FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
 Golden Globe Awards Quizzes, Trivia and Puzzles
 Golden Globe Awards Quizzes, Trivia

Golden Globe Awards Trivia

Golden Globe Awards Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Awards and Festivals

Fun Trivia
2 quizzes and 25 trivia questions.
1.
  The Golden Globes - 2006    
Multiple Choice
 15 Qns
Who won the awards in January of 2006? Let's see if you know.
Average, 15 Qns, filmmaker03, Mar 28 13
Average
filmmaker03
1323 plays
2.
  21st Century Golden Globe Winners    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about individuals or films which won a Golden Globe award but were unsuccessful in winning the related Academy Award the same year.
Average, 10 Qns, FedoraKong, Apr 06 21
Average
FedoraKong
Apr 06 21
162 plays

Golden Globe Awards Trivia Questions

1. Who won the Golden Globe Award for Best Actor in a Motion Picture, Drama at the 66th Golden Globe Awards for their performance as fictional wrestler Randy "The Ram" Robinson?

From Quiz
21st Century Golden Globe Winners

Answer: Mickey Rourke

Mickey Rourke won for his performance in the film "The Wrestler". Rourke won numerous other awards for the performance including the BAFTA Award for Best Lead Actor. However he would fail to win the Best Lead Actor Academy Award with the Oscar instead going to Sean Penn for his portrayal of politician Harvey Milk in the biopic "Milk".

2. Which film won the Golden Globe for Best Drama?

From Quiz The Golden Globes - 2006

Answer: Brokeback Mountain

The all-around favorite, "Brokeback Mountain," won 4 awards. It chronicles the relationship of two midwestern cowboys. Surprisingly, the film lost the Best Picture to non-Globe nominee, "Crash."

3. Which film won the Golden Globe for Best Musical/Comedy?

From Quiz The Golden Globes - 2006

Answer: Walk the Line

"Walk the Line," isn't exactly a musical or a comedy. Neither, in fact, are two other nominees, "The Squid and the Whale" and "Pride and Prejudice." The film tells the story of Johnny and June Carter Cash. It was not nominated for a Best Picture Oscar.

4. Who won the Golden Globe Award for Best Actress in a Motion Picture, Drama at the 59th Golden Globe Awards for their performance in the film "In The Bedroom"?

From Quiz 21st Century Golden Globe Winners

Answer: Sissy Spacek

Sissy Spacek won for her performance in the film "In The Bedroom". Spacek would also receive an Oscar nomination at the 74th Academy Awards but the award was won by Halle Berry for her performance in the film "Monster`s Ball". This is first time Berry has received an Oscar as well as being the first person of colour to have won the Best Lead Actress Academy Award.

5. Who won the Golden Globe in 2006 for Best Director?

From Quiz The Golden Globes - 2006

Answer: Ang Lee

The winner, Ang Lee, directed the Best Drama winner, "Brokeback Mountain." The film deals with two married men re-discovering feelings for each other after many years. Lee also took the Best Director Oscar.

6. Who won the Golden Globe Award for Best Supporting Actor at the 74th Golden Globe Awards for their performance in the film "Nocturnal Animals"?

From Quiz 21st Century Golden Globe Winners

Answer: Aaron Taylor-Johnson

Despite winning the Golden Globe Award, Aaron Taylor-Johnson would fail to receive a nomination at the 89th Academy Awards. Coincidentally Michael Shannon, for his role in the same film, was one of the five men nominated instead. The Oscar was ultimately won by Mahershala Ali for his performance in the film "Moonlight".

7. Which film was awarded the Golden Globe for Best Screenplay?

From Quiz The Golden Globes - 2006

Answer: Brokeback Mountain

"Brokeback Mountain" was written by Larry McMurtry and Diana Ossana. It was based on the short story by Annie Proulx, about two cowboys named Ennis and Jack. The screenplay also won the Oscar for Adapted Screenplay.

8. Who won the Golden Globe Award for Best Supporting Actress at the 73rd Golden Globe Awards for their portrayal of Apple marketing executive Joanna Hoffman in the biopic "Steve Jobs"?

From Quiz 21st Century Golden Globe Winners

Answer: Kate Winslet

For the same performance Kate Winslet also won the BAFTA Award for Best Supporting Actress but was unsuccessful in winning the Academy Award, with the Oscar instead going to Alicia Vikander for her performance in the film "The Danish Girl".

9. The Best Foreign-Language Golden Globe winner was from which country?

From Quiz The Golden Globes - 2006

Answer: Palestine

The winning film was entitled, "Paradise Now." It tells the story of two young suicide-bombers. The South African "Tsotsi" took the Oscar.

10. Which Joe Wright directed film won the Golden Globe Award for Best Motion Picture, Drama at the 65th Golden Globe Awards?

From Quiz 21st Century Golden Globe Winners

Answer: Atonement

"Atonement" would also go on to win the BAFTA Award for Best Picture and earned a Best Picture Academy Award nomination but was unsuccessful in winning. The Oscar was instead awarded to the film "No Country For Old Men" directed by Joel and Ethan Coen.

11. Which Martin McDonagh directed film won the Golden Globe Award for Best Motion Picture, Drama at the 75th Golden Globe Awards?

From Quiz 21st Century Golden Globe Winners

Answer: Three Billboards Outside Ebbing, Missouri

"Three Billboards Outside Ebbing, Missouri" also won the BAFTA Award for Best Film, but failed to win the Academy Award for Best Picture. The Oscar instead went to the film "The Shape of Water" directed by Guillermo del Toro.

12. In 2003, who won the Golden Globe Award for Best Actor in a Motion Picture - Drama, and in doing so earned their sixth competitive Golden Globe Award?

From Quiz 21st Century Golden Globe Winners

Answer: Jack Nicholson

Jack Nicholson won for his performance in the film "About Schmidt". This performance also earned Nicholson a nomination for Best Lead Actor at the 75th Academy Awards with the award ultimately being won by Adrien Brody for his performance in "The Pianist". Brody won the award aged 29 making him the youngest winner of the Best Lead Actor Academy Award.

13. Who won the Golden Globe Award for Best Supporting Actress at the 62nd Golden Globe for their performance in the film "Closer"?

From Quiz 21st Century Golden Globe Winners

Answer: Natalie Portman

Natalie Portman won for her performance in the film "Closer". Her performance earned her both a BAFTA and Academy Award nomination for Best Supporting Actress. Both awards were ultimately won by Cate Blanchett for her portrayal of Katharine Hepburn in the film "The Aviator".

14. In 2010, which director won the Golden Globe Award for Best Director, for a film that they also wrote, produced and edited?

From Quiz 21st Century Golden Globe Winners

Answer: James Cameron

James Cameron won for directing the film "Avatar" and would go on to be nominated for Best Director at the Academy Awards. At the 82nd Academy Awards Kathryn Bigelow would become the first female to win the Academy Award for Best Director.

15. Who won the Golden Globe in 2006 for Best Supporting Film Actor?

From Quiz The Golden Globes - 2006

Answer: George Clooney

George Clooney appeared in the political thriller, "Syriana." Many considered this to be a leading role. Clooney also won the Oscar.

16. Who won the Golden Globe in 2006 for Best Supporting Film Actress?

From Quiz The Golden Globes - 2006

Answer: Rachel Weisz

Rachel Weisz appeared in the film, "The Constand Gardener," a film about medical conditions in Africa. Weisz also won the Oscar.

17. The Golden Globe for Best Original Score went to which composer in 2006?

From Quiz The Golden Globes - 2006

Answer: John Williams

Frequent-winner John Williams composed the 2005 film, "Memoirs of a Geisha," which tells the story of a young Japanese woman's geisha training. Surprisingly, Santaolalla went on to win the Oscar for his score of "Brokeback Mountain."

18. Who composed the 2006 Golden Globe Best Song winner?

From Quiz The Golden Globes - 2006

Answer: Gustavo Santaolalla and Bernie Taupin

Mel Brooks added his song to "The Producers" movie. This song was not in the Broadway musical production. Santaolalla did not receive an Oscar nomination for his song.

19. Which actress was nominated for a Golden Globe in 2006 in more than one acting category?

From Quiz The Golden Globes - 2006

Answer: Felicity Huffman

Felicity Huffman was also nominated for her Emmy-winning role on "Desperate Housewives" in the Best Actress TV Drama category.

This is category 8217
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.