FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Anne Rices Feast
Quiz about Anne Rices Feast

Anne Rice's "Feast" Trivia Quiz


One of Anne Rice's older books, "The Feast of All Saints" is the story of the gens de couleur in pre-Civil War New Orleans (early 1800s).

A multiple-choice quiz by MarciZ6. Estimated time: 6 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors Q-S
  8. »
  9. Anne Rice

Author
MarciZ6
Time
6 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
175,530
Updated
Dec 03 21
# Qns
20
Difficulty
Tough
Avg Score
11 / 20
Plays
279
- -
Question 1 of 20
1. Who is the first person mentioned by name?

Answer: (One Word)
Question 2 of 20
2. What is the last name of the first person mentioned in the book? Hint


Question 3 of 20
3. Who is coming home from Paris to start a new school?

Answer: (One Word)
Question 4 of 20
4. Who is Marie Ste. Marie's eldest sibling? Hint


Question 5 of 20
5. What invention has Marcel been swept away by?

Answer: (One Word)
Question 6 of 20
6. What river is Sans Souci on? Hint


Question 7 of 20
7. Who is Marcel visiting at Sans Souci? Hint


Question 8 of 20
8. What is Bontemps? Hint


Question 9 of 20
9. What affectionate name is used throughout the book, mostly when servants are speaking to their masters?

Answer: (One Word)
Question 10 of 20
10. Which of the following is NOT part of the Lermontant household? Hint


Question 11 of 20
11. Do Marcel and Anna Bella get married by the end of the book?


Question 12 of 20
12. Do Richard and Marie get married?


Question 13 of 20
13. What is Aglae's relationship to Philippe? Hint


Question 14 of 20
14. What did Alcee LeMaitre, Charles Dupre, D'Arcy Fontaine, Randolphe Prevost, and Henri DeLande do to Marie Ste. Marie? Hint


Question 15 of 20
15. Who took it upon themselves to duel three of five men who wronged Marie Ste. Marie? Hint


Question 16 of 20
16. What is Marcel doing when we first see him? Hint


Question 17 of 20
17. What real family is mentioned in the book? Hint


Question 18 of 20
18. Why do all the students, except Marcel, leave Christophe's class? Hint


Question 19 of 20
19. What was the name of Dolly Rose's and Vincent Dazincourt's daughter? Hint


Question 20 of 20
20. Fill in the blank: Christophe's novel "Nuits de ________", was famous throughout New Orleans.

Answer: (One Word)

(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. Who is the first person mentioned by name?

Answer: Marcel

Marcel Ste. Marie is a quadroon son of a white plantation owner. Quadroon means that his father was white, and his mother was mulatto (one black parent/one white parent).
2. What is the last name of the first person mentioned in the book?

Answer: Ste. Marie

His full name is Marcel Ste. Marie. Ste. Anne is the street he and his family live on, Ferronaire is his white father's last name, and Mercier is Juliet and Christophe's last name.
3. Who is coming home from Paris to start a new school?

Answer: Christophe

Upon arriving home, Christophe caught Marcel in bed with his mother (a woman some thrity years older). Later he confronts Marcel and explains that he isn't angry, but that it should never happen again, which it does.
4. Who is Marie Ste. Marie's eldest sibling?

Answer: Lisette

Zazu is Lisette's mother, Richard is Marie's love interest, and Marcel is her second oldest sibling. Lisette is really her half sister, though she never finds this out during the course of the book.
5. What invention has Marcel been swept away by?

Answer: camera

He drags his best friend Richard to the Daguerreotypist Picard.
6. What river is Sans Souci on?

Answer: Cane River

Marcel takes a boat up the Mississippi, though the plantation is really on the Cane River.
7. Who is Marcel visiting at Sans Souci?

Answer: Tante Josette

Tante Louisa and Tante Colette are Tante Josette's younger sisters. Cecile is Marcel and Marie's mother.
8. What is Bontemps?

Answer: a plantation

Bontemps is Philippe Ferronaire's planation.
9. What affectionate name is used throughout the book, mostly when servants are speaking to their masters?

Answer: Michie

Anna Bella also uses this term with Vincent, the father of her son Martin.
10. Which of the following is NOT part of the Lermontant household?

Answer: Juliet

Juliet is Christophe's mother, and Marcel's lover.
11. Do Marcel and Anna Bella get married by the end of the book?

Answer: No

Marcel asks Anna Bella to marry him, but she refuses, reasoning that she and Martin would only burden him as he tried to make a living.
12. Do Richard and Marie get married?

Answer: Yes

Even after Marie is considered "tainted" by everyone in town, Richard, very much in love, insists on marrying her. They leave for Europe shortly after, intent on returning within a year.
13. What is Aglae's relationship to Philippe?

Answer: wife

Aglae is Philippe's legal wife, one of three KNOWN women he's had children with. The other two would be Cecile Ste. Marie, and their house slave, Zazu.
14. What did Alcee LeMaitre, Charles Dupre, D'Arcy Fontaine, Randolphe Prevost, and Henri DeLande do to Marie Ste. Marie?

Answer: raped her

Lisette took Marie to Lola Dede's voodoo house, where she was drugged and raped by the five men mentioned.
15. Who took it upon themselves to duel three of five men who wronged Marie Ste. Marie?

Answer: Vincent Dazincourt

Vincent successfully killed the three men, and would have killed the other two had they not fled to Europe.
16. What is Marcel doing when we first see him?

Answer: running

The very first thing he was mentioned doing was running, which he was in the process of stopping, to follow Juliet.
17. What real family is mentioned in the book?

Answer: Metoyer

They are only briefly mentioned and have no real purpose.
18. Why do all the students, except Marcel, leave Christophe's class?

Answer: he invites a slave to learn

Bubbles, a slave formerly owned by Dolly Rose, now works for Christophe, and when he asked him to attend his class, caused an uproar. Later all the students return, but only after Christophe agrees to not have Bubbles in the classroom learning.
19. What was the name of Dolly Rose's and Vincent Dazincourt's daughter?

Answer: Lisa

Vincent is also the father of Anna Bella's son, Martin.
20. Fill in the blank: Christophe's novel "Nuits de ________", was famous throughout New Orleans.

Answer: Charlotte

Later he his asked, by his Englishman friend, if he would like to adapt the novel into a play. Christophe refuses.
Source: Author MarciZ6

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us