FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Quiz about The New Orleans of  Anne Rice
Quiz about The New Orleans of  Anne Rice

The New Orleans of Anne Rice Trivia Quiz


This is a quiz based upon the real New Orleans and the New Orleans that Rice magically weaves. The information for this quiz was researched by Joy Dickinson and is in her book "Haunted City".

A multiple-choice quiz by climbinggirl. Estimated time: 5 mins.
  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Literature Trivia
  6. »
  7. Authors Q-S
  8. »
  9. Anne Rice

Author
climbinggirl
Time
5 mins
Type
Multiple Choice
Quiz #
205,502
Updated
Dec 03 21
# Qns
10
Difficulty
Tough
Avg Score
5 / 10
Plays
467
- -
Question 1 of 10
1. This famous restaurant was mentioned in the books "Eden", "Blackwood", and "Body Thief" to name a few. Lestat says "that he can not wander the quarter for fear of your spies in the ________." Hint


Question 2 of 10
2. What is the name of the Church where Louis slays the priest on the communion rail in front of the alter in "Interview With the Vampire"? Hint


Question 3 of 10
3. Rice mentions St. Louis Cemetery No. 1 as the resting place of Louis's brother in "Interview" as well as Louis's grave being there although it was empty. What other famous New Orleans resident was buried here? Hint


Question 4 of 10
4. Michael Curry, the hero in "The Witching Hour" grew up in a "shotgun" house on which street? Hint


Question 5 of 10
5. Which cemetery in New Orleans have the Mayfairs buried their dead since 1861? Also in "Interview With the Vampire", this cemetery is also where Lestat hides his valuables. Hint


Question 6 of 10
6. In the Mayfair Witches series where was Deirdre's funeral held? Hint this was Rowan Mayfair's mother. Hint


Question 7 of 10
7. Near the grounds of what building did Louis find Claudia wandering in "Interview With the Vampire"? Hint


Question 8 of 10
8. The 700 and 900 blocks of which street were shut down for the filming of "Interview With the Vampire"? Hint


Question 9 of 10
9. Where does Dora the televangelist live in "Memnoch"? Hint


Question 10 of 10
10. What is the address of Anne Rice's former residence and the home of the Mayfair witches? Hint



(Optional) Create a Free FunTrivia ID to save the points you are about to earn:

arrow Select a User ID:
arrow Choose a Password:
arrow Your Email:




Quiz Answer Key and Fun Facts
1. This famous restaurant was mentioned in the books "Eden", "Blackwood", and "Body Thief" to name a few. Lestat says "that he can not wander the quarter for fear of your spies in the ________."

Answer: Cafe Du Monde

Cafe Du Monde is located at 800 Decatur. They are famous for their wonderful beignets and Chicory coffee. For you night owls, they are open all night.
2. What is the name of the Church where Louis slays the priest on the communion rail in front of the alter in "Interview With the Vampire"?

Answer: St. Louis Cathedral

The St. Louis Cathedral, which is located at the edge of Jackson Square, has been an official minor basilica since 1964. The Cathedral has three spires and is one of the most recognized buildings in New Orleans.
3. Rice mentions St. Louis Cemetery No. 1 as the resting place of Louis's brother in "Interview" as well as Louis's grave being there although it was empty. What other famous New Orleans resident was buried here?

Answer: all of these

Paul Morphy was a world class chess champion. Homer Plessy was made famous for the case "Plessy vs Ferguson" whose loss caused another half century of legal segregation. Marie Laveau, perhaps the most famous resident, and with one of the most visited graves in the world was the famous voodoo queen of New Orleans. If you walk by her grave on any given day you will find trinkets and gifts hanging from her crypt.
4. Michael Curry, the hero in "The Witching Hour" grew up in a "shotgun" house on which street?

Answer: Annunciation Street

Annunciation Street is located in the Irish Channel. This section of New Orleans has had a large Irish population since about 1840. If you visit the Irish Channel you can still see double shotgun houses. Gallatin Street is located near the French Market. St. Ann and Bourbon Street are located in the French Quarter.
5. Which cemetery in New Orleans have the Mayfairs buried their dead since 1861? Also in "Interview With the Vampire", this cemetery is also where Lestat hides his valuables.

Answer: Lafayette No. 1 Cemetery

Lafayette No. 1 is located in the beautiful Garden District. If you go on a Rice tour in New Orleans you will most likely see the tomb of Karstendick which is rumored to be Lestat's hiding place.
6. In the Mayfair Witches series where was Deirdre's funeral held? Hint this was Rowan Mayfair's mother.

Answer: St. Mary's Assumption

St. Mary's Assumption and St. Alphonsus were both mentioned in the Mayfair series. Even though the Mayfairs preferred St. Alphonsus Deirdre's funeral was held at St. Mary's and the wedding between Rowan and Michael Curry occured there due to repairs being done at St. Alphonsus. Both of the churches are located in the Irish Channel.
7. Near the grounds of what building did Louis find Claudia wandering in "Interview With the Vampire"?

Answer: Ursuline Convent

The Ursuline Convent is one of the oldest buildings in the Mississippi Valley. The Ursuline Sisters came to the new world in 1727. The Ursuline Convent was constructed from 1745 to 1752 and is the only genuine French Colonial style building to have survived the fire of 1788 which destroyed most of the buildings in the French Quarter.
8. The 700 and 900 blocks of which street were shut down for the filming of "Interview With the Vampire"?

Answer: Royal

In the fall of 1993 the streets were covered with dirt and many scenes from the movie were filmed here. Royal Street is also the home of the Cornstalk Hotel which has a beautiful 1830's castiron fence that is comprised of ears of corn and morning glories. The only other castiron corn fence in New Orleans is located in the Garden District.
9. Where does Dora the televangelist live in "Memnoch"?

Answer: St. Elizabeth's Orphanage

St. Elizabeth's Orphanage which is owned by the Rice's is a 47,000 square foot former orphanage. Deirdre also visits St. Elizabeth's where she tells the sisters that "she is cursed" and "possessed by the devil". This building is listed on the National Register for Historic Buildings.
10. What is the address of Anne Rice's former residence and the home of the Mayfair witches?

Answer: 1239 First Street

1239 First Street is located in the Garden District. The house is a few blocks from Magazine street which is the boundary of the Garden District and the Irish Channel.
Source: Author climbinggirl

This quiz was reviewed by FunTrivia editor agony before going online.
Any errors found in FunTrivia content are routinely corrected through our feedback system.
7/21/2024, Copyright 2024 FunTrivia, Inc. - Report an Error / Contact Us