FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Peter Pan Quizzes, Trivia and Puzzles
Peter Pan Quizzes, Trivia

Peter Pan Trivia

Peter Pan Movie Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P

Fun Trivia
15 Peter Pan quizzes and 150 Peter Pan trivia questions.
1.
  10 Questions on Peter Pan    
Multiple Choice
 10 Qns
Disney's "Peter Pan" is a fantastic film. See if you know it well with this quiz!
Easier, 10 Qns, Lagunathemoron, Sep 09 17
Easier
Lagunathemoron
Sep 09 17
4486 plays
2.
  "Peter Pan" of 2003    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is all about the new "Peter Pan" with Jason Isaacs and Jeremy Sumpter! If you haven't seen it, don't plan to do well on this test! If you have seen it, have fun!
Average, 10 Qns, EricaH, Jan 15 18
Average
EricaH
Jan 15 18
3794 plays
3.
  A "Peter Pan" Adventure   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Test your knowledge on the Disney animated movie, "Peter Pan", with this quiz. Good luck!
Average, 10 Qns, CAGuy0206, Apr 05 11
Average
CAGuy0206
1015 plays
4.
  The 2003 Version of "Peter Pan"    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is about the live action film version of "Peter Pan".
Easier, 10 Qns, Lagunathemoron, Nov 07 04
Easier
Lagunathemoron
2560 plays
5.
  "Peter Pan" (2003), Do You Believe?   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 15 Qns
Do you believe in fairies? If you have seen the "Peter Pan" movie (released Christmas 2003) and paid close attention, test your knowledge here!
Tough, 15 Qns, RiriFairy, Dec 10 08
Tough
RiriFairy
1974 plays
6.
  Never Never Land    
Multiple Choice
 10 Qns
For "Peter Pan" fans young and old.
Very Easy, 10 Qns, kknutt, Nov 07 04
Very Easy
kknutt
4089 plays
7.
  'Peter Pan' Fanatic Trivia    
Multiple Choice
 10 Qns
If anyone is a die-hard 'Peter Pan' fan like me and my best friend, you're sure to enjoy this quiz.
Easier, 10 Qns, moncichi1, Nov 22 04
Easier
moncichi1
4035 plays
8.
  "Peter Pan" (1953) - Introduction    
Multiple Choice
 10 Qns
This is, hopefully, the first of a series of quizzes based on Walt Disney's 1953 film. The quiz is about the beginning of the film and the Darling family.
Average, 10 Qns, gme24, Jul 29 21
Average
gme24 gold member
Jul 29 21
200 plays
9.
  The 2003 "Peter Pan" Film    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on the new 2003 "Peter Pan", not the cartoon or screenplay.
Easier, 10 Qns, rock_on_09, Nov 19 04
Easier
rock_on_09
2813 plays
10.
  The Second Star to the Right    
Multiple Choice
 10 Qns
Who remembers the classic movie "Peter Pan"? This is a quiz about Neverland - the people, the places, and things that happen there.
Average, 10 Qns, brownrose, Jul 23 15
Average
brownrose
250 plays
trivia question Quick Question
What is Peter looking for when he first meets Wendy?

From Quiz "Never Never Land"




11.
  Never Land 2003    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about the "Peter Pan" film of 2003.
Average, 10 Qns, Chloe500, May 25 10
Average
Chloe500
1257 plays
12.
  Average Peter Pan Quiz - 10 Questions    
Multiple Choice
 10 Qns
Answer the questions to this easy and fun quiz on the Disney original movie, "Peter Pan".
Average, 10 Qns, soccerktqt, Nov 07 04
Average
soccerktqt
4094 plays
13.
  'Peter Pan' (2003) Interrogation    
Multiple Choice
 10 Qns
Have you paid attention while watching the 'Peter Pan' (2003) movie? This quiz also includes questions about the cast and crew of the movie in random order.
Tough, 10 Qns, syrosaur, Mar 06 05
Tough
syrosaur
1348 plays
14.
  Multiple Choice Quiz about Peter Pan    
Multiple Choice
 5 Qns
This quiz is about the 1953 Disney movie "Peter Pan". Good luck!
Average, 5 Qns, mew, Nov 07 04
Average
mew
5197 plays
15.
  I Do Believe in Fairies! 2003    
Multiple Choice
 10 Qns
The original "Peter Pan" cartoon was a great story. It is now even better to see it in real life. Jeremy Sumpter is gorgeous!
Average, 10 Qns, mizfelton, Mar 23 06
Average
mizfelton
1802 plays

Peter Pan Trivia Questions

1. In the 1953 film of "Peter Pan", as the opening credits roll Walt Disney Productions declare that are grateful to which London hospital for sick children?

From Quiz
"Peter Pan" (1953) - Introduction

Answer: Great Ormond Street

Sir James M. Barrie gave the copyright of "Peter Pan" to the hospital as a means for funding its operations. J.M. Barrie passed away in 1937 and normally, in the UK, the copyright would have expired 50 years later. A bill sponsored by the member of the house James Callaghan, who was an ex Prime Minister, gave rights to the hospital to collect royalties in perpetuity.

2. According to the narrator, who believed that Peter Pan was "the spirit of youth"?

From Quiz A "Peter Pan" Adventure

Answer: Mrs. Darling

The film began with the narrator telling us about Peter Pan and then Mrs. Darling was shown. Based on what the narrator said, Mrs. Darling felt that Peter Pan represented the youthful spirit. When the narrator informed us of this, it was while Mrs. Darling was getting ready to go to a party with Mr. Darling.

3. Whose face is the first that we see in the movie?

From Quiz 'Peter Pan' (2003) Interrogation

Answer: Wendy

The first actual scene we saw, after Peter's shadow painted against the roof, was Wendy telling a story about 'Cinderella' and the pirates to her brothers, so therefore Wendy's face is the first we saw.

4. What is the name of the young actor who played Peter Pan in the 2003 film?

From Quiz Never Land 2003

Answer: Jeremy Sumpter

All of these actors are in the film. However, Jason Isaacs Plays Captain Hook, and Mr. Darling, Harry Newell plays John Darling, and Freddie Popplewell plays Michael Darling.

5. Who narrates the story?

From Quiz I Do Believe in Fairies! 2003

Answer: Wendy

In the alternate ending, we see Wendy all grown up. She speaks and it's obvious that she is the narrator. Also, in the real ending of the movie, Wendy finally speaks in first person. When she was narrating throughout the movie, she spoke in third person.

6. What does Wendy have on her face which, according to her parents, makes her a woman?

From Quiz The 2003 Version of "Peter Pan"

Answer: Kiss mark

Wendy is talking to her parents and they notice she has a kiss mark for a boy. Her parents feel that since she is grown up enough to have a kiss, she is old enough to leave the nursery and become a woman.

7. What object does Wendy give Peter instead of a kiss?

From Quiz "Peter Pan" of 2003

Answer: a thimble

Peter acts like he doesn't know what a kiss is. When Wendy gets a clue, she doesn't force it, but pretends that a thimble is really a kiss.

8. Who is 'The boy who never grew up'?

From Quiz Peter Pan

Answer: Peter Pan

A nice easy question. The main character, Peter Pan, is the boy who never grew up.

9. What are the names of the three Darling children?

From Quiz Never Never Land

Answer: Wendy, John and Michael

10. Where does Peter come from?

From Quiz Peter Pan

Answer: Never Never Land

Let's fly to Never Land!

11. Why does Peter Pan banish Tinker Bell from Neverland forever (actually a week)?

From Quiz 'Peter Pan' Fanatic Trivia

Answer: She tried to have Wendy killed

Can I say JEALOUS?

12. Which was the opening song in the 1953 film of "Peter Pan" which is heard while the opening credits were still rolling?

From Quiz "Peter Pan" (1953) - Introduction

Answer: The Second Star to the Right

The song was performed by the Jud Conlon Chorus and the music was written by Sammy Fain to lyrics written by Sammy Cahn. "The second star to the right / Shines in the night for you / To tell you that the dreams you plan / Really can come true". Sammy Fain and Sammy Cahn were credited as songwriters and Jud Conlon for vocal arrangements. The other three options are books written by J.M. Barrie and featured Peter Pan.

13. Hans Conried does the voice of two characters. One is Mr. Darling and the other is a character in Neverland. Which character is it?

From Quiz The Second Star to the Right

Answer: Captain Hook

That's right, Mr. Darling and Captain Hook are voiced by the same man. They are also usually played by the same person in the live play and the 2003 movie. Mr. Darling is a serious man who doesn't believe in Peter Pan and Captain Hook is the main villain. He wants to get rid of Peter Pan because Peter cut off his hand and threw it to the crocodile. Ever since the crocodile has followed Hook so he can eat the rest of him. In the book by J.M. Barrie, Hook lost his right hand, but in this movie he lost his left.

14. In Peter Pan's first scene, who located his shadow?

From Quiz A "Peter Pan" Adventure

Answer: Tinkerbell

Peter Pan was first seen flying into Wendy, John and Michael's bedroom when he was looking for his shadow. Tinkerbell, his fairy, helped him look for it and she heard some rumbling in a drawer. When she peeked into the drawer, she noticed it was his shadow and told Peter. Peter then went over, opened the drawer and his shadow came out.

15. According to Smee, spring arrived unusually early. At what time did he say it was supposed to come?

From Quiz "Peter Pan" (2003), Do You Believe?

Answer: 3 p.m.

When Smee woke the Captain, he came in with his clock and told Hook that spring had arrived too early. Hook responded by crushing the clock and adding it to his collection.

16. Who played Wendy Darling in this film?

From Quiz Never Land 2003

Answer: Rachel Hurd-Wood

Rachel Hurd-Wood plays Wendy. Emma Watson plays Hermione in the Harry Potter films, Lynn Redgrave plays Aunt Millicent in this film and Olivia Williams plays Mrs. Darling in this film.

17. What color was the substance Hook put in Pan's medicine?

From Quiz I Do Believe in Fairies! 2003

Answer: red

It was instantly fatal and without an antidote. It came from the red of Hook's eye.

18. When the children arrive in Peter's world, what falls on Captain Hook's parrot?

From Quiz The 2003 Version of "Peter Pan"

Answer: John's hat

The hat saves the parrot from Mr. Smee, who is about to kill it for being annoying.

19. What nickname does Wendy tell Captain Hook she thought of being called?

From Quiz "Peter Pan" of 2003

Answer: Red-Handed Jill

Wendy thinks Peter doesn't like her after they dance with the fairies, and he pretends to not know what love is, so she goes to Captain Hook for help and she thinks of joining the pirates.

20. Which two colours are on Mr. Smee's shirt?

From Quiz Peter Pan

Answer: White and Blue

His shirt is white and blue. His tee-shirt is a striped one. Mr. Smee became Hook's right hand man many years ago and will remain loyal to him.

21. What is the family's dog's name in the movie?

From Quiz Peter Pan

Answer: Nana

The dog's name is Nana because she takes care of the children.

22. What is the name of Captain Hook's friend?

From Quiz Never Never Land

Answer: Smee

Smee helps Captain Hook through out the movie.

23. Complete this lyric: Think of Christmas, think of snow. Think of _________ ________, off we go!

From Quiz Peter Pan

Answer: sleigh bells

This is from the song "You Can Fly".

24. What's Wendy's full name?

From Quiz 'Peter Pan' Fanatic Trivia

Answer: Wendy Moira Angela Darling

What a 'darling' name.

25. What is the name of the narrator of the 1953 animated film "Peter Pan"?

From Quiz "Peter Pan" (1953) - Introduction

Answer: Tom Conway

Tom Conway was a British actor who appeared in various films and television productions. His birth name was Thomas Charles Sanders and he was the brother of actor George Sanders. Both Brad Pitt and Johnny Depp were born in 1963. Tom Conway's name appeared in the opening credits under the heading "With the talents of...".

26. Wendy and her brothers get to Neverland by flying. To do that they need to have what three things?

From Quiz The Second Star to the Right

Answer: faith, trust, and pixie dust

Peter Pan: "All it takes is faith and trust. Oh and something I forgot. Dust." Wendy, John, and Michael: "Dust?" Peter Pan: "Yep, just a little bit of pixie dust." Peter Pan taps Tinkerbell so pixie dust falls on the children. They fly out the window and Michael grabs Tinkerbell and dumps some dust on Nana the dog so she can come too. But she is tied to a rope and just floats in the air. At the end of the movie Tinkerbell flies around the ship covering it in pixie dust so Peter can sail Wendy and her brothers back home.

27. What phrase did the pirate parrot first shout when the top hat fell on top of him?

From Quiz "Peter Pan" (2003), Do You Believe?

Answer: "Solar eclipse!"

As the hat tumbled from the clouds and fell on top of him, the parrot gave a caw and cried, "Solar eclipse!" That hat actually saved his life, since Smee was about to shoot the parrot for waking him up.

28. Whose arrow almost killed the Wendy-Bird?

From Quiz 'Peter Pan' (2003) Interrogation

Answer: Tootles

When the Lost Boys realised it was not in fact a bird, but a lady they had shot down, they turned to look at Tootles: "Tootles has killed her!"

29. Who ends up drinking the medicine?

From Quiz I Do Believe in Fairies! 2003

Answer: Tinkerbell

She dies, but then Peter gets everyone to shout "I do believe in fairies! I do! I do!" This brings her back to life.

30. Which character does Tiger Lily kiss?

From Quiz The 2003 Version of "Peter Pan"

Answer: John

John gets a kiss from Tiger Lily. The kiss encourages him to help release a gate at the castle.

This is category 11705
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.