FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Spelling Quizzes, Trivia and Puzzles
Spelling Quizzes, Trivia

Spelling Trivia

Spelling Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. For Children Trivia
  6. »
  7. Words for Kids

Fun Trivia
If you don't spell words correctly, people might not know what you mean. Here are some words to practice with.
4 Spelling quizzes and 45 Spelling trivia questions.
1.
A Lot of Animals
  A Lot of Animals   great trivia quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
One elephant is good, but five elephants are better. Most plural words are made by adding the letter 's' to the end of the singular word. Elephants are like that, but not all animals are. Can you spell the words for more than one of these animals?
Very Easy, 10 Qns, Lottie1001, Sep 08 23
Recommended for grades: 2,3,4
Very Easy
Lottie1001 gold member
Sep 08 23
838 plays
2.
  Plural Spellings   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
My daughter needed practice with plural endings, so I wrote this quiz to help her. Remember, singular means one and plural means two or more.
Easier, 10 Qns, beckyel, May 03 24
Recommended for grades: 4,5,6
Easier
beckyel
May 03 24
19451 plays
3.
  Silent Letters--Shhhh!   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
I give you two or three words. You tell me which letter is silent in both or in all three.
Very Easy, 10 Qns, robynraymer, Nov 10 21
Very Easy
robynraymer
Nov 10 21
17234 plays
4.
  Kids Spelling B   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
This fun little quiz lets you pick out the correct way to spell the letter B word from the description I give you. It's fun and easy, so put on your thinking cap and get started. Good luck!
Very Easy, 15 Qns, califredrose, Mar 22 16
Recommended for grades: 3,4
Very Easy
califredrose
16827 plays
trivia question Quick Question
A hamburger sandwich has meat between this bread. Which of the following is the correct 'B' word?

From Quiz "Kids Spelling B"




Related Topics
  Spelling, Punctuation & Grammar [General] (21 quizzes)

  Spelling Bee [Humanities] (81 quizzes)


Spelling Trivia Questions

1. Which plural is incorrect?

From Quiz
Plural Spellings

Answer: book - bookes

Most plurals are made by adding the letter 's' to the word, so book becomes books. Words that end in 'ch', 'sh', 'x', 'o' or 's' need to have 'es' added to make them plural.

2. Which letter is silent in comb, limb, and lamb?

From Quiz Silent Letters--Shhhh!

Answer: B

In LUMBER and LIMBER, the B is not silent.

3. Which letter is silent in knee, know, and knot?

From Quiz Silent Letters--Shhhh!

Answer: K

Other words with silent K include knit, knife, and knapsack.

4. Which plural is incorrect?

From Quiz Plural Spellings

Answer: journey - journies

If a noun ends with a vowel and 'y' the plural is made by just adding an 's'. Journeys is the correct plural of journey.

5. Which letter is silent in ghost, heir, and hour?

From Quiz Silent Letters--Shhhh!

Answer: H

Other words with silent H include ghastly, and ghoulish.

6. Which letter is silent in raspberry and cupboard?

From Quiz Silent Letters--Shhhh!

Answer: P

7. Which plural is incorrect?

From Quiz Plural Spellings

Answer: thief - thiefs

There are exceptions to the 'f'/'fe' changing to 'ves' rule and roof, cliff and belief are among them. Thieves, however, is the plural of thief.

8. Which letter is silent in wrinkle, wreck, and wrist?

From Quiz Silent Letters--Shhhh!

Answer: W

Other words with silent W include wrap and wren.

9. Which letter is silent in solemn and column?

From Quiz Silent Letters--Shhhh!

Answer: N

In the word alumni, the N is not silent. Alumni is a plural noun that means "people who have graduated from a certain college or school."

10. Which letter is silent in castle and nestle?

From Quiz Silent Letters--Shhhh!

Answer: T

Wrestling has a silent T, too.

11. Which word has a silent B?

From Quiz Silent Letters--Shhhh!

Answer: doubt

Without a doubt, this word can be hard to spell.

12. Which plural is spelled incorrectly?

From Quiz Plural Spellings

Answer: hero - heros

Here are more irregular plurals - some words ending in 'o' that just have an 's' added to make them plural. Hero should become heroes, though.

13. Here's a tricky one: In the word phone, what sound do the letters PH make?

From Quiz Silent Letters--Shhhh!

Answer: an F sound

Other words with PH pronounced F include phony and elephant.

14. Another tricky one: in light, tight, and taught, which letter or letters are silent?

From Quiz Silent Letters--Shhhh!

Answer: G and H

English spellings can be hard to learn, since we have so many words with silent letters, or letters that are pronounced in strange ways. The best way to learn to spell correctly is to read many, many books. Have you read the Harry Potter books yet? They're great!

This is category 10384
Last Updated Jun 08 2024 5:47 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.