FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Memento Quizzes, Trivia and Puzzles
Memento Quizzes, Trivia

Memento Trivia

Memento Movie Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P

Fun Trivia
3 Memento quizzes and 50 Memento trivia questions.
1.
  Memento    
Multiple Choice
 20 Qns
"Memento" is a movie that has you running backwards...literally. See if you can remember some key facts from Leonard's search for "John G."
Average, 20 Qns, sofchance, Jun 23 06
Average
sofchance
2815 plays
2.
  'Memento' Memory Trivia    
Multiple Choice
 15 Qns
Here's a bit more extensive trivia over the brilliantly crafted thriller, 'Memento'.
Average, 15 Qns, smgbuf, Jul 29 11
Average
smgbuf
2854 plays
3.
  "Memento" - How is Your Memory?    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz is based on the brilliant movie "Memento". Now let's see if Leonard is the only person with a bad memory.
Difficult, 15 Qns, TrinityMatrix, Feb 25 05
Difficult
TrinityMatrix
1135 plays
trivia question Quick Question
Where is "Remember Sammy Jankis" tattooed on Leonard's body?

From Quiz "Memento"





Memento Trivia Questions

1. What is Teddy's phone number?

From Quiz
"Memento" - How is Your Memory?

Answer: 555-0134

This number is seen several times throughout the movie, so it should be easy to remember. The phone number was on Leonard's photograph of Teddy, but of course Teddy is not his real name!

2. What is Teddy's phone number?

From Quiz Memento

Answer: 555-0134

This is seen throughout the movie. It was written down when Leonard tried to "forget" the truths told to him by Teddy at the "end" of the movie. Leonard wanted to make Teddy his new "John G."

3. Leonard is staying in what hotel?

From Quiz 'Memento' Memory Trivia

Answer: Discount Inn

Teddy got Lenny the room at the Discount Inn. Drugs were being dealt out of there.

4. At what hotel does Leonard stay during the course of the movie?

From Quiz "Memento" - How is Your Memory?

Answer: Discount Inn

In fact, he had TWO rooms checked out under his name! The hotel name is mentioned several times in the movie, as well as photographs taken of the hotel's sign. Mountcrest Inn is where Dodd stayed.

5. What is Leonard's last name?

From Quiz Memento

Answer: Shelby

Leonard tells Teddy his last name before he kills him at the "beginning" of the movie.

6. How many rooms is Leonard checked in to?

From Quiz 'Memento' Memory Trivia

Answer: 2

Two rooms currently, possibly more had he stayed there longer.

7. Finish this quote spoken by Leonard: "I can't remember to _________ you."

From Quiz "Memento" - How is Your Memory?

Answer: forget

This quote is thought by Leonard as he burned the last of his wife's belongings. Very sad. Too bad this was all his doing! And too bad that he chose to forget the truth so that he would never be able to forget her.

8. What room does Leonard stay in before he meets with Teddy at the "beginning" of the movie?

From Quiz Memento

Answer: 304

It is clearly seen as he walks out, he also tells it to the hotel manager Burt, and Natalie hands the keys to him at the Chy Grill (he left them at her house). Burt was trying to con Leonard out of money by renting him two rooms (see question 7!).

9. Where is Leonard from?

From Quiz 'Memento' Memory Trivia

Answer: San Francisco

'I'm Leonard Shelby. I'm from San Francisco.' 'That's who you were!'

10. Where is "Remember Sammy Jankis" tattooed on Leonard's body?

From Quiz Memento

Answer: Left hand

This is seen throughout the movie, especially at the beginning/end of chapter 4 as he washes his hands at the Chy Grill.

11. What is the name of the desk clerk at the hotel at which Leonard is staying?

From Quiz 'Memento' Memory Trivia

Answer: Burt

Burt worked the counter.

12. Leonard explains to Teddy that it must have been his "sinister _________" that scared Dodd away.

From Quiz "Memento" - How is Your Memory?

Answer: mustache

This line is spoken directly after Teddy and Leonard tell Dodd to leave town. Of course Teddy laughs at this. At least we know that Leonard did not lose his sense of humor along with the memory!

13. What is Teddy's middle name?

From Quiz Memento

Answer: Edward

Teddy's full name, as seen on the copy of his license, is "John Edward Gammell."

14. At the beginning of the film (not the story), in what room is Lenny staying?

From Quiz 'Memento' Memory Trivia

Answer: 304

At the beginning of the events of the film, Lenny is in 21, but at the beginning of the film, Lenny is staying in room 304.

15. Who is Natalie's boyfriend?

From Quiz "Memento" - How is Your Memory?

Answer: Jimmy Grants & Jimmy Grantz

Although he was just another "John G." his real name was Jimmy Grants. He was a drug dealer. It was John Gammell (Teddy) that set Leonard up to kill Jimmy.

16. What time does Leonard meet Natalie at the City Grill?

From Quiz Memento

Answer: 1:00 pm

Seen on the note she wrote in eyeliner. She wanted to call Leonard once she found out the license information, but Leonard likes to look people in the eyes when he talk to them - something he learned from his insurance job.

17. Finish the quote. There is a message tattooed across Leonard's chest. It reads: 'John G. _______ _____ __________ my wife.'?

From Quiz 'Memento' Memory Trivia

Answer: raped and murdered

At the end of the film, there is a short flash of Lenny laying in bed with his wife. There is a new tattoo on his chest that says 'I did it.'

18. What kind of car does Leonard own?

From Quiz "Memento" - How is Your Memory?

Answer: Pickup

Although Leonard DROVE a Jaguar, he was not the owner of that car. Jimmy Grants owned that car, and Leonard owned a blue pickup truck. We see the pickup truck in the beginning of the film, but are not aware that it belongs to Leonard until the end.

19. What room was Leonard originally checked into at the Discount Inn?

From Quiz Memento

Answer: 21

It's shown right before Leonard goes to see Natalie at the Chy Grill.

20. What is the name of the bar where Natalie works?

From Quiz 'Memento' Memory Trivia

Answer: Ferdy's Bar

'Come by after. Natalie.'

21. Finish this quote spoken by Leonard: "How can I _______, if I can't feel time?"

From Quiz "Memento" - How is Your Memory?

Answer: heal

Sad words spoken by Leonard to the memory of his wife as he lay in bed with Natalie. This is a lengthy and emotional monologue spoken by the character, where he describes what it's like each time he wakes up and still believes she is alive.

22. Jimmy, Natalie's lover, was killed seconds before a meeting with who?

From Quiz Memento

Answer: Teddy

Natalie tells Leonard this after Leonard takes Dodd to the airport.

23. What is Teddy's real name?

From Quiz 'Memento' Memory Trivia

Answer: John Gammell

His full name is John Edward Gammell.

24. What is the first name of Leonard's wife?

From Quiz "Memento" - How is Your Memory?

Answer: Catherine

In the movie itself, she is always referred to as his wife, and her name is never uttered. However, the final credits do list a "Catherine Shelby."

25. What hotel room does Dodd stay in?

From Quiz Memento

Answer: 6

Leonard originally busts into room 9, but he was holding the paper with the number written on it upside down.

26. At what time does Natalie tell Leonard to meet her at the restaurant?

From Quiz 'Memento' Memory Trivia

Answer: 1:00 PM

'You don't remember me.'

27. Which window on the Jaguar was shot through?

From Quiz Memento

Answer: Driver side

Dodd shoots through the window in an attempt to kill Leonard.

28. Natalie owns what type of animal?

From Quiz 'Memento' Memory Trivia

Answer: Birds

Lenny wakes up to see caged birds in Natalie's bedroom.

29. How long ago, before the movie's current time, had Leonard already killed the real John G.?

From Quiz "Memento" - How is Your Memory?

Answer: Over 1 year ago

Teddy reveals this at the end of the movie (but time-wise, the beginning of the events). Teddy explains that he helped Leonard find and kill the real John G. "over a year ago" but Leonard did not remember. Teddy even took a picture of it, which we see in the movie.

30. Sammy kept picking up what electrified object during his testing?

From Quiz 'Memento' Memory Trivia

Answer: A pyramid

'Test this you ... quack!'

This is category 4864
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.