FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Other States Quizzes, Trivia and Puzzles
Other States Quizzes, Trivia

Other States Trivia

Other States Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. General Knowledge Trivia
  6. »
  7. Mixed USA

Fun Trivia
18 Other States quizzes and 200 Other States trivia questions.
1.
Unusual Utah
  Unusual Utah   best quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
Utah is one of the most enigmatic US states and one of the most geographically diverse states. Let's have a look to see why Utah is not only unusual but unique...
Average, 10 Qns, 1nn1, Nov 29 23
Average
1nn1 gold member
Nov 29 23
188 plays
2.
  3 on a Match   great trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Choose the correct U.S. state from the three clues.
Very Easy, 10 Qns, nyirene330, Oct 08 20
Recommended for grades: 8,9,10
Very Easy
nyirene330
Oct 08 20
1183 plays
3.
  Which State?   popular trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Can you match the state with the proper clue?
Easier, 10 Qns, nyirene330, Jul 14 17
Easier
nyirene330
Jul 14 17
1408 plays
4.
  So You Think You Know Washington?   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Contrary to common belief, the state of Washington is not defined by Seattle. Some people don't like coffee! There are parts of the state with almost NO RAINFALL! Check out your knowledge of the Evergreen State.
Average, 10 Qns, brewster76, Oct 15 16
Average
brewster76
3202 plays
5.
  U.S.A: All about Utah   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
Utah is an interesting place. How much do you know about the Beehive State?
Average, 15 Qns, LuH77, Dec 22 22
Average
LuH77
Dec 22 22
133 plays
6.
  South Carolina: Land of Road Kill   great trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
South Carolina is a great place to live! Not only are the people friendly, but the animals love to walk out in front of your car! Here are some questions about the state and its people.
Average, 15 Qns, ferfer72, Dec 18 23
Average
ferfer72
Dec 18 23
3743 plays
7.
  The State of the States    
Multiple Choice
 10 Qns
Just silly little things about the US states.
Average, 10 Qns, morrow, Feb 27 11
Average
morrow
8890 plays
8.
  Origin of Names of States in the U.S.    
Multiple Choice
 10 Qns
There are 50 States in the USA. Have you ever wondered where their names came from? Take this quiz to find out about ten of them!
Easier, 10 Qns, Alibabaman, Dec 17 20
Easier
Alibabaman
Dec 17 20
1190 plays
9.
  U.S.A: All about West Virginia    
Multiple Choice
 15 Qns
In the Mountain State, "Mountaineers Are Always Free." How much do you know about West Virginia?
Average, 15 Qns, LuH77, Feb 26 22
Recommended for grades: 10,11,12
Average
LuH77
Feb 26 22
174 plays
10.
  U.S.A: All about Connecticut    
Multiple Choice
 15 Qns
Connecticut is the southernmost state of New England, U.S.A. How much do you know about this interesting place?
Tough, 15 Qns, LuH77, Apr 16 22
Recommended for grades: 11,12
Tough
LuH77
Apr 16 22
144 plays
trivia question Quick Question
Combine a word that sounds like an Iowa country road surface with a German state and what one-time Ida County school district do you have?

From Quiz "Iowa School Consolidations"




11.
  Quirky Central Oklahoma   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
I lived in the great state of Oklahoma for over 35 years and these are some of the quirky things I remember about living there. It helps if you lived there or know someone who did, but everyone should enjoy the learning.
Average, 10 Qns, cat_brat63, Feb 16 11
Average
cat_brat63
1695 plays
12.
  Iowa School Consolidations    
Multiple Choice
 10 Qns
School consolidations have been around in Iowa for a long time. And while you may not know the names of many Iowa small towns, maybe my clues will help you identify some of their school sharing programs. Have fun!
Average, 10 Qns, shvdotr, Apr 02 17
Average
shvdotr gold member
133 plays
13.
  Arkansas Festivals   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Arkansas is home to a lot of fun and...interesting...festivals. See how much you know about these events. Some are well-known, some are a little more obscure.
Difficult, 10 Qns, efvie, Jun 27 09
Difficult
efvie
566 plays
14.
  Do You Really Know the States?    
Multiple Choice
 10 Qns
Here are some fun and interesting facts about every state from Alabama to Georgia. The facts will revolve around the states' histories. Have fun! By the way, this is only my fourth quiz, so constructive criticism is appreciated!
Difficult, 10 Qns, xxFregiltxx, Jul 28 11
Difficult
xxFregiltxx
932 plays
15.
  Exploring Delaware   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is another in a series about the fifty U.S. states. Let's have a look around Delaware. Grab your hiking boots and water bottle. Or, you could just use your computer mouse or trackpad.
Tough, 10 Qns, CmdrK, Dec 02 17
Tough
CmdrK gold member
Dec 02 17
217 plays
16.
  Wyoming - My Home State    
Multiple Choice
 10 Qns
I was born in Rock Springs, Wyoming. While I only spent my first six years there, I have always had an odd pride of being from this rugged, independent, self-reliant state.
Average, 10 Qns, MicjealS, Feb 06 13
Average
MicjealS
289 plays
17.
  Montana: Big Fun in Big Sky Country    
Multiple Choice
 10 Qns
There is plenty to see in this big state of Montana--its natural wonders attract many thousands of visitors every year. But some attractions are a little more, shall we say, esoteric.
Tough, 10 Qns, BarbaraMcI, Apr 25 14
Tough
BarbaraMcI gold member
375 plays
18.
  Linked To Chicago IL    
Multiple Choice
 10 Qns
All these questions, about sports, films, etc. have some link to Chicago.
Tough, 10 Qns, gazill, Feb 08 19
Tough
gazill
Feb 08 19
1449 plays

Other States Trivia Questions

1. Salt Lake City is the capital of Utah. Which fast food restaurant was first established here?

From Quiz
U.S.A: All about Utah

Answer: Kentucky Fried Chicken

Surprisingly, Kentucky Fried Chicken did not originate in Kentucky. Colonel Harland Sanders opened his first KFC franchise in Salt Lake City, Utah in 1952. The property was originally run by Pete Harman and his family, and originally called "Harman's Cafe." Harman met Sanders in Chicago in 1951, who then came to visit him at his family's cafe and cooked his secret recipe of fried chicken using 11 herbs and spices. Harman and his family were so impressed that he made a deal with Sanders to franchise his restaurant on his property. The original restaurant was demolished and refurbished in 2004. The restaurant still has Sanders' original white suit on display in a glass case. Salt Lake City was originally called "Great Salt Lake City" due to how close it is to the Great Salt Lake. The name "Great" was dropped in 1868.

2. Mothman is a folklore figure in West Virginian culture. Which city of the state is he reported to have appeared in?

From Quiz U.S.A: All about West Virginia

Answer: Point Pleasant

Mothman was reportedly seen around Point Pleasant in West Virginia between 1966-1967. He has been described as a humanoid, bird-like, man-sized creature. "The Mothman Prophecies" is a 1975 book that investigated the apparitions, in which the author connects the appearance of Mothman to the collapse of the Silver Bridge on the Ohio River in 1967.

3. The first log cabins in the United States were built in Delaware, but who brought the idea for building them to America?

From Quiz Exploring Delaware

Answer: Finns

Finnish immigrants arrived in the mid-1600s and set about building their new homes from logs. The log cabin became a symbol of the American pioneer. A cabin from the period is preserved and on display at the Delaware Agricultural Museum in Dover.

4. A lot of gold and uranium mining once went on in the area south of Helena, and these defunct mines now attract people who come to drink the radioactive water and bask in this "health treatment". To what are they exposing themselves?

From Quiz Montana: Big Fun in Big Sky Country

Answer: Radon

Some of the mines have radon levels as much as 175 times the US federal safety level for homes. People sit in the mines for hours a day, playing cards and reading books while their radon levels increase.

5. How did the land now known as the state of Wyoming come to be the property of the United States?

From Quiz Wyoming - My Home State

Answer: Most of what is now Wyoming was part of the vast Louisiana Purchase acquired from France

The maps showing the extent of the Louisiana Purchase include all but the southwest corner of the modern state. I do love the image of Andrew Jackson winning it in a card game. In his youth, he was quite a gambler and a pretty wild character.

6. This American state was first called New Netherlands, but renamed after the Duke of York, after the English took it from the Dutch settlers. What is the state called now?

From Quiz Origin of Names of States in the U.S.

Answer: New York

New York was named in honour of the English Duke of York, who was the brother of King Charles II.

7. Although Alabama is the first state alphabetically, it was the 22nd to be added to the union, on December 14, 1819. Its name is thought to be from a Native American tribe, but what do most speculate that Alabama means in English?

From Quiz Do You Really Know the States?

Answer: Here We Rest

The Alabama people were part of the Muskogean tribe that came up with the name. The other names (besides "Harmony in Equality") are other, less popular suggestions as to what the Native Americans named Alabama. For example, some think that the Choctaw influenced the name with their words "alba" meaning plants, and "amo" meaning to cut or to trim or to gather.

8. There are two major universities in central Oklahoma. What are the names of their sports teams?

From Quiz Quirky Central Oklahoma

Answer: Sooners and Cowboys

University of Oklahoma sports teams go by the name the Sooners. OU is located in Norman, just south of Oklahoma City. The Oklahoma State University sports teams are known as the Cowboys. OSU is located in Stillwater, northeast of Oklahoma City.

9. What famous game show co-host is from South Carolina?

From Quiz South Carolina: Land of Road Kill

Answer: Vanna White "Wheel of Fortune"

Vanna is from Myrtle Beach, SC. Whenever the show is filmed in the state, she has gone out of her way to film public service announcements, visit schools, and do other charitable work. She was also one of the first contestants to 'Come On Down' on "The Price is Right".

10. For a good hot dog whilst in the city of Chicago, Illinois, go to this stand which has a Hot Dog Tarzan and Jane adorning its rooftop.

From Quiz Linked To Chicago IL

Answer: Superdawgs

This stand, on the corner of Devon and Nagle Avenues, serves great dogs (Superdawgs) and burgers (the Whoopercheesie). Superdawgs opened in the 1950's as a car-hop stand and still serves customers that way.

11. Which American state lies directly south of Utah?

From Quiz U.S.A: All about Utah

Answer: Arizona

Utah does border Wyoming, but Wyoming lies north, as does Idaho. Utah also borders Nevada, but Nevada lies west, and Colorado lies east. The south-eastern corner of Utah meets Arizona, New Mexico, and Colorado. The border between Utah and Arizona has been hailed as a great place to view nature. Between the south-eastern border of Utah and the northern border of Arizona lies the striking sandstone buttes of Monument Valley, which is part of the Navajo Indian Nation. Some of these buttes reach over 1,000 feet (305 m) and are popular with hikers.

12. The town of Ridgefield, Connecticut, is located at the foot of which mountains?

From Quiz U.S.A: All about Connecticut

Answer: Berkshire Mountains

The Berkshire Mountains are located in the north-west of Connecticut, and the west of neighbouring Massachusetts. Three states border Connecticut, with Massachusetts lying north, Rhode Island lying east, New York lying to the west. Connecticut also has the Long Island Sound (which is an arm of the Atlantic Ocean) lying to the south. Mount Greylock is the highest mountain of this sub-range of the Appalachians, at around 3,490 (1,060 m) feet high. Ridgefield is a town located in Fairfield County, Connecticut. It features the Keeler Tavern, the summer house of architect and pioneer in skyscrapers, Cass Gilbert (1859-1934), known for designing the Woolworth Building in Manhattan, one of America's first skyscrapers. The Keeler Tavern predates Gilbert's ownership, standing since around 1713. During the Battle of Ridgefield in 1777, the British opened fire on the tavern, upon learning that the basement was used for the creation of musket balls. One British cannonball got stuck in the corner of the building, and it has remained in place ever since.

13. The county seat of Hampshire County, West Virginia, shares a name with which American politician?

From Quiz U.S.A: All about West Virginia

Answer: Mitt Romney

Romney is often cited to be West Virginia's oldest city, standing since 1762. Hampshire County was established by the Virginia General Assembly almost ten years earlier than the establishement of Romney, in 1753. It was made of parts of Augusta and Frederick counties, then part of the neighbouring state of Virginia. Mitt Romney (born in Detroit, Michigan, 1947) is a Republican politician who ran for the 2012 U.S Presidential election, losing to Barack Obama. Stephen Ailes, who served as U.S Secretary of the Army from 1964-65, was born in Romney, West Virginia.

14. Combine a word that sounds like an Iowa country road surface with a German state and what one-time Ida County school district do you have?

From Quiz Iowa School Consolidations

Answer: Galva-Holstein

A lot of rural Iowa roads have gravel surfaces, hence the clue for the town of Galva in Ida County. In 2010-11 Schaller-Crestland combined with Galva-Holstein to form the Ridge View School District with the high school located in Holstein and the Junior High building in Early.

15. With much exposure to the Atlantic Ocean, how many national parks are there in Delaware?

From Quiz Exploring Delaware

Answer: 0

Despite having about 380 miles (611 km) of shoreline, Delaware has no national seashores or national parks. There are no national historic sites or monuments. It is the only U.S. state without any.

16. When was the Territory of Wyoming established and what was the approximate non-native population at that time?

From Quiz Wyoming - My Home State

Answer: 1869; 9000

Geographically, Wyoming is a pretty tough place to live. It was even tougher in the mid-1800, so there were not a lot of settlers.

17. This American state's name comes from an Indian word for 'tribal town'. What state is it?

From Quiz Origin of Names of States in the U.S.

Answer: Alabama

Alabama was also known as 'thicket-clearers' in the Choctaw Indian language by some people.

18. What was the Helena Blues and Heritage Festival formerly known as?

From Quiz Arkansas Festivals

Answer: The King Biscuit Festival

In 1941, Sonny Boy Williamson was hired to play on a blues radio show in Helena, Arkansas, called "King Biscuit Time," sponsored by King Biscuit Flour. The King Biscuit Blues Festival was started in 1986 as a one-day tribute to this man, and has grown amazingly since then. It is estimated that there will be 100,000 people from all over the country in attendance at this year's festivities in 2008.

19. For many years, I watched the CBS affiliate station in OKC. Although its call letters were KWTV, it used a rhyming call name. What was the rhyming call name it used?

From Quiz Quirky Central Oklahoma

Answer: Newsline Nine

This news-gathering institution, established in 1953, has been at the forefront in the nation for breaking news and weather coverage. It has also been instrumental in the development of better technology with which to present the news to its viewers.

20. What is South Carolina's capital?

From Quiz South Carolina: Land of Road Kill

Answer: Columbia

Columbia was named after explorer Christopher Columbus. It was founded in 1786 specifically as the state's capital. It was one of the first planned cities in the United States.

21. After the Great Chicago Fire of 1871, this structure was still standing.

From Quiz Linked To Chicago IL

Answer: the Water Tower

It still stands today, on Michigan Avenue. Wrigley Field is the home of the Cubs and Buckingham Fountain can be found in Grant Park.

22. King's Peak is the highest mountain in Utah. Who is it named after?

From Quiz U.S.A: All about Utah

Answer: Clarence King

At around 13,530 feet (4,120 m) King's Peak is located in Duchesne County in the northeast of Utah. It is situated in the Ashley National Forest, which runs through the northeast of Utah, and the southwest of neighbouring Wyoming. It was not known as the highest peak in Utah until the 1960s, as before it was debated whether neighbouring mountain, South Kings Peak, was the highest. Clarence King (1842-1901) was the first director of the United States Geological Survey between 1879-1881. A keen mountaineer, he also had Mount Clarence King in Fresno County, California, named after him, as well as the King Peak in Antarctica.

23. In 1860, Abraham Lincoln gave a speech in which city of Connecticut?

From Quiz U.S.A: All about Connecticut

Answer: Bridgeport

On March 10, 1860, Abraham Lincoln gave a speech at what was then called Bridgeport City Hall, now named the McLevy Hall. An advert in the papers specified that Lincoln's speech would "commence precisely at 7 o'clock, as he is obliged to leave on the Express train at 9:07 pm." Lincoln spoke in front of over 100 members of the Republican committee, talking for two hours passionately against slavery. Not only did Lincoln receive a standing ovation for his speech, but a crowd followed him right to the train station, cheering as the train pulled away with Lincoln on it. A year later, Abraham Lincoln was elected U.S President. There is a plaque standing where Lincoln stood during the speech. Bridgeport is situated in Fairfield County, on the Pequonnock River. It is around 40 miles (65 km) from the Bronx, New York City. Famous showman, P.T. Barnum, lived in Brideport for around 40 years of his life, and was even Bridgeport's mayor. There is a statue of him here overlooking the Long Island Sound.

24. Delaware was the first place in the western hemisphere to build which structures?

From Quiz Exploring Delaware

Answer: breakwaters

The Delaware Breakwaters are on Cape Henlopen in Lewes. The originals were built in 1828. They were added to the National Register of Historic Places in 1976.

25. When did Wyoming become a state and what was the approximate non-native population at that time?

From Quiz Wyoming - My Home State

Answer: 1890; 63,000

With the exception of Alaska, Wyoming has historically had the least population density of any state. It has a lot of lonely country.

26. One state in the USA was named after Queen Henrietta Maria. What is this state's name?

From Quiz Origin of Names of States in the U.S.

Answer: Maryland

Queen Henrietta Maria was the wife of Charles I of England.

27. Central Oklahoma falls victim to quite a few rounds of wild weather year 'round. First appearing on the CBS affiliate in Oklahoma City in 1972, what was the name of one of the most trusted meteorologists in the industry?

From Quiz Quirky Central Oklahoma

Answer: Gary England

Mr. England and his team of forecasters got me through many a storm season. At the slightest little hint of severe weather, my TV went straight to Gary. He has been instrumental in the invention of more and more accurate forecasting techniques over the years. Gary became the first in history to warn the public of severe weather with Doppler radar in 1981. I love to watch the movie "Twister" because you can see Gary in authentic TV spots covering tornadoes in the early 70s.

28. What is South Carolina's state nickname?

From Quiz South Carolina: Land of Road Kill

Answer: The Palmetto State

The state tree is the palmetto. The palmetto is on the state flag along with a crescent moon.

29. This player led the Chicago Bears in total points during the 1985 Super Bowl season.

From Quiz Linked To Chicago IL

Answer: Kevin Butler

Butler, the kicker, scored 144 points in the 1985 season. Walter Payton, of course, was one of the greatest running backs in NFL history. Tom Thayer was a right guard.

30. Candlewood Lake is the largest man-made lake of Connecticut. What is the state's largest natural lake?

From Quiz U.S.A: All about Connecticut

Answer: Bantam Lake

Candlewood Lake is situated in Fairfield and Litchfield counties. It encompasses an area of around 8.5 square miles (22 square km) and is the largest lake within a 60 mile radius of the city of New York. Bantam Lake is the largest natural lake in the state. It measures around 1.55 square miles (4 square km) and is located within Lichfield County. It is fed by the Bantam River and Whittlesey Brook from the west of Connecticut.

This is category 24670
Last Updated Feb 25 2024 9:13 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.