FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Miracle on 34th Street Quizzes, Trivia and Puzzles
Miracle on 34th Street Quizzes, Trivia

Miracle on 34th Street Trivia

Miracle on 34th Street Movie Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P

Fun Trivia
3 quizzes and 30 trivia questions.
1.
  Who Played Me in "Miracle on 34th Street"?   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
In this quiz, I will describe a character from the 1947 film, "Miracle on 34th Street", and you tell me who played him or her. Good luck!
Average, 10 Qns, CAGuy0206, Dec 06 21
Average
CAGuy0206
Dec 06 21
385 plays
2.
  "Miracle on 34th Street" (1947)   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
One of Hollywood's most charming and endearing pictures. My holiday season kicks off every year watching this wonderful movie.
Average, 10 Qns, knowledgequest, Aug 24 18
Average
knowledgequest
Aug 24 18
571 plays
3.
  "Miracle on 34th Street" - 1994    
Multiple Choice
 10 Qns
This is my favorite movie of all time! This is the 1994 version. I hope you enjoy my quiz!
Average, 10 Qns, iluvjj, Aug 24 18
Average
iluvjj
Aug 24 18
726 plays
trivia question Quick Question
What did Susan say was catered for Thanksgiving dinner?

From Quiz ""Miracle on 34th Street" - 1994"




Related Topics
  Christmas [World] (85 quizzes)

  Christmas Movies [Movies] (23 quizzes)


Miracle on 34th Street Trivia Questions

1. Sadly passing in October 2015, this beautiful redhead was cast as Doris and Susan's mother. Who is she?

From Quiz
"Miracle on 34th Street" (1947)

Answer: Maureen O'Hara

In addition to starring in "Miracle on 34th Street", Maureen also made her mark in such classics as "The Hunchback of Notre Dame", "How Green Was My Valley" and "The Quiet Man". Born Maureen FitzSimons, her co-star in "The Hunchback of Notre Dame", Charles Laughton, convinced her to change her name. As well as an actress, Maureen had a lovely voice and sang together with Andy William on his television show.

2. Which American Girl doll can be seen on Christmas Day?

From Quiz "Miracle on 34th Street" - 1994

Answer: Felicity

Felicity is seen in the new house that Dory and Brian buy fully furnished. She is under the Christmas tree with all the other presents.

3. What happens in the very first scene?

From Quiz "Miracle on 34th Street" (1947)

Answer: While passing a shop, Kris Kringle notices a mix up in the reindeer arrangement.

Kris makes it a point to set the shop owner straight about the correct order of "his" reindeer.

4. What was in the card that Susan took to the Judge during Santa's trial?

From Quiz "Miracle on 34th Street" - 1994

Answer: one dollar bill

"In God we trust" was circled on the bill in red, to show that the US Treasury puts their trust in God, even though there is no proof that God exists.

5. What seems to be the problem with the Santa hired for the Macy Day parade?

From Quiz "Miracle on 34th Street" (1947)

Answer: He has had too much to drink.

"A man's gotta do something to keep warm," proclaims the Macy's Santa and thereafter passes out on the float. Doris makes an on-the-spot decision and hires Edmund Gwenn to replace the one she hired and then fired.

6. What did Susan say was catered for Thanksgiving dinner?

From Quiz "Miracle on 34th Street" - 1994

Answer: Vegetables and Desserts

This was after Susan announced they only prayed when their grandparents came. They also had the turkey that's "bottom wasn't sewed up, so the stuffing would all fall out."

7. When Doris gets home she finds out that Susan is watching the parade next door at whose apartment?

From Quiz "Miracle on 34th Street" (1947)

Answer: Mr. Gailey

John Payne plays the lawyer who defends Kris and by doing so has a falling out with love interest Doris.

8. What is Doris's position at Macy's?

From Quiz "Miracle on 34th Street" (1947)

Answer: Store Supervisor

As a store supervisor, Doris is responsible for hiring and if necessary firing employees. In the beginning of the movie, she fires the first Santa and hires his replacement. The Catholic Legion of Decency gave the movie a "B" rating due to Ms. O'Hara portraying a divorcee.

9. What did Santa, aka Kris, supposedly hit Tony with?

From Quiz "Miracle on 34th Street" - 1994

Answer: his cane

Tony faked it by pretending Kris' cane actually hit him and knocked him out. He fell down on the ground and everyone thought he was knocked out. This got Kris into a lot of trouble. There were photographers already there and it was all over the news the next day. No kids could visit Santa at Coles. This launched the court case.

10. Who joins Doris and Susan for Thanksgiving Day dinner?

From Quiz "Miracle on 34th Street" (1947)

Answer: Mr. Gailey

Susan and Mr. Gailey plotted together so that Doris would ask Mr. Gailey to join them for dinner.

11. What was Brian's Christmas present to Dory?

From Quiz "Miracle on 34th Street" - 1994

Answer: an engagement ring

She got very mad at him afterwards and called him a fool. He was very upset because he "loved Susan like his own" and never asked for anything in return. In the end they get married.

12. In her first role this famous character actress played the thankful mother in the department store scene. Who is she?

From Quiz "Miracle on 34th Street" (1947)

Answer: Thelma Ritter

Confused but thankful, she makes it a point to seek out the department manager to thank him for the wonderful job Macy's is doing and vows "to become a regular Macy's customer". Later in her career, she played the nurse in "Rear Window".

13. What happened to Susan's dad?

From Quiz "Miracle on 34th Street" - 1994

Answer: he left them

He was an alcoholic and left them right after Susan was born. Brian finds this out through little bits of conversation. We hear this when Brian tells Kris, who is waiting for a cab after his babysitting job, about what happened with him and Dory on their date.

14. Macy's Santa starts doing what on the job?

From Quiz "Miracle on 34th Street" (1947)

Answer: Directs customers to other stores to find items not carried at Macy's.

Kris suggests that another store carries a brand of ice skates that would provide more support for a child's ankles than the skates at Macy's, which although good are not good enough. Edmund Gwenn won an Oscar for Best Supporting Actor. Accepting his Oscar, he said, "Now I know there is a Santa Claus!"

15. When were Dory and Brian supposed to meet at the church?

From Quiz "Miracle on 34th Street" - 1994

Answer: after midnight mass

Kris set it up and wanted to be there for their wedding, but was it was Christmas Eve! He sent notes to both of them, and Brian and Dory both thought it was the other one who set it up.

16. Mr. Schelhammer brings Santa a list of toys not selling well and wants Santa to suggest said items to the boys and girls. Santa does what with the list?

From Quiz "Miracle on 34th Street" (1947)

Answer: Tears it up and throws it on the floor

Santa is obviously upset not so much with the actual list but the reason why it was created. He says, "Imagine making a child take something it doesn't want just because he bought too many of the wrong toys!"

17. How much did Susan say the parade cost Coles?

From Quiz "Miracle on 34th Street" - 1994

Answer: 1.6 million

Brian and Susan had this discussion while Clifford was coming by during the Cole's Thanksgiving Day Parade. Susan said the parade was a bad decision because Coles had to pay back the banks that rescued them, with interest. She was also very worried because if they didn't sell a lot of stuff this Christmas some guy would buy Coles and turn it into a junk store.

18. Who sweeps up Mr. Schelhammer's list of toys?

From Quiz "Miracle on 34th Street" (1947)

Answer: Alfred

Alfred gladly sweeps up the list claiming that there are too many "isms" going around and commercialism is one of the worst. Although the part of Alfred is not one of the leading roles, what happens to him in the plot is the catalyst that provokes Santa to confront Macy's store psychologist, Mr. Sawyer.

19. Dorrie fired me so I could not play Santa Claus in Macy's Thanksgiving Day Parade. Who played me?

From Quiz Who Played Me in "Miracle on 34th Street"?

Answer: Percy Helton

Helton, a native of New York City, played a drunken Santa Claus in "Miracle on 34th Street". The drunken Santa Claus, WHO was seen right before the Macy's Thanksgiving Day Parade, started having some alcohol and Kris Kringle came over to talk to him. He told the drunken Santa Claus that he was not using his whip right and showed him how to properly use it. When he saw that the Santa Claus was drunk, he told him he should be ashamed of himself for getting drunk on a day when many children came to see him. The drunken Santa Claus said he had to find a way to keep himself warm and drinking was it. Mr. Kringle spoke to Dorrie about this so she fired the drunken Santa Claus and asked Kris Kringle to be their Santa Claus for the Macy's Thanksgiving Day Parade. Helton guest starred on the TV series', "Mission: Impossible", "Nanny and the Professor" and "Medical Center".

20. What part of Susan's gift from Kris did she say she'll "just have to wait for"?

From Quiz "Miracle on 34th Street" - 1994

Answer: a baby brother

This quote is right before the movie ends. The family is in their new house talking about Kris, and how Santa really is real. Susan asked Kris for a house, a dad, and a little brother. For awhile she was convinced if she didin't get all of these it was true Santa didn't exist. Brian reassured her that if Kris promised to get something for her, he would. She was reassured and decided she just have to wait for her little brother. I hope you liked my quiz!

This is category 22986
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.