FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Carrie Quizzes, Trivia and Puzzles
Carrie Quizzes, Trivia

Carrie Trivia

Carrie Movie Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies A-C

Fun Trivia
8 Carrie quizzes and 100 Carrie trivia questions.
1.
  Carrie   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
I hope you enjoy my quiz on the horror movie "Carrie".
Average, 10 Qns, LilSpikey, Aug 15 10
Average
LilSpikey
11953 plays
2.
  Who Played Me in "Carrie"?   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
In this quiz, I will describe a character from the Brian De Palma film, "Carrie", and you tell me who played him or her. Good luck!
Average, 10 Qns, CAGuy0206, Jan 09 17
Average
CAGuy0206
1207 plays
3.
  A Killer Quiz About "Carrie"   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is the first quiz I've ever done. I hope you enjoy it and I appreciate any feedback. This quiz is on the original movie, not on sequels, remakes or the book.
Tough, 10 Qns, freitas4, Mar 01 06
Tough
freitas4
4082 plays
4.
  'Carrie' Film   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
The movie 'Carrie' is a classic horror film. How many times have you seen it?
Tough, 15 Qns, npotenza, Feb 18 13
Tough
npotenza
5787 plays
5.
  A "White" Classmate on a Blacklist    
Multiple Choice
 15 Qns
I just watched all three "Carrie" movies and thought I would add my quiz version to the other well penned ones the site. These are different questions on one of the most frightening horror movies of all time. Hail Stephen King! Warning some spoilers!
Average, 15 Qns, pentrivina, Sep 09 17
Average
pentrivina
Sep 09 17
345 plays
6.
  Carrie (1976)   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
"Carrie" tells about a high school girl named Carrie, a cult horror movie in 1976. Through the protagonist, Carrie, the high school years appear very precarious.
Average, 10 Qns, mini70, Oct 23 13
Average
mini70
623 plays
7.
  "'Carrie" -- 2002    
Multiple Choice
 10 Qns
This is on the 2002 remake of "Carrie". Not the 1976 classic.
Tough, 10 Qns, inlaws456, Dec 08 02
Tough
inlaws456
1794 plays
8.
  Carrie 2: The Rage    
Multiple Choice
 20 Qns
A quiz on one of the coolest horror movies of all time!
Tough, 20 Qns, Horror_Babe, Mar 27 06
Tough
Horror_Babe
2848 plays
trivia question Quick Question
Miss Collins told me to wipe the smirk off my face right before she told me I would spend detention with her for a week. Who am I?

From Quiz "Who Played Me in "Carrie"?"





Carrie Trivia Questions

1. The movie version of "Carrie" was based on a novel. Who was the writer?

From Quiz
Carrie (1976)

Answer: Stephen King

The movie "Carrie" was based on a novel by Stephen King. Other movies based on his works include "The Shining" (1980) and "Christine" (1983). The movies appealed to many fans of horror.

2. The opening scene is during a volleyball game in gym class. Carrie is a loner who fumbles the ball when it reaches her. Which annoyed team mate walks by and smacks Carrie with her red baseball cap?

From Quiz A "White" Classmate on a Blacklist

Answer: Norma

Norma Watson, played by PJ Soles, is the girl who uses her cap to show her disappointment in Carrie's lack of athletic skill. Later, Norma helps her best friend Chris Hargensen pull off a vile practical joke sending Carrie into a deadly rage. The joke results in a lot of deaths including Chris and Norma. PJ also stars in "Halloween" (1978) and "The Possessed" (1977).

3. What is the first object, from the answers below, that Carrie manipulates with her mind?

From Quiz A Killer Quiz About "Carrie"

Answer: Ashtray

The ashtray flies into the air after Carrie yells her correct name at the principal, who keeps calling her Cassie.

4. Who played Carrietta "Carrie" White?

From Quiz "'Carrie" -- 2002

Answer: Angela Bettis

Sissy Spacek played Carrie in the original, Piper Laurie played Carrie's mother in the original, and Patricia Clarkson played Carrie's mother in the remake.

5. What unknown actor played the doomed Tommy Ross?

From Quiz 'Carrie' Film

Answer: William Katt

A few years later, Katt starred in the 'Greatest American Hero' on ABC.

6. Who is the first character to be seen?

From Quiz Carrie 2: The Rage

Answer: Rachel's mom

She is painting a red line across everything in her house.

7. What is the name of Carrie's high school?

From Quiz Carrie (1976)

Answer: Bates High School

Carrie attends Bates High School as a high school senior. She is 17 years old. The other high schools are not real. In the novel, Carrie attends Ewen High School.

8. What is the name of the book that Carrie reads in the library to learn more about her special powers?

From Quiz A Killer Quiz About "Carrie"

Answer: "The Secret Science Behind Miracles"

Carrie flips through many library cards before she finally decides on "The Secret Science Behind Miracles". Although this scene is relatively brief, Carrie learns that her powers are real and she's also not the only person who has them; there are others. Later in the film, her mother sees these powers as the devil's work but Carrie knows that it's not.

9. Who played the over-religious Margaret White?

From Quiz "'Carrie" -- 2002

Answer: Patricia Clarkson

Piper Laurie played Margaret White in the original. Patricia Clarkson assumed this role in the remake.

10. After the incident in gym, what class will Carrie take for a week instead?

From Quiz Carrie

Answer: Study hall

Carrie comes into the office to be admitted to leave school. The gym teacher, Ms. Collins, tells her to take study hall for a week instead of gym.

11. Whose house did Margaret White go to after work, in the beginning of the film?

From Quiz 'Carrie' Film

Answer: Sue Snell & Sue & Snell

Carrie's mother was trying to solicit same religious paraphenilia.

12. Which character is in 'Carrie' and 'Carrie 2'?

From Quiz Carrie 2: The Rage

Answer: Sue Snell & Snell

13. What is Carrie's last name?

From Quiz Carrie (1976)

Answer: White

The protagonist's name is Carrie White. The other answers are Carrie's classmates, Sue Snell, Chris Hargensen, and Billy Nolan.

14. As Carrie's teacher, I joked about a poem she thought was beautiful. Who am I?

From Quiz Who Played Me in "Carrie"?

Answer: Sydney Lassick

Lassick, born in 1922 in Chicago, Illinois, portrayed the small role of Mr. Fromm. Mr. Fromm was Carrie's English teacher and only appeared in one scene. Carrie was in English class and Mr. Fromm discussed a poem with the students, while Carrie took notes. When he asked people to comment on the poem, Carrie said it was beautiful. Mr. Fromm was surprised she spoke up since Carrie was rather taciturn. Mr. Fromm then joked about Carrie's opinion on the poem. Lassick had guest starring stints on the TV series "The X Files", "Dream On", and "Adam 12".

15. On the day that Carrie gets her period, she is sent home. When Carrie is at home, her and her mother are in the dining room and Mrs. White begins to read to Carrie. From which section of her book does Mrs. White begin preaching from?

From Quiz A Killer Quiz About "Carrie"

Answer: The Sins of Women

You can see the title of the book section in an over-the-shoulder shot of Mrs. White's book.

16. What animal's blood did the students dump on Carrie at horrible consequences?

From Quiz "'Carrie" -- 2002

Answer: pig

Why would anyone go so far for a joke? (killing two pigs, putting the blood into a bucket, risking getting arrested for criminal assault).

17. When Margaret goes over to Sue's house, what does she present to Sue's mother?

From Quiz Carrie

Answer: A teenager's Bible

Carrie's mom comes to Sue's house and offers her mother a Bible made for teens. Margaret says that teens nowdays do not know enough about God. Sue's mother takes the book and contributes ten dollars.

18. What sport was the gym class playing at the very beginning of the film?

From Quiz 'Carrie' Film

Answer: Volleyball

19. What is the name of Rachel's dog?

From Quiz Carrie 2: The Rage

Answer: Walter

He may be refered to as Wally but his name is Walter.

20. Who is Carrie's gym teacher?

From Quiz Carrie (1976)

Answer: Miss Collins

Carrie's gym teacher is Miss Collins, played by Betty Buckley. Mr. Norton, and Miss Desjardin are her other high school teachers. Mrs Snell is Sue Snell's mother, not a high school faculty member. Miss Collins helps Carrie during the locker room scene where the other classmates are making fun of her.

21. Carrie is taunted by a young boy on a bike while she is walking home. The boy weaves in and out of several trees then mimics her. What happens to the bike when Carrie gives the tormenting boy a death stare?

From Quiz A "White" Classmate on a Blacklist

Answer: It throws the boy off

The boy hollers "Creepy Carrie!, Creepy Carrie!" Carrie stops the bike quickly and sends the kid hurtling to the ground. He looks at her in bewilderment as he rubs his injured knee. Brian DePalma, who directed "Carrie", uses Betty Buckley's voice for this teasing line. Betty plays the role of the gym teacher Miss Collins. The boy is portrayed by a DePalma relative.

22. The boy on the bicycle who taunts Carrie and gets knocked over by her telekinetic powers is related to director Brian DePalma in what way?

From Quiz A Killer Quiz About "Carrie"

Answer: nephew

Cameron DePalma, who played the boy on the bike, was in fact the director's nephew. This information was retrieved from the internet movie database.

23. What was Norma's surname?

From Quiz "'Carrie" -- 2002

Answer: Watson

Hargensen was Chris's, Snell was Sue's and Desjardin was the gym teacher, Rita Desjardin.

24. What is the punishment for the girls who teased Carrie in gym?

From Quiz Carrie

Answer: One week of gym detention

Ms. Collins wanted three days of suspension and refusal of their prom tickets, but the office decided on one week of detention in gym.

25. When in the principal's office after the shower room incident, what item did Carrie move with her mind?

From Quiz 'Carrie' Film

Answer: ashtray

The principal had called her Cassie several times. Finally she flipped out and screamed her name. When she did, the ashtray went flying.

26. How much money to Rachel's foster parents get a week for taking care of her?

From Quiz Carrie 2: The Rage

Answer: $300

27. What is the first name of Carrie's mother?

From Quiz Carrie (1976)

Answer: Margaret

Carrie's mother is Margaret White, who is devoutly pious and always disciplining Carrie. Frieda and Norma are minor characters at the high school. Priscilla is Sue Snell's mother, also the real life mother of the actress Amy Irving, who plays Sue Snell.

28. While I drove in a car with Chris one night, I slapped her in the face. Who am I?

From Quiz Who Played Me in "Carrie"?

Answer: John Travolta

Travolta, born on February 18th, 1954 in Englewood, New Jersey, was cast as Billy Nolan. Billy was Chris' girlfriend and, in one scene, he drove his car and Chris was in the passenger's seat. While they drove, Martha and the Vandellas' hit song "Heat Wave" played on the radio. Chris leaned over and tried to kiss Billy but he told her to not do it and she would not listen. Finally, Billy slapped her and was adamant that she not pull that stunt. Chris and Billy started to make love and Chris told him she hated Carrie White and wanted to get revenge on her. Billy came up with a plan to kill a bunch of pigs and use their blood to splatter it on Carrie at the Prom. After Carrie left the gym, she saw Billy try to run her down but she used her telekinetic powers to flip over the car. Billy and his friends in his car died in the wreck. Travolta had roles in the films "Look Who's Talking", "The General's Daughter", and "Broken Arrow." In 1978, Travolta received an Academy Award nomination for Best Actor in a Leading Role for the film "Saturday Night Fever", but he lost to Richard Dreyfuss for "The Goodbye Girl". Other Oscar nominees for Best Actor in a Leading Role that year were Woody Allen for "Annie Hall", Richard Burton for "Equus", and Marcello Mastroianni for "A Special Day".

29. The "blood" used in the cruel, yet classic, prom prank is supposed to be pig's blood. What was actually used?

From Quiz A Killer Quiz About "Carrie"

Answer: karo syrup and food coloring

While karo syrup and food coloring were used instead of blood, Sissy Spacek (Carrie) was willing to use real blood. Eww!

This is category 2046
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.