FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Guam Quizzes, Trivia and Puzzles
Guam Quizzes, Trivia

Guam Trivia

Guam Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Geography Trivia
  6. »
  7. Pacific Islands

Fun Trivia
2 Guam quizzes and 20 Guam trivia questions.
1.
  Get Acquainted With Guam    
Multiple Choice
 10 Qns
Most people have heard of Guam, but how much do they really know about this little place. I challenge YOU to test your knowledge!
Tough, 10 Qns, Ballykissangel, Feb 28 09
Tough
Ballykissangel
686 plays
2.
  Territory of Guam    
Multiple Choice
 10 Qns
Guam is a U.S. territory. Take this quiz to see how much you know about this little island.
Tough, 10 Qns, Morrigan716, Jan 13 20
Tough
Morrigan716 gold member
Jan 13 20
743 plays

Guam Trivia Questions

1. In what body of water would you locate the island of Guam?

From Quiz
Get Acquainted With Guam

Answer: North Pacific Ocean

Guam is the largest island in Micronesia and is part of the Mariana Islands group. It is roughly the shape of a footprint with a length of approximately thirty miles and a width ranging from twelve to four miles. Geographically it is about three quarters of the way from Hawaii to the Philippines.

2. Guam was ceded (or given up) to the United States by what country in 1898?

From Quiz Get Acquainted With Guam

Answer: Spain

After the Spanish-American War, Guam became an unincorporated territory of the United States. Its citizens are provided with a full American citizenship. It is protected by the Constitution of the US and the US dollar is its currency. It remains a very strategic army base for the US in the Pacific.

3. What is Guam's national flower?

From Quiz Territory of Guam

Answer: Bougainvillea

The bougainvillea is a beautiful white and pinkish flower, commonly found in tropical climates.

4. During World War II, Guam was invaded by the Japanese and forced to surrender. How long were they under Japanese control?

From Quiz Get Acquainted With Guam

Answer: 31 months

From December 1941 through July 1944, when the Americans liberated them. During their siege, Japan renamed Guam 'Omiya Jima' meaning 'Great Shrine Island'.

5. What is Guam's official song?

From Quiz Territory of Guam

Answer: "Guam's Hymn"

Guam's official song was written by Dr. Ramon Sablan.

6. What is the capital city of Guam?

From Quiz Get Acquainted With Guam

Answer: Hagatna

Also known as Agana, the capital city is located on the western coast of Guam near Apra Harbour. It can lay claim to being one of the oldest "European" cities in the Pacific as it was founded by Spain in 1668. March 25, 1998, the legislature passed bill 522, officially changing the name of the capital city--Agana--to the Chamorro name--Hagåtña.

7. How many national holidays are observed in Guam?

From Quiz Territory of Guam

Answer: 2

Guam Discovery Day is held on the first Monday in March. Liberation Day is on July 21st. Many people in Guam also observe all American holidays as well.

8. What is Guam's official tree?

From Quiz Territory of Guam

Answer: Ifil

The ifil tree is also known as the ifit. It is found in coastal areas.

9. Guam is known for its beautiful flora and fauna. It is also home to many species of wild birds and animals. One creature, however, not native to the island, has become an unwelcomed pest. What is it?

From Quiz Get Acquainted With Guam

Answer: brown tree snakes

Guam became inundated with the brown tree snake when it was introduced to the island by World War II cargo ships. At one time it was estimated that there were thousands of the snakes per one citizen!

10. What is Guam's highest point?

From Quiz Territory of Guam

Answer: Mount Lamlam

Mount Lamlam is in Agat District, and is 1,332 feet. Mount Alva and Mount Lata are in American Samoa, and St. Peter Mountain is in the Virgin Islands.

11. What is the major religion on the island of Guam?

From Quiz Get Acquainted With Guam

Answer: Roman Catholic

Up to 85 percent of Guam's citizens are Roman Catholic (2002). There is a revolving statue of Pope John Paul II located in Agana. Other notable religious groups include Baptists, Seventh-day Adventists, Latter-Day Saints and Episcopalians.

12. How would you refer to a person from Guam?

From Quiz Territory of Guam

Answer: Guamanian

Guam was a colony of Spain for 300 years, and the Spanish left a great impression on local customs, especially religion.

13. What are the two official languages of Guam?

From Quiz Get Acquainted With Guam

Answer: English and Chamorro

Guam's native people are also called Chamorro. The Chamorro make up about 45 percent of Guam's population. The other 55 percent would include Caucasians, Filipinos, Japanese, Koreans, and Chinese with a sprinkling of other Micronesians.

14. What is the approximate population of Guam?

From Quiz Territory of Guam

Answer: 168,000

Guam is an organized, unincorporated territory of the United States, administered by the U.S. Department of the Interior.

15. What is a 'belembaotuyan' to the Chamorro?

From Quiz Get Acquainted With Guam

Answer: a musical instrument

It is a traditional instrument made from a hollow goard and strung with wires that are then plucked to make a melodic sound.

16. What are the huge pillars of stone built by Guam's ancient people?

From Quiz Territory of Guam

Answer: Latte Stones

Latte Stones look like mushrooms with very long stems. Scientists believe they were used to support the homes of the upper classes.

17. What does Guam NOT have?

From Quiz Get Acquainted With Guam

Answer: sand

Believe it or not, what is perceived as sand is in reality ground coral. This is what the 'beaches' of Guam are made up of. This ground coral is mixed with cement in order to make Guam's paved roads. This is much more economical then importing sand from thousands of miles away!

This is category 9685
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.