FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
J Quizzes, Trivia and Puzzles
J Quizzes, Trivia

Movies H-K: 'J' Trivia

Movies H-K: 'J' Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies H-K

Fun Trivia
There are lots of Jacks and Johnnies here, some "Jumping" and others looking for "Justice" or "Judgment" in these quizzes.
28 quizzes and 295 trivia questions.
1.
  Jojo Rabbit   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
With "Jojo Rabbit", writer-director Taika Waititi has crafted an anti-hate satire and a timely indictment of the dangers of blind fanaticism. Warning: contains spoilers.
Average, 10 Qns, jmorrow, Apr 25 20
Average
jmorrow editor
Apr 25 20
305 plays
2.
  The Food in "Julie and Julia"   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
"Julie and Julia", the story of Julia Child's French cookbook and Julie Powell's mastery of the cookbook, is an inspiring film about setting goals and persevering, no matter what setbacks we encounter. What do you remember about the food in the film?
Average, 10 Qns, PDAZ, Jul 07 11
Average
PDAZ gold member
560 plays
3.
  Ode to a Boogeyman    
Multiple Choice
 10 Qns
"John Wick" (2014) is a cult action movie about the former hitman who lost it all, and is now aiming for retribution. Play this quiz to find out all about it!
Average, 10 Qns, Gil_Galad, Feb 16 17
Average
Gil_Galad
1562 plays
4.
  Johnny Dangerously   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the 1984 comedy film, "Johnny Dangerously". It was a parody of old mobster movies from the 1930s.
Average, 10 Qns, RedHook13, Mar 03 18
Average
RedHook13 gold member
Mar 03 18
173 plays
5.
  Jungle Cruise (2021)   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Journey to the Amazon for this quiz on the 2021 Disney film "Jungle Cruise". Good luck!
Average, 10 Qns, Triviaballer, Nov 25 21
Average
Triviaballer gold member
Nov 25 21
205 plays
6.
  Joseph: King of Dreams    
Multiple Choice
 10 Qns
I saw that there weren't any quizzes about DreamWorks' "Joseph: King of Dreams", so I decided to do something about that! This has much interesting info, including about the original Bible story and other stories and movie quotes.
Average, 10 Qns, Ceduh, Aug 18 13
Average
Ceduh gold member
256 plays
7.
  Justice League   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
All about the 2017 movie "Justice League".
Average, 10 Qns, Shadowmyst2004, Mar 26 18
Average
Shadowmyst2004
Mar 26 18
304 plays
8.
  Jackass The Movie    
Multiple Choice
 10 Qns
Hi, I'm Johnny Knoxville, and welcome to my Jackass quiz.
Easier, 10 Qns, hurricane08, Jan 05 10
Easier
hurricane08
4423 plays
9.
  Who Played Me in "Jungle Fever"?    
Multiple Choice
 10 Qns
In this quiz, I will describe a character from the film, "Jungle Fever", and you tell me who played him or her. Good luck!
Average, 10 Qns, CAGuy0206, Feb 28 11
Average
CAGuy0206
164 plays
10.
  The Joker Is Wild    
Multiple Choice
 10 Qns
The 1957 Paramount Pictures film "The Joker Is Wild", starring Frank Sinatra, Jeanne Crain, Mitzi Gaynor, Eddie Albert and Beverly Garland, tells the tragic story of nightclub singer and comedian Joe E. Lewis. This quiz contains spoilers.
Average, 10 Qns, Catreona, Feb 21 23
Average
Catreona gold member
Feb 21 23
40 plays
trivia question Quick Question
Who does Terry need to find at Elizabeth Arden in order to get a safe contact for Jack?

From Quiz "Jumpin Jack Flash"




11.
  Jumpin Jack Flash   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
"Jumpin' Jack Flash" has to be one of my all time favorite movies. If you have seen the movie, I know you will enjoy this quiz. And if you have never seen it - hopefully this will interest you enough to watch it!
Average, 10 Qns, longing, Jan 23 16
Average
longing
358 plays
12.
  Johnny English    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz on the 2003 spy spoof "Johnny English".
Average, 10 Qns, Lagunathemoron, Aug 22 05
Average
Lagunathemoron
1339 plays
13.
  Adam Sandler's "Jack and Jill"    
Multiple Choice
 10 Qns
Welcome to the hilarious world of "Jack and Jill".
Average, 10 Qns, rieker01, May 30 13
Average
rieker01 gold member
273 plays
14.
  The Jackal    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is on the movie "The Jackal" (1997). The questions are all multiple choice. Have fun!
Average, 10 Qns, Mercury95, Mar 28 04
Average
Mercury95
529 plays
15.
  Jeremiah Johnson    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is devoted to one of the most insipirational mountain movies ever made.
Average, 10 Qns, Beth70, Mar 01 05
Average
Beth70
544 plays
16.
  "Jane Eyre" (1996)    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is on the wonderful movie about Jane Eyre. It is such a beautiful story that includes tragedy, romance, and a little bit of action. Let's see how much you know about this classic tale!
Average, 10 Qns, sisterangela, Sep 18 11
Average
sisterangela
282 plays
17.
  Just One of the Guys    
Multiple Choice
 10 Qns
Here are some questions about "Just One of the Guys", classic 1985 tale of girl who dresses as a guy and ends up winning the guy of her dreams.
Average, 10 Qns, jlp937, Jun 12 03
Average
jlp937
988 plays
18.
  Jupiter Ascending    
Multiple Choice
 10 Qns
I watched the movie "Jupiter Ascending" and found that it is a spectacle. I thought about creating a quiz about this movie.
Average, 10 Qns, Earthboy, Feb 23 17
Average
Earthboy
121 plays
19.
  "The Jazz Singer" 1980    
Multiple Choice
 20 Qns
A quiz about the second remake of the classic Al Jolson movie. Die hard fans should not have a problem with this quiz.
Average, 20 Qns, uofmrules1, Jul 21 10
Average
uofmrules1
401 plays
20.
  Jacob's Ladder    
Multiple Choice
 10 Qns
How well do you know the movie "Jacob's Ladder"?
Tough, 10 Qns, horror-fan123, Sep 26 10
Tough
horror-fan123
180 plays
21.
  Jingle All The Way    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a short quiz on one of the best holiday movies, starring Arnold Schwarzenegger and Sinbad.
Tough, 10 Qns, formula409, Jul 16 11
Tough
formula409
1063 plays
22.
  Seinfeld's Comedy Stars    
Multiple Choice
 10 Qns
"Jerry Seinfeld Comedian" is a documentary about the former sitcom star trying out a new act in various comedy clubs. Can you name some of the other comedy stars who also appear?
Average, 10 Qns, mickeygreeneyes, Jul 01 03
Average
mickeygreeneyes
418 plays
23.
  The Joy Luck Club    
Multiple Choice
 10 Qns
This movie is my fave movie so this quiz should be easy for those of you who have watched it a few times.
Average, 10 Qns, Beckita13, May 16 01
Average
Beckita13
842 plays
24.
  Judgment Night    
Multiple Choice
 10 Qns
'Judgment Night' is a film filled with action and suspense. Four friends (Frank, Mike, John and Ray) witness a gangland murder and go on the run from the gangsters who want to silence them.
Average, 10 Qns, George7, May 16 01
Average
George7
387 plays
25.
  Jesus Christ Superstar    
Multiple Choice
 5 Qns
For any of you who have seen this movie, this quiz should be simple!
Average, 5 Qns, Jesus_Freak_7720, Aug 03 08
Average
Jesus_Freak_7720
1560 plays
26.
  Jury Duty    
Multiple Choice
 10 Qns
I couldn't find a quiz about this movie and I think that this movie is really funny. So, I thought that it would be appropriate to make a quiz about it. Good luck.
Tough, 10 Qns, gimpy11, Mar 16 04
Tough
gimpy11
188 plays
27.
  Just In Time    
Multiple Choice
 10 Qns
Play this quiz and see how well you do.
Tough, 10 Qns, ringfavourite, Oct 15 05
Tough
ringfavourite
160 plays
28.
  Johnny Be Good    
Multiple Choice
 20 Qns
Here's a quiz on a great movie, if you haven't seen this movie more than once, you will not survive this quiz. Good Luck :)
Difficult, 20 Qns, Lacey1969, Jan 30 09
Difficult
Lacey1969
265 plays

Movies H-K: 'J' Trivia Questions

1. Where does the film open?

From Quiz
The Joker Is Wild

Answer: A speakeasy in Chicago

Joe (Frank Sinatra) and his faithful piano player Austin Mack (Eddie Albert) have a good job at Georgie Parker's speakeasy. But when Joe announces plans to move up to a respectable venue, the Valencia, Parker (Ted de Corsia) and Tim Coogan (Leonard Graves) become threatening. Joe refuses to take seriously either the gangsters' threats or Austin's fears. And at first all seems to be well. The opening goes off splendidly. In subsequent days they go to Blue Label Records to cut a disc. Even Coogan's appearance at the Valencia on Joe's opening night does not alarm him, believing as he does that the gangster's menace is all bluster.

2. In "Jungle Cruise", what was the name of the leader of the Spanish Conquistador who died while searching for the Tree of Life but was later revived by its flowers?

From Quiz Jungle Cruise (2021)

Answer: Aguirre

Édgar Ramírez played the part of Aguirre in the film and the character is based on Lope de Aguirre who lived from 1510 to 1561. Unlike in "Jungle Cruise", Lope de Aguirre actually died while searching for the mythical golden kingdom El Dorado rather than for the Tree of Life. Aguirre was noted for his cruelty and he was nicknamed 'Wrath of God' and 'The Madman'. In the film Aguirre seeks the Tree of Life as an effort to save his dying daughter but his group ends up dying from the dangers of the Amazon jungle.

3. Johannes Betzler (Jojo) is a 10-year-old boy in Nazi Germany who idolizes Adolf Hitler. He attends a training camp for Hitler Youth, where he is injured in an unfortunate accident. What injures him?

From Quiz Jojo Rabbit

Answer: A grenade

The film begins by introducing Jojo, a 10-year-old boy living in Germany during the waning years of WWII who is obsessed with Hitler and the Nazi party. Jojo attends the Hitlerjugend training weekend led by Captain Klenzendorf, who everyone calls Captan K. "This is your first step towards being men," Captain K explains as he addresses the children assembled before him. "Today you boys will be involved in such activities as marching, bayonet drills, grenade-throwing, trench-digging, map-reading, gas defense, camouflage, ambush techniques, war games, firing guns and blowing stuff up." The boys all cheer ecstatically. That night as they try to go to sleep in their tent, Jojo chats with his friend, Yorki, about how he would like to catch a Jew and present it to Hitler. Jojo talks a big game, but he just wants somewhere to fit in. The next day, Jojo is humiliated in front of everyone at the morning's activity when he is asked to kill a defenseless rabbit in a show of strength and dominance, but tries unsuccessfully to let the animal escape instead. The older team leaders kill the rabbit and taunt Jojo, calling him a "scared little rabbit" and finally "Jojo rabbit". Determined to demonstrate his bravery, Jojo interrupts Captain K as he is conducting a lesson. "Now lads, each of you will be given the opportunity to ignite and throw a grenade," Captain K begins. "I will personally be supervising each of you to make sure you don't blow your eyes out or something. All right, who's first?" Just then, Jojo comes bursting out of the woods. He jumps up over the sandbag wall, grabs the grenade from Captain K and runs off with it into the clearing, working himself up into a frenzy. He pulls the pin and throws the grenade high into the air and watches as it comes into contact with a tree and boomerangs back, landing at Jojo's feet where it detonates, sending Jojo flying in a cloud of smoke and debris. Captain K turns to the rest of the children. "Don't do that," he instructs.

4. Which member of the Justice League started the movie dead?

From Quiz Justice League

Answer: Superman

The League, which also included Batman and Aquaman, was assembled during the movie. In a previous in universe film "Batman v. Superman: Dawn of Justice" Superman was killed. That chronology continued into this film. Superman was played by Henry Cavill.

5. What type of business was the title character "Johnny Dangerously" working at in the opening scene of the film?

From Quiz Johnny Dangerously

Answer: A pet shop

The lead character of "Johnny Dangerously" was played by Michael Keaton. In the opening scene, a young boy tries to sneak out of his pet store with a puppy. Johnny catches him and reprimands him for stealing. The boy doesn't want to hear it. Johnny then sits the boy down to tell him the story about his career as a criminal mob boss to try and teach him a lesson.

6. Shortly after the beginning of the film, John Wick receives a dog named Daisy as a present. Who arranged for the dog to be sent to John?

From Quiz Ode to a Boogeyman

Answer: His deceased wife

John's wife dies suddenly at the beginning of the movie, presumably from an unnamed illness. John and Helen are shown as a happy couple in brief flashback scenes, and her loss is devastating to John (Keanu Reeves). After the funeral service, John receives an adorable dog named Daisy and finds out in a letter that his wife had arranged for Daisy to be sent to him, so he won't be alone after her death. Subsequently, John takes care of Daisy and bonds with her, proving that he is a guy capable of caring and loving others. So far the story does not remotely resemble that of an action movie, but all that will change soon, because unfortunately for John Wick, his woes aren't over yet.

7. Who plays the main protagonist Jupiter Jones?

From Quiz Jupiter Ascending

Answer: Mila Kunis

Mila Kunis is the real life incarnation of Jupiter Jones. Her name [Jupiter] is unusual because her father wanted to name a child after his favorite planet; then he was killed before Jupiter was born. Jupiter has exactly the same genetic patterns, called recurrence, as now deceased Seraphi Abrasax, matriarch of the House of Abrasax. Jupiter's mother, Aleksa Bolotnikov, was played by Maria Doyle Kennedy. Kalique, daughter of Seraphi, was played by Tuppence Middleton. Charlotte Beaumont plays Stinger's daughter Kiza, whom Jupiter met at a porch of a farmhouse.

8. Jill was supposed to come visit her brother for a few days. What holiday was the family celebrating when Jill arrived?

From Quiz Adam Sandler's "Jack and Jill"

Answer: Thanksgiving

Jill had overslept due to arriving late the previous night. Erin sent Jack upstairs to wake his sister up. Jack reluctantly did as his wife requested. Jack spoke to Jill in a very low voice. He obviously did not want his sister to join the family for Thanksgiving dinner. Jill finally woke up and joined the family at the dinner table.

9. Who was the person that young Jane Eyre claimed to dislike the most while living with the Reeds?

From Quiz "Jane Eyre" (1996)

Answer: John Reed

When Jane was being called a certain name by Mrs. Reed, Jane told her that she disliked her very much, more than anyone except for John. This was because John Reed tormented her throughout her childhood.

10. Part of the adventure for Julie in "Julie and Julia" was trying new foods, but one of those "new foods" was something that most people eat every week. Which common food had Julie never before tried by itself?

From Quiz The Food in "Julie and Julia"

Answer: Eggs

Julie had to learn how to poach an egg and confessed to her friend Sarah that she had never eaten an egg by itself before. But when she tasted her perfectly poached egg, she was hooked. The creamy taste reminded her of a cheese sauce.

11. In one scene I asked Angela Tucci if she was Italian. Who played me?

From Quiz Who Played Me in "Jungle Fever"?

Answer: Wesley Snipes

Snipes, born on July 31st, 1962 in Orlando, Florida was cast as Flipper Purify. Flipper spoke to Angela Tucci, in one scene, and asked her if she was Italian. She replied that she was, since it was apparent by her surname that she could not be anything else. Flipper asked her if she preferred being called Angela or by another name, so she mentioned she would prefer Angie. She then asked Flipper about his peculiar first name but he refused to elaborate in depth on its meaning, stating he got it from his father. Flipper asked Angie if she had ever worked in an architectural firm before, so Angie answered she had not but her ability to learn quickly would serve the company well. Flipper then spoke to his superior and said that he wanted an African American, not an Italian, to replace a former employee at the company. Snipes starred in the movies, "White Men Can't Jump", "Demolition Man" and "Drop Zone".

12. Who played Terry Doolittle in the film?

From Quiz Jumpin Jack Flash

Answer: Whoopi Goldberg

"Jumpin'Jack Flash" was Whoopi's third movie. She met her second husband, a cinematographer, on the set.

13. During the infamous hospital scene, Jacob sees something which causes him to scream out his dead son Gabe's name. What does he see?

From Quiz Jacob's Ladder

Answer: A broken bike

The hospital is supposed to be Jacob's own hell in which all of the attachments he has on Earth are presented, including the guilt he felt over Gabe's death. This is presented by the destroyed bike which Gabe was riding when he was killed.

14. Which actress plays Lily?

From Quiz Just In Time

Answer: Brittany Alyse Smith

In this film Lily has just lost her mother in a car crash, and her dad is left to take care of her. Her life is very unhappy until she meets Faith, who becomes her babysitter. Brittany has become famous for her role this film and has also starred in 'Chicago Hope', 'Fly Boy', 'Treasure of Pirates' Point' and 'Pinocchio's Revenge'.

15. What was Tommy, who was played by Pauly Shore, called when he tried to be in the International House of Beefcakes?

From Quiz Jury Duty

Answer: The Cream Machine

He was the only one on the list who didn't make it.

16. What did Johnny Knoxville try out in London, England?

From Quiz Jackass The Movie

Answer: rocket skates

Johnny filled them up with a whole bunch of bottle rockets.

17. He was the Weekend Update anchor on "SNL" before he got his own show on Comedy Central. The show's title begins with "Tough Crowd".

From Quiz Seinfeld's Comedy Stars

Answer: Colin Quinn

The show's complete title is "Tough Crowd with Colin Quinn". The Brooklyn Irishman started with "SNL" in 1995 and became WU anchor in 1998.

18. Which actor plays the Jackal?

From Quiz The Jackal

Answer: Bruce Willis

Bruce Willis has starred in many movies. "Tears of the Sun", "Hart's War", "Bandits", "Unbreakable" and "The Sixth Sense", just to name a few.

19. At the start of the movie, Johnny English has sneaked in to a building and has met an attractive lady. What is the truth about this scene?

From Quiz Johnny English

Answer: It is a dream

The first scene is a dream. We see English sneaking in to a building, giving two guard dogs squeaky toys and pulling some more antics.

20. What is the name of the actor that portrayed Terry's boyfriend Kevin?

From Quiz Just One of the Guys

Answer: Leigh McCloskey

Leigh has starred in several soap operas throughout his career. He has portrayed characters on "General Hospital"; "The Young and the Restless"; "Santa Barbara"; and "One Life to Live". He is perhaps best know for his role as Mitch Cooper on "Dallas".

21. What is the name of the "hottest selling toy" that everyone is after?

From Quiz Jingle All The Way

Answer: Turbo Man

Howard Langston said he got one early but didn't. Will he ever find one?

22. What singer played Jess Ravinovich?

From Quiz "The Jazz Singer" 1980

Answer: Neil Diamond

It was Neil's first starring movie role.

23. What actor played Jeremiah Johnson?

From Quiz Jeremiah Johnson

Answer: Robert Redford

One of Robert Redford's best movies!

24. What does this movie start out with?

From Quiz Jesus Christ Superstar

Answer: Landscape then a bus

Yeppers. This is interesting because there were no busses back then.

25. Who plays the character Johnny?

From Quiz Johnny Be Good

Answer: Anthony Michael Hall

Anthony Michael Hall plays the character Johnny Walker. He has played in several movies such as 'Weird Science', 'Pretty In Pink' and 'The Breakfast Club', just to name a few.

26. Where are the four friends going at the beginning of the film?

From Quiz Judgment Night

Answer: To a boxing match

27. What was the corner of the Mah-Jhong board did June take over after her mother died?

From Quiz The Joy Luck Club

Answer: East

28. What artifact does Lily Houghton steal from the British Royal Society to assist on her journey to find the Tree of Life?

From Quiz Jungle Cruise (2021)

Answer: Arrowhead

As Lily is stealing the arrowhead her brother McGregor is giving a presentation to the British Royal Society about the Tree of Life's healing powers and how it could help Britain in World War I. The Royal Society laughs at him and tells him the Tree of Life is a myth and that they had heard the same presentation from his sister and denied her access to the arrowhead and funding for an expedition as well.

29. Which member of the Justice League was found in a prison?

From Quiz Justice League

Answer: The Flash

Batman, or Bruce Wayne, was trying to assemble the league. He found Aquaman in a remote fishing village, and he found Barry Allen (The Flash) in a prison visiting his father. Henry Allen was in prison for allegedly killing his wife when Barry was a child. The Flash/Barry Allen was played by Ezra Miller.

30. Johnny "Dangerously" Kelly started working for the mob when he was just a young boy. What initially led Johnny to turn to a life of crime?

From Quiz Johnny Dangerously

Answer: He needed money to pay off his mother's medical bills

Johnny's mother made a living doing nothing but laundry. When Johnny was a child, his mother developed an illness for which she needed to have an operation. The operation cost nearly fifty dollars. Mob boss Jocko Dundee (Peter Boyle) had offered Johnny a job after seeing him fight off his rival Danny. Johnny decides to take the job to pay for his mom's operation. Johnny remains in the gang and later becomes the boss after Dundee retires.

This is category 1321
Last Updated Feb 21 2024 1:56 PM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.