FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Jones Tommy Lee Quizzes, Trivia and Puzzles
Jones Tommy Lee Quizzes, Trivia

Tommy Lee Jones Trivia

Tommy Lee Jones Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed E-K

Fun Trivia
2 quizzes and 20 trivia questions.
1.
  Tommy Lee Jones' Co-Stars    
Multiple Choice
 10 Qns
You know about him, you know about his characters, now find out who he has starred with. Enjoy!
Average, 10 Qns, beckyel, Jul 16 04
Average
beckyel
719 plays
2.
  Tommy Lee Jones' Characters    
Multiple Choice
 10 Qns
How well do you know Tommy Lee Jones' films? He's played some memorable characters, but in which film did they appear? I hope you enjoy the quiz!
Average, 10 Qns, beckyel, Jul 16 04
Average
beckyel
933 plays
trivia question Quick Question
In which film was Jones' character called Ryan Gaerity?

From Quiz "Tommy Lee Jones' Characters"





Tommy Lee Jones Trivia Questions

1. Tommy Lee Jones was in 'Charlie's Angels', the pilot for the television series. What was the name of his character in this film?

From Quiz
Tommy Lee Jones' Characters

Answer: Aram Kolegian

The pilot episode aired in 1976. The voice of Charlie, Charles Townsen, was provided by John Forsythe. Scott Woodville was the character played by David Ogden Stiers in 'Charlie's Angels'. Dr. Mark Toland was the name of Jones' character in the 1968 television series 'One Life to Live'.

2. Who stars with Jones in 'The Package'?

From Quiz Tommy Lee Jones' Co-Stars

Answer: Gene Hackman

The story tells of a prisoner being brought from Germany by Johnny Gallagher (Gene Hackman) who escapes during the journey. Jones plays the part of Thomas Boyette, the escaped prisoner.

3. Jones played Doolittle 'Mooney' Lynn in which film about the life of country and western singer, Loretta Lynn?

From Quiz Tommy Lee Jones' Characters

Answer: Coal Miner's Daughter

'Coal Miner's Daughter' was released in 1980. It was from this film that Jones got his first Golden Globe nomination. He was nominated for the Best Motion Picture Actor in a musical or comedy. He lost out to Ray Sharkey who played the role of Vincent Vacarri in 'The Idolmaker', a film based on the life of Bob Marucci.

4. Who was Tommy Lee Jones' co-star in 'JFK'?

From Quiz Tommy Lee Jones' Co-Stars

Answer: Kevin Costner

Kevin Bacon, Sissy Spacek and Gary Oldman also star in this story of the conspiracy behind the shooting of Kennedy. Jones plays the part of Clay Shaw.

5. In which film did Tommy Lee Jones star with Linda Hamilton?

From Quiz Tommy Lee Jones' Characters

Answer: Black Moon Rising

Jones plays Quint, a former burglar who is hired by the FBI to steal a tape. Quint steals the tape, but has to hide it in a prototype car called "Black Moon" when he is discovered by Ringer (Lee Ving), an ex-colleague turned guard. Linda Hamilton's character Nina steals the car before Quint can retrieve the tape and he is obliged to go after the car in order to get the tape back again.

6. Which actress plays the part of Dr. Amy Barnes in the movie 'Volcano'?

From Quiz Tommy Lee Jones' Co-Stars

Answer: Anne Heche & Heche

Tommy Lee Jones is Mike Roark, the Emergency Management Director, who tries to move people away from the danger areas and to channel the lava away from the city. Anne Heche is the seismologist who assists him in his efforts.

7. Jones provided the voice of one of the 'Small Soldiers' in the 1998 movie directed by Joe Dante. What was the little fighter's name?

From Quiz Tommy Lee Jones' Characters

Answer: Major Chip Hazard

The 'Small Soldiers' were action toys that were tried out by the son of the store owner. The toys were designed to move and talk and fight against a set of 'enemies'; unfortunately the maker had put in military computer chips and the soldiers became virtually unstoppable. Major Chip Hazard led the Commando Elite in their battle against the Gorgonites. Captain Bully Hayes came from the movie 'Nate and Hayes' (1993), Colonel Hayes Hodges appears in 'Rules of Engagement' (2000) and Colonel William Hawkins was Jones' character in 'Space Cowboys' (2000).

8. Wesley Snipes co-stars with Jones in which movie?

From Quiz Tommy Lee Jones' Co-Stars

Answer: U. S. Marshals

Samuel L. Jackson appears with Jones in 'Rules of Engagement' and Will Smith is Agent Jay to Jones' Agent Kay in 'Men In Black'. Harrison Ford plays 'The Fugitive' Dr. Richard Kimble.

9. Jones was the bad guy, William Stranix, in which one of Steven Segal's movies?

From Quiz Tommy Lee Jones' Characters

Answer: Under Siege

Steven Segal plays Casey Ryback, who is an ex navy SEAL, who is the only one who can save the USS Missouri from Stranix and his team of mercenaries. The movie ends with an exciting knife fight between Segal and Jones; Casey Ryback saves the day and Stranix perishes.

10. Who was Jones' character pursuing in the movie 'Blown Away'?

From Quiz Tommy Lee Jones' Co-Stars

Answer: Jeff Bridges

Both Jeff and Lloyd Bridges appear in this film, Jeff Bridges as Jimmy Dove/Liam McGivney and Lloyd Bridges as Max O'Bannon. The movie was released in 1994, with the tagline 'The fuse has been lit...'

11. In which film was Jones' character called Ryan Gaerity?

From Quiz Tommy Lee Jones' Characters

Answer: Blown Away

Jeff Bridges stars as the bomb disposal expert who quits his job and then hears that his replacement has been blown up. Further investigation leads to the discovery that Ryan Gaerity, a dangerous man from his past, is on his tail. There are some spectacular explosions in the film and Jones is a convincing bad guy.

12. Who plays the part of Sally Matthews in 'House of Cards'?

From Quiz Tommy Lee Jones' Co-Stars

Answer: Asha Menina

Sally Matthews, Asha Menina's character, is struggling to come to terms with the death of her father and so her mother Ruth (Kathleen Turner) takes her to Jake Beerlander (Tommy Lee Jones' character)an expert in autism in children. Anne Pitoniak and Jacqueline Cassell also appear in the film.

13. Which villain did Jones play in the film 'Batman Forever'?

From Quiz Tommy Lee Jones' Characters

Answer: Two-Face

Val Kilmer played Batman and Jim Carrey played the Riddler in this 1995 film. Harvey Dent, a former DA of Gotham City, had been mutated so that half of his face was that of a monster. It was Two-Face that caused the death of Dick Grayson's parents, thereby setting in train the events that led to Grayson's becoming Robin.

14. Who is the leading lady in the film 'The Client'?

From Quiz Tommy Lee Jones' Co-Stars

Answer: Susan Sarandon

Faye Dunaway appeared in 'The Chamber', Julia Roberts in 'The Pelican Brief' and Sandra Bullock was in 'A Time To Kill'. All of these films were based on novels by John Grisham.

15. What famous baseball player did Tommy Lee Jones portray in the eponymous film of 1994?

From Quiz Tommy Lee Jones' Characters

Answer: Ty Cobb

'Cobb' was directed by Ron Shelton. Ty Cobb was portrayed harshly by the film; however, his reputation is one of single-mindedness and his personality was tempestuous and combative. Robert Wuhl also stars in 'Cobb', as the reporter who wants to write Cobb's autobiography.

16. Who co-starred with Jones in 'Double Jeopardy'?

From Quiz Tommy Lee Jones' Co-Stars

Answer: Ashley Judd

This 1999 film tells of a woman framed for the murder of her husband by her husband. When she is released from prison she becomes convinced that he is not dead and so sets out to kill him. After all, she cannot be convicted twice for his murder. Tommy Lee Jones plays the parole officer and Ashley Judd is Elizabeth Parsons.

17. In 'Men in Black' what was the name of Jones' character?

From Quiz Tommy Lee Jones' Characters

Answer: Agent Kay

The tagline of 'Men in Black' was 'Protecting the Earth from the scum of the universe'. Jones plays Agent Kay (or Kevin Brown) and Will Smith co-stars as Agent Jay, also known as James Edwards. 'Men in Black' was released in 1997 and 'Men in Black II' in 2002.

18. Which action hero played opposite Jones in the 1992 film 'Under Siege'?

From Quiz Tommy Lee Jones' Co-Stars

Answer: Steven Seagal

Seagal is former SEAL Casey Ryback, and Jones is the bad guy, William Stranix, who aims to take over the USS Missouri and sell off the nuclear missiles. Erika Eleniak, Colm Meaney and Gary Busey also star.

This is category 12228
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.