FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Godfather The Quizzes, Trivia and Puzzles
Godfather The Quizzes, Trivia

The Godfather Trivia

The Godfather Movie Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies D-G

Fun Trivia
The Godfather 1972
The Godfather: Part II 1974
The Godfather: Part III 1990

28 The Godfather quizzes and 392 The Godfather trivia questions.
1.
  The Corleones And Things They Do   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
I hope this will be a fun quiz for fans "The Godfather, Parts 1 and 2".
Easier, 10 Qns, poppersmoke, Aug 05 13
Easier
poppersmoke
10082 plays
2.
  "The Godfather " Characters - Peter Clemenza   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Peter Clemenza was a loyal Corleone family capo for over forty years. The character was portrayed by two different actors in the first two "The Godfather" films.
Average, 10 Qns, rblayer, Jan 23 20
Average
rblayer
Jan 23 20
4573 plays
3.
  Those Fabulous Corleone Boys!   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Some of the basics about Vito Corleone's sons from the first two "Godfather" movies.
Very Easy, 10 Qns, poppersmoke, Jun 04 10
Very Easy
poppersmoke
7447 plays
4.
  "The Godfather" - Best Picture   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
I hope you enjoy this quiz. There are questions from "Godfather I & II" movies.
Average, 10 Qns, VaNeSsaLdy, Mar 10 21
Average
VaNeSsaLdy
Mar 10 21
12443 plays
5.
  'Godfather One' and 'Two'   great trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
I hope you enjoy this quiz - I tried to think of original questions!
Average, 15 Qns, humandanceparty, Sep 10 20
Average
humandanceparty
Sep 10 20
10541 plays
6.
  Murder in "The Godfather Trilogy"   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
There were many murders throughout "The Godfather Trilogy". This quiz is about the details of them.
Tough, 10 Qns, Braveneworld, Apr 28 23
Tough
Braveneworld
Apr 28 23
4356 plays
trivia question Quick Question
What is the specialty of the Corleone Family?

From Quiz ""The Godfather" - Best Picture"




Related Topics
  Godfather, The [Video Games] (2 quizzes)

  Puzo, Mario [Literature] (4 quizzes)


The Godfather Trivia Questions

1. In the first encounter between the young Peter Clemenza and the future Godfather Vito Corleone, Clemenza asked a favor of Vito. What was it?

From Quiz
"The Godfather " Characters - Peter Clemenza

Answer: Hide guns

One night Vito was disturbed by a knocking at his tenement apartment's window. A man in the neighboring building asked if he was Italian, then tossed Vito a bundle and asked him to keep it. Vito later opened the package to discover several handguns. Thereafter, Clemenza loyally served the Corleone family until his death some forty years later. The young Clemenza was played by actor Bruno Kirby and the elder capo was portrayed by Richard Castellano.

2. Vito Corleone's natural children's names are?

From Quiz "The Godfather" - Best Picture

Answer: Sonny, Fredo, Michael and Connie

Vito Corleone Andolini married Carmelia and they had four children. Santino(1916), Frederico(1919), Michael(1920)and Constanzia(1927).

3. Who reads his get-well card aloud to Vito when he returns from the hospital?

From Quiz 'Godfather One' and 'Two'

Answer: Frank

4. In "Part I", who whacks Paulie Gatto?

From Quiz Murder in "The Godfather Trilogy"

Answer: Rocco Lampone

When Santino "Sonny" Corleone realizes that Paulie's calling in sick the day of the hit on Don Vito is no coincidence and that he doesn't want to get caught in the crossfire as the driver, the acting boss gives Clemenza and Rocco the job of getting rid of the traitor. Paulie is the driver now, this time for his assassin Rocco; Clemenza has Paulie pull over into the brush so he can "take a leak" while Rocco shoots him from the backseat. Tessio's death for being a traitor is not shown in "The Godfather".

5. What gift did Clemenza acquire for Vito, in return for a favor?

From Quiz "The Godfather " Characters - Peter Clemenza

Answer: Carpet

After Vito hid guns for him, a grateful Clemenza decided that the Corleone family needed a carpet for their bare apartment. Clemenza told Vito that a friend had given Clemenza a carpet and that all they needed to do was pick it up. Vito became suspicious when Clemenza had to break into the house and later had to draw his pistol when a policeman came to the door.

6. What is the name of the woman Michael Corleone marries in Sicily?

From Quiz "The Godfather" - Best Picture

Answer: Apollonia

Michael's wife Apollonia was killed in a car bombing.

7. Which Corleone son witnesses the attempted murder of his father?

From Quiz Those Fabulous Corleone Boys!

Answer: Fredo

Fredo just isn't cut out for the family business. He is so bumbly that he drops his gun and never even shoots at the assassins.

8. During the scene where Carlo attacks Connie, where does he finally corner her?

From Quiz 'Godfather One' and 'Two'

Answer: bathroom

He chases her into the bathroom and continues to beat her.

9. The only thing that goes differently than as planned in Michael Corleone's murders of Sollozzo and Police Cpt. McCluskey in "Part I" is that Michael is supposed to shoot each in the head twice. How does it actually go down?

From Quiz Murder in "The Godfather Trilogy"

Answer: He shoots Sollozzo once.

After coming back from the bathroom with his gun, Michael sits down at the table with them and shoots Sollozzo in his head, which hits the table. Since he doesn't want to give McCluskey time to recover from the shock and retaliate (and because he would've had to move to a different angle to shoot Sollozzo, who was clearly already dead, in the head), he then shoots and kills McCluskey.

10. Mobsters are often given unflattering nicknames. By what name did Peter Clemenza come to be known?

From Quiz "The Godfather " Characters - Peter Clemenza

Answer: Fat

Clemenza, Tessio and Vito started out as young hijackers in New York. Despite being overweight and appearing to be dimwitted, "Fat" Clemenza became a shrewd and merciless assassin for the Corleone family.

11. Who is known as the Turk?

From Quiz "The Godfather" - Best Picture

Answer: Sollozzo

Sollozzo was known for his skill with the knife. He owns poppy fields in Turkey.

12. Sonny orders the murder of his father's chauffeur, who was sick the day of the assassination attempt. What's the chauffeur's name?

From Quiz Those Fabulous Corleone Boys!

Answer: Paulie Gatto

Paulie is murdered and left in a car. As they abandon the car and body, Clemenza says to the young killer, "Leave the gun, take the cannoli."

13. The Corleone family got its name from what?

From Quiz The Corleones And Things They Do

Answer: The town of Corleone, Sicily

When young Vito Andolini arrives in America, he does not speak English. The officer at Ellis Island looks at his papers and assigns him the name Corleone, the town he came from.

14. In "Part I", what is the name of the Sicilian who set up Michael with a car bomb in Italy?

From Quiz Murder in "The Godfather Trilogy"

Answer: Fabrizio

Apollonia is waiting for Michael in the car in their driveway in Italy. Michael tells Fabrizio to get the car started and, seeing the look on his face, screams for Apollonia to get out of the car, but it is too late.

15. The movie-going public first met Peter Clemenza in the wedding scene near the beginning of "The Godfather". What was Clemenza doing at the time he was first seen on screen?

From Quiz "The Godfather " Characters - Peter Clemenza

Answer: Dancing

After performing a lively ethnic Italian dance, a panting and profusely sweating Clemenza called for his soldier, Paulie, to bring him more wine, which he guzzled from a pitcher.

16. What business is Don Corleone in? He imports ________.

From Quiz "The Godfather" - Best Picture

Answer: Olive oil

Don Tommasino and Don Corleone were partners in the olive oil business. The name of the product was Genco Pura.

17. Who did not expect to be invited to Connie's wedding?

From Quiz 'Godfather One' and 'Two'

Answer: Luca Brasi

He rehearsed a thank-you speech for the Godfather and pledged his undying loyalty to Connie's bridal purse.

18. In "Part I", what does Michael NOT say is Carlo's punishment for his treachery against the Corleones and his planning with Barzini to kill Santino "Sonny" Corleone?

From Quiz Murder in "The Godfather Trilogy"

Answer: He cannot see his wife Connie again

He tells him his punishment is that he has to leave on a plane and not be involved in the family business. Clemenza is in the car waiting "to take him to the airport" and he strangles Carlo with a garrote wire. Michael specifically tells Carlo that his wife will be waiting for him in Las Vegas.

19. One morning, Clemenza's soldier, Paulie, picked him up at his suburban home. What did Mrs. Clemenza remind her husband to bring home?

From Quiz "The Godfather " Characters - Peter Clemenza

Answer: Cannoli

In a suprisingly domestic scene, Clemenza was leaving his suburban home to go to 'work' one morning when his bathrobe-clad wife shouted to him to not forget to pick up dessert for that evening's supper.

20. How is Tom Hagen related to the Family?

From Quiz "The Godfather" - Best Picture

Answer: He was informally adopted

Sonny found Tom and brought him home when they were kids.

21. "The Godfather, Part 2" opens with which event?

From Quiz The Corleones And Things They Do

Answer: Vito's father's funeral procession in Italy

Vito's father was killed for insulting the local mafia chieftain. The boss is afraid that young Vito will seek revenge when he grows up and wants to kill him too. But with the aid of neighbors, Vito escapes to America. The mafia boss was right to be afraid; Vito returns to Corleone as a man and gets his revenge.

22. What color coat is Kay wearing when Michael shuts the door on her face?

From Quiz 'Godfather One' and 'Two'

Answer: black and gray

A black and gray pea coat.

23. In "Part II", who in the Corleone Family gets hit by a car in the attempted hit on Frank Pentangeli?

From Quiz Murder in "The Godfather Trilogy"

Answer: Willie Cicci

Willie Cicci waits in the car like Frank tells him to, while the brothers go inside and strangle Frank Pentangeli. A cop goes in to look around. The customer Carmine who is involved in the attempt on Pentangeli's life is about to shoot the cop, but the bartender Richie tells him not to, so the cop chases the Rosato Brothers outside, shooting at them, but they escape to their getaway car. Pentangeli is left there, assumed dead. Cicci shoots at one of the getaway cars a couple times, but it drives past him and he tumbles onto the hood of it and falls injured in the street.

24. What is the specialty of the Corleone Family?

From Quiz "The Godfather" - Best Picture

Answer: Gambling

The Mafia code of silence is Omerta.

25. Which brother inadvertently betrayed Michael because he resented being passed over as head of the family?

From Quiz Those Fabulous Corleone Boys!

Answer: Fredo

Fredo makes a secret deal with Johnny Ola, Hyman Roth's lieutenant and Michael's ruthless business partner. When Michael figures it out, he says, "I know it was you, Fredo. I know it was you." And then he gives him a big kiss.

26. To avenge the assassination attempt on Vito Corleone, Michael kills two men in a restaurant. One is Sollozzo, a would-be drug trafficker. What was unusual about the other man killed?

From Quiz The Corleones And Things They Do

Answer: He was a police captain

Captain McCluskey broke Michael's jaw in an earlier scene. When Michael's brother, Sonny, makes fun of Michael for suggesting they kill a cop, Michael points out that he's a dirty cop, working for Sollozzo, a known drug dealer, and that the Corleone family has newspaper men on the payroll who "might like a story like that." Tom agrees and McCluskey's fate is sealed. It's our first glimpse of Michael's talent for the family business.

27. What is Kay eating at Connie's wedding?

From Quiz 'Godfather One' and 'Two'

Answer: lasagna

Michael asks her if she likes her lasagna.

28. While a number of the Corleone family soldiers were holed up together in anticipation of a bloody mob war with the Tatagglias, Clemenza gave Michael Corleone a domestic lesson. What did he show Michael how to do?

From Quiz "The Godfather " Characters - Peter Clemenza

Answer: Cook

At the time, everyone still considered Michael a 'civilian' in the mob conflict that arose after the assassination attempt on Vito Corleone. To give Michael something to do, Clemenza showed him how to cook for a large group, including tips on browning garlic in olive oil and adding sugar and wine to the tomato sauce.

29. What does Michael Corleone's bodyguard use to kill Johnny Ola?

From Quiz "The Godfather" - Best Picture

Answer: a coat hanger

Johnny Ola works for Hyman Roth. Fredo had said he never met Johnny Ola, but he made a mistake and blurted out that Ola took him to see "Superman" in Havana and this confirmed Michael's suspicion of Fredo betraying the family.

30. When in Havana, Fredo wants to order a banana daiquiri. How does Michael tell him it's pronounced in Spanish?

From Quiz Those Fabulous Corleone Boys!

Answer: "banana daiquiri"

While Fredo is getting looped on banana daiquiris, Michael only drinks club soda.

This is category 909
Last Updated Mar 03 2024 1:07 PM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.