FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Steel Danielle Quizzes, Trivia and Puzzles
Steel Danielle Quizzes, Trivia

Danielle Steel Trivia

Danielle Steel Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors Q-S

Fun Trivia
More than twenty of Danielle Steel's best-selling novels have been adapted for film and/or television. Her stories tend to feature characters who could be classed as rich and famous (in a word, celebrities), whose indulgent lifestyle is threatened by one or more serious life issues.
21 Danielle Steel quizzes and 250 Danielle Steel trivia questions.
1.
  Sisters   great trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
Released in February 2007, "Sisters" tells the story of Candy, Annie, Tammy and Sabrina Adams.
Average, 15 Qns, Gamemaster1967, Jul 02 07
Average
Gamemaster1967 gold member
525 plays
2.
  "Coming Out" by Danielle Steel   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is a wonderful story about how love can help a family work out their problems.
Average, 10 Qns, spiritseeker, Aug 12 07
Average
spiritseeker
291 plays
3.
  Danielle Steel- 'Journey'    
Multiple Choice
 20 Qns
I have always enjoyed Danielle Steel books...although I have to admit I enjoy some more then others. 'Journey' was one I enjoyed a lot! I enjoyed making this quiz and hope everyone enjoys taking it. Have fun!!
Average, 20 Qns, Sue246, Jul 04 03
Average
Sue246
704 plays
4.
  "Summers' End"   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
"Summer's End" was first released in 1980, but I purchased it in 2006. The novel tells the tale of Deanna Duras as she finds herself after eighteen years of marriage.
Average, 10 Qns, Gamemaster1967, Mar 24 07
Average
Gamemaster1967 gold member
258 plays
5.
  No Greater Love    
Multiple Choice
 25 Qns
This is my favorite Danielle Steel book ever!! Good luck and have fun.
Average, 25 Qns, heathergwv, Jan 15 04
Average
heathergwv
783 plays
6.
  44 Charles Street    
Multiple Choice
 10 Qns
How much do you know about the book "44 Charles Street" by Danielle Steel? Test your knowledge now.
Average, 10 Qns, SBook, Jul 07 11
Average
SBook
114 plays
7.
  "H.R.H." (by Danielle Steel)   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the book "H.R.H." by Danielle Steel. Normally, I'm not a big fan of her books but this one was really quite good. It's my first one, and I hope you like it. Warning: Contains Spoilers
Tough, 10 Qns, keikochan, Jan 27 08
Tough
keikochan
226 plays
8.
  Danielle Steel's "The Gift"    
Multiple Choice
 10 Qns
Questions about the book "The Gift" by Danielle Steel.
Average, 10 Qns, LaylaEC, Jul 04 03
Average
LaylaEC
663 plays
9.
  Danielle Steel's "A Good Woman"    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about a book by Danielle Steel called "A Good Woman". It is about a woman who survives every one of life's challenges during the tragic WW1.
Average, 10 Qns, pinklover13, Jul 19 11
Average
pinklover13
117 plays
10.
  The Works of Danielle Steel    
Multiple Choice
 10 Qns
Join me as we discover just a few of the many works of writer Danielle Steel.
Average, 10 Qns, irishchic5, Oct 16 14
Average
irishchic5 gold member
141 plays
trivia question Quick Question
At the start of the book, how long does Marc-Edouard say he'll be away on business?

From Quiz ""Summers' End""




11.
  Danielle Steel's "The Long Road Home" 2    
Multiple Choice
 10 Qns
Gabriella has had heartbreak in her life and now must move on with her life. What will happen now?
Average, 10 Qns, valjoedg, Apr 21 18
Average
valjoedg gold member
Apr 21 18
71 plays
12.
  The Best of Danielle Steel    
Multiple Choice
 10 Qns
Danielle Steel is a critically acclaimed author. Take this quiz and see how much you know about her!
Average, 10 Qns, funnbunn, Aug 01 14
Average
funnbunn
146 plays
13.
  Star    
Multiple Choice
 10 Qns
Welcome to my quiz about Danielle Steel's novel "Star". It is my favorite novel by her. It's actually been a while since I've read the book myself so my questions aren't too detailed or difficult. Enjoy!
Tough, 10 Qns, crazycheryl, Feb 25 07
Tough
crazycheryl
411 plays
14.
  Danielle Steel's "Mirror Image"    
Multiple Choice
 20 Qns
This quiz is about identical twin sisters Olivia and Victoria Henderson and people who were of influence in their lives.
Average, 20 Qns, mynah5459song, Aug 23 12
Average
mynah5459song gold member
124 plays
15.
  Danielle Steel    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about a few of Danielle Steel's books.
Difficult, 10 Qns, wooder_129, Dec 30 06
Difficult
wooder_129
495 plays
16.
  Danielle Steel's "The Long Road Home" 1    
Multiple Choice
 10 Qns
Poor Gabriella is an only child with an abusive parent and another who's neglectful.
Tough, 10 Qns, valjoedg, Mar 12 18
Tough
valjoedg gold member
Mar 12 18
78 plays
17.
  Perfect Stranger    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on the book "Perfect Stranger" by Danielle Steel. Enjoy!
Average, 10 Qns, Jacifan, Mar 31 06
Average
Jacifan
430 plays
18.
  "Full Circle"    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on the book "Full Circle" by Danielle Steel. Enjoy!
Tough, 10 Qns, Jacifan, Jul 04 03
Tough
Jacifan
543 plays
19.
  Danielle Steel's "Daddy"    
Multiple Choice
 10 Qns
Questions about the book "Daddy" by Danielle Steel.
Tough, 10 Qns, LaylaEC, Apr 03 11
Tough
LaylaEC
758 plays
20.
  Danielle Steel Books    
Multiple Choice
 10 Qns
Questions about books written by Danielle Steel.
Difficult, 10 Qns, LaylaEC, Jul 04 03
Difficult
LaylaEC
1122 plays
21.
  Danielle Steel's "Granny Dan"    
Multiple Choice
 10 Qns
Here is a quiz about another bestseller of Danielle Steel's entitled "Granny Dan".
Tough, 10 Qns, willow1584, Feb 24 06
Tough
willow1584
351 plays
Related Topics
  Contemporary Literature and Fiction [Literature] (22 quizzes)

  Romantic Fiction [Literature] (17 quizzes)


Danielle Steel Trivia Questions

1. Where was Gabriella's first job?

From Quiz
Danielle Steel's "The Long Road Home" 2

Answer: Bakery

Or more exactly, a "konditorei" or a German bakery. She had a twelve hour shift, six days a week at $2.00 an hour.

2. At the start of the novel, where was Gabriella hiding?

From Quiz Danielle Steel's "The Long Road Home" 1

Answer: In her closet

Gabriella's parents, John and Eloise Harrison, were not exactly happily married, and Eloise was extremely jealous of Gabriella. Eloise found Gabriella in her bedroom closet and beat her senseless. Eloise did that a lot and Gabriella's father ignored it all.

3. Published in 1981, "Remembrance" tells the story of a young, aristocratic woman struggling to rebuild her life after World War Two. What country is the main character from?

From Quiz The Works of Danielle Steel

Answer: Italy

"Remembrance" tells the story of Serena, Principessa di San Tibaldo. After losing nearly everything in the war, Serena works as a servant in the large home her family once owned. Serena falls in love with and marries an American soldier who helped in the liberation of Italy.

4. Edward Henderson, the father of Olivia and Victoria, was a wealthy industrialist. In what industry was he involved?

From Quiz Danielle Steel's "Mirror Image"

Answer: Steel

Without a son to take over the operation of his steel mills and certain that his daughters would never run them, reluctantly Edward sold them.

5. "His Bright Light" was about which of her children?

From Quiz The Best of Danielle Steel

Answer: NickTraina

The story is of Nick Traina's life and death. It is a true story.

6. What is the name of the main character's mother?

From Quiz Danielle Steel's "A Good Woman"

Answer: Consuelo Worthington

In the book, the background of the name is not given but it is simply stated. I thought it was a really interesting name.

7. What was Francesca's mother's full name?

From Quiz 44 Charles Street

Answer: Thalia Hamish Anders Thayer Johnson di San Giovane

Thalia was married five times and this was her full name. It includes of the surnames of all her ex-husbands, in order of her marriage to each.

8. What is Christianna's nickname?

From Quiz "H.R.H." (by Danielle Steel)

Answer: Cricky

Cricky is the childhood nickname given to Christianna by her father.

9. What was the upcoming event that had the family at odds with each other?

From Quiz "Coming Out" by Danielle Steel

Answer: a coming out party

The Arches was a huge coming out ball. Olympia was very excited that both of her twin daughters, Veronica and Virginia, had been invited. The Arches was a long-standing tradition in Olympia's family. Olympia had made her debut at The Arches, as had Olympia's mother, both of her grandmothers, and both of her great-grandmothers.

10. As the story began, which holiday was it that brought the four sisters home?

From Quiz Sisters

Answer: Fourth of July

The book started off with a back story on each sister, starting with the youngest and ending with the eldest. While each woman was successful and independent, each back story included the fact that they all loved each other dearly and never missed Thanksgiving, Christmas, and the annual fourth of July party at home.

11. How many children do Deanna and Marc-Edouard have before she gives birth to their daughter Pilar?

From Quiz "Summers' End"

Answer: 2

Young Deanna marries a much older Marc-Edouard after her globe-trotting father dies and leaves her penniless. Though passionate at first, the Frenchman makes it clear he wants a calm, controlled marriage. Deanna then settles into the idea of giving him the son he wants so badly. The couple experience two tragic losses after each of their sons is born. It isn't until a very vibrant and healthy daughter is born that the two can celebrate parenthood. While Marc-Edouard is disappointed at first, he quickly falls in love with his baby girl.

12. What is Crystal's last name?

From Quiz Star

Answer: Wyatt

Jennie Garth played Crystal Wyatt in the movie version of this novel.

13. In the book "Accident," what is the name of Chloe's father?

From Quiz Danielle Steel

Answer: Trygve

Andrew is Chloe's best friend's baby brother. Brad is Andrew's father. Bjorn is Chloe's brother.

14. What was the name of the ship that the Winfields were going home on?

From Quiz No Greater Love

Answer: Titanic

The Olympic was the sister ship of the Titanic, the first of three ships created by the White Star Line. The Carpathia was the ship that picked up the survivors of the Titanic. The Mauretania was the ship that the Winfields travled on coming to England.

15. In what year was Danina Petroskova born?

From Quiz Danielle Steel's "Granny Dan"

Answer: 1895

As a refresher, this main character was born in Moscow, Russia. She had four brothers, the youngest being twelve years older than she.

16. How does 5-year-old Annie Whittaker die?

From Quiz Danielle Steel's "The Gift"

Answer: Meningitis

Annie is the love of her family's life; they are devastated by her death.

17. What happened to Tana when she went to Billy's party?

From Quiz "Full Circle"

Answer: she was raped

Billy raped her, but when she told her mother about it, her mother didn't believe her.

18. What did Kay think about Alex's breakup with Rachel?

From Quiz Perfect Stranger

Answer: she wanted them back together because Rachel had good political connections

She kept trying to hook the two of them back up.

19. What college did Sarah attend when she was in her 20's?

From Quiz Danielle Steel's "Daddy"

Answer: Radcliffe

Sarah attended Harvard when she turned 41, but graduated at thetop of her class at Radcliffe in her younger years.

20. Can you name the book in which Jerimiah Thurston builds the biggest mansion in San Francisco?

From Quiz Danielle Steel Books

Answer: Thurston House

Jeremiah Thurston owns the biggest mines, and the biggest mansion. A story wich takes place over 3 generations.

21. What was wrong with the child in the bakery?

From Quiz Danielle Steel's "The Long Road Home" 2

Answer: Elbow dislocated

The child came into the bakery with her mother, so happy, jumping up and down. She then tripped and her mother yanked her up twice, the second time dislocating her elbow. Gabriella called the mother on it having memories of her mother beating her. She remembered her father putting her own elbow back in its socket so she did the same thing to the child. The child stopped crying and the mother was livid with Gabriella. The owner, of course, fired Gabriella even though he and every other patron in the bakery saw what was happening and ignored it.

22. With whom did Gabriella chat at the Harrisons' party?

From Quiz Danielle Steel's "The Long Road Home" 1

Answer: Marianne Marks

Marianne Marks was at the Harrisons' party and was dressed in a white chiffon dress with a tiara. They chatted secretly so the jealous and vengeful Eloise wouldn't see them. Eloise would later beat the child severely.

23. Which Danielle Steel novel details the life of Sarah Whitfield through a world war, a successful career, and the births of several children and grandchildren?

From Quiz The Works of Danielle Steel

Answer: Jewels

Born to a wealthy family in New York City, Sarah Whitfield defied society by divorcing her alcoholic husband in the 1920s. She traveled to Europe and met and fell in love with Duke William Whitfield. The two married and fixed up a crumbling chateau in France. Unfortunately, World War Two broke out and changed their lives forever.

24. What happened under the bridge in Europe during "Honor Thyself"?

From Quiz The Best of Danielle Steel

Answer: a bombing

A book about loving and trusting your self. The main character faces her past, after a bombing in Europe.

25. Why did Annabelle and her first husband, Josiah Millbank, get divorced?

From Quiz Danielle Steel's "A Good Woman"

Answer: He was gay and in love with his best friend Henry

Josiah Millbank divorced Annabelle because he admitted that he was in love with his best friend Henry and that they were secretly seeing each other behind Annabelle's back. On top of that Josiah had syphilis and if he were to have sex with Annabelle he would pass it on to her. He did not want to put her through all that pain so he divorced her.

26. Christianna's father, Hans Josef, is the _____________ of Lichtenstein.

From Quiz "H.R.H." (by Danielle Steel)

Answer: Reigning Prince

As reigning prince, Hans Josef is a "Serene Highness", though his wife, who died when Christianna was five, was a "Royal Highness". Christianna has a wild brother, Freddy, who is touring Asia.

27. To what other right of passage for young girls was The Arches compared?

From Quiz "Coming Out" by Danielle Steel

Answer: Bat Mitzvah

When Olympia was telling Harry and Max about her own debut at The Arches, Harry commented that it sounded like a Bat Mitzvah, because it was a special moment in a young girl's life. A Bat Mitzvah is a coming-of-age ceremony in a Jewish girl's life, while a Bar Mitzvah is a coming-of-age ceremony in a Jewish boy's life.

28. At the start of the book, how long does Marc-Edouard say he'll be away on business?

From Quiz "Summers' End"

Answer: 3 months

It is clear right away that Deanna's husband is frequently gone on business trips. While they live in California, he is often in Europe representing his clients. The novel starts off with Deanna feeling the neglect and alienation from both her husband and fifteen-year-old daughter. The three month business trip leaves her feeling more saddened and lonely, but Marc-Edouard placates her somewhat by showing her some genuine affection before he leaves. He also has the smarts to feed her ego a bit by acting as though he may be jealous to leave her for so long.

29. What did Crystal's mother do when Crystal told her that she had been raped by Tom?

From Quiz Star

Answer: Olivia called Crystal a whore and told her to stop saying such horrible things about her brother-in-law.

It was Crystal who got the shotgun and went out to confront Tom after her confrontation with her mother.

This is category 8962
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.