FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
The Mummy Returns Quizzes, Trivia and Puzzles
The Mummy Returns Quizzes, Trivia

The Mummy Returns Trivia

The Mummy Returns Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Mummy, The

Fun Trivia
5 quizzes and 55 trivia questions.
1.
  The Mummy Returns   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
True or false questions, multiple choice. Have fun!
Easier, 10 Qns, S-dogg64, Jun 15 04
Easier
S-dogg64
4356 plays
2.
  The Ultimate "Mummy Returns" Quiz Part 2    
Multiple Choice
 10 Qns
Hello! This is the second part of my quiz. Enjoy!
Tough, 10 Qns, cram09, Oct 17 04
Tough
cram09
1416 plays
3.
  The Ultimate "Mummy Returns" Quiz, Part 1    
Multiple Choice
 10 Qns
Hello everyone! This quiz is sort of hard. Hope you enjoy it!
Very Difficult, 10 Qns, cram09, Oct 03 04
Very Difficult
cram09
1446 plays
4.
  The Ultimate "Mummy Returns" Quiz, Part 3    
Multiple Choice
 10 Qns
This is the last and final part of my "Mummy Returns" quizzes. Have fun!
Difficult, 10 Qns, cram09, Nov 18 04
Difficult
cram09
966 plays
5.
  'The Mummy Returns' Trivia    
Multiple Choice
 15 Qns
'The Mummy Returns' is one of my fave movies ever! If you love this movie as much as I do then this quiz should be pretty easy.
Difficult, 15 Qns, LiLAngel1378, Mar 01 06
Difficult
LiLAngel1378
2154 plays
trivia question Quick Question
How long ago, was Evie's dream and what holiday was it on?

From Quiz "The Ultimate "Mummy Returns" Quiz, Part 1"





The Mummy Returns Trivia Questions

1. What does it say on the dangerous box that Rick tries to blow up?

From Quiz
The Ultimate "Mummy Returns" Quiz, Part 3

Answer: Formaldehyde: Danger: Inflammable Liquids.

The setting is the British Museum and the Mummy has just returned to life. Rick and the Medjai are trying to destroy the Mummy, so the Medjai tries to blow up a box, but realizes that it releases a lot of flames when shot. The movie shows two of the curator's men being shot, and you can see what the box says then.

2. What is the name of the girl with Jonathan?

From Quiz The Ultimate "Mummy Returns" Quiz Part 2

Answer: Sheila

Jon says that he retrieved the golden sceptor after he killed the mummy. He says that he is also rich and Sheila says "What do you think I'm doing here?"

3. What colors are the Army of Anubis's headresses?

From Quiz The Ultimate "Mummy Returns" Quiz, Part 1

Answer: blue and yellow

The first time you can see them is when the Scorpion King, The Rock, is fighting the Egyptians with the Army.

4. At the start of the movie, where is The Scorpion King?

From Quiz 'The Mummy Returns' Trivia

Answer: Thebes

The Scorpion King starts out in Thebes in 3067 B.C.

5. What was the number on the double decker bus?

From Quiz The Ultimate "Mummy Returns" Quiz, Part 3

Answer: 12

The number is at the front, on the top. Jonathon broke the key in Rick's car's keyhole, so he finds a double decker bus to ride.

6. What kind of snake does Anuck-su-namun threaten Jonathan with?

From Quiz The Ultimate "Mummy Returns" Quiz Part 2

Answer: Egyptian Asp

She pulls it out of the basket when Jon is trying to "remember" the combination to the chest. He says "It's 3, 9, 3 something. I told you, I told you so you wouldn't kill me." Anuck-su-namun says "When did we make that arrangement?" Rick finally bursts in and saves Jon.

7. In which order does Alex tell about Rick's tattoo?

From Quiz The Ultimate "Mummy Returns" Quiz, Part 1

Answer: pyramid, eye, two kings

This is said when Alex scares his dad by sneaking up behind him in the tomb. Alex is excited to tell him that he's seen his dad's tattoo near the entrance of the pyramid.

8. About how many times did Rick and Evie kiss?

From Quiz The Mummy Returns

Answer: 7

They really loved each other.

9. When brought back to the 'present' after hearing the story of The Scorpion King, what year is it?

From Quiz 'The Mummy Returns' Trivia

Answer: 1933

It's 1933, eight years after Evie and Rick's first adventure together.

10. What does the advertisement say at the back of the bus?

From Quiz The Ultimate "Mummy Returns" Quiz, Part 3

Answer: Aspro: Stops pain

Rick says "No, no, no, not my car!". You can see the advertisement when Rick is hanging off the side of the bus. He's saying "no, no, no" because the mummies have come out of the British Museum and crushed his car. Now the mummies are going after him while he's hanging off the side of the bus.

11. What color is Alex's tie?

From Quiz The Ultimate "Mummy Returns" Quiz Part 2

Answer: green and yellow

In the house it's visible when he says "I haven't lost it I just can't find it." Evie says "Well you better start 'finding' it then." Lock-nah enters the room demanding the chest and the fight begins.

12. What color is the snake that Evie kicks?

From Quiz The Ultimate "Mummy Returns" Quiz, Part 1

Answer: red, black, and white

Evie has just brushed off the tomb door. She hears a hiss and turns around and sees the snake on the floor. She tells the snake to "go away" and kicks it. Rick dodges it.

13. What is Evie's brother's name?

From Quiz The Mummy Returns

Answer: Jonathan

Jonathan thinks about being rich!

14. What does Rick tell Alex to build to get his son out of the tomb?

From Quiz 'The Mummy Returns' Trivia

Answer: A better mousetrap & a mousetrap & mousetrap

Being the obedient son he is, Alex does build the mousetrap.

15. Jonathan yells "Get out of the way!" to a car while Rick and the Medjai are fighting the mummies on the double decker bus. What is the license plate on the car that he swerves away from?

From Quiz The Ultimate "Mummy Returns" Quiz, Part 3

Answer: BYC186

Jonathon is driving the double decker bus while the Medjai and Rick are fighting the mummies. Jonathon yells "Get out of the way!" to an oncoming car, the driver ends up swerving and Jon hits a light. When they swerve you can see the other driver's license plate.

16. What is different about Jonathan when he and Rick jump out of the window?

From Quiz The Ultimate "Mummy Returns" Quiz Part 2

Answer: He doesn't have any more bubbles on him

The evil guy with the machine gun is shooting through the bathroom door. Jon is hiding in the tub and is covered in bubbles. Rick grabs him and they jump out of the window. He has no more bubbles all of a sudden and and they jump over the railing to the ground.

17. The man who who goes to kill Rick and Evie held his gun in which hand as he entered the scorpion/tarantula room?

From Quiz The Ultimate "Mummy Returns" Quiz, Part 1

Answer: left

When he enters that room he holds it in his left hand and the torch in his right, but when he goes to shoot the O'Connell's he holds the gun in his right hand.

18. Ardeth Bay tells Jonathan that the only way to kill an Anubis Warrior is by taking off what?

From Quiz The Mummy Returns

Answer: head

The Anubis Warriors were practically made out of sand.

19. At Hamunaptra, who is the first person we see?

From Quiz 'The Mummy Returns' Trivia

Answer: Lock-Nah

20. What is the license plate on the car that takes Alex away?

From Quiz The Ultimate "Mummy Returns" Quiz, Part 3

Answer: DXT977

The license plate is on the back of the car, on the left side. We can see it for a couple of seconds when the curator's servant pulls the bridge lever and jumps in the car. Alex has just been kidnapped.

21. What is Rick's reply to the question that the Medjai asks him?

From Quiz The Ultimate "Mummy Returns" Quiz Part 2

Answer: "I am a stranger traveling from the west. It is I who you seek."

The Medjai asks the question when they are about to enter the British Museum to save Evie and prevent the mummy from returning to life. The Medjai tells Rick that he is a servant of God and Rick tells him that when he was in Cairo the tattoo was "slapped" on him in an orphanage.

22. How many pillars, not including Alex's, fall?

From Quiz The Ultimate "Mummy Returns" Quiz, Part 1

Answer: 10

The guy who comes after Alex while he is on the scaffolding cuts the rope that helps hold it. Alex topples on the pillar and it knocks into ten other pillars.

23. What museum do they go to to save Evie?

From Quiz The Mummy Returns

Answer: British

They destroyed the whole exhibit, practically!

24. Who sent the last known expedition to reach Ahm Shere?

From Quiz 'The Mummy Returns' Trivia

Answer: Ramses IV & Ramses the fourth & Ramses 4th & Ramses the 4th

Other people who supposedly sent expeditions to Ahm Shere were Alexander the Great, Napoleon, and Caesar.

25. How many years ago did the Americans and the Egyptologist find the cursed chest?

From Quiz The Ultimate "Mummy Returns" Quiz, Part 3

Answer: 9

The three guys who were, in the beginning, trying to kill the O'Connells bring in the chest to the curator and Anuck-su-namun, who are on the train. One of the guys is trying to raise the price because he knows that the men who found it 9 years ago all died.

26. When the curator is reading "The Book of the Dead" where is the book resting?

From Quiz The Ultimate "Mummy Returns" Quiz Part 2

Answer: on a servant's back

The curator is trying to bring Imhotep back to life to kill the Scorpion King. The ceremony is being held in the British Museum. The servant is on his knees and the book is on his back while the curator is reading from "The Book of the Dead". The curator and his servants think that only Imhotep is strong enough to kill the Scorpion King.

27. What does Anuck-su-namun do when the Imhotep form is found?

From Quiz The Ultimate "Mummy Returns" Quiz, Part 1

Answer: waves her hand over the form

They find the body after the bugs comes from the sand. Anuck-su-namun walks over to the body/form of Imhotep and waves her hand over it, like she's remembering.

28. Who plays the part of Imhotep?

From Quiz The Mummy Returns

Answer: Arnold Vosloo

Imhotep was the High Priest of Osiris.

29. What does Alex put in the chest to make it seem like the bracelet of Anubis was still in there?

From Quiz 'The Mummy Returns' Trivia

Answer: A baseball trophy

Apparently Rick was quite a baseball player at one time.

30. How many candles are on Imhotep's table on the train?

From Quiz The Ultimate "Mummy Returns" Quiz, Part 3

Answer: 8

You can see this most clearly when the three guys go into Imhotep's room on the train. Anuck-su-namun tricks the guys into thinking that they're going in to get paid, but they end up dying.

This is category 12022
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.