FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Resident Evil Quizzes, Trivia and Puzzles
Resident Evil Quizzes, Trivia

Resident Evil Trivia

Resident Evil Movie Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Movies Q-T

Fun Trivia
21 Resident Evil quizzes and 294 Resident Evil trivia questions.
Sub-Categories:
1.
  10 Resident Evil: Extinction Questions   top quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
I hope you shall enjoy the quiz I made about the movie "Resident Evil: Extinction".
Easier, 10 Qns, Lord_Kronos, Feb 05 09
Easier
Lord_Kronos
3089 plays
2.
  Resident Evil: Extinction Quiz for Experts    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz is all about the third installment in the "Resident Evil" series.
Average, 15 Qns, KatieK54, Oct 03 12
Average
KatieK54 gold member
561 plays
3.
  Resident Evil Test   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz focuses on the "Resident Evil" movies! Enjoy!
Tough, 10 Qns, Colcot, Jul 27 09
Tough
Colcot
1499 plays
4.
  Resident Evil: 15 Questions    
Multiple Choice
 15 Qns
This is my first 'Resident Evil' quiz. I hope y'all like it! A couple of the questions are on the second movie.
Average, 15 Qns, Dark Angel452, Apr 01 10
Average
Dark Angel452
3899 plays
5.
  Bite into "Resident Evil: Degeneration"    
Multiple Choice
 10 Qns
"Resident Evil: Degeneration" is a 2007 CGI movie inspired by the "Resident Evil" video game series. It takes place between the video games "RE 4" and "RE 5" and is truer to the game franchise than the four live-action movies. Enjoy!
Average, 10 Qns, ShilohGrant, Oct 13 10
Average
ShilohGrant
335 plays
6.
  'Resident Evil' Alice Quotes    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is on quotes that were said by Alice (Milla Jovovich) from both "Resident Evil" movies. You have to tell me who she said the quote to. Good luck!
Difficult, 10 Qns, Dark Angel452, Jan 20 05
Difficult
Dark Angel452
2740 plays
trivia question Quick Question
What is Leon's last name?

From Quiz "Resident Evil"




Related Topics
  Perry, SD [Literature] (4 quizzes)

  Resident Evil [Video Games] (127 quizzes)


Resident Evil Trivia Questions

1. When the film first begins, where do we first see who we believe to be Project Alice?

From Quiz
Resident Evil: Extinction

Answer: in the shower

This film begins the exact same way that the original film began and you are reintroduced to the evil Dr. Isaacs. You soon realize that he is trying to recreate the original Project Alice for his research and putting her clones through the similar tests that Alice was put through in the first film.

2. What did Frederic Downing say to himself (overheard by Claire and Rani) when he saw Senator Davis on TV making make a rude comment about infected people in India?

From Quiz Bite into "Resident Evil: Degeneration"

Answer: "I don't understand American humor."

Downing, who is not American, said he didn't understand American humor. Claire nevertheless agreed with Downing's assessment of Davis' rude humor. Davis was asked his thoughts about pictures of the latest WilPharma human test subjects in India. Davis replied, "That Halloween is celebrated a littler earlier in India than in the U.S., maybe?"

3. In the beginning of the movie "Resident Evil: Extinction" Alice can be seen moving through three familiar areas, which were present in the first "Resident Evil" movie. Why is that?

From Quiz Resident Evil: Extinction

Answer: They are used to test the Alice clones.

The clones are tested to see if they are able to survive the same trials as the original Alice did. If they are able to survive it would mean they are successful clones.

4. What is Alice's last name in the movie?

From Quiz Resident Evil

Answer: It is never mentioned.

Although in the novelization of the movie, Alice's last name is said to be Abernathy, her last name is never mentioned in either of the two movies. Alice is one of the commandos who is seized by Umbrella, after narrowly escaping out of the Hive, along with Matt Addison. She is then infected with the t-virus, but not to the extent to where she mutates (unlike poor Matt). For some, unknown reason, the t-virus makes her stronger, rather than mutating her completely. She then takes advantage of this infection, and uses her powers against her creator, Umbrella.

5. "I'm not sure I want to remember what went on down here."

From Quiz 'Resident Evil' Alice Quotes

Answer: One

Alice said the quote to One, after she looks inside the crate, which held the Licker. Quote was from "Resident Evil".

6. How did the T-Virus get in the Hive?

From Quiz Resident Evil

Answer: it escaped in the air conditioning system

The Red Queen told the remaining commandos that it had escaped in the air conditioning system. Spence breaks the vial with the T-virus inside.

7. When you see the original Project Alice traveling through the desert, she is on the search for survivors and is led to a distress call coming from a radio station. What are the station's call letters?

From Quiz Resident Evil: Extinction

Answer: KLKB

The call letters are seen as she approaches the building and are also heard several times over the original distress call. Unfortunately for Alice, the inhabitants of the radio station are not in distress, but are instead luring survivors to their death as a form of amusement.

8. Who was the first person we saw killed in the airport zombie attack?

From Quiz Bite into "Resident Evil: Degeneration"

Answer: The airport security chief

After arresting the TerraSave protester, the airport security chief went to arrest what appeared to be another protester. But it was a real zombie, which killed the chief. Senator Davis' aide ran away. The reporter was killed by one of the newly infected zombies. We were not shown the fate of the TerraSave protester.

9. What is Rain's last name in the first movie?

From Quiz Resident Evil

Answer: Ocampo

In the novelization, her last name is 'Melendez', but in the movie it is not. Rain Ocampo is the tough, somewhat masculine girl, who is one of the commandos in the special military unit that is sent down to investigate the Hive. As mentioned in the commentary, Michelle Rodriguez's favorite part of playing this role is the way she rolls her eyes slightly towards the back of her head. This gives her character a really rough, uncomfortable glare that suits her personality quite well.

10. "Yeah, but that doesn't alter the fact that there is something down there."

From Quiz 'Resident Evil' Alice Quotes

Answer: Peyton

When Alice, Jill, Peyton, and Terri are on their way to the school, Alice senses that there is something down an ally. She tells them stop and Peyton tells her, "I don't see anything." Alice then says the quote. Quote was from "Resident Evil: Apocalypse".

11. Who played as Matt Addison?

From Quiz Resident Evil

Answer: Eric Mabius

Matt Addison was Lisa Addison's brother. Matt pretends to be a cop to get into the Hive. He wants to find out who betrayed his sister. He later finds out that Alice betrayed Lisa.

12. When Alice is trapped in the radio station, the people there place her in the basement to watch her die at the hands of infected pets they are keeping. What kind of infected animals must Alice fight to survive?

From Quiz Resident Evil: Extinction

Answer: dogs

Alice kills one of the men and they knock her unconscious before she awakes handcuffed in the basement. They throw her the keys to unlock herself so that "it isn't over too fast" and she is able to kill many of the dogs while rigging the others so that the upstairs floor collapses and she is able to escape. When she jumps upstairs she grabs the ceiling panels and supports herself while the remaining dogs attack and kill the radio station's evil inhabitants.

13. Leon took only two members of the Special Response Team on the rescue mission inside the airport. Why?

From Quiz Bite into "Resident Evil: Degeneration"

Answer: Leon wanted to limit the spread of the infection

Leon only took Angela and Greg, much to their dismay, to limit the spread of the infection. He also wanted to avoid putting SRT members in a situation where they'd have to kill one of their own that became infected. That would become more likely if a whole SRT squad was sent in.

14. Who wrote the original script for the first "Resident Evil" movie, in 1999?

From Quiz Resident Evil

Answer: George A. Romero

The original, 1999 script for 'Resident Evil' focused mainly on the games and was completely different than Paul Anderson's script. George Romero left the project due to reasons revolving around his other movies. These reasons have not been further detailed, but this was most-likely due to the fact that Romero was busy working on scripts for movies that he later released. Romero did not put an end to his passion of making zombie movies and he has made many successful zombie movies, such as "Land of the Dead."

15. "This is where they kept the T-virus."

From Quiz 'Resident Evil' Alice Quotes

Answer: Matt

After learning that there is a cure, Alice and Matt went into the virus room. Matt was surprised that Alice knew what she knew. Quote was from "Resident Evil".

16. Who said the quote, "She's right. We are going to die down here."

From Quiz Resident Evil

Answer: Chad Kaplan & Kaplan

Kaplan said this to Alice when they were in the utility tunnels on top of the pipes. He said this because they were all trapped in the Hive, and they had just got attacked by the zombies.

17. Who is the leader of the truck convoy that encounters Alice in the desert?

From Quiz Resident Evil: Extinction

Answer: Claire

Claire is played by Ali Larter. She tells Alice that she started the convoy and says that "these people trust me with their lives."

18. What incident that occurred before the movie began, continued to haunt Angela Miller?

From Quiz Bite into "Resident Evil: Degeneration"

Answer: Causing the injury of three officers

When she was a rookie cop, Angela impetuously dove into a lake to rescue a child, but had to be rescued herself by fellow officers, three of whom were injured.

19. When Alice is awake again she finds herself handcuffed. She is on a lower floor than the people who trapped her there and they throw her the key. Not long after however, they release creatures to kill Alice. What kind of creatures?

From Quiz Resident Evil: Extinction

Answer: Zombie Dogs

Several zombie dogs are released to attack and kill Alice, but she manages to evade the dogs and kill some. When the dogs suddenly turn on their masters Alice escapes.

20. "They did something to me. I barely feel human anymore."

From Quiz 'Resident Evil' Alice Quotes

Answer: Jill

"I'm good, but I'm not that good." Alice says, "You should be thankful for that," and Jill says "What do you mean?" Then Alice said this quote. Quote was from "Resident Evil: Apocalypse".

21. To whom did Alice tell, "Don't touch me! Get away from me!"

From Quiz Resident Evil

Answer: Matt Addison & Addison & Matthew Addison

Alice said this to Matt because he pulled her back inside the mansion when the commandos came.

22. When Alice tries to find gasoline at a desert gas station she encounters the dead owner hanging in the closet and retrieves his notebook. What state does the notebook suggest going to in search of isolated safety?

From Quiz Resident Evil: Extinction

Answer: Alaska

Getting to Alaska becomes the overwhelming goal for Alice and the members of Claire's convoy. The notebook has transmissions from six months earlier stating that Alaska has an area where they believe the infection may not have reached. The Peace Corps is there helping any and all survivors who can make the long journey north.

23. Only one character was infected with the G-virus. Who was it?

From Quiz Bite into "Resident Evil: Degeneration"

Answer: Curtis Miller

Curtis Miller injected himself with the virus. He wanted to create a sensational shock that would expose the truth about Raccoon City.

24. What two weapons does Nemesis possess in "Resident Evil: Apocalypse"?

From Quiz Resident Evil

Answer: Rocket launcher and machine gun

In the game, "Resident Evil 3: Nemesis", he only carries a rocket launcher. However, in the movie, he carries both a rocket launcher and a machine gun (which was originally used as a prop for a helicopter machine gun). It was Paul Anderson's idea to give the beast a machine gun, in addition to the rocket launcher, so it would give it a more threatening appeal. He also didn't want to just copy all of the ideas from the third game without making any significant differences. When Nemesis gets his first full-body shot (literally) on the big screen, he is seen using both weapons, as he eliminates many of the S.T.A.R.S. (Special Tactics and Resque Squad) members that he was originally programed to kill. He was programmed to do this because the surviving S.T.A.R.S. members knew many of Umbrella secrets. This is briefly reviewed in the movie (only shown in a newspaper clipping, I believe), so I will not go into further detail on this matter. However, if you've played the first "Resident Evil" game, you should know what I'm talking about.

25. "I don't remember the truth!"

From Quiz 'Resident Evil' Alice Quotes

Answer: Matt

After Alice and Matt enter the virus room, Alice tells him that she was his sister's contact and that she was also trying to steal the virus. Matt asked her, "You betrayed her?" and Alice replies with the quote. Quote was from "Resident Evil".

26. Which member of the convoy is bitten by an infected person at the Desert Trail Motel?

From Quiz Resident Evil: Extinction

Answer: LJ

When LJ and Carlos are examining the inside of the hotel, LJ is attacked by an infected man and then sits on the hotel bed to breathe a sigh of relief. When he has his guard down, an infected woman appears behind him but he only sees her reflection in the mirror and shoots at the mirror instead of turning around to shoot her. Thus she is able to sink her teeth into his chest.

27. What was the name of the group that continually protested WilPharma Corporation?

From Quiz Bite into "Resident Evil: Degeneration"

Answer: TerraSave

TerraSave was a fictionalized version of Earth First and the Sierra Club. Terra Firma was made up.

28. Alice is constantly on the run as she needs to evade the Umbrella satellites trying to track her down. On her way she stops at a petrol station and finds something of grave importance. What exactly does she find?

From Quiz Resident Evil: Extinction

Answer: A diary

The diary forces Claire to reconsider the possibilities the convoy has in front of them, and sets them down another path. The diary describes the infection rates in Alaska.

29. "They're bio-weapons from Umbrella labs beneath the city."

From Quiz 'Resident Evil' Alice Quotes

Answer: Terri

When Jill, Alice, Terri, and Peyton are walking in the graveyard Alice explains to them what the zombies are. Quote was from "Resident Evil: Apocalypse".

30. How many times do we actually see the Licker?

From Quiz Resident Evil

Answer: 6

1) In the Dining Hall B when Alice looks in the crate. 2) When the Licker busts out of it's crate. 3)When it is climbing on the walls in the utility tunnels. 4)When the Licker kills Spencer by the train. 5)In the virus room it pops through the glass. 6)On the train when it attacks Alice, Rain, Kaplan and Matt.

This is category 3611
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.