FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
  Tabletop Games Quizzes, Trivia and Puzzles
  Tabletop Games Quizzes, Trivia

Tabletop Games Trivia

Tabletop Games Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Hobbies Trivia
  6. »
  7. Games & Toys

Fun Trivia
Tabletop games are the result of a long evolution from a military teaching and evaluation aid to a complex and fascinating hobby. Whether playing on hex maps or still with the traditional modelled landscapes and ruler-governed movement, the elaborate rules and realism of these games are a source of endless trivia!
23 Tabletop Games quizzes and 265 Tabletop Games trivia questions.
1.
  Are you Ready for Some Foosball?    
Multiple Choice
 10 Qns
Are you game to play on a table? Or perhaps a quiz on games on a table ... try me, if you're game and able.
Average, 10 Qns, pollucci19, May 03 12
Average
pollucci19 gold member
425 plays
2.
  "Warhammer Fantasy Battle" - Skaven    
Multiple Choice
 10 Qns
Having started my Warhammer Fantasy Battle series of quizzes by looking at the Empire, I'm now moving on to my personal favourite of all the races - the disgustingly evil little ratmen known as Skaven.
Average, 10 Qns, angelus1981, Dec 30 06
Average
angelus1981
601 plays
3.
  Warhammer 40,000 Game Acronyms    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on common acronyms and abbreviations used while referring to races, units, models and weapons in the tabletop wargame Warhammer 40,000.
Average, 10 Qns, ryiannah_shrum, Apr 29 23
Average
ryiannah_shrum
Apr 29 23
958 plays
4.
  Warhammer Fantasy    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a rather simple quiz on the fiction of the "Warhammer Fantasy" world, as created by Games Workshop. It should be rather simple, as I don't have the expertise in this category as I do in Warhmmer 40,000, its sister game world. Enjoy.
Average, 10 Qns, halfeldar, Apr 01 22
Average
halfeldar
Apr 01 22
1741 plays
5.
  Warhammer 40,000: Tyranid Attack! II - Weapons    
Multiple Choice
 10 Qns
The alien Tyranids of the Warhammer 40,000 universe are an entirely organic race. All the weapons and equipment they employ have all been evolved for specific purposes. This quiz is about the various bioweapons and biomorphs of the Tyranid swarm.
Average, 10 Qns, ryiannah_shrum, Feb 12 10
Average
ryiannah_shrum
268 plays
6.
  Warhammer 40,000: Tyranid Attack! I - Creatures    
Multiple Choice
 10 Qns
The Tyranids, extragalactic aliens from beyond the reaches of known space. They are the most alien of all the races in the Warhammer 40,000 universe. They kill not for land or honor - but to feed. This quiz is about the creatures of the Tyranid swarm.
Tough, 10 Qns, ryiannah_shrum, Feb 11 10
Tough
ryiannah_shrum
310 plays
7.
  "Warhammer Fantasy Battle" - The Empire    
Multiple Choice
 10 Qns
This is the first in a series of quizzes looking at the various armies and races in the world of Games Workshop's 'Warhammer Fantasy Battle'. Enjoy.
Average, 10 Qns, angelus1981, Feb 27 09
Average
angelus1981
696 plays
8.
  Don't Kill the Wrong Player    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the game "One Night: Ultimate Werewolf", created by Ted Alspach and Akihisa Okui, and released in 2014 by Bezier Games. It marries ideas from the games "One Night" and "Ultimate Werewolf", and was funded through Kickstarter.
Tough, 10 Qns, qrayx, Jun 25 15
Tough
qrayx
164 plays
9.
  Warhammer 40K    
Multiple Choice
 10 Qns
The second of my Warhammer 40K quizzes, this time focussing on the arch-nemesis of The Imperium.
Tough, 10 Qns, vortigous, Jan 23 11
Tough
vortigous
1205 plays
10.
  What Space Marines Use    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the Space Marines of the table top game Warhammer 40000. It is currently in its fifth edition.
Average, 10 Qns, coolmanzed, Apr 01 24
Average
coolmanzed
Apr 01 24
458 plays
trivia question Quick Question
Amongst the Dark Elves, there is cult even more murderous than the rest. Which god does the cult worship?

From Quiz "Warhammer Fantasy"




11.
  Primarchs of Space Marine Legions    
Multiple Choice
 10 Qns
This Warhammer 40,000 quiz pertains to the Primarchs of Space Marine Legions, who turned their backs on the Imperium and crossed over to Chaos.
Average, 10 Qns, d316lev, Oct 03 21
Average
d316lev
Oct 03 21
987 plays
12.
  Eldar Exarchs: Equipment & Weaponry    
Multiple Choice
 10 Qns
The following is a quiz on the in-game abilities, wargear and weaponry of the mighty Eldar exarch aspect warriors. The information herein is based on the latest edition (4th) of the Warhammer 40,000 Eldar Codex.
Tough, 10 Qns, ryiannah_shrum, Dec 30 06
Tough
ryiannah_shrum
345 plays
13.
  Who Doesn't Love Connect 4?    
Multiple Choice
 10 Qns
I can't get enough of this game. I have bought it five or six times and have a travel version.
Average, 10 Qns, casper200405, Dec 10 15
Average
casper200405
803 plays
14.
  Warhammer 40K: Rules and Fluff    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz will determine if you are a hard-core Warhammer 40k gamer. Anyone who has played 40K for long enough should know the answers.
Tough, 10 Qns, your_ad_here, Nov 12 18
Tough
your_ad_here
Nov 12 18
703 plays
15.
  The Old World of Warhammer    
Multiple Choice
 10 Qns
I used to collect Orcs & Goblins, Skaven and Wood Elves so this quiz is compiled mainly from the army books for those races plus some knowledge that I have of other races.
Average, 10 Qns, rugbydude15, Jul 14 17
Average
rugbydude15
953 plays
16.
  When Hordes clash    
Multiple Choice
 20 Qns
Quiz on Hordes by Privateer Press. Questions are based on Hordes: Primal, Evolution and Metamorphosis. Question are based on events described in these books only. Good luck and Play like You've Got a Pair!
Average, 20 Qns, Lazoth, Feb 24 21
Average
Lazoth
Feb 24 21
286 plays
17.
  Warhammer 40,000 Iconography    
Multiple Choice
 20 Qns
A quiz focuses on the various icons, symbols and other iconography in the 40K universe. This is a difficult quiz!
Difficult, 20 Qns, SeraphAP, Mar 11 10
Difficult
SeraphAP
849 plays
18.
  "Warhammer 40K" - Imperials    
Multiple Choice
 10 Qns
There were not many Warhammer quizzes so I thought I'd do one myself to see if it works. This is based on the background from "40K", have fun!
Average, 10 Qns, vortigous, Dec 12 16
Average
vortigous
933 plays
19.
  "Warhammer_40000" Lore and Gameplay.    
Multiple Choice
 25 Qns
Are you a true general of the 41st millenium? Do you know both the fluff and rules for the majority of units in the game? Test yourself here!
Tough, 25 Qns, Paarthurnax, Jul 07 16
Tough
Paarthurnax
111 plays
20.
  Iron Kingdom Metal Mayhem    
Multiple Choice
 10 Qns
This a quiz based on Privateer Press' Full Metal Fantasy setting. This will cover information on the world and its many inhabitants from the Iron Kingdom Character Guide and the Prime: Remix. Have fun.
Tough, 10 Qns, Lazoth, Apr 01 09
Tough
Lazoth
224 plays
21.
  Warhammer 40k Chaos Space Marines    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the 2007 Chaos Space Marine Codex.
Average, 10 Qns, Joybaby, Feb 04 10
Average
Joybaby
427 plays
22.
  Warhammer: Name That Unit    
Multiple Choice
 10 Qns
Each question gives a description of a unit from Warhammer Fantasy Battles, 8th edition. "Unit" in this case doesn't just mean multiple models, it could mean single characters, monsters or war-machines, basically anything that appears in an army book.
Average, 10 Qns, rugbydude15, Dec 05 13
Average
rugbydude15
195 plays
23.
  WH40K Chaos Daemons    
Multiple Choice
 10 Qns
Warhammer 40,000 is currently in 7th Edition. This quiz includes rules questions about the 2013 Chaos Daemons codex.
Difficult, 10 Qns, Paarthurnax, Jul 14 16
Difficult
Paarthurnax
128 plays
Related Topics
  Board Games [Hobbies] (317 quizzes)

  Card Games [Hobbies] (183 quizzes)

  Role Playing Games [Hobbies] (97 quizzes)

  Collectible & Trading Card Games [Hobbies] (51 quizzes)

  Games and Toys for Kids [For Children] (146 quizzes)


Tabletop Games Trivia Questions

1. Which Chaos God grants the Rending special rule to models with his daemonic alignment?

From Quiz
WH40K Chaos Daemons

Answer: Slaanesh

The Daemon of Slaanesh special rule also grants +3" Run moves, Hatred:Daemons of Khorne and the Fleet special rule. The Rending special rule means that to Hit rolls of 6 are AP2.

2. What is the name of Madrak Ironhides' axe?

From Quiz When Hordes clash

Answer: Rathrok

The axe was once wielded by Horfar Grimmr of the Molgur, who was once said to have almost drowned the world in blood by the blade of his axe. It is now wielded by Madrak and increasingly, he is being called the World Ender.

3. Who are the space marines with Jump packs?

From Quiz What Space Marines Use

Answer: Assault Marines

Assault marines are the Space Marines primary close combat infantry. They are normally equipped with a chainsaw and a bolt pistol. The jump packs help them move quickly across the battle field.

4. What are the colours of the checkers in a Canadian Connect 4 game?

From Quiz Who Doesn't Love Connect 4?

Answer: Red and Black

In the Canadian version, the colours are red and black. They are the same colours that are used in checkers. However, in the UK, the checkers are red and yellow.

5. What is the name of the world Iron Kingdoms is set in?

From Quiz Iron Kingdom Metal Mayhem

Answer: Caen

Caen is the physical world of the Iron Kingdoms. Urcaen is where the freed souls of those who died go to be used by their gods.

6. What legion appears on the cover?

From Quiz Warhammer 40k Chaos Space Marines

Answer: Black Legion

The Black legion is probably the most famous legion due to the fact that all units are available to this legion.

7. In Second Edition, the Eldar Avatar had a Ballistic Skill of 10. Why?

From Quiz Warhammer 40K: Rules and Fluff

Answer: It could shoot flames from the hilt of its sword

The entry for the Second Edition Avatar explains that the Avatar could fire flames from the hilt of its sword. A BS of 10 was truly pointless, but it was a far more fearsome model than the current Fourth Edition Avatar, which has drawn significant criticism.

8. What does the acronym IG commonly refer to?

From Quiz Warhammer 40,000 Game Acronyms

Answer: Imperial Guard

The Imperial Guard are the hammer and anvil of the imperium. It is a fighting force composed of billions of soldiers from almost all the planets of the imperium of man. There is one single defining characteristic of the IG that draws players to them: In a universe filled with superhuman soldiers, psychic aliens and chaotic demons, they are but men, and men they are.

9. What was the time before the coming of the Emperor called?

From Quiz "Warhammer 40K" - Imperials

Answer: The Age of Strife

This is the only age that the Emperor was actually alive for, the others happened after his incarceration. The exception is the Golden Age, which is not an official age in humanity's history.

10. The Empire is the largest land of men in the Old World and as such is one of the most popular choices of army due to its familiarity. The army and history of the Empire is based on the late medieval history of which European country?

From Quiz "Warhammer Fantasy Battle" - The Empire

Answer: Germany

The Empire is a loosely united area of city states and semi-autonomous regions ruled by the 'Elector Counts' in much the same way as the medieval Holy Roman Empire was ruled by an emperor elected by seven 'electors', the Bishops and Lords of the areas under the emperor's control. The position of the Empire in the Old World also roughly equates to the position of Germany on a map of medieval Europe, with the positions of France, Spain and Italy taken by the countries of Brettonia, Estalia and Tilea respectively.

11. In the "Old Game of Warhammer" which hallucinogenic substance sends night goblins into a fanatical frenzy?

From Quiz The Old World of Warhammer

Answer: Mushrooms

Magic mushrooms are fed to night goblin fanatics who spin randomly with huge balls on chains. I have often been victim to my own fanatics wiping out my best units on the battlefield as I am sure you other Orc and Goblin generals have.

12. Konrad Curze, the Primarch of the Nightlords Legion, is believed to have been assassinated by an assassin from which temple?

From Quiz Primarchs of Space Marine Legions

Answer: Callidus

Konrad was also known as the Night Haunter, for his own brand of vigilante justice, on his home world of Nostrama.

13. Name the current Everqueen of the High Elves.

From Quiz Warhammer Fantasy

Answer: Alarielle

The High Elves are one of the oldest and most intelligent races of the Old World. Their Everqueen is protected by handpicked Maidenguard.

14. How many Pink Horrors are required, minimum, in a single unit in order for it to generate 2 Warp Charge Points?

From Quiz WH40K Chaos Daemons

Answer: 11

Pink Horror units contain 10 models base, generating 1 Warp Charge Point. In squads of 11-15, they generate 2 Warp Charge Points, and in a unit containing 16-20 models, they generate 3 Warp Charge Points. This is due to the Magic Made Manifest special rule.

15. Who are the Ork Gods?

From Quiz "Warhammer_40000" Lore and Gameplay.

Answer: Gork and Mork

Gork and Mork are the only current ork gods, though there used to be another named Bork.

16. Force fed a brew made from Mad Cap Mushrooms, I am concealed within a regiment and pushed into battle once in range. I very rarely survive a battle, often killing myself and sometimes my own allies, but usually taking plenty of enemies with me:

From Quiz Warhammer: Name That Unit

Answer: Night Goblin Fanatic

Night Goblin Fanatics are given super-human (or should that be super-goblin) strength by the mushrooms they are made to consume. This allows them to lift enormous metal ball and chains and swing them chaotically into battle!

17. Sjoelen is a popular Dutch game that involves sliding discs across a table into what?

From Quiz Are you Ready for Some Foosball?

Answer: Four numbered arches at the end of the table

Sjoelen is also known as Dutch shuffleboard and is played on a two metre (6.5 foot) table. The game, which draws influences from bagatelle (a variant of billiards), the arcade game skeeball and, to a lesser extent, pin-ball and mini-golf, requires a player to slide 30 discs down the table through the arches of four numbered channels. These arches, from left to right, are worth 2, 3, 4 and 1 points. The discs that do not find their way (entirely) into the arches are then returned to the player for a second and, finally, a third turn. Cleverly the scoring is designed so that it is more advantageous for a player to place discs into all four channels rather than just the higher scoring ones. One set of discs in each channel (arch) allows the player to double his score for those four discs. For example, if a player manages to get two discs into each channel and an extra three discs into the three point arch he will score a total of 49 points: One disc in each channel equals 2+3+4+1 (total 10) which is doubled for 20 points. As he's completed this twice, it means 40 points. The other three discs in arch 3 are counted singularly as three points each for an additional tally of 9.

18. Which trollkin shaman cut off one of his hands to create a bond with a breed of the larger full blood trolls?

From Quiz When Hordes clash

Answer: Hoarluk Doomshaper

Hoarluk's bond with dire trolls has grown to the point that he now can regenerate as fast as a full blood. Much to the annoyance and misfortune of the 4th Cygnaran Army detachment that captured him.

19. What is the Connect 4 "board" called that you must drop your checkers into?

From Quiz Who Doesn't Love Connect 4?

Answer: Grid

The name of the item is a grid. It has slots for seven checkers across and six checkers up/down. In the Canadian version, the grid is yellow.

20. Who is the Chaos God of blood?

From Quiz Warhammer 40k Chaos Space Marines

Answer: Khorne

Probably the most famous, followers of Khorne become great warriors.

21. Who resides on the demon world Medrengard?

From Quiz Warhammer 40K

Answer: Perturabo

After being cast from the Imperium for siding with Horus, Perurabo shaped the world of Medrengard in the Eye of Terror into an iron-skinned fortress.

22. What does the combination TH + SS refer to?

From Quiz Warhammer 40,000 Game Acronyms

Answer: Thunder Hammer & Storm Shield

This is an effective weapon combination commonly found in Space Marine Assault Terminator squads. The Storm Shields provide the terminators with added protection while they strike with their slow, albeit powerful thunder hammers.

23. Who wrote the Codex Astartes?

From Quiz "Warhammer 40K" - Imperials

Answer: Roboute Guilliman

The Emperor was at this point incarcerated in the Golden Throne. Horus of course would never write something that helped the Imperials' fight, and Dorn was too busy reorganising his legion.

24. Perhaps the most famous figure in the history of the Empire is the chief of the Unberogen tribe who united the tribes, defeated the orc menace and effectively created the Empire. Can you name him?

From Quiz "Warhammer Fantasy Battle" - The Empire

Answer: Sigmar Heldenhammer

Sigmar was the legendary first emperor who united the tribes. His arrival was heralded by a twin-tailed comet and he wielded the magical hammer 'Ghal Maraz', the 'Skull-Splitter', a gift from the dwarfs. Sigmar disappeared on his final journey into the World's Edge Mountains and was deified shortly after. Boris Todbringer is the Elector Count of the city of Middenheim, cult centre of the worship of Ulric, God of battle and winter. 'Mad' Marius Leitdorf is the half-crazed Elector Count of Averland, and Luthor Huss is a warrior priest known as the 'Prophet of Sigmar'.

25. Which race of orc is generally considered the biggest and strongest?

From Quiz The Old World of Warhammer

Answer: Black orcs

Black orcs were generally bigger and, as I remember, more impressive models. There is no such thing as a forest orc (only a forest goblin).

26. This Legion was originally known as the Luna Wolves, but soon after took the name of their Primarch. Who was he?

From Quiz Primarchs of Space Marine Legions

Answer: Horus

They were known as the Sons of Horus, but after the death of Horus, they became simply the Black Legion.

27. What are the creatures called that Night Goblins hunt in their caves?

From Quiz Warhammer Fantasy

Answer: Squigs

Squigs come in a wide variety of forms. Night Goblin squigs are often herded into battle, or in the case of some the loonier goblins, ridden. This often proves extremely dangerous for everyone involved except the squig.

28. A Bloodthirster has the option to take how many points worth of Daemonic Rewards?

From Quiz WH40K Chaos Daemons

Answer: 50

All Greater Daemons can take up to 50 points worth of Daemonic Rewards. These are chosen from 10 point Lesser Rewards, 20 point Greater Rewards and 30 point Exalted Rewards.

29. What Strength is the Particle Whip on a Necron Monolith?

From Quiz "Warhammer_40000" Lore and Gameplay.

Answer: 8

The Particle Whip is very similar to the Battle Cannon. It is an S8 large blast often mounted on the Necron Monolith.

This is category 15873
Last Updated Jul 13 2024 5:48 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.