FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Friday Quizzes, Trivia and Puzzles
Friday Quizzes, Trivia

Friday Trivia

Friday Movie Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G

Fun Trivia
Friday - 1995
Friday After Next - 2002

8 Friday quizzes and 112 Friday trivia questions.
Sub-Categories:
Friday (1995) Friday (1995) (6 quizzes)
1.
  Next Friday   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is my second favorite movie of all time, only trumped by the original "Friday"!
Easier, 10 Qns, dalejrgirl1981, Jan 26 16
Easier
dalejrgirl1981
11608 plays
2.
  Friday After Next   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Have you the seen the 2002 sequel to Ice Cube's "Friday"? Let's see how well you can remember "Friday After Next"!
Average, 10 Qns, overjoyed, Oct 21 11
Average
overjoyed
9483 plays
trivia question Quick Question
What actress played the part of Debbie?

From Quiz "Friday"





Friday Trivia Questions

1. Why is Craig going to stay at his cousin's house?

From Quiz
Next Friday

Answer: Debo is coming back for revenge.

At the beginning of the movie, you see Debo and his cellmate running from prison. Debo says he his going after Craig for beating him up, which happened at the end of the first movie. Debo is played by Tom "Tiny" Lister.

2. Who played the crooked Santa?

From Quiz Friday After Next

Answer: Rickey Smiley

The skinniest Santa in the history of Christmas was played by Rickey Smiley. I guess we'll be seeing more of him in movies now!

3. What is Craig's cousin's name?

From Quiz Next Friday

Answer: Day-Day

Mike Epps plays Day-Day and Smokey is played by Chris Tucker in the first movie. Epps is also in "Friday After Next," once again as Day-Day and the gun-wielding old man, and he stars in "All About the Benjamins", along side Ice Cube again.

4. Which actor played the role of the old man with the gun?

From Quiz Friday After Next

Answer: Mike Epps

Mike Epps played dual roles in the sequel. Day-Day and the old man with the gun, shooting up anything in his path!

5. What kind of truck does Craig's dad drive?

From Quiz Next Friday

Answer: An Animal Control Officer truck

The truck is first shown at the beginning, when Craig and his dad are leaving. Mr. Jones is a dog catcher, and claims to have bitten by every type of dog, including twice by a chihuahua. Willie Jones is played by John Witherspoon.

6. Sommore played which role?

From Quiz Friday After Next

Answer: Uncle Elroy's girlfriend

Sommore played Uncle Elroy's new buxom, fiesty girlfriend, Cookie.

7. What sunny California city does Day-Day live in?

From Quiz Next Friday

Answer: Rancho Cucamunga

Day-Day and his dad moved to Rancho Cucamunga after they won the lottery. Craig's dad says that Day-Day and Elroy think they're better than Craig and his mom and dad, now that they have a little bit of money.

8. What is the name of the neighbor Craig meets when he gets to Day-Day's house?

From Quiz Next Friday

Answer: Ms. Ho-Kym

Day-Day introduces her as Ms. Ho, but she corrects him and says her name is actually Ms. Ho-Kym.

9. What was the motto for Bro's BBQ?

From Quiz Friday After Next

Answer: "Taste so good it'll make you slap yo momma!"

Willie Jones, play by John Witherspoon, literally slaps his momma during the commercial for Bro's BBQ. "It's so good it'll make you slap yo momma!"

10. Where does Craig say Smokey is, during this movie?

From Quiz Next Friday

Answer: Rehab

The real reason Smokey wasn't in this movie is because Chris Tucker demanded too much money to reprise his role. The character of Day-Day was created to replace him.

11. What was the name of Craig's love interest in "Friday After Next"?

From Quiz Friday After Next

Answer: Donna

Donna, who worked next door to Bro's BBQ, was the new love interest of Ice Cube. It's a shame how he "stole" her away from Day-Day!

12. Who follows Craig to Rancho Cucamunga?

From Quiz Next Friday

Answer: Debo and his cellmate

Big Worm, Rita and Debbie are all characters from "Friday". Debo and his cellmate hide in the dog cages, in the back of Mr. Jones' truck, to get to Craig.

13. What was the name of the homosexual ex-convict?

From Quiz Friday After Next

Answer: Damon

Damon was the homosexual ex-convict who was attracted to Tupac and Money Mike and wasn't ashamed to show it!

14. What are the names of Day-Day's dad and his girfriend?

From Quiz Next Friday

Answer: Elroy and Sugar

Elroy started dating Sugar after his wife died, when she found out they won the lottery. Sugar is much younger and is apparently only after Elroy's money. Elroy is played by Don "D.C." Curry and Kym Whitley plays Sugar.

15. Damon was attacked by Money Mike with what?

From Quiz Friday After Next

Answer: Pliers

My my my....Money Mike had a hell of a grip with those pliers didn't he! I bet Damon wished he was still locked up!

16. Why do Day-Day and Roach knock on the Jokers door?

From Quiz Next Friday

Answer: To distract them, so Craig can get the money.

Roach actually does mention that they ran over his skatebaord, but that's not why they go to the door. Craig wanted to sneak in the back window and get the money in the cylinder, so Day-Day and Elroy can pay the back taxes.

17. What happens at the end of the movie?

From Quiz Next Friday

Answer: Craig gets the money and the Jokers get arrested.

Sugar does have a crush on Craig, but he doesn't feel the same way about her. He has a thing for the Jokers sister, Karla. Debo finally gets to Craig in the backyard and they fight. Craig is winning when the cops show up. The cops arrested Debo and his cellmate for escaping from prison and the Jokers for selling drugs. Craig sneaks into the house when no one is looking and steals the money.

This is category 5738
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.