FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Cayman Islands Quizzes, Trivia and Puzzles
Cayman Islands Quizzes, Trivia

Cayman Islands Trivia

Cayman Islands Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Caribbean

Fun Trivia
2 Cayman Islands quizzes and 20 Cayman Islands trivia questions.
1.
  Come to the Cayman Islands!   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is dedicated to the majestic and picturesque nation known as the Cayman Islands. Test your luck on these Caribbean island treasures! And please rate my quiz! Enjoy!
Average, 10 Qns, KatieK54, Oct 22 11
Average
KatieK54 gold member
374 plays
2.
  Cayman Islands - A Caribbean Paradise    
Multiple Choice
 10 Qns
The Caymans are an amazing part of the world. Enjoy!
Average, 10 Qns, lstoppelmoor, May 29 12
Average
lstoppelmoor
571 plays

Cayman Islands Trivia Questions

1. What are the names of the three islands of which the Cayman Islands are made up?

From Quiz
Cayman Islands - A Caribbean Paradise

Answer: Grand Cayman, Little Cayman & Cayman Brac

Little Cayman and Cayman Brac are known as the "sister islands" to Grand Cayman. Tortuga was the Spanish name for Grand Cayman (made famous in Pirates of the Caribbean), and Tortola is one of the British Virgin Islands.

2. Of which country are the Cayman Islands an Overseas Territory?

From Quiz Cayman Islands - A Caribbean Paradise

Answer: UK

Although the Caymans are a British dependent territory, they have strong links with the USA. In addition, Spanish is spoken almost as much as English due to the islands' proximity to the Spanish Caribbean.

3. What is the national flower of the Cayman Islands?

From Quiz Cayman Islands - A Caribbean Paradise

Answer: Banana Orchid

We also have banana spiders, but they're less pretty.

4. The Cayman Islands is northwest of Jamaica, but what large Caribbean island nation is due north?

From Quiz Come to the Cayman Islands!

Answer: Cuba

The Cayman Islands provides weekly boat trips to visit Cuba and they do not turn away Americans seeking to explore this forbidden country. The island has a few delicious Cuban restaurants and there are also several cigar shops specializing in Cuban and handmade cigars.

5. For which beach is Grand Cayman famous?

From Quiz Cayman Islands - A Caribbean Paradise

Answer: Seven Mile Beach

Seven Mile Beach is now only six miles long, due to Hurricane Ivan in 2004. Rum Point is a beach on the North Side, close to Stingray City, Smith Cove is a dive point near George Town, and Barker's Beach is on North West Point where horses frequently trek.

6. What was the name of the hurricane which devastated Grand Cayman in September 2004?

From Quiz Cayman Islands - A Caribbean Paradise

Answer: Ivan

Fortunately, no-one was killed in Ivan, although three people died in its aftermath. Katrina was the hurricane which hit New Orleans in 2005. Ernesto and Alberto were low-force hurricanes which missed Cayman in 2006. The most commonly asked question of ex-pats to this day is "Were you here for Ivan?" ...

7. "Haven" was a 2006 film about the Cayman Islands, made by a Caymanian director and shot (mainly) in West Bay on Grand Cayman. Who was the famous British lead actor?

From Quiz Cayman Islands - A Caribbean Paradise

Answer: Orlando Bloom

Haven had a mixed reaction in Cayman, as it has been perceived to be a very inaccurate view of the Cayman Islands. Frank E. Flowers was the director.

8. The Cayman Islands has seen its fair share of horrible storms, but which hurricane devastated the islands in 2004?

From Quiz Come to the Cayman Islands!

Answer: Ivan

Hurricane Ivan destroyed almost 85 percent of the Cayman Islands and it left over one quarter of the island's residences uninhabitable. The nation has rebuilt and is flourishing today but the long term destruction of Ivan remains. For example, the population of their endangered Cayman Brac Parrots and Grand Cayman Parrots decreased by over 60 percent, and both species are native only to those islands. The damage totaled over $1.8 million and it took over five months for residents to begin rebuilding and gain access to power, water, and sewer services.

This is category 20438
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.