FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Cornwell Patricia Quizzes, Trivia and Puzzles
Cornwell Patricia Quizzes, Trivia

Patricia Cornwell Trivia

Patricia Cornwell Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors A-C

Fun Trivia
Patricia Cornwell's crime novels include the Kay Scarpetta series for which she is best known. She also wrote a much-discussed analysis of Jack the Ripper, "Portrait of a Killer", published in 2002.
22 Patricia Cornwell quizzes and 225 Patricia Cornwell trivia questions.
1.
  More, more, more Kay Scarpetta.    
Multiple Choice
 10 Qns
Here is yet another quiz on Patrica Cornwell's Kay Scarpetta series. Have fun! Warning: May contain spoilers!
Tough, 10 Qns, venusinfurs01, Apr 20 10
Tough
venusinfurs01
1198 plays
2.
  Patricia Cornwell's 'Postmortem' Quiz   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
I am a devoted fan of Patricia Cornwell and so I decided to create this quiz. All questions included here deal only with her first book 'Postmortem.' Have a good time.
Easier, 10 Qns, DillPickle, Aug 31 07
Easier
DillPickle
3089 plays
3.
  'All That Remains' Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
Patricia Cornwell does it again! Welcome fans.
Easier, 10 Qns, DillPickle, Aug 30 17
Easier
DillPickle
Aug 30 17
2596 plays
4.
  Patricia Cornwell's characters   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Captain Marino plays a significant role in the Scarpetta series, let's see how much you know about him. Warning: May contain spoilers!
Average, 10 Qns, venusinfurs01, Feb 09 04
Average
venusinfurs01
3589 plays
5.
  Portrait of a Killer   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about Patricia Cornwell's book "Portrait of a Killer". WARNING - this quiz contains spoilers. It is recommended that you read the book before taking the quiz.
Tough, 10 Qns, MotherGoose, Jul 04 03
Tough
MotherGoose editor
747 plays
6.
  Patricia Cornwell's Books   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is dedicated to one of my favorite authors, Patricia Cornwell. If you have read any of her books, this quiz may not be that hard. If you haven't, it is going to be virtually impossible. There are also a few personal questions about Cornwell.
Average, 10 Qns, jessicat, Nov 13 04
Average
jessicat
4906 plays
7.
  I am Kay Scarpetta.    
Multiple Choice
 15 Qns
I am Dr. Kay Scarpetta, Chief Medical Examiner. I have worked all over the world but especially the U.S. east coast on some of the most gruesome crimes in history. I don't talk about my personal life much. How well do you know me?
Average, 15 Qns, PootyPootwell, May 13 17
Average
PootyPootwell gold member
381 plays
8.
  Body of Evidence    
Multiple Choice
 10 Qns
'Body of Evidence' is Patricia Cornwell's 2nd book in the Kay Scarpetta series. I'm an avid reader and love Patricia Cornwell. Take this quiz and see how much of a fan you are.
Average, 10 Qns, DillPickle, May 17 06
Average
DillPickle
1720 plays
9.
  Let's get down to Scarpetta    
Multiple Choice
 10 Qns
Number 7 of my quizzes! Enjoy! These questions will mostly be based around the charater of Kay Scarpetta. All questions are only through the book "The Last Precinct". Anything that occurs after is not included. Warning: May contain spoilers!
Average, 10 Qns, venusinfurs01, Sep 06 09
Average
venusinfurs01
1836 plays
10.
  'Cruel and Unusual' The Book    
Multiple Choice
 10 Qns
Patricia Cornwell's 4th book in the Kay Scarpetta series, 'Cruel and Unusual' is my favorite of all her books, maybe because it is the first one I ever read. I hope you enjoy the quiz.
Average, 10 Qns, DillPickle, May 17 06
Average
DillPickle
1855 plays
trivia question Quick Question
Who is Lucy?

From Quiz "Patricia Cornwell's 'Postmortem' Quiz"




11.
  Patricia Cornwell's "Point of Origin"    
Multiple Choice
 10 Qns
My all time favorite writer. Enjoy the quiz.
Average, 10 Qns, kendall, Feb 16 10
Average
kendall
1750 plays
12.
  More questions from Patricia Cornwell's books.    
Multiple Choice
 10 Qns
Here we go again! This quiz is general information from the Dr. Kay Scarpetta series. Enjoy! Warning: May contain spoilers!
Tough, 10 Qns, venusinfurs01, Feb 23 08
Tough
venusinfurs01
1651 plays
13.
  Patricia Cornwell's 'Postmortem' Quiz II    
Multiple Choice
 10 Qns
Ready for more 'Postmortem'? Well, here it is. Have fun!
Average, 10 Qns, DillPickle, Sep 07 08
Average
DillPickle
1398 plays
14.
  'Body of Evidence' Quiz II    
Multiple Choice
 10 Qns
More of Patricia Cornwell's 'Body of Evidence'. Good luck fans.
Average, 10 Qns, DillPickle, Jul 04 03
Average
DillPickle
1173 plays
15.
  "The Body Farm" and "Cause of Death"    
Multiple Choice
 10 Qns
Thanks for doing my quiz, I hope you like it. (May contain spoilers)
Average, 10 Qns, pat_c_rulz, Oct 21 05
Average
pat_c_rulz
634 plays
16.
  Scarpetta   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
I have always been a Patricia Cornwall fan, and enjoyed the ongoing story of Scarpetta's life as it has developed through each book. This, her latest is no exception and may provide a long term character with a future. May have spoilers
Tough, 10 Qns, teacher60, Jul 04 09
Tough
teacher60
490 plays
17.
  Scarpetta Series    
Multiple Choice
 10 Qns
This is part 6 in my Scarpetta series quizzes. This one mostly focuses on "Unnatural Exposure" and "Post Mortem" since I just finished re-reading them and they are the most fresh in my mind. Warning: May contain spoilers!
Average, 10 Qns, venusinfurs01, Jan 24 14
Average
venusinfurs01
917 plays
18.
  'All That Remains' Quiz II    
Multiple Choice
 10 Qns
'All That Remains' has a complicated plot but let's see how much you remember about it as we continue with Quiz II. Good luck!
Average, 10 Qns, DillPickle, Jul 04 03
Average
DillPickle
1275 plays
19.
  'Cruel and Unusual' Quiz II    
Multiple Choice
 10 Qns
More trivia for 'Cruel and Unusual.' Here we go...
Average, 10 Qns, DillPickle, Jul 04 03
Average
DillPickle
1046 plays
20.
  Can you take any more Scarpetta?    
Multiple Choice
 10 Qns
I have read these books so many times I just keep coming up with more trivia. Enjoy! Warning: May contain spoilers!
Difficult, 10 Qns, venusinfurs01, Sep 06 08
Difficult
venusinfurs01
1298 plays
21.
  Kay Scarpetta quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about character Dr. Kay Scarpetta created by Patrica Cornwell. The questions are from every book with this story line, so if you haven't read them all, you may want to wait. I don't want to spoil anything.
Tough, 10 Qns, venusinfurs01, Jun 12 22
Tough
venusinfurs01
Jun 12 22
1868 plays
22.
  Isle Of Dogs Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz was constructed after reading Patricia Cornwell's book 'The Isle Of Dogs'. Have fun playing but you must have read the book first. ENJOY.....
Tough, 10 Qns, oricle, Dec 28 11
Tough
oricle
609 plays
Related Topics
  American Literature [Literature] (51 quizzes)

  Mystery & Detective Fiction [Literature] (100 quizzes)


Patricia Cornwell Trivia Questions

1. This police officer saved my life once and has appointed himself my full-time bodyguard. He's madly in love with me but I will never love him that way. Yet in many ways, he's one of my best friends.

From Quiz
I am Kay Scarpetta.

Answer: Pete Marino

When I met Marino, he was a Detective Sergeant with the Richmond Police, where I was the Chief Medical Examiner. We worked many cases in Richmond and, when I moved on, he followed me.

2. Benton Wesley is in which city when he calls Kay and asks her to see a 'patient'?

From Quiz Scarpetta

Answer: New York

New York, also known as the Big Apple, is the scene for many crime novels and television series to do with crime.

3. In 'The Body Farm', what was Marino's dreadful habit during the conference?

From Quiz "The Body Farm" and "Cause of Death"

Answer: Picking apart his Styrofoam coffee cup

I found that part really funny. Well written. "Marino indulged in his dreadful habit of picking apart his Styrofoam coffee cup." In the end: "Marino's coffee cup was a small pile of Styrofoam snow..."

4. What was the name of Kay's first husband?

From Quiz Let's get down to Scarpetta

Answer: Tony

She married Tony, who she met in college after she split up with Mark James. I believe that it is mentioned that they were only married about five years.

5. Who was the mastermind behind the "mutant pox" virus?

From Quiz Scarpetta Series

Answer: Dr. Phyllis Crowder

Dr. Crowder was a disgruntled ex-lab employee who felt that the world need to pay because she was wrongfully dismissed from her job. Well in her mind it was wrongful termination.

6. Where is Kay Scarpetta in the begining of "Unnatural Exposure"?

From Quiz Can you take any more Scarpetta?

Answer: Dublin, Ireland

Kay was in Dublin doing some research on the "torso murders". There had been a few murders in Dublin that closely resembled murders that were now taking place in the USA.

7. In the book "All That Remains", who are the first victims of "the couple killer"?

From Quiz More, more, more Kay Scarpetta.

Answer: Jill and Elizabeth

As it turns out, the first actual victims were Jill and Elizabeth. The killer, Steven Sperrier, killed them and left them in a cemetery. It appeared that Jill had put up a fight but Elizabeth had not.

8. Who is Lucy's lover in "The Body Farm"?

From Quiz More questions from Patricia Cornwell's books.

Answer: Carrie

The then unknown future psychotic Carrie Grethen seduced a young naive Lucy into an affair that would risk Lucy's reputation, her career and her life.

9. What is the name of Pete Marino's estranged son?

From Quiz Patricia Cornwell's characters

Answer: Rocky

Rocky finally makes an appearance in "The Last Precinct" as Jean Baptiste's lawyer.

10. In "Postmortem" who is the first victim mentioned in the book?

From Quiz Kay Scarpetta quiz

Answer: Lori Petersen

In the very beginning of the book Dr. Scarpetta is going to the Petersen residence.

11. What is the subtitle of Patricia Cornwell's book "Portrait of a Killer"?

From Quiz Portrait of a Killer

Answer: Jack the Ripper - Case Closed

"Body of Evidence" is one of the Kay Scarpetta book titles. "Beyond Identity" is a chapter title in the book "Portrait of a Killer". "Royal Conspiracy" refers to a popular theory that a member of the royal family was responsible for the "Ripper" murders.

12. Name the newly installed superintendent of Virginia State Police.

From Quiz Isle Of Dogs Quiz

Answer: Judy Hammer.

Judy Hammer was the only female superintendent in the Virginia State police department. It must have been tough being such a powerful female character.

13. Who writes the letter to Kay Scarpetta in the beginning of the book?

From Quiz Patricia Cornwell's "Point of Origin"

Answer: Carrie

Carrie sends Dr. Scarpetta a strange, threatening letter. In it she makes veiled threats to Lucy, Dr. Scarpetta's niece.

14. Who was found dead in her car, an apparent suicide, a few days after Eddie Heath was murdered?

From Quiz 'Cruel and Unusual' Quiz II

Answer: Jennifer Deighton

Jennifer Deighton was found dead in her car, which was parked in her own garage. She appeared to have committed suicide.

15. What controversial event is taking place as the book begins?

From Quiz 'Cruel and Unusual' The Book

Answer: An execution by electrocution

A prisoner is about to be executed the electric chair for the murder of a well-known anchor-woman.

16. When Kay Scarpetta performed the autopsy on Deborah Harvey, what did she find that was different from the other murdered couples?

From Quiz 'All That Remains' Quiz II

Answer: There was a bullet in her spine

The bullet found in Deborah Harvey's spine was important because it proved there was foul-play involved rather than just accidental death.

17. At the beginning of 'All That Remains' Kay Scarpetta is called out to investigate a disappearance. Who is missing?

From Quiz 'All That Remains' Quiz

Answer: A young couple

A young couple is missing and their jeep has been abandoned at a rest area along an interstate.

18. Who was the stranger who came forward to offer his help in Beryl Madison's death?

From Quiz 'Body of Evidence' Quiz II

Answer: Al Hunt

Al Hunt had met Beryl briefly while detailing her car. He fancied himself highly intuitive and stepped forward with his thoughts when he learned she had been murdered.

19. What well-known (well-known in the story) female author is brutally murdered at the beginning of the book?

From Quiz Body of Evidence

Answer: Beryl Madison

Beryl Madison is a very private young woman who has been stalked for months. Inevitably, the killer catches up with her.

20. What local reporter finds that her sister has been murdered by a serial killer?

From Quiz Patricia Cornwell's 'Postmortem' Quiz II

Answer: Abby Turnbull

The story begins with Abby Turnbull being a sort of nemesis for Kay Scarpetta because of her aggressive reporting style, but in the end they become friends.

21. What is the name of the main character in 'Postmortem'?

From Quiz Patricia Cornwell's 'Postmortem' Quiz

Answer: Kay Scarpetta

According to the story, the name Kay Scarpetta is of Italian origin. She is the main focus of the majority of Cornwell's books.

22. Who is the protagonist of most of Cornwell's novels?

From Quiz Patricia Cornwell's Books

Answer: Dr. Kay Scarpetta

23. Which hospital had Benton Wesley been working at when he called Kay to examine a suspect who had asked for her?

From Quiz Scarpetta

Answer: Bellevue Hospital Center

Benton Wesley was working as a Forensic Psychologist at Maclean Hospital and had been called into aid with this murder case.

24. Who were the detectives in charged of the case from Black Mountain, North Carolina?

From Quiz "The Body Farm" and "Cause of Death"

Answer: Max Ferguson and Herstel Mote

Benton and Marino belong to Kay's group. I just changed Max Ferguson and Herstel Mote's names around to confuse people, sorry.

25. What was the name of the aromatherapy spray that contained the "mutant pox" virus?

From Quiz Scarpetta Series

Answer: Vita!

These bottles were delivered to Scarpetta and her staff. Unfortunately Wingo used it on his face and he died from the diease.

26. What does Newton Joyce take from his victims in "Point of Origin"?

From Quiz Can you take any more Scarpetta?

Answer: their faces

Newton Joyce's face was very scarred by acne and when he committed his murders he removed the victims face and their beauty. Then he tried to disguise this by starting fires and leaving hoping the evidence of the missing faces would be burned away.

27. In which book was Danny Webster introduced?

From Quiz More questions from Patricia Cornwell's books.

Answer: "Cause of Death"

Poor Danny was the morgue assistant in Tidewater, where Scarpetta was covering for her colleague. Unfortunately, he wasn't long for the storyline.

28. What is the name of Marino's ex-wife?

From Quiz Patricia Cornwell's characters

Answer: Doris

She left him for someone she met while caring for her mother.

29. In "Cruel and Unusual", who is the person that killed the prison guard named Helen Grimes?

From Quiz Kay Scarpetta quiz

Answer: Temple Brooks Gault

Temple Gault killed the young boy Eddie Heath, the prison guard Helen Grimes, and Scarpetta's morgue assistant, Susan Story.

30. To whom did Patricia Cornwell dedicate this book?

From Quiz Portrait of a Killer

Answer: John Grieve (Deputy Assistant Commissioner, Scotland Yard)

Patricia Cornwell's dedication was "To Scotland Yard's John Grieve - You would have caught him". Dr Ferrara, Dr Fierro and Peter Bower were also acknowledged in the book, along with many other people, in an appendix entitled "My Team". Patricia Cornwell's novel "The Last Precinct" was dedicated to Linda Fairstein, whom Cornwell describes as "prosecutor, novelist, mentor, best friend". Fairstein is also mentioned more than once in "Portrait of a Killer".

This is category 8887
Last Updated Jun 15 2024 5:47 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.