FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Mayfair Witches Quizzes, Trivia and Puzzles
Mayfair Witches Quizzes, Trivia

Mayfair Witches Trivia

Mayfair Witches Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Rice, Anne

Fun Trivia
when Rowena Mayfair moves from San Francisco back to her family home in New Orleans in the company of Michael Curry (who she had saved from drowning), she starts to make some unsettling discoveries.
7 Mayfair Witches quizzes and 90 Mayfair Witches trivia questions.
1.
  Anne Rice's 'The Witching Hour'    
Multiple Choice
 15 Qns
Never much of an Anne Rice fan, I picked up 'The Witching Hour' once to thumb through it. I found it hard to put down, and it's my favorite novel ever. It's sexy, dark, intelligent, and well-researched. Enjoy the quiz, and go back to read the novel again
Average, 15 Qns, LeahBwn, Jan 06 17
Average
LeahBwn
2587 plays
2.
  'Lives of the Mayfair Witches'   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 25 Qns
Here is a quiz on Anne Rice's 'Witch Trilogy'.
Average, 25 Qns, Morrigan716, Jan 06 17
Average
Morrigan716 gold member
3061 plays
3.
  "The Mayfair Witches" Random Facts   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is based on "The Mayfair Witches" series written by Anne Rice. The quiz may include information from "The Witching Hour", "Lasher", "Taltos", "Blackwood Farm", and "Blood Canticle". Enjoy!
Average, 10 Qns, Brigettex, Jan 06 17
Average
Brigettex
479 plays
4.
  "The Witching Hour" Part 2   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is part 2 of a quiz on the book "The Witching Hour" by Anne Rice.
Average, 10 Qns, Sarah606, Mar 04 17
Average
Sarah606
895 plays
5.
  Anne Rice's Mayfair Witches Trilogy    
Multiple Choice
 10 Qns
I LOVE the Mayfair Witches books by Anne Rice. Most of these questions are from the first book, 'The Witching Hour', but some of them are from 'Lasher' and one is from the third book, 'Taltos'. Have fun!
Average, 10 Qns, ressas, Jan 06 17
Average
ressas
1995 plays
6.
  The Witching Hour    
Multiple Choice
 10 Qns
Do you know about the spellbinding world of the the Mayfair witches? Anne Rice makes you question many things in her novels but do you know the answers?
Average, 10 Qns, kremit78, Sep 28 23
Average
kremit78
Sep 28 23
231 plays
7.
  Beautiful and Brilliant Rowan Mayfair   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is based on the character from the "Mayfair" series by Anne Rice - Rowan Mayfair of the Mayfair clan in New Orleans. This quiz is based on all of the "Mayfair Witches" series including "Blackwood Farm" and "Blood Canticle".
Average, 10 Qns, brigettex, Jan 06 17
Average
brigettex
405 plays
trivia question Quick Question
What was the name of the male Mayfair witch?

From Quiz ""The Witching Hour" Part 2"





Mayfair Witches Trivia Questions

1. Lasher was first introduced in "The Witching Hour" but how many other books were based primarily on this character?

From Quiz
The Witching Hour

Answer: 2

Although there were only three books in this particular series, the continuing story of the Blackwood farm tales involves characters from all of the preceding novels as well as the novel "Merrick".

2. Who is Rowan's biological father?

From Quiz Beautiful and Brilliant Rowan Mayfair

Answer: Cortland Mayfair

Cortland slept with Deirdre Mayfair and their union produced Rowan who was adopted right after birth.

3. In "The Witching Hour", what is the name of Miss Carlotta's mother?

From Quiz "The Mayfair Witches" Random Facts

Answer: Mary Beth

Miss Carlotta is Mary Beth's second daughter with Daniel McIntyre, born September 1st 1899. Carlotta is able to see Lasher and read minds, but does not approve of her powers.

4. What was the name of the male Mayfair witch?

From Quiz "The Witching Hour" Part 2

Answer: Julien

Julien was said to be telekinetic and he had the power of bi-location.

5. What are the books in the Mayfair series in order?

From Quiz 'Lives of the Mayfair Witches'

Answer: 'The Witching Hour', 'Lasher', 'Taltos'

6. What was the name of Aaron Lightner's organization?

From Quiz Anne Rice's 'The Witching Hour'

Answer: The Talamasca

His calling card read, 'The Talamasca...We watch and we are always here.' The Talamasca claims to investigate ghost stories, 'true ones, that is.'

7. Rowan Mayfair is the daughter of:

From Quiz Anne Rice's Mayfair Witches Trilogy

Answer: Deidre

Rowan is the 13th Mayfair Witch, hence the most powerful. Mary Beth was the most powerful witch of the 19th century.

8. Aaron Lightner was a member of which organization?

From Quiz The Witching Hour

Answer: The Talamasca

The Talamasca appears in the majority of Anne's books, and through their research of the past, they tie all of the stories together.

9. Rowan is named by Carlotta Mayfair; what does Rowan's name mean?

From Quiz Beautiful and Brilliant Rowan Mayfair

Answer: a small tree believed to ward off witchcraft.

Rowan was named after a small tree with red berries that grows in Britain and was thought to have the power to ward off witchcraft and evil. It is also thought that Christ's cross was made of Rowan wood. ("The Witching Hour" by Anne Rice)

10. Deborah Mayfair is considered in her hometown of Donnelaith, Scotland as a merry-begot, which means she was conceived during which festival?

From Quiz "The Mayfair Witches" Random Facts

Answer: The May Festival

Deborah Mayfair was conceived by Suzanne Mayfair and the Earl of Donnelaith during the May Festival. She was taken to Amsterdam after her mother was burned at the stake for witchcraft.

11. Which Mayfair tried to poison Aaron's drink?

From Quiz "The Witching Hour" Part 2

Answer: Cortland

Cortland poisoned Aaron's bourbon in New Orleans. Fortunately, Aaron did not drink it.

12. Who are the 13 Mayfair witches in birth order?

From Quiz 'Lives of the Mayfair Witches'

Answer: Suzanne, Deborah, Charlotte, Jeanne Louise, Angelique, Marie Claudette, Marguerite, Katherine, Mary Beth, Stella, Antha, Deirdre, Rowan

Although Julien was an actual witch, he was not considered one of the 13.

13. What did Michael Curry wear to keep himself from being able to 'see' images from the lives of people he touched?

From Quiz Anne Rice's 'The Witching Hour'

Answer: black leather gloves

Curry had to wear the gloves anytime he might be touching any person or object...otherwise, he was plagued by visions of the person he touched, or of the people who'd touched the object. He even had to wear the gloves when making love to his girlfriend!

14. Who is the only male witch in the Mayfair line?

From Quiz Anne Rice's Mayfair Witches Trilogy

Answer: Julien

Julien is the only male witch in the Mayfair line. He's also an integral character in the trilogy.

15. What was the original name of the plantation that first created the Mayfair family fortune?

From Quiz The Witching Hour

Answer: La Victoire

Although it was named Le Victoire, we are only told of this once or twice. Throughout the novels it becomes known simply as Riverbend.

16. What promise does Ellie Mayfair extract from Rowan before she dies?

From Quiz Beautiful and Brilliant Rowan Mayfair

Answer: That Rowan never seek out her family in New Orleans.

After Rowan's birth, Carlotta makes Ellie promise never to tell Rowan anything about her family in New Orleans. On Ellie's death bed, she makes Rowan sign a contract stating that she will never seek out her family in New Orleans.

17. Where did Rowan go to college?

From Quiz "The Witching Hour" Part 2

Answer: U. C. Berkeley

Rowan went to U.C. Berkeley for undergraduate studies and for medical school.

18. According to the novel 'Lasher', which of Henry VIII's wives gave birth to a Taltos: Anne Boleyn or Catherine of Aragon?

From Quiz 'Lives of the Mayfair Witches'

Answer: Anne Boleyn

Anne Boleyn actually did give birth to a 'deformed' son who died at birth. This was where Rice got the idea.

19. What was Michael Curry's TRUE favorite novel, though he found it not so easy to read?

From Quiz Anne Rice's 'The Witching Hour'

Answer: Great Expectations

Curry's TRUE favorite novel was 'Great Expectations'. He found 'David Copperfield' easier and ligher to read, but after struggling through 'Great Expectations' many times, he knew it by heart.

20. What is the name of the 'child' that Rowan and Lasher conceived?

From Quiz Anne Rice's Mayfair Witches Trilogy

Answer: Emaleth

Emaleth is the name of the 'child' that Rowan and Lasher conceived. She was born after Rowan disappeared.

21. Who was the father of many of the witches in the Mayfair family?

From Quiz The Witching Hour

Answer: Julien

Julien was one of the most powerful of all the witches, thanks to Lasher, and through the centuries he impregnated his own family to keep the bloodline pure and to make sure that the family fortune would always stay in the family.

22. What is the Julien Mayfair Trust Fund?

From Quiz "The Mayfair Witches" Random Facts

Answer: An archaeological project in Scotland.

The Julien Mayfair Trust Fund is an archaeological project set in Donnelaith, Scotland. Julien visits the ruins while in Europe with Mary Beth when she conceives Belle and Julien hopes that the project will reveal something of Lasher's past.

23. Who killed Stuart Townsend?

From Quiz "The Witching Hour" Part 2

Answer: Carlotta

Carlotta poisoned Stuart Townsend and rolled him up in a rug. He actually chewed a hole through the rug before he died. He was the mysterious body in the attic.

24. How tall is Ashlar?

From Quiz 'Lives of the Mayfair Witches'

Answer: 7'

He is a Taltos and is seven feet tall with long, slender fingers.

25. When Rowan eventually had a child, who was the father?

From Quiz The Witching Hour

Answer: Lasher

Although Rowan was pregnant with Michael's child to begin with, Lashar killed it in the womb and later impregnated her with his own child.

26. Why does Rowan conceal her dealings with Lasher?

From Quiz Beautiful and Brilliant Rowan Mayfair

Answer: Rowan believes that only she can control him.

Rowan believes that once Lasher has become flesh, that she will be able to control him and thus study him. Aaron disagrees with Rowan, but she threatens him not to tell Michael of her plan. Rowan is only able to give birth to Lasher because she has drugged Michael and send him to Aaron at Oak Haven.

27. What part of New Orleans was Michael Curry raised?

From Quiz 'Lives of the Mayfair Witches'

Answer: Irish Channel

He grew up in the Irish Channel of New Orleans but as an adult, lived in the Castro District of San Francisco.

28. What's the name of the boat Rowan Mayfair was on when she rescued Michael?

From Quiz Anne Rice's 'The Witching Hour'

Answer: Sweet Christine

Rowan was out on the Sweet Christine because she was exhausted and needed to get away to relax.

This is category 22524
Last Updated Jul 20 2024 5:50 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.