FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Vittorio The Vampire
Quiz about Vittorio The Vampire

Vittorio, The Vampire Trivia Quiz


This quiz is for people who have read "Vittorio, the Vampire" by Anne Rice.

A multiple-choice quiz by Quellehisiel. Estimated time: 3 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors Q-S
  8. »
  9. Anne Rice

Author
Quellehisiel
Time
3 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
162,091
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Average
Avg Score
6 / 10
Plays
475
Awards
Top 20% Quiz
- -
Question 1 of 10
1. What was the name of Vittorio's sister? Hint


Question 2 of 10
2. What was the name of Vittorio's brother? Hint


Question 3 of 10
3. What was the name of the Lord of the Vampire Court? Hint


Question 4 of 10
4. What was the name of the vampiress Vittorio loved? Hint


Question 5 of 10
5. What is the name of the angel who can avenge? Hint


Question 6 of 10
6. Ramiel and Setheus were the guardian angels of whom? Hint


Question 7 of 10
7. What is Vittorio's last name? Hint


Question 8 of 10
8. In what country does Vittorio tell his story? Hint


Question 9 of 10
9. When was Vittorio turned into a vampire? Hint


Question 10 of 10
10. At what age was Vittorio made into a vampire? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. What was the name of Vittorio's sister?

Answer: Bartola

"...and my sister, Bartola, was born less than a year after me..." -Vittorio, "Vittorio, the Vampire".
2. What was the name of Vittorio's brother?

Answer: Matteo

"My brother, Matteo, was four years younger than me..." -Vittorio, "Vittorio, the Vampire".
3. What was the name of the Lord of the Vampire Court?

Answer: Florian

"He was a fine, imperial figure of a man, his thick bulky blondish hair combed back from his face and falling, as I had seen before, in carefully combed locks on his shoulders." -Vittorio on Florian, "Vittorio, The Vampire".
4. What was the name of the vampiress Vittorio loved?

Answer: Ursula

"Her face was a perfect oval with great benign gray eyes, her skin like the finest Chinese white enamel. She had red lips, too perfect even for a painter to make by choice, and her long ashen blond hair was gray like her eyes..." -Vittorio on Ursula, "Vittorio, the Vampire".
5. What is the name of the angel who can avenge?

Answer: Mastema

"He wore a suit of armor, with the breast-plates decorated and the shoulders covered with immense buckles, and around his waist was a blue sash of silk. His sword was sheathed, and on one lax arm he wore his shield, with its red cross." -Vittorio on Mastema, "Vittorio, the Vampire".
6. Ramiel and Setheus were the guardian angels of whom?

Answer: Fra Filippo Lippi

"And both of you are Fra Filippo's guardians." -Vittorio on Setheus and Ramiel, "Vittorio, the Vampire".
7. What is Vittorio's last name?

Answer: di Raniari

"I told out the names of my father and his father, and of all the di Raniari whom I could remember." -Vittorio, "Vittorio, the Vampire".
8. In what country does Vittorio tell his story?

Answer: Italy

"...I write this now in the tallest tower of the ruined mountaintop castle in which I was born, in the northernmost part of Tuscany, that most beautiful of lands in the very center of Italy." -Vittorio, "Vittorio, the Vampire"
9. When was Vittorio turned into a vampire?

Answer: 1450

"I have been in bed with the dead since 1450." -Vittorio, "Vittorio, the Vampire".
10. At what age was Vittorio made into a vampire?

Answer: 16

Ursula tricked Vittorio, and turned him into a vampire against his wishes.
Source: Author Quellehisiel

This quiz was reviewed by FunTrivia editor MotherGoose before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us