FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
American Beauty  Quizzes, Trivia and Puzzles
American Beauty  Quizzes, Trivia

American Beauty Trivia

American Beauty Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies A-C

Fun Trivia
7 American Beauty quizzes and 80 American Beauty trivia questions.
1.
  American Beauty: 20 Questions   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 20 Qns
I really liked this movie. I'm a huge Kevin Spacey fan, so sorry if too many of the questions are directed towards him.
Easier, 20 Qns, samnojo, Aug 04 14
Easier
samnojo
19886 plays
2.
  "American Beauty" Love It Or Leave It   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
People seem to either really like or really hate 1999's "American Beauty". I, for one, loved it. This quiz delves into some of the details of the movie and actors also. Have fun!
Average, 10 Qns, Gatsby722, Dec 31 03
Average
Gatsby722 gold member
6567 plays
3.
  Beautiful 'American Beauty'    
Multiple Choice
 10 Qns
A fun quiz, if you have seen the movie at least once, have fun!
Average, 10 Qns, juliegirl1981, May 26 19
Average
juliegirl1981
May 26 19
11124 plays
4.
  'American Beauty' - Part II    
Multiple Choice
 10 Qns
For those of us who can't get enough of this movie, here's another quiz. Good luck!
Easier, 10 Qns, jacomino, Jul 18 06
Easier
jacomino
9221 plays
5.
  The Ultimate American Beauty Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
Let's try this trivia about my favorite drama movie, 'American Beauty'.
Average, 10 Qns, Justine2872, Apr 11 06
Average
Justine2872
7768 plays
6.
  10 Questions about American Beauty    
Multiple Choice
 10 Qns
Here's more trivia about my favorite drama movie, 'American Beauty'. Good luck!
Average, 10 Qns, Justine2872, Apr 11 06
Average
Justine2872
6550 plays
7.
  10 Questions on American Beauty    
Multiple Choice
 10 Qns
I think this is the best movie!
Difficult, 10 Qns, babydoll20, Apr 02 06
Difficult
babydoll20
7546 plays
trivia question Quick Question
What does Ricky do to get Jane's attention?

From Quiz "American Beauty"





American Beauty Trivia Questions

1. What is Lester's 'high point of the day'?

From Quiz
American Beauty

Answer: Masturbation

He really likes to do that every morning in the shower.

2. How old is Lester?

From Quiz American Beauty

Answer: 42

3. When is the first time Ricky tapes Jane?

From Quiz American Beauty

Answer: While she is fighting with Lester

At the start of the movie, it shows Jane on tape while in Ricky's room. But as the movie progresses, we find out that was really taped later in the storyline.

4. How old is Lester?

From Quiz Beautiful 'American Beauty'

Answer: 42

5. Buddy Kane was known as the '_________ of Real Estate'.

From Quiz 'American Beauty' - Part II

Answer: King

It's what all his advertisements say on them. Carolyn also refers to him as '...your royal majesty!' at one (very funny) point.

6. What street do the Burnhams live on?

From Quiz American Beauty

Answer: Robin Hood Trail

7. What did Ricky Fitts tell Angela Hayes that he filmed simply "because it was beautiful"?

From Quiz "American Beauty" Love It Or Leave It

Answer: A dead bird

Ricky Fitts, played by Wes Bentley, was a bit of an odd duck. His view of things were unique, if nothing worse. He was probably the only person who might see the beauty in a dead bird (but he was fond of Lester, too, which could explain that). He did video tape a floating plastic bag as well. The symbolism in that was very rich, too. "There's something spectacular about litter in the wind!" Or at least I think he'd have probably explained it that way.

8. How does Jane describe her day at school when asked about it at dinner?

From Quiz American Beauty

Answer: Spectacular

9. Lester didn't sleep with Angela because she was a what?

From Quiz American Beauty

Answer: virgin

It was hard to believe, wasn't it?

10. Lester doesn't want to go to the basketball game, because he's missing a marathon on television. What marathon is he missing?

From Quiz American Beauty

Answer: James Bond & 007

'She's gonna resent it, and I'm missing the "James Bond" Marathon.'

11. What food item does Lester repetitively ask Carolyn to pass him?

From Quiz Beautiful 'American Beauty'

Answer: asparagus

12. He wrote the film score, was nominated for an Oscar for Best Music and, unjustly, did not win it. Who is this?

From Quiz 'American Beauty' - Part II

Answer: Thomas Newman

The music is phenomenal and worthy of much more!

13. What are the names of the Burnhams' gay neighbors?

From Quiz American Beauty

Answer: Jim and Jim

14. Who played Jim Olmeyer in "American Beauty"?

From Quiz "American Beauty" Love It Or Leave It

Answer: Scott Bakula

Bakula, along with Sam Robards, played "Jim and Jim". They were the neighbors of the Burnham's, a gay couple who really seemed more understandable than any of the others. The neighborhood had a guy over here going through a brutal mid-life crisis and a completely psycho military guy living over there.

15. What is Carolyn's work phone number?

From Quiz American Beauty

Answer: 555-0195

16. Who is the first character seen?

From Quiz American Beauty

Answer: Jane

Played by Thora Birch.

17. While Lester is talking to Angela the first time, he says she is very what?

From Quiz American Beauty

Answer: Precise

This is right after the basketball game, where he falls in lust with Angela.

18. What kind of job does Ricky have to cover up his other job?

From Quiz Beautiful 'American Beauty'

Answer: catering server

19. When Carolyn tells Buddy she'd like to sit down with him and 'pick his brain,' how does he respond?

From Quiz 'American Beauty' - Part II

Answer: "Sure, have my secretary schedule a lunch."

She's had quite a few martinis by this point and is taken aback by his answer.

20. What is the name of the 'Real Estate King'?

From Quiz American Beauty

Answer: Buddy Kane

21. What is the name of Jane's high school basketball team?

From Quiz American Beauty

Answer: Spartans

It was written in the gym.

22. Who wrote the film score?

From Quiz American Beauty

Answer: Thomas Newman & Newman

Thomas was nominated for an Oscar for Best Music.

23. As Lester is in bed, he imagines he sees Angela on the ceiling with the rose petals, what is the word he uses to describe the whole situation?

From Quiz American Beauty

Answer: spectacular

This is also the word Jane used to sarcastically describe school.

24. What magazine did Angela Hayes appear in?

From Quiz Beautiful 'American Beauty'

Answer: Seventeen

25. What drink does Angela claim she 'loves' as Lester is taking one out of the fridge?

From Quiz 'American Beauty' - Part II

Answer: Root Beer

This is when we see Angela reaching out three times in slow motion.

26. What does Carolyn do (twice) to stop herself from crying?

From Quiz American Beauty

Answer: Slaps herself

She does this in the beginning of the movie when she can't sell a house and towards the ending when Lester finds out about her cheating on him.

27. Lester, in the midst of all his peculiar angst, bought himself a new car. It was one that held a lot of memories for him. And it certainly wasn't new; just used and in great shape. What kind of car?

From Quiz "American Beauty" Love It Or Leave It

Answer: 1970 Pontiac Firebird

Doesn't every man buy a new classic car when they've quit their real job, taken a job at a fast food restaurant and has a cheating wife? Lester did.

28. How old is Ricky?

From Quiz American Beauty

Answer: 18

'I'm eighteen', he says to Lester.

29. Who is the last character seen?

From Quiz American Beauty

Answer: Carolyn

Carolyn was the last character seen in the movie.

30. Angela went with her parents to Red Lobster what night of the week?

From Quiz American Beauty

Answer: Thursday

'Every Thursday night, Red Lobster. Every guy there would stare at me, and I knew what they were thinking.'

This is category 855
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.