FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Platoon  Quizzes, Trivia and Puzzles
Platoon  Quizzes, Trivia

Platoon Trivia

Platoon Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies L-P

Fun Trivia
Platoon (1986)

Oliver Stone's film about the Vietnam War stars Tom Berenger, Willem Dafoe, Charlie Sheen, and Forest Whitaker. It won four Oscars, including Best Director and Best Picture.

6 Platoon quizzes and 75 Platoon trivia questions.
1.
  "Platoon" - The Movie   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 25 Qns
One of the better war movies made. Depicts the Vietnam War.
Average, 25 Qns, Texas_Rattlesnake, Feb 26 14
Average
Texas_Rattlesnake
3670 plays
2.
  "Platoon" - The Final Battle   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Some of these questions might be tough, but if you are a true fan of the movie, it shouldn't be a problem. Enjoy.
Average, 10 Qns, dmbfanatic, Jan 13 03
Average
dmbfanatic
2230 plays
3.
  Average Platoon Trivia   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
The best Vietnam war movie I have ever seen.
Average, 10 Qns, Spiers, Sep 26 08
Average
Spiers
3255 plays
4.
  10 Questions about Platoon   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is for the even more hardcore fans!
Average, 10 Qns, whiteeagle28_1, Jan 22 04
Average
whiteeagle28_1
2014 plays
5.
  Platoon Test Your Knowledge    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz on, in my opinion, the best of the '80s 'Nam films.
Average, 10 Qns, mamma, Mar 31 15
Average
mamma
2765 plays
6.
  Platoon Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
Here's for all you 'Platoon' fans just like me. Think twice before attempting, this is a fierce one.
Tough, 10 Qns, Mr_Pink, Jul 31 03
Tough
Mr_Pink
2324 plays
trivia question Quick Question
What weapon is Bunny armed with?

From Quiz "Platoon"





Platoon Trivia Questions

1. Who is the soldier that is killed during the night ambush?

From Quiz
Platoon

Answer: Gardner

Gardner was a new recruit who has just arrived from States, just like Taylor.

2. When Taylor looks at the dead body in the tree, who says "don't worry he won't bite you"?

From Quiz Platoon

Answer: Barnes

Barnes says this to Taylor at the beginning of the movie, when Taylor was on point.

3. In the final battle of the movie, Chris states that his company is being used as bait for what NVA Regiment?

From Quiz "Platoon" - The Final Battle

Answer: 141st

The 141st Regiment was considered to be one of the best fighting units in the NVA.

4. Who is 'on point' with Lerner when he is shot?

From Quiz Platoon Quiz

Answer: Warren & warren

As luck would have it, Warren was also shot.

5. What was the name of Gardner's girl?

From Quiz Platoon

Answer: Lucy-Jean

Poor 'ol Gardner doesn't last long!

6. In what year did Elias arrive in Vietnam?

From Quiz Platoon

Answer: 1965

He served for three years in Vietnam and also fought in the battle of La Drang Valley.

7. When Taylor returns from the hospital, the first person he sees is King. What is King carrying from the supply tent?

From Quiz Platoon

Answer: beer

In this scene King tells Chris that he stole them from supply because "they stole from us all the time".

8. With who is Taylor first stationed?

From Quiz "Platoon" - The Movie

Answer: Bravo Company - 25th infantry

The name of the company and the infantry unit comes up on screen as we make our way into the jungle.

9. What does King refer to the NVA as, after a doomed platoon leaves the perimeter to set up an ambush?

From Quiz "Platoon" - The Final Battle

Answer: The Beast

King says that the beast is out there, and he is hungry. King felt fortunate not to be going out on an ambush.

10. How many times does Barnes shoot Elias?

From Quiz Platoon Quiz

Answer: Three

And yet Elias still lives!

11. What was Crawford's leaving date?

From Quiz Platoon

Answer: April 17

Yup, only 92 days left to go and it's back home to good ol' California - 'The surfin's gonna be good!'

12. Who plays the character Lerner?

From Quiz Platoon

Answer: Johnny Depp

This movie was a stepping stone in his early career.

13. What does Taylor do when he sees his first dead body in the jungle?

From Quiz "Platoon" - The Movie

Answer: Throw Up

Taylor throws up and Barnes rips him off for doing it.

14. When we first see the 'Heads' den (pot heads, that is), who is lifting weights?

From Quiz Platoon Quiz

Answer: Manny

Manny has nice pecs.

15. What was Sgt. Barnes' first name?

From Quiz Platoon

Answer: Bob

O'Neil appears to be the only one who uses it.

16. What weapon is Bunny armed with?

From Quiz Platoon

Answer: Remington shotgun

Most of the soldiers were armed with M16's, what was a typical infantry rifle during that time.

17. When Taylor got hit, who was there talking to him, to keep him from going into shock?

From Quiz Platoon

Answer: Big Harold

This scene is where Big Harold told Taylor about "the pretty white nurses".

18. In his letter, how does King spell 'dear'?

From Quiz "Platoon" - The Movie

Answer: Dere

King is obviously not the smartest bloke in the world and Junior lets him know.

19. What object does Rhah keep on his sandbag throne?

From Quiz Platoon Quiz

Answer: skull & Skull

I wonder where he got it......

20. Who does Chris write his letters home to?

From Quiz Platoon

Answer: His grandma

The narration of the film is Chris' letters and they give the viewer an insight to his feelings.

21. According to Taylor, what would the villagers do, if they would know that the platoon is about to enter their village?

From Quiz Platoon

Answer: escape from the village

The platoon will enter a small village and start a hell; Bunny will kill a one-legged man and Barnes will shoot the village chief's wife.

22. What type of toy is Bunny playing wiith when Lt.Wolfe walks in?

From Quiz Platoon

Answer: yoyo

Bunny starts playing with the yoyo after he bites the beer can.

23. Whose squad is told to go on the first ambush in the movie after plenty of argument?

From Quiz "Platoon" - The Movie

Answer: Elias

Elias doesn't want to go out because his men aren't ready for the job. The fact that Elias has the new men means he has to go on the ambush.

24. Chris states that Elias and Barnes were both fighting for this.

From Quiz "Platoon" - The Final Battle

Answer: Possession of his soul

Chris, portrayed by Charlie Sheen, tells this story as he is being medivac'ed from the final battle scene.

25. What color hair does Gardner's girlfriend have?

From Quiz Platoon Quiz

Answer: blond & Blonde & blonde & Blond

26. Who is Forest Whitaker's character?

From Quiz Platoon

Answer: Big Harold

Another good actor that has done a great job in acting in the movie.

27. When pulling security at the small bunker complex, what type of animal goes over Taylor's foot?

From Quiz Platoon

Answer: a snake

Let's all sigh a breath of relief. I know I did.

28. On the ambush where Gardner dies, who falls asleep on their watch?

From Quiz "Platoon" - The Movie

Answer: Junior

Junior blames Taylor but it was really Junior who fell asleep. Junior was meant to be on watch after Taylor had finished.

29. What did Junior put on his feet to make them swell?

From Quiz "Platoon" - The Final Battle

Answer: Mosquito Repellant

Soon afterward, Barnes threatens to put a centipede in Junior's pants to see if he can walk.

This is category 1880
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.