FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Rice Anne Quizzes, Trivia and Puzzles
Rice Anne Quizzes, Trivia

Anne Rice Trivia

Anne Rice Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors Q-S

Fun Trivia
Anne Rice is probably best known as the author of her 'The Vampire Chronicles' series, which started with her first novel, 'Interview with the Vampire'.
47 Anne Rice quizzes and 658 Anne Rice trivia questions.
Sub-Categories:
1.
  Anne Rice Literature    
Multiple Choice
 10 Qns
Ten questions about Anne Rice's books. I hope you have fun!
Easier, 10 Qns, brussel, Nov 14 18
Easier
brussel
Nov 14 18
3753 plays
2.
  Vittorio, The Vampire   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is for people who have read "Vittorio, the Vampire" by Anne Rice.
Average, 10 Qns, Quellehisiel, Dec 23 03
Average
Quellehisiel
475 plays
3.
  The Talamasca - by Anne Rice    
Multiple Choice
 20 Qns
The Talamasca are a secret order of psychic detectives. They feature in both the 'Mayfair Witches' trilogy and the 'Vampire Chronicles' by Anne Rice. See how well you do with these questions about the mysterious order.
Tough, 20 Qns, sargeorge, Jun 29 03
Tough
sargeorge
1822 plays
4.
  The Mummy, Or Ramses the Damned    
Multiple Choice
 10 Qns
Questions from my favorite Anne Rice novel; you should do fine if you've read the book at least once. Good luck!
Average, 10 Qns, itsallbgood, Jan 15 13
Average
itsallbgood
165 plays
5.
  The New Orleans of Anne Rice    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz based upon the real New Orleans and the New Orleans that Rice magically weaves. The information for this quiz was researched by Joy Dickinson and is in her book "Haunted City".
Tough, 10 Qns, climbinggirl, Apr 18 05
Tough
climbinggirl
467 plays
6.
  Writing As A. N. Roquelaure    
Multiple Choice
 15 Qns
Anne Rice used the pen name "A. N. Roquelaure" when she wrote an erotic trilogy about "Sleeping Beauty." This quiz covers all three volumes: "The Claiming of Sleeping Beauty," "Beauty's Punishment," and "Beauty's Release."
Tough, 15 Qns, spikesgrl1, Oct 02 03
Tough
spikesgrl1
575 plays
7.
  Anne Rice's "Feast"    
Multiple Choice
 20 Qns
One of Anne Rice's older books, "The Feast of All Saints" is the story of the gens de couleur in pre-Civil War New Orleans (early 1800s).
Tough, 20 Qns, MarciZ6, May 19 04
Tough
MarciZ6
279 plays
trivia question Quick Question
In what cities are the main headquarters (or motherhouses) of the Talamasca situated?

From Quiz "The Talamasca - by Anne Rice"




Related Topics
  Horror [Literature] (16 quizzes)


Anne Rice Trivia Questions

1. Lawrence Stratford is murdered in the first 30 pages. How was he killed?

From Quiz
The Mummy, Or Ramses the Damned

Answer: poison

His nephew, Henry, used the ancient poison found in Ramses' tomb and disguised it in Lawrence's coffee. "Drink your coffee, Uncle Lawrence. I poured it for you."

2. This famous restaurant was mentioned in the books "Eden", "Blackwood", and "Body Thief" to name a few. Lestat says "that he can not wander the quarter for fear of your spies in the ________."

From Quiz The New Orleans of Anne Rice

Answer: Cafe Du Monde

Cafe Du Monde is located at 800 Decatur. They are famous for their wonderful beignets and Chicory coffee. For you night owls, they are open all night.

3. Who is the first person mentioned by name?

From Quiz Anne Rice's "Feast"

Answer: Marcel

Marcel Ste. Marie is a quadroon son of a white plantation owner. Quadroon means that his father was white, and his mother was mulatto (one black parent/one white parent).

4. What was the name of Vittorio's sister?

From Quiz Vittorio, The Vampire

Answer: Bartola

"...and my sister, Bartola, was born less than a year after me..." -Vittorio, "Vittorio, the Vampire".

5. How many years had Beauty been under an enchanted sleep?

From Quiz Writing As A. N. Roquelaure

Answer: 100

This goes along with the classic fairy tale. Although in this telling of it, Sleeping Beauty is awakened by more than a kiss.

6. In what year was the Talamasca founded?

From Quiz The Talamasca - by Anne Rice

Answer: 758 AD

The order began in 758 but it took another 300 years before records were made of the investigations taking place.

7. What is the first book in the Mayfair Witch series?

From Quiz Anne Rice Literature

Answer: The Witching Hour

8. What is the name of Lawrence Stratford's friend helping him in Egypt?

From Quiz The Mummy, Or Ramses the Damned

Answer: Samir

Samir also works at the British Museum, and is a native Egyptian. He is a faithful companion to Lawrence, and later to Ramses.

9. What is the name of the Church where Louis slays the priest on the communion rail in front of the alter in "Interview With the Vampire"?

From Quiz The New Orleans of Anne Rice

Answer: St. Louis Cathedral

The St. Louis Cathedral, which is located at the edge of Jackson Square, has been an official minor basilica since 1964. The Cathedral has three spires and is one of the most recognized buildings in New Orleans.

10. What is the last name of the first person mentioned in the book?

From Quiz Anne Rice's "Feast"

Answer: Ste. Marie

His full name is Marcel Ste. Marie. Ste. Anne is the street he and his family live on, Ferronaire is his white father's last name, and Mercier is Juliet and Christophe's last name.

11. What was the name of Vittorio's brother?

From Quiz Vittorio, The Vampire

Answer: Matteo

"My brother, Matteo, was four years younger than me..." -Vittorio, "Vittorio, the Vampire".

12. What prince behaves clumsily just so Beauty will notice him?

From Quiz Writing As A. N. Roquelaure

Answer: Alexi

She finds him appealing and this causes them both to be severely punished.

13. In what cities are the main headquarters (or motherhouses) of the Talamasca situated?

From Quiz The Talamasca - by Anne Rice

Answer: London, Rome, Amsterdam

Motherhouses are situated throughout the world but the headquarters are in London,Rome and Amsterdam.

14. What is the first book in the Vampire Chronicles?

From Quiz Anne Rice Literature

Answer: Interview With The Vampire

15. Why does Ramses finally rise from his sarcophagus?

From Quiz The Mummy, Or Ramses the Damned

Answer: to save Julie

Henry is attempting to poison Julie in the same way he poisoned her father, Lawrence, and Ramses rises to intercede. His first words are "Come and have a cup of coffee with me, Julie" followed by "Drink your coffee, Uncle Lawrence", to inform Julie that not only did Henry just try to take her life, but also that he had killed her father.

16. What was the name of the Lord of the Vampire Court?

From Quiz Vittorio, The Vampire

Answer: Florian

"He was a fine, imperial figure of a man, his thick bulky blondish hair combed back from his face and falling, as I had seen before, in carefully combed locks on his shoulders." -Vittorio on Florian, "Vittorio, The Vampire".

17. Where is the oldest of all the motherhouses?

From Quiz The Talamasca - by Anne Rice

Answer: Amsterdam

Amsterdam is the oldest and also the original motherhouse.

18. In what book did Azriel a Ghost or demon angel appear?

From Quiz Anne Rice Literature

Answer: Servant of the Bones

19. Which Egyptian queen did Ramses council, and fall in love with?

From Quiz The Mummy, Or Ramses the Damned

Answer: Cleopatra

He is the one who encouraged her to seduce Julius Caesar to try to keep Egypt separate from Rome.

20. Michael Curry, the hero in "The Witching Hour" grew up in a "shotgun" house on which street?

From Quiz The New Orleans of Anne Rice

Answer: Annunciation Street

Annunciation Street is located in the Irish Channel. This section of New Orleans has had a large Irish population since about 1840. If you visit the Irish Channel you can still see double shotgun houses. Gallatin Street is located near the French Market. St. Ann and Bourbon Street are located in the French Quarter.

21. Who is Marie Ste. Marie's eldest sibling?

From Quiz Anne Rice's "Feast"

Answer: Lisette

Zazu is Lisette's mother, Richard is Marie's love interest, and Marcel is her second oldest sibling. Lisette is really her half sister, though she never finds this out during the course of the book.

22. What was the name of the vampiress Vittorio loved?

From Quiz Vittorio, The Vampire

Answer: Ursula

"Her face was a perfect oval with great benign gray eyes, her skin like the finest Chinese white enamel. She had red lips, too perfect even for a painter to make by choice, and her long ashen blond hair was gray like her eyes..." -Vittorio on Ursula, "Vittorio, the Vampire".

23. What is the name of Beauty's part time Mistress?

From Quiz Writing As A. N. Roquelaure

Answer: Juliana

Lady Juliana adores Beauty and rides beside Beauty in the Bridle Path.

24. What is the motto of the Talamasca?

From Quiz The Talamasca - by Anne Rice

Answer: We watch, and we are always here

The motto is writen on all the calling cards owned by Talamasca members.

25. What is the second book in the Vampire Chronicles ?

From Quiz Anne Rice Literature

Answer: The Vampire Lestat

26. After Julie shows Ramses London, where does the group all take off for?

From Quiz The Mummy, Or Ramses the Damned

Answer: Egypt

Ramses feels as though to start fresh with Julie, he needs to see Egypt and say goodbye to his demons. "Julie, this age can never belong to me until I say farewell to Egypt, for Egypt is my past."

27. Which cemetery in New Orleans have the Mayfairs buried their dead since 1861? Also in "Interview With the Vampire", this cemetery is also where Lestat hides his valuables.

From Quiz The New Orleans of Anne Rice

Answer: Lafayette No. 1 Cemetery

Lafayette No. 1 is located in the beautiful Garden District. If you go on a Rice tour in New Orleans you will most likely see the tomb of Karstendick which is rumored to be Lestat's hiding place.

28. What invention has Marcel been swept away by?

From Quiz Anne Rice's "Feast"

Answer: camera & photography & daguerreotypes & pictures & cameras

He drags his best friend Richard to the Daguerreotypist Picard.

29. What is the name of the angel who can avenge?

From Quiz Vittorio, The Vampire

Answer: Mastema

"He wore a suit of armor, with the breast-plates decorated and the shoulders covered with immense buckles, and around his waist was a blue sash of silk. His sword was sheathed, and on one lax arm he wore his shield, with its red cross." -Vittorio on Mastema, "Vittorio, the Vampire".

This is category 8958
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.