FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about Writing As A N Roquelaure
Quiz about Writing As A N Roquelaure

Writing As A. N. Roquelaure Trivia Quiz


Anne Rice used the pen name "A. N. Roquelaure" when she wrote an erotic trilogy about "Sleeping Beauty." This quiz covers all three volumes: "The Claiming of Sleeping Beauty," "Beauty's Punishment," and "Beauty's Release."

A multiple-choice quiz by spikesgrl1. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors Q-S
  8. »
  9. Anne Rice

Author
spikesgrl1
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
150,127
Updated
Dec 03 21
# Qns
15
Difficulty
Tough
Avg Score
9 / 15
Plays
575
- -
Question 1 of 15
1. How many years had Beauty been under an enchanted sleep?

Answer: (A number, digits only)
Question 2 of 15
2. What prince behaves clumsily just so Beauty will notice him? Hint


Question 3 of 15
3. Which of the following is an "accessory" to the slaves taking part in the Bridle Path? Hint


Question 4 of 15
4. What is the name of Beauty's part time Mistress? Hint


Question 5 of 15
5. What was the name of the princess that Beauty witnessed hung up in the Hall of Punishments? Hint


Question 6 of 15
6. Nicolas, the man who bought Tristan at the auction, went by what title? Hint


Question 7 of 15
7. Jennifer Lockley purchased Beauty at the auction, but what Inn did she run for the soldiers? Hint


Question 8 of 15
8. Beauty discovers that one of her previous Masters/Mistresses was once a slave in "Beauty's Punishment." Who was it? Hint


Question 9 of 15
9. What is name of the slave who escaped and made it to the neighboring Kingdom? Hint


Question 10 of 15
10. What did the body oil rubbed on the 6 captured slaves on the boat overseas smell like? Hint


Question 11 of 15
11. What was the name of Laurent's master overseas who was made the slave by Laurent? Hint


Question 12 of 15
12. What lesson did Beauty teach Inanna? Hint


Question 13 of 15
13. Was Beauty happy about returning to her kingdom and being released from her slavery?


Question 14 of 15
14. Why was Laurent released from slavery? Hint


Question 15 of 15
15. Who did Princess Beauty take as a husband? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. How many years had Beauty been under an enchanted sleep?

Answer: 100

This goes along with the classic fairy tale. Although in this telling of it, Sleeping Beauty is awakened by more than a kiss.
2. What prince behaves clumsily just so Beauty will notice him?

Answer: Alexi

She finds him appealing and this causes them both to be severely punished.
3. Which of the following is an "accessory" to the slaves taking part in the Bridle Path?

Answer: Horse shoes

The slaves running in the Bridle Path have to wear high, lace up, black, leather boots with horse shoes attached to the bottoms.
4. What is the name of Beauty's part time Mistress?

Answer: Juliana

Lady Juliana adores Beauty and rides beside Beauty in the Bridle Path.
5. What was the name of the princess that Beauty witnessed hung up in the Hall of Punishments?

Answer: Lizetta

Eleanor is the Queen, Princess Lynette is the slave that controlled Alexi in the "circus," and Eugenia is one of the slaves Beauty sees in the Slave's Hall.
6. Nicolas, the man who bought Tristan at the auction, went by what title?

Answer: The Queen's Chronicler

The Captain of the Guard was actually Beauty's master in this book, although he was the man who originally captured Tristian before sending him to the Queen.
7. Jennifer Lockley purchased Beauty at the auction, but what Inn did she run for the soldiers?

Answer: The Sign of the Lion

All the chocies were actual Inns in the village.
8. Beauty discovers that one of her previous Masters/Mistresses was once a slave in "Beauty's Punishment." Who was it?

Answer: Lady Juliana

Juliana was punished for sneaking off with a slave prince. She decided to stay at the castle as a Lady when her slavery was up. She wears her hair in braids, never loosening them, because having her hair down reminds her too much of her slavery.
9. What is name of the slave who escaped and made it to the neighboring Kingdom?

Answer: Lynette

Lynette, the slave girl who once tormented Alexi, escaped. Laurent tried to escape but was caught. Laurent, Beauty, Tristan, Elena, Dimitri, and Roselyn were all captured by slave raiders under the rule of a Sultan.
10. What did the body oil rubbed on the 6 captured slaves on the boat overseas smell like?

Answer: Cinnamon

They were all covered in oils and gold paint. They even had their ears pierced and had tiny gems stuck to them.
11. What was the name of Laurent's master overseas who was made the slave by Laurent?

Answer: Lexius

Laurent made Lexius yield to him, and even had him brought back to the Queen's castle with him when they were "rescued."
12. What lesson did Beauty teach Inanna?

Answer: That she could feel pleasure.

Inanna, and the other wives of the Sultan, were not allowed to feel pleasure. They had to undergo a surgical procedure to ensure that they would remain faithful.
13. Was Beauty happy about returning to her kingdom and being released from her slavery?

Answer: No

Beauty wanted to remain a slave.
14. Why was Laurent released from slavery?

Answer: His father died.

His father, The King, died so Laurent had to go and take the throne as King.
15. Who did Princess Beauty take as a husband?

Answer: Laurent

Laurent commanded Beauty to be his wife, and the reason she did was because she wanted to remain a slave. Laurent liked to be controlling and Beauty thrived to please a master.
Source: Author spikesgrl1

This quiz was reviewed by FunTrivia editor Bruyere before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us