FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
The Bed and Breakfast Star Quizzes, Trivia and Puzzles
The Bed and Breakfast Star Quizzes, Trivia

The Bed and Breakfast Star Trivia

The Bed and Breakfast Star Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Wilson, Jacqueline

Fun Trivia
Elsa doesn't get on well with her stepfather, who is short-tempered and whose difficulty keeping a job means they move around a lot.
4 quizzes and 40 trivia questions.
1.
  The Star of the Star Hotel!    
Multiple Choice
 10 Qns
This book is by Jacqueline Wilson and is a very popular book! Enjoy!
Average, 10 Qns, Rachel xx, Oct 16 07
Average
Rachel xx
330 plays
2.
  Go, Elsa    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my first quiz, and it's about Jacqueline Wilson's "The Bed and Breakfast Star".
Easier, 10 Qns, BethAnderson, Jul 02 07
Easier
BethAnderson
547 plays
3.
  The Bed And Breakfast Star    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz about "The Bed And Breakfast Star" by Jacqueline Wilson.
Average, 10 Qns, Cosmogirl31, Apr 20 08
Average
Cosmogirl31
322 plays
4.
  Bed and Breakfast Star    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz all about the book 'Bed and Breakfast Star' by Jacqueline Wilson.
Average, 10 Qns, animals_rock27, Nov 03 08
Average
animals_rock27
254 plays
trivia question Quick Question
Who is Elsa's friend?

From Quiz "The Star of the Star Hotel!"





The Bed and Breakfast Star Trivia Questions

1. Who was Elsa named after?

From Quiz
Bed and Breakfast Star

Answer: Elsa the Lion

When Elsa was born she had a mane of hair and had the loudest voice in the hospital - just like a lion!

2. In the first chapter, what is Elsa talking about?

From Quiz The Bed And Breakfast Star

Answer: all her beds

Elsa tells us all about the different beds she has had including her cot, camp-bed and the bed she shared with her Gran.

3. What does Elsa look like?

From Quiz The Star of the Star Hotel!

Answer: Curly hair sticking up around her head

Pippa has the short straight hair, and Naomi has the little plaits. Elsa also has a little half brother called Hank.

4. Why did Elsa get called the name Elsa?

From Quiz Go, Elsa

Answer: She was named after a lion because she had lots of hair

When she was born she had lots of hair like the lion Elsa.

5. What is the name of the Bed and Breakfast hotel they stay at?

From Quiz Bed and Breakfast Star

Answer: The Royal Hotel

The Royal Hotel may sound grand but it definitely isn't!

6. What hotel did Elsa's family stay in first?

From Quiz The Bed And Breakfast Star

Answer: Royal Hotel

They stay in the Royal Hotel, where Elsa makes lots of new friends.

7. What does Elsa organise in the Royal Hotel?

From Quiz The Star of the Star Hotel!

Answer: A baby crawl

Hank always wins! Elsa said that if you were in the way while Hank was crawling, you'd probably get run down!

8. What was Elsa's annoying habit?

From Quiz Go, Elsa

Answer: Telling jokes

It says this at the beginning of the book.

9. Where does Elsa meet Naomi?

From Quiz Bed and Breakfast Star

Answer: In the toilets

Naomi was sitting on the windowsill with her feet propped on the edge of the washbasin reading a book.

10. What is Elsa's sister called?

From Quiz The Bed And Breakfast Star

Answer: Pippa

Elsa's sister Pippa really looks up to her and Elsa always looks after her.

11. Who is Elsa's friend?

From Quiz The Star of the Star Hotel!

Answer: Naomi

They go to the same school, and they both have younger siblings. Elsa first saw Naomi in the ladies' room, reading.

12. Where do Elsa's family live, in Scotland?

From Quiz Go, Elsa

Answer: With Mack's mum

They lived with Mack's mum in Scotland and in a hotel in England.

13. What is Elsa's room number?

From Quiz Bed and Breakfast Star

Answer: 608

The people in the rooms next to them were all being very noisy.

14. In what part of the hotel does Elsa first meet her friend Naomi?

From Quiz The Bed And Breakfast Star

Answer: in the bathroom

Elsa meets Naomi in the bathroom, where she is reading a book while sitting on the sink/washbasin.

15. Who did the filming crew want in their video?

From Quiz The Star of the Star Hotel!

Answer: Naomi

She's Elsa's friend, but very shy and didn't really want to be in the programme; but Elsa did! She tried to tell loads of jokes but they didn't want her.

16. What are Elsa's sister and brother's names?

From Quiz Go, Elsa

Answer: Pippa and Hank

Pippa is a toddler and Hank is a baby.

17. What does Hank like to eat for breakfast?

From Quiz Bed and Breakfast Star

Answer: A runny boiled egg

Hank's face is usually bright yellow by the time he finishes breakfast.

18. What room are Elsa and her family staying in?

From Quiz The Bed And Breakfast Star

Answer: Room 608

Room 608 is surrounded by noise! In room 607 they were always arguing, in 609 the inhabitants had their television on full blast and in room 508 they seemed to love heavy metal music!

19. What does Elsa have a list of, at the beginning of her book?

From Quiz The Star of the Star Hotel!

Answer: Her beds

She even includes her cot at her birth. Elsa once had to share a bed with her step-gran who snored and took up more than half of the bed!

20. What do the children call Mrs McPherson the cleaning lady?

From Quiz Go, Elsa

Answer: Mrs Hoover

They call her Mrs Hoover because they don't know her real name.

21. What does Elsa call the cleaner?

From Quiz Bed and Breakfast Star

Answer: Mrs Hoover

She is nicknamed Mrs Hoover by Elsa.

22. What type of hairbrush does Elsa have?

From Quiz The Bed And Breakfast Star

Answer: Minnie Mouse

Her Minnie Mouse hairbrush is one of her few possessions that she brings to the Royal Hotel.

23. What is the name of Elsa's sister?

From Quiz The Star of the Star Hotel!

Answer: Pippa

She is Elsa's half sister and Hank is her half brother. Her step father is Mac, and she really hates him!

24. According to Elsa, where do baby apes sleep?

From Quiz Go, Elsa

Answer: In apricots

Apes as in "ap"ricots.

25. Who stops Elsa and Funny face from fighting?

From Quiz Bed and Breakfast Star

Answer: Mrs Fisher

Mrs Fisher is their teacher.

26. What is Elsa's brother called?

From Quiz The Bed And Breakfast Star

Answer: Hank

Her brother is chubby and quite tough even though he's only a baby.

27. What item did Elsa and her siblings play a game with?

From Quiz The Star of the Star Hotel!

Answer: A marble

They played hunt the marble and when Mac came out of the shower he slipped on it! Their room is so squashed they couldn't play properly.

28. Where do Elsa and Pippa meet Naomi?

From Quiz Go, Elsa

Answer: In the ladies'room

They meet when Elsa takes Pippa to the toilet.

29. Who discovers the fire?

From Quiz Bed and Breakfast Star

Answer: Elsa

Elsa discovers the fire and then alerts everyone else by shouting at the top of her voice.

30. What classic book is Naomi reading at the breakfast table one day?

From Quiz The Bed And Breakfast Star

Answer: Little Women

Naomi is reading "Little Women" and Elsa thinks it's incredibly boring.

This is category 16755
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.