FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Picoult Jodi Quizzes, Trivia and Puzzles
Picoult Jodi Quizzes, Trivia

Jodi Picoult Trivia

Jodi Picoult Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors L-P

Fun Trivia
As well as a short stint writing "Wonder Woman" comics in 2007, Jodi Picoult is the author of a number of best-selling novels aimed at the young adult audience, including "My Sister's Keeper", the story of a girl who was specifically conceived to be a compatible donor for her older sister who suffers from leukemia.
16 Jodi Picoult quizzes and 160 Jodi Picoult trivia questions.
1.
  Jodi Picoult's 'My Sister's Keeper'   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
'My Sister's Keeper' is a 2004 novel by Jodi Picoult. Test your knowledge of this emotional rollercoaster of a book here.
Average, 10 Qns, NoseTwitcher14, Feb 03 09
Average
NoseTwitcher14
1324 plays
2.
  The Works of Jodi Picoult   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Test your knowledge of Jodi's stories. This quiz includes questions about "My Sister's Keeper", "Picture Perfect", "The Pact", "The Tenth Circle" and "Harvesting the Heart".
Tough, 10 Qns, sarrie22, Aug 10 07
Tough
sarrie22
983 plays
3.
  "House Rules" by Jodi Picoult    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on Jodi Picoult's 2010 novel, "House Rules". Enjoy!
Average, 10 Qns, zebra101, May 05 10
Average
zebra101
307 plays
4.
  "Plain Truth" by Jodi Picoult   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is on the book "Plain Truth" by Jodi Picoult. Good luck!
Average, 10 Qns, kitkat121080, Jan 19 09
Average
kitkat121080
488 plays
5.
  Take this My Sister's Keeper Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is based on the book "My Sister's Keeper" by Jodi Picoult. It is a wonderful book.
Easier, 10 Qns, worthlessbully, Apr 25 08
Easier
worthlessbully
1820 plays
6.
  "Handle With Care" by Jodi Picoult   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about Jodi Picoult's 2009 book, "Handle With Care". Enjoy!
Average, 10 Qns, zebra101, Jul 10 12
Average
zebra101
168 plays
7.
  My Sister's Keeper    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz on the 2004 novel "My Sister's Keeper", by Jodi Picoult. Warning - this quiz contains spoilers!
Average, 10 Qns, Maryland13, Jun 05 10
Average
Maryland13
294 plays
8.
  The Characters of "The Tenth Circle"    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about the characters from the book "The Tenth Circle" by Jodi Picoult. It is an amazing book. Enjoy!
Average, 10 Qns, zebra101, Mar 28 10
Average
zebra101
210 plays
9.
  The Tenth Circle   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Just a quiz on Jodi Picoult's "The Tenth Circle"
Average, 10 Qns, xxgleebaxx, Aug 10 07
Average
xxgleebaxx
584 plays
10.
  Jodi Picoult's 2004 Novel, "My Sister's Keeper"   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is all about the heartfelt novel written by one of my favorite authors, Jodi Picoult. Good luck!
Average, 10 Qns, EmoSpazAttacks, Apr 06 18
Average
EmoSpazAttacks
Apr 06 18
352 plays
trivia question Quick Question
What was the name of the girl Shay Bourne was accused of murdering?

From Quiz "The Characters of "Change of Heart""




11.
  The Characters of "Change of Heart"    
Multiple Choice
 10 Qns
In this quiz, I'll ask you about a character from Jodi Picoult's "Change of Heart" and you tell me what character it is. Enjoy!
Average, 10 Qns, zebra101, Apr 27 10
Average
zebra101
225 plays
12.
  The Storyteller    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz on Jodi Picoult's novel "The Storyteller". Enjoy!
Tough, 10 Qns, sydneyeliza, Apr 01 19
Tough
sydneyeliza
Apr 01 19
68 plays
13.
  Jodi Picoult Novels    
Multiple Choice
 10 Qns
These are questions to various novels written by Jodi Picoult. First five questions are basically me giving a summary and you naming the novel; second half gets more specific. SPOILERS!
Average, 10 Qns, Maryland13, Nov 08 10
Average
Maryland13
349 plays
14.
  'My Sister's Keeper' (Book Version)    
Multiple Choice
 10 Qns
This is quiz on 'My Sister's Keeper' by Jodi Picoult! This is on the BOOK version, not the movie! Have fun!
Average, 10 Qns, poemsarefun99, Dec 12 11
Average
poemsarefun99
259 plays
15.
  "Keeping Faith" Characters    
Multiple Choice
 10 Qns
Do you remember all the characters in Jodi Picoult's "Keeping Faith?" Take this quiz to test your knowledge.
Average, 10 Qns, Cyvian1995, Apr 27 14
Average
Cyvian1995
121 plays
16.
  "Mercy" by Jodi Picoult    
Multiple Choice
 10 Qns
"Mercy" by Jodi Picoult is a great book. I hope you enjoy this quiz!
Average, 10 Qns, Lizzardcheer, Jul 15 11
Average
Lizzardcheer
116 plays
Related Topics
  Contemporary Literature and Fiction [Literature] (22 quizzes)


Jodi Picoult Trivia Questions

1. What is the name of the bakery that Sage Singer works at?

From Quiz
The Storyteller

Answer: Our Daily Bread

Our Daily Bread is a bakery at the foot of the Our Lady of Mercy Shrine in Westerbrook, New Hampshire. Our Daily Bread is run by Mary DeAngelis, who was formerly Sister Mary Roberts. She opened Our Daily Bread after leaving her convent and hiking the Appalachian Trail; while on this hike she says Jesus appeared to her in a vision and instructed her to feed the masses.

2. What is the name of the girl who begins seeing God?

From Quiz "Keeping Faith" Characters

Answer: Faith

Faith is a 7-year-old girl who begins to speak to God. Anna is from "My Sister's Keeper", Claire is from "Change Of Heart", and Lucy is from "Sing You Home".

3. What disease did Willow O'Keefe have?

From Quiz "Handle With Care" by Jodi Picoult

Answer: osteogenesis imperfecta

Willow O'Keefe was the daughter of Charlotte and Sean O'Keefe. Throughout the course of the book, she turned six. Osteogenesis imperfecta (OI), also known as brittle bone disease, caused her to have extremely weak bones that break easily. She had over fifty breaks in her life, one even caused by a sneeze. The disease also caused her to be very small and short. People often thought she was two or three. Willow was also very intelligent, she read at a sixth grade level, and collected obscure facts.

4. Who is leukaemia stricken?

From Quiz 'My Sister's Keeper' (Book Version)

Answer: Kate

Kate was diagnosed with leukaemia at age 2. Dr Chance told Sara and Brian ('off-record') that if they genetically engineered a child, Kate might survive. That child is Anna.

5. What does Kate name the goldfish she gets for her eighth birthday?

From Quiz Jodi Picoult's 2004 Novel, "My Sister's Keeper"

Answer: Hercules

Since Brian is allergic to cats and dogs are too much work, Sara and Brian get Kate a goldfish for her 8th birthday, and she is thrilled.

6. A little girl needs a heart transplant. What book could this be?

From Quiz Jodi Picoult Novels

Answer: "Change of Heart"

"Change of Heart" is a 2008 novel about a preteen girl named Claire Nealon who needs a heart transplant, but the only match comes from a man named Shay Bourne who is on death row for having murdered Claire's father and sister.

7. The main character is a girl named Anna. How old is she?

From Quiz My Sister's Keeper

Answer: 13

Anna Fitzgerald is a 13-year-old girl. Her older sister, Kate, is 16. Anna donates parts of her body, unwillingly, to help her sister fight her leukemia.

8. What was the name of the character that was dying of a heart condition?

From Quiz The Characters of "Change of Heart"

Answer: Claire Nealon

Claire Nealon was June and Kurt's daughter. For the majority of the book she was eleven. She had had a heart condition for most of her life. Her father and older half-sister, Elizabeth, were killed. In the end of the book she received a heart from Shay. The heart just happened to be a perfect match for her.

9. Where does this story mainly take place?

From Quiz "Mercy" by Jodi Picoult

Answer: Weelock

The Scottish settlers picked this spot that reminded them of Scotland to build their new home in America. They were charmed by what they called a "Wee Loch," hence the name "Weelock."

10. The main character of this book, Katie, belongs to a very strict religion. What religion is this?

From Quiz "Plain Truth" by Jodi Picoult

Answer: She's Amish.

Katie is devout Amish so it's surprising that the state of Pennsylvania is charging her with murder. The Amish are known to be peaceful people who stick to themselves and would never cause harm to another.

11. The youngest member of the Fitzgerald family is thirteen-year-old Anna. She was conceived via IVF and was genetically engineered in order to be a match for her older sister who has leukemia. Anna's name was chosen by her father Brian but why?

From Quiz Jodi Picoult's 'My Sister's Keeper'

Answer: He loves astronomy and names her after the Andromeda Galaxy

Anna's first donation to her sister was cord blood from her umbilical cord. She later had to donate both blood and bone marrow before at age thirteen being expected to donate her kidney to her now sixteen-year-old sister, whose own kidneys were failing. Anna and her family know that without a transplant Kate will die. However, Anna hires a lawyer in order to become medically emancipated from her parents so that she can make the decision of whether or not to donate her kidney. Anna and Kate have an extremely close bond and are the best of friends but because of her commitments to Kate, Anna has had to give up doing the things she enjoys such as playing hockey.

12. Why was Daniel's and Laura's marriage on the rocks after Trixie's rape?

From Quiz The Tenth Circle

Answer: Laura cheated

Daniel knows that there is reason that Laura has been distanced lately but he doesn't want to admit that she is having an affair until Laura can't be reached the night of Trixie's rape. Laura breaks it off with Seth, her student/lover, on the night of Trixie's rape.

13. How old is the main character, Anna?

From Quiz My Sister's Keeper

Answer: 13

Anna is thirteen years old, and her sister Kate is 16 years old. Anna is questioned many time throughout the book about her age being too young to make her own medical descions. This is what the book is about, medical emancipation.

14. What is the first name of the man Sage is having an affair with at the beginning of the novel?

From Quiz The Storyteller

Answer: Adam

Adam and Sage have been having an affair since they met at Sage's mother's funeral. Adam is a married funeral director, who helped Sage after she fainted after an incident at her mother's service. He also has two children, Grace and Bryan.

15. Which character spent four months in a psychiatric hospital?

From Quiz "Keeping Faith" Characters

Answer: Mariah

Mariah spent four months in a psychiatric hospital because she tried to kill herself after her husband cheated on her.

16. At the beginning of the book, the O'Keefes left for a vacation. Where did they go?

From Quiz "Handle With Care" by Jodi Picoult

Answer: Disney World

The entire family is excited about the trip. Amelia, Willow's twelve-year-old half-sister, said that is was their first vacation since Willow was born. However, the trip quickly turned disastrous. Almost as soon as they arrived at Disney World, Willow slipped and broke two bones. At the hospital, the doctor suspected child abuse because of all the healing fractures. A social worker arrived and took Amelia to a foster home and her parents to the police station, where they spent the night. They were supposed to have a note from Willow's doctor with the information about her disease, that would have prevented this, but they forgot it at home.

17. Who is speaking in the prologue?

From Quiz 'My Sister's Keeper' (Book Version)

Answer: Kate

At the beginning of the book, it is made out to be Anna, but by the end you realise it is actually Kate, saying how she was trying to kill her sister, but in the end; she did it all by herself.

18. Why does Jesse end up in jail?

From Quiz Jodi Picoult's 2004 Novel, "My Sister's Keeper"

Answer: Stealing a judge's car

Jesse is thrown in jail and then later saved by Anna's lawyer after stealing a judge's yellow Hummer truck. Anna's lawyer is very angry with both Jesse and Anna for bringing him into the situation.

19. An Amish teen gives birth in secret. What's this novel named?

From Quiz Jodi Picoult Novels

Answer: "Plain Truth"

"Plain Truth" is a 2000 novel about an Amish teenager Katie whose baby was born in secret. The baby dies soon after birth, and the suspect is Katie.

20. Who does Kate meet at the hospital when she is 14?

From Quiz My Sister's Keeper

Answer: Taylor

Kate meets Taylor in the hospital when she is 14. Taylor is 16 and he has leukemia. He makes a bet with Kate that she can't last until 3:00 without puking. They make the bet at 2:50, and Kate pukes at 2:57.

21. What was the name of Oliver's dog?

From Quiz "House Rules" by Jodi Picoult

Answer: Thor

Thor was a miniature poodle. Oliver gave him a manly name because he felt bad for him. He didn't think there should be male poodles. Both Jacob and Theo liked Thor.

22. What was the name of the detective that worked Trixie's rape case and then Jason's murder case?

From Quiz The Characters of "The Tenth Circle"

Answer: Mike Bartholomew

Mike Bartholomew tried to solve both Trixie's rape case and Jason's murder. He had been a detective for a while. He had a daughter named Holly, but she died. He had a pet pig.

23. One of the main characters is Cam Macdonald. What does he do for a living?

From Quiz "Mercy" by Jodi Picoult

Answer: police chief

What Cam really wanted to be was a travel writer. He traveled to Scotland, but came back to be police chief after his father, Ian, died. He keeps travel magazines in his desk at his office.

24. While receiving platelets through an IV during outpatient treatment, Kate meets a fellow leukemia sufferer whom she has a relationship with, including going to a hospital prom. What is his name?

From Quiz Jodi Picoult's 'My Sister's Keeper'

Answer: Taylor

Kate was diagnosed with Acute Promyelocytic Leukemia at the age of two. The first sign of this is a bruise which sits between her shoulder blades. She initially shakes her head when asked whether it hurts but when her older brother, Jesse, presses his thumb against it, Kate howls in response. The morning after this happens, Kate sleeps longer than normal which leads Sara, her mother, to think about how her daughter has been tired lately although she puts it down to her being sniffly. Then when waking her daughter, she notices a string of bruises trailing down her spine. Sara takes Kate to a pediatrician thinking her daughter is anemic but after he gives her a blood test, they are sent to the oncology ward at the hospital for further tests. After further blood tests she is shown to have leukemia. Kate is constantly in and out of hospital after this causing her attention which she doesn't enjoy. She meets Taylor at the age of fourteen but he sadly passes away after they go to the hospital's prom for sick children together. Kate isn't told of his death for a month afterwards.

25. In "Harvesting the Heart", Paige seeks her mother who abandoned her when she was a child. Where does Paige finally find her mom?

From Quiz The Works of Jodi Picoult

Answer: running a horse ranch

Paige's mother, Astrid, always had a touch of wanderlust and although she very much loves Paige's father, she can't stay in one place forever. Paige hires a detective who tracks Astrid to a horse ranch in the South. Paige is reunited with her and stays with her for a few weeks, renewing their bond together and helping Paige understand who she is. Paige eventually decides to leave her mother and return to her family in Boston, but her husband Nicholas is unforgiving and refuses to let Paige back into his and their son's life.

26. What kind of disease does Kate, Anna's sister, have?

From Quiz My Sister's Keeper

Answer: leukemia

Kate has acute promyelocytic leukemia (APL for short), which is a rare subgroup of myeloid leukemia. She is really young when the doctors realize that she has it.

27. What is the name of Adam's wife?

From Quiz The Storyteller

Answer: Shannon

Shannon and Adam are married, and Adam is having an affair with Sage, and continuously promises to leave his wife for her, "at least twice a week." Sage knows that's a lie, as Adam works at the funeral home that has been Shannon's family's business for over fifty years, and because he would never leave his twins.

28. Which character was resurrected?

From Quiz "Keeping Faith" Characters

Answer: Millie

Millie is Faith's grandmother (Mariah's mother). After getting into a shouting match with Ian, she has a heart attack and is pronounced dead. She comes back to life about an hour later, and Millie admits that she thinks Faith brought her back.

29. Who did Charlotte end up suing?

From Quiz "Handle With Care" by Jodi Picoult

Answer: Piper Reece

Piper Reece was Charlotte's OB/GYN during her pregnancy with Willow and, previous to the lawsuit, her best friend. The lawsuit was built on the premise that Piper should have told Charlotte earlier about Willow's disease so abortion could have been an option. Charlotte was just in it for the money. Sean refused to take part and eventually testified on the defense's side.

This is category 17037
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.