FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
eSwatini Quizzes, Trivia and Puzzles
eSwatini Quizzes, Trivia

eSwatini Trivia

eSwatini Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Africa

Fun Trivia
3 eSwatini quizzes and 30 eSwatini trivia questions.
1.
An Excursion Through The Kingdom of Eswatini
  An Excursion Through The Kingdom of Eswatini   best quiz  
Photo Quiz
 10 Qns
Did you know that the country of Swaziland was renamed in 2018? Now it is officially known as the Kingdom of Eswatini. Come along with me and for a tour of the country!
Average, 10 Qns, ponycargirl, Oct 03 20
Recommended for grades: 10,11,12
Average
ponycargirl editor
Oct 03 20
794 plays
2.
  Simply Swaziland   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz tests players' knowledge on the lesser known, but very beautiful African country Eswatini, once known as Swaziland. Good luck!
Average, 10 Qns, thegogga, Oct 03 20
Average
thegogga
Oct 03 20
4319 plays
3.
  Eswatini - Land of the Swazis   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Despite its small size, Eswatini, formerly known as Swaziland, is noted for its diverse geographical landscapes and climatic regions. What else do you know about this African nation apart from its unique fauna and rich culture? Let's find out. Enjoy!
Easier, 10 Qns, Matthew_07, Oct 21 20
Easier
Matthew_07 gold member
Oct 21 20
677 plays

eSwatini Trivia Questions

1. Surrounded by South Africa and Mozambique, Eswatini is a landlocked African nation. In which part of the African continent is Eswatini located?

From Quiz
Eswatini - Land of the Swazis

Answer: Southern Africa

Eswatini borders South Africa to the north, west, and south. In addition, it also borders Mozambique to the east. The five subregions of the African continent are North Africa, West Africa, Southern Africa, East Africa, and Central Africa. The five countries located in the region of Southern Africa are Botswana, Eswatini, Lesotho, Namibia, and South Africa.

2. Located in the southern part of Africa, Eswatini is a completely landlocked country. Which two southern African countries border Eswatini?

From Quiz Simply Swaziland

Answer: South Africa and Mozambique

Located in southern Africa, Eswatini is a reasonably small country - roughly the size of the state of New Jersey, Wales in the UK, and the country of Kuwait. It is completely landlocked, with boundaries of only 535km. It is bordered to the north, south, and west by South Africa, for 430km; and to the east by Mozambique, with a border of approximately 105km.

3. The flag of Eswatini is a very beautiful one indeed. Its focal point is a picture of a traditional Swazi shield. Aside from the picture of the shield, what three colours form the five horizontal stripes of the flag?

From Quiz Simply Swaziland

Answer: Red, blue, and yellow

There are five horizontal stripes on the flag of Eswatini - from the top, they go in the order of blue, yellow, red, yellow, blue. In the red stripe, there is also a picture of a traditional black and white Swazi shield.

4. Geographically speaking, Eswatini is located in the Southern Hemisphere. What is the nation's claim to fame with regards to its location, that it shares with Lesotho, New Zealand, and Uruguay?

From Quiz Eswatini - Land of the Swazis

Answer: They are all located below the Tropic of Capricorn.

The Tropic of Capricorn is located approximately 23.4 degrees south of the equator. There are only four nations that are located completely below the Tropic of Capricorn - Eswatini, Lesotho, New Zealand, and Uruguay. The Tropic of Cancer, on the other hand, is located approximately 23.4 degrees north of the equator.

5. How many districts is Eswatini divided into?

From Quiz Simply Swaziland

Answer: Four

Eswatini is divided into four districts: the northwest Hhohho; Lubombo in the east; the central-west Manzini; and the southern Shiselweni.

6. Found in the uKhahlamba mountain range, what is the name of the highest mountain in Eswatini?

From Quiz Simply Swaziland

Answer: Emlembe

Emlembe is the highest mountain in Eswatini, and also serves as the highest point in the country. It's approximately 1863 metres above sea level. The uKhahlamba mountain range is, in fact, the Drakensburg, the highest mountain range in all of southern Africa, which runs for over 1000km. It's a World Heritage site. "uKhahlamba" means "barrier of spears" in Zulu.

7. What type of government system operates in Eswatini?

From Quiz Simply Swaziland

Answer: Absolute Monarchy

The Kingdom of Eswatini is one of the few countries still run completely by the monarchy, and is one of three monarchies in Africa (the other two being Lesotho and Morocco). Eswatini's monarch, King Mswati III, holds supreme judicial, legislative, and executive powers. He came to the throne in 1986, and is often criticized for not taking enough care of his people, and spending his money on luxury vehicles like BMWs, when he should be concentrating on healthcare, as Eswatini has one of the highest HIV/AIDS rates in the world. He has over a dozen wives and about two dozen children (no worries about who's taking over then! Although, interestingly, and unlike many other monarchies, the oldest son is never the heir to the throne.

8. Located in the northwestern region of Eswatini, the Ngwenya Mine was opened 42,000 years ago, making it one of the world's oldest mines. Which common mineral is mined in Ngwenya?

From Quiz Eswatini - Land of the Swazis

Answer: Iron

In the Swazi language, the word "Ngwenya" means "crocodile". The site was rich in iron ore deposit. Gold is a precious metal. Unobtanium and tritanium are fictional elements that are featured in "Avatar" (2009) and the "Star Trek" franchise, respectively.

9. What is the name of the largest city of Eswatini, which also serves as administrative capital of the country?

From Quiz Simply Swaziland

Answer: Mbabane

Mbabane serves as the administrative capital of Eswatini. It is also the largest city in Swaziland, and lies in the Hhohho region, of which it is also the capital.

10. Eswatini is home to one of the world's largest monoliths. Located near the Mbuluzi River and nicknamed the "Bald Rock", what is the name of this granite mountain?

From Quiz Eswatini - Land of the Swazis

Answer: Sibebe Rock

Sibebe Rock is made up of granite. At 350 meters, this impressive geological feature is one of the popular tourist attractions of Eswatini. El Capitan is found in Yosemite National Park, USA. Scullin Monolith is located in Antarctica, whereas the Rock of Gibraltar, as the name implies, is located in the British Overseas Territory of Gibraltar.

11. Tourists come from miles away to the town of Ngwenya, which is particularly famous for its artwork and craftsmanship. The people of Ngwenya are famous for their craftsmanship with which type of material?

From Quiz Simply Swaziland

Answer: Glass

Ngwenya is world renowned for the its people's glass craftsmanship - and only recycled glass is used. Tourists can witness the art of glassblowing from an overhead balcony at the Ngwenya Glass Factory, and after enjoying a meal or a cup of coffee, are able to take the beautiful glass creations home with them. I personally own a little family of glass hippos, which sit on my desk; as well as a glass warthog; all from the Ngwenya Glass Factory.

This is category 23327
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.