FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Puerto Rico Quizzes, Trivia and Puzzles
Puerto Rico Quizzes, Trivia

Puerto Rico Trivia

Puerto Rico Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Caribbean

Fun Trivia
2 Puerto Rico quizzes and 20 Puerto Rico trivia questions.
1.
  Puerto Rico    
Multiple Choice
 10 Qns
Puerto Rico is a small island with a lot of history and many beautiful places. It has served as an inspiration to many writers and artists.
Average, 10 Qns, yapontemom, Feb 04 17
Average
yapontemom
584 plays
2.
  Puerto Rico--Island of Enchantment    
Multiple Choice
 10 Qns
Welcome to the Commonwealth of Puerto Rico!
Tough, 10 Qns, Morrigan716, Jan 31 22
Tough
Morrigan716 gold member
Jan 31 22
928 plays
Related Topics
  Puerto Rico History [History] (3 quizzes)


Puerto Rico Trivia Questions

1. In what year was Puerto Rico discovered by Europeans?

From Quiz
Puerto Rico

Answer: 1493

Christopher Columbus landed in Puerto Rico on November 19, 1493. He still didn't know he had arrived at a new continent (he thought he was in the East).

2. What name was given to the capital city by the Spanish?

From Quiz Puerto Rico

Answer: Puerto Rico

San Juan was the name of the island and Puerto Rico was the name of the capital, but later they were switched. It was named for Saint John the Baptist. San Juan was a valuable port, and forts surrounded the city.

3. What is Puerto Rico's national bird?

From Quiz Puerto Rico--Island of Enchantment

Answer: Stripe-headed tanager

Also called "reinita mora", it is a tropical bird that feeds of fruit. A flock will eat all the fruit off one tree and then move on to the next.

4. Puerto Rico is a ___.

From Quiz Puerto Rico

Answer: Commonwealth of the U.S.A

In 1947, the USA gave Puerto Rico the right to have an elected governor. Puerto Rico was also given representation in the US House of Representatives, with limited activity. Puerto Rico is technically a territory of the USA, but it is not incorporated.

5. What is Puerto Rico's national flower?

From Quiz Puerto Rico--Island of Enchantment

Answer: Puerto Rican hibiscus

Also called "flor de maga", it is a large, showy flower that thrives in Puerto Rico's warm climate. It has five petals and several pistils.

6. Puerto Rico is part of which island group?

From Quiz Puerto Rico

Answer: The Greater Antilles

Puerto Rico is the smallest island in the Greater Antilles. The other islands that complete the Greater Antilles are: Cuba, Jamaica, and Hispaniola. Puerto Rico is the farthest east island.

7. What is Puerto Rico's national tree?

From Quiz Puerto Rico--Island of Enchantment

Answer: Silk-cotton tree

The silk-cotton tree is also known as the ceiba or kapok. It has bell-shaped flowers, and the lightweight fiber from its fruits is used as stuffing in pillows and furniture.

8. During the early 1900s, Puerto Rico was one of the major producers of which crop?

From Quiz Puerto Rico

Answer: sugar

Before the 1960s, sugar plantations were found all around the island. Sugar plantations were a great source of employment during the first half of the 20th century.

9. Puerto Rico is located in which ocean?

From Quiz Puerto Rico

Answer: Atlantic Ocean

On the north side, Puerto Rico is surrounded by the Atlantic Ocean, and to south it is surrounded by the Caribbean Sea. The beaches in the north attract many surfers, as the southern beaches have fewer big waves.

10. Which indigenous tribe did the Spaniards find in Puerto Rico?

From Quiz Puerto Rico

Answer: Tainos

The Tainos originally thought the Spaniards were gods. They were enslaved by the Spanish in the early 16th century.

11. Where is Puerto Rico's highest point?

From Quiz Puerto Rico--Island of Enchantment

Answer: Cerro Punta

Cerro Punta is 4,389 feet and lies in the Cordillera Central range.

12. What is Puerto Rico's rain forest called?

From Quiz Puerto Rico

Answer: El Yunque

El Yunque in a mountainous rain forest. It has clouds covering its peak. You can hear the sounds of coqui (frogs) and parrots in the rain forest.

13. How many senatorial districts is Puerto Rico divided into?

From Quiz Puerto Rico--Island of Enchantment

Answer: 8

The senatorial districts include Aguadilla, Mayaguez, Arecibo, Ponce, Bayamon, San Jaun, Guayama, and Humacao. There are 40 legislative districts.

14. Pick the longest river in Puerto Rico.

From Quiz Puerto Rico

Answer: Rio La Plata

The length of the river is 60.5 miles. It goes through six cities: Guayama, Cayey, Comerio, Toa Alta, Toa Baja and Dorado.

15. What is Puerto Rico's second most populous city?

From Quiz Puerto Rico--Island of Enchantment

Answer: Bayamon

San Juan is the largest with a population of about 437,000; Bayamon is second with about 220,000; Ponce is third with about 187,000; and Carolina is fourth with about 177,000.

16. What is the national anthem of Puerto Rico?

From Quiz Puerto Rico

Answer: La Borinquena

"La Borinquena" was composed by Manuel Fernandez Juncos in 1903. Its tune has changed over time, and in 2003 it became more march-like.

This is category 20429
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.