't see it, saying "Uh oh! Ghosts don't have reflections!"

8. What is the first name of the girl who tells the story?

From Quiz The Ghost Of Victoria Waters

Answer: Jade

If you've read at least two pages of this book, then you should know the answer to that. Mary is not a character in the book but Jenny and Madeline are.

9. What letter did Jade get in the post?

From Quiz Vicky Angel

Answer: An 'inquest' letter

Jade didn't want to go but Mrs. Cambridge says she has no choice. Jade gets all muddled up and can't really remember the accident.

10. What year are Vicky and Jade in?

From Quiz 'Vicky Angel' by Jacqueline Wilson

Answer: year 9

They had been best friends since nursery school.

11. Who nearly gets knocked down by a car but doesn't die?

From Quiz "Vicky Angel" by Jacqueline Wilson

Answer: Jade

At the end of the story Jade is running away from everybody because she thinks about the accident. She runs out into the road and a car nearly hits her but Vicky (as a ghost) grabs her and pulls her back.

12. How many Vickys were there in Jade's class?

From Quiz Vicky: Ghost or Angel?

Answer: 2

There was Vicky Waters, Jade's best friend, and Vicky-two, who was always second best to Vicky. Jade tried to make friends with Vicky-two, Jenny, Madeleine and Sam but Vicky won't let her.

13. In the newspaper article about Jade's sorrow over Vicky's death they get her first name wrong. What did the newspaper print her name as?

From Quiz The Ghost Of Victoria Waters

Answer: Jane

The answer is Jane. It is Vicky (as a ghost) who comments first on the incorrect spelling.

14. How does Vicky die?

From Quiz 'Vicky Angel' by Jacqueline Wilson

Answer: She is hit by a car

They have a fight and Vicky runs into the road without looking.

15. What is Jade's surname in 'Vicky Angel'?

From Quiz "Vicky Angel" by Jacqueline Wilson

Answer: Marshall

You would know it is 'Jade Marshall' because when someone is talking to her parents they always say ' Mrs Marshall' or ' Mr Marshall'.

16. What animal did Jade play in "Toad of Toad Hall"?

From Quiz Vicky: Ghost or Angel?

Answer: A stoat

She tried to be a sly stoat, lurking in the background but Miss Gilmore pushed her forward, saying, "Don't be shy!" Vicky was a cute squirrel and Fat-Boy Sam was chosen as Toad.

17. What club did Jade want to sign up for?

From Quiz The Ghost Of Victoria Waters

Answer: Drama club

The answer is Drama club. Tennis club and Calligraphy club do not feature in the book. Fun Run Friday club is the club Vicky wanted to sign up for.

18. What does Vicky like to put her finger in and lick?

From Quiz Vicky Angel

Answer: Sugar

Imagine dipping your finger in a bowl of sugar and then taking it out and licking it! Disgusting! Jade saw Vicky's mother doing it too and then Jade started doing it!

19. What homework were they supposed to have done the day Vicky died?

From Quiz 'Vicky Angel' by Jacqueline Wilson

Answer: French, History and Maths

They used to help each other with maths and test each other on French.

20. When Vicky (as a ghost) and Jade go to London, how much had Jade in her school purse?

From Quiz "Vicky Angel" by Jacqueline Wilson

Answer: £10

Jade needed the money for some school trip but she didn't care, she wanted to go to London with Vicky.

21. What did Vicky want to do for a club after school?

From Quiz Vicky: Ghost or Angel?

Answer: The Friday Fun Run

It was in return for joing Jade's club, the drama club. Jade can't run at all, so she scribbled both their names off the two lists. This was before Vicky's accident.

22. What is the name of the counsellor Jade sees?

From Quiz The Ghost Of Victoria Waters

Answer: Mrs Wainwright

The answer is Mrs Wainwright. Mrs Cavendish I made up, and Mrs Cambridge and Mr Lorrimer are teachers at Downfield.

23. Who was the class clown in Jade's class?

From Quiz Vicky Angel

Answer: Sam

Vicky's nickname for Sam is 'fatboy Sam'. Mean huh? Jade used to call Sam that too before, but then she stopped. Sam is kind of funny.

24. What was Vicky's surname?

From Quiz 'Vicky Angel' by Jacqueline Wilson

Answer: Waters

Mr Waters says that Jade should come home with them, but she refuses to believe Vicky is dead.

25. When Jade collides with a large lady on the platform when she was going to London with Vicky (as a ghost) the lady gasps and says, "Here, you're the girl in the paper!" When Jade looks at the paper what does the caption under her picture read?

From Quiz "Vicky Angel" by Jacqueline Wilson

Answer: JANE MARSHALL, VICKY'S BEST FRIEND, TOO DISTRAUGHT TO TALK.

When Jade reads the caption under the picture it says 'JANE' instead 'JADE' then Vicky snorts and says (as a ghost) "Jane, trust them to get it wrong, it's a wonder they got 'my' name right!"

26. What mean nickname does Vicky give Madeleine?

From Quiz Vicky: Ghost or Angel?

Answer: Marshmallow

Vicky calls Sam Fat-boy, and when she talks about Sam and Madeleine she says "Why do you hang around with these PUDDING people?" Vicky can be very mean, but it is because she is very lonely as Jade is the only one who can see her and Jade isn't giving her enough attention.

27. What is the name of the essay Vicky wrote, that Jade read out at her funeral?

From Quiz The Ghost Of Victoria Waters

Answer: Reasons To Be Cheerful

The answer is 'Reasons To Be Cheerful'. I particularly enjoyed this essay.

28. What place do Vicky and Jade go to when they're bunking off school?

From Quiz Vicky Angel

Answer: London

They went shopping. Vicky can get anything she wants, she doesn't even have to pay!

29. Who is Jade's Mum's best friend?

From Quiz 'Vicky Angel' by Jacqueline Wilson

Answer: She doesn't have one

'She chats to the women on our estate and she had a spell of going line-dancing with the girls from work but that's all.'

30. What is Vicky's surname in 'Vicky Angel'?

From Quiz "Vicky Angel" by Jacqueline Wilson

Answer: Waters

Vicky's parents are Mrs and Mr Waters so Vicky is Vicky Waters.

This is category 16748
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.