FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Dogma  Quizzes, Trivia and Puzzles
Dogma  Quizzes, Trivia

Dogma Trivia

Dogma Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G

Fun Trivia
6 Dogma quizzes and 85 Dogma trivia questions.
1.
  "Dogma" is the Best Kevin Smith Movie    
Multiple Choice
 10 Qns
Kevin Smith's movies, from "Chasing Amy" to "Jay and Silent Bob Strike Back" are some of the best around! Can't wait for "Jersey Girl"!
Easier, 10 Qns, lolakittiecat, May 29 08
Easier
lolakittiecat
14299 plays
2.
  "Dogma" Quotes    
Multiple Choice
 25 Qns
Can you finish some of these popular quotes from the 1999 movie "Dogma"?
Average, 25 Qns, cassandra moran, Sep 28 10
Average
cassandra moran
9967 plays
3.
  The Ultimate Dogma Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
A little quiz about the movie, 'Dogma'.
Average, 10 Qns, Serendipity18, May 31 03
Average
Serendipity18
9970 plays
4.
  Dogma    
Multiple Choice
 25 Qns
One of Kevin Smith's best movies.
Tough, 25 Qns, craunsasdiaa, May 29 08
Tough
craunsasdiaa
10417 plays
5.
  "Dogma" Characters    
Multiple Choice
 10 Qns
See how much you really know about the characters in the Kevin Smith movie "Dogma".
Average, 10 Qns, cassandra moran, Mar 03 09
Average
cassandra moran
6953 plays
6.
  Dogma Multiple Choice Quiz    
Multiple Choice
 5 Qns
Have fun with my "Dogma" quiz.
Very Difficult, 5 Qns, heyjupiter, May 24 06
Very Difficult
heyjupiter
7493 plays
trivia question Quick Question
Azrael said "No pleasure, no rapture, no exquisite sin greater than central air". Who plays Azrael?

From Quiz ""Dogma" Quotes"





Dogma Trivia Questions

1. "Organised religion destroys who we are by inhibiting our actions, by inhibiting our _______ out of fear of some intangible parent figure who shakes a finger at us from thousands of years ago."

From Quiz
"Dogma" Quotes

Answer: decisions

Loki said this to the Nun at the beginning of the film when he was comparing "The Walrus and the Carpenter" to organised religion.

2. Who does Loki say the carpenter can be compared to at the beginning of the movie?

From Quiz "Dogma" Characters

Answer: Jesus Christ & Jesus & Christ

He was telling the nun about how the story of "The Walrus and the Carpenter" can be compared to organised religion. He claims "organised religion destroys who we are by inhibiting our actions, by inhibiting our decisions out of fear of some intangible parent figure who shakes a finger at us from thousands of years ago".

3. Why does Bethany's husband leave her?

From Quiz "Dogma" is the Best Kevin Smith Movie

Answer: She can't have children

Bethany tells the Metatron she doesn't know why she should help God when a quiet little infection ate away at her uterus.

4. 'No pleasure, no rapture, no exquisite sin greater than _______ ___.'

From Quiz Dogma

Answer: Central Air

Azriel says this after he turns on the air in Mrs. Reynold's house.

5. What name was written on the envelope in which Bartleby recieved the newspaper article?

From Quiz Dogma

Answer: Occupant

I was curious so I zoomed in on it.

6. "What are you going to do. Hit me with that _____". What did the Metatron say to Bethany?

From Quiz "Dogma" Quotes

Answer: fish

It was a baseball bat but the Metatron turned it into a fish to prove a point.

7. What character does Alan Rickman play?

From Quiz "Dogma" Characters

Answer: Metatron

Alan Rickman plays the Metatron, the voice of God. "Whenever someone claims that God has spoken to them, they were speaking to me or they were talking to themselves". Humans have neither the mental nor the physical capacity to hear the awesome power of Gods true voice, which is why the Metatron speaks to them.

8. When Bethany first meets Jay and Silent Bob, who do they save her from?

From Quiz "Dogma" is the Best Kevin Smith Movie

Answer: The hockey players

Once the abortion protesters leave, Bethany thinks it's safe but she is not aware that the three hockey players are waiting for her outside.

9. What poem does Loki mention in the beginning of the movie?

From Quiz Dogma

Answer: The Walrus and the Carpenter

'Now that poem, the 'Walrus and the Carpenter'? That's an inditment of organized religion. The walrus with his girth and good nature, he obviously represents either Buddha or with his tusks, the Hindu elephant god, Lord Ganesha. That takes care of your eastern religions. Now the carpenter, who is an obvious reference to Jesus Christ, who was raised a carpenter's son. He represents the western religions. Now in the poem, what do they do? What do they do? They dupe all these oysters into following them and proceed to shuck and devour the helpless creatures en masse. Now I don't know what it says to you, but to me it says that following these faiths based on mythological figures insures the destruction of one's inner being. Organized religion destroys who we are by inhibiting our actions, by inhibiting our decisions, out of fear of some intangible parent figure who shakes a finger at us from thousands of years ago, and says do it or, or I'll ... spank you!'

10. Azrael is Serendipity's ___________?

From Quiz Dogma

Answer: Brother

In a deleted scene, Azrael explains that he and Serendipity were created at the same time which makes them brother and sister.

11. At the beginning of the movie some writing appears on the screen. In it, an animal is made fun of, which one is it?

From Quiz Dogma

Answer: Platypus

'So please -before you think of hurting someone over this trifle of a film. Remember, even God has a sense of humor- just look at the platypus.'

12. When Jay introduces himself and Silent Bob, how does he describe Silent Bob? ("I'm Jay and this is my ______ ______, Silent Bob.")

From Quiz "Dogma" Quotes

Answer: hetero lifemate

He introduces them to Bethany when they fight Azrael's minions for her.

13. When Bethany first meets the Metatron, where does he take her?

From Quiz "Dogma" is the Best Kevin Smith Movie

Answer: The Mexican Eatery down the street

Although the Metatron bursts into her bedroom with flames and wings, Bethany is not convinced that he is for real until he transports her in her pjs down to the Mexican restaurant.

14. What kind of hat was Silent Bob wearing?

From Quiz Dogma

Answer: Mooby

Just something I noticed.

15. How many times did Bartleby say, the girl at the airport cheated on her boyfriend, when she was on holiday?

From Quiz "Dogma" Quotes

Answer: 2

Bartleby: "The guy doesn't even know that the girl cheated on him while he was away." Loki: "She did?" Bartleby: "Uh-huh. Twice. But it doesn't matter, because they're both so relieved to be with one another."

16. What is the name of the man who falls from the sky?

From Quiz "Dogma" Characters

Answer: Rufus

Rufus was the thirteenth apostle who was left out of the Bible because he was black. He also claimed that Jesus was black but it was changed in the Bible because "A black man can steal your car stereo but he can't be your saviour".

17. In the diner, where does Jay tell Bethany he and Silent Bob journeyed to in order to be the only blunt connecion in town?

From Quiz "Dogma" is the Best Kevin Smith Movie

Answer: Shermer, IL

After Jay and Silent Bob watch all of the John Hughes movies, they realize there are no cool guys in Shermer, IL. Little do they know that the town doesn't really exist.

18. "Mass genocide is the most exhausting activity anyone can engage in, next to ________.'

From Quiz Dogma

Answer: Soccer

'Any moron with a pack of matches can start a fire. Raining sulfer is like an endurance trial. Mass genocide is the most exhausting activity anyone can engage in, next to soccer.'

19. Who does the voice of The Golgothan?

From Quiz Dogma

Answer: Ethan Suplee

It is his voice, even though it has been altered.

20. Where is the church that Bartleby and Loki are trying to get to?

From Quiz Dogma

Answer: Red Bank, New Jersey

21. Liz: "Its the _________". (On her way into the abortion clinic.)

From Quiz "Dogma" Quotes

Answer: pope

When she went into the abortion clinic that she and Bethany work at, she was faced with protesters. She said this to draw their attention away from her.

22. Who sent the note to Bartleby and Loki telling them about the loophole that would get them back home?

From Quiz "Dogma" Characters

Answer: Azrael

Azrael sent them the note even though he knew that if they got back to Heaven they would, in the process, unmake the world. He was willing to do this because he was in Hell and he would rather not exist than spend an eternity there.

23. What company's board meeting do Bartleby and Loki interrupt to tell them all their sins?

From Quiz "Dogma" is the Best Kevin Smith Movie

Answer: Mooby

Bartleby and Loki tell the executives at Mooby Corporation that they are idoloters, and are guilty of creating an icon which draws attention away from the Lord.

24. According to Serendipity, which religion is the right one?

From Quiz Dogma

Answer: None

'It's not about who's right or wrong. No denomination has nailed it yet because they're all too self righteous to realize that it doesn't matter what you have faith in, just that you have faith. Your hearts are in the right place, but your brains have got to wake up.'

25. Who plays the sleeping guy in Bethany's church?

From Quiz Dogma

Answer: Vincent Periera

The View Askew historian, Vincent Pereira.

26. What does Loki complain about missing when he and Bartleby are at the airport?

From Quiz Dogma

Answer: Cartoons

27. Who said: "They hate me more than you, no doubt. At least you have an excuse - you're Jewish. You don't know any better."?

From Quiz "Dogma" Quotes

Answer: Bethany

Liz: "You're Catholic can't you talk to them" (refering to the protestors) Bethany: "They hate me more than you, no doubt. At least you have an excuse - you're Jewish, you don't know any better." Liz: "We used that excuse when we killed Christ".

28. Bartleby used the name Barry, what name did Loki use on the train?

From Quiz "Dogma" Characters

Answer: Larry

Bartleby and Loki used the names Barry and Larry. Rufus and Silent Bob kicked them off the train when their true identities were revealed.

This is category 1109
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.