FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
McGregor Ewan Quizzes, Trivia and Puzzles
McGregor Ewan Quizzes, Trivia

Ewan McGregor Trivia

Ewan McGregor Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed L-R

Fun Trivia
4 Ewan McGregor quizzes and 50 Ewan McGregor trivia questions.
1.
  Ewan McGregor Movies    
Multiple Choice
 20 Qns
Ewan McGregor is an excellent actor and this quiz is about his many movies. I'll give you a synopsis of the movie and you tell me the name of it.
Average, 20 Qns, Morrigan716, Apr 04 12
Average
Morrigan716 gold member
1798 plays
2.
  Ewan McGregor Characters    
Multiple Choice
 10 Qns
Ewan McGregor has portrayed many characters since his first acting performance in 1993. Can you decipher which character he portrayed in the movies listed below?
Average, 10 Qns, arggirl58, Jul 05 05
Average
arggirl58
750 plays
3.
  The Work Of Ewan McGregor    
Multiple Choice
 10 Qns
Ewan Mc Gregor is my favourite actor. His films are extremely diverse and his performances are always heartfelt. Whether it's a low budget film, or an epic trilogy, the films of Ewan McGregor are always worth a watch!
Tough, 10 Qns, ewanmania, Feb 14 04
Tough
ewanmania
579 plays
4.
  Songs From Ewan McGregor Movies    
Multiple Choice
 10 Qns
Some of these songs are sung by Ewan, and others are sung by other artists, but they are all very good songs from Ewan movies.
Tough, 10 Qns, Magnetha, Jan 14 24
Tough
Magnetha
Jan 14 24
484 plays
trivia question Quick Question
A Jedi knight has a forbidden romance with a senator while his teacher investigates her assassination attempt?

From Quiz "Ewan McGregor Movies"




Related Topics
  McGregor, Ewan [Celebrities] (2 quizzes)


Ewan McGregor Trivia Questions

1. In 1994, Ewan's first starring role movie was in the movie "Shallow Grave". Which character did he portray?

From Quiz
Ewan McGregor Characters

Answer: Alex

Ewan portrayed Alex Law, a newspaper writer. Synopsis: Three roommates must decide what to do with their new roommate's dead body and his suitcase full of money. Quote: [narrated] "I believe in friends. I believe we need them. But if one day you find that you just can't trust them anymore, what then? What then?"

2. Who wrote the screenplay for Ewan's first big television break, "Lipstick on your Collar"?

From Quiz The Work Of Ewan McGregor

Answer: Dennis Potter

This was Ewan's first major break. Set in 1950's Britain, this television series gave us a first glimpse of Ewan's singing talents. Although he was asked to record an album of fiftie's covers, Ewan declined, fearing it would typecast him for his future career.

3. In which movie can we hear "If I Were Your Woman"?

From Quiz Songs From Ewan McGregor Movies

Answer: "A Life Less Ordinary"

It was performed by Gladys Knight and the Pips.

4. A young, quiet girl is convinced to show off her singing talents in order to make her mother happy?

From Quiz Ewan McGregor Movies

Answer: Little Voice

"Little Voice" opened in 1998 and was based on the play "The Rise and Fall of Little Voice". Ewan McGregor played Billy and Jane Horrocks played Little Voice.

5. In 1996's "Trainspotting", which character did Ewan play?

From Quiz Ewan McGregor Characters

Answer: Mark "Rent-boy" Renton

Ewan played Mark "Rent-boy" Renton, an on-again, off-again heroin addict. Synopsis: A story depicting a group of friends in the Scottish drug scene. Quote: [narrated] "Choose a future, choose life."

6. What was the name of the short film Ewan starred in around the same time as "Lipstick on your Collar"?

From Quiz The Work Of Ewan McGregor

Answer: Family Style

"Family Style" was filmed with the same British television company as "Lipstick on Your Collar".

7. Which movie was named after a David Bowie song?

From Quiz Songs From Ewan McGregor Movies

Answer: "Velvet Goldmine"

DonĀ“t look for that song on the soundtrack CD- it is not there.

8. A poet falls in love with an entertainer in Paris but has to compete with a jealous duke?

From Quiz Ewan McGregor Movies

Answer: Moulin Rouge!

This Oscar nominated movie also starred Nicole Kidman and John Leguizamo.

9. Also in 1996, Ewan was in the movie "Brassed Off". Which coal miner did he portray?

From Quiz Ewan McGregor Characters

Answer: Andy

Ewan portrayed Andy, a coal miner and tenor horn player in the town's brass band. Synopsis: A Northern England town faces the closing of their coal mine and their brass band. Quote: [Andy to Gloria about his lot in life.] "The only reason I get up in the morning is to see if my luck's changed, and it never bloody has."

10. Ewan played a small role in the film "Being Human". But who played the lead in this film?

From Quiz The Work Of Ewan McGregor

Answer: Robin Williams

Ewan played a Spaniard in the fantastical film and had two lines only.

11. And, which Bowie song is in the soundtrack of "Trainspotting"?

From Quiz Songs From Ewan McGregor Movies

Answer: "Golden Years"

It is in the second "Trainspotting" soundtrack CD; "Magic Dance" belongs to "Labyrinth", and Beck made a version of "Diamond Dogs" for "Moulin Rouge!" (an Ewan film too).

12. The story of one man's four lifetimes, several centuries apart?

From Quiz Ewan McGregor Movies

Answer: Being Human

This was Ewan's first movie in 1993. He played the small role of Alvarez. Robin Williams played the lead character.

13. Which character did Ewan portray in "The Serpent's Kiss" in 1997?

From Quiz Ewan McGregor Characters

Answer: Meneer Chrome

Ewan portrayed Meneer Chrome, a young Dutch garden architect. Synopsis: Meneer Chrome is designing and creating a garden for the Smithers family, but had secretly been hired to bankrupt the family. Quote: [Meneer to Smithers family.] "My work satisfies all my needs for the arts; I am set designer for every human drama; painter with every conceivable hue on my pallette; orchestrator of sounds, the water, and the fountains, the effect of different foliage on the breeze."

14. Which early Ewan McGregor film, starred Catherine Zeta Jones, and was set beside the coast.

From Quiz The Work Of Ewan McGregor

Answer: Blue Juice

This film's plot revolves mainly around the sport of surfing.

15. The story of James Joyce and the stormy relationship with his wife?

From Quiz Ewan McGregor Movies

Answer: Nora

"Nora" was directed by Pat Murphy in and also starred Susan Lynch as Nora.

16. Also in 1997, Ewan starred in "A Life Less Ordinary". What was his character's name?

From Quiz Ewan McGregor Characters

Answer: Robert Lewis

Ewan portrayed Robert Lewis, a cleaning man replaced by a robot. Synopsis: An inexperienced kidnapper and his hostage fall in love, with a little Heavenly guidance. Quote: [Celine (the hostage) to Robert (the kidnapper) on his experience kidnapping her.] "Kidnap for Beginners. Chapter One. Have you even asked for a ransom?"

17. Which British actor co-starred in the horror "Shallow Grave"?

From Quiz The Work Of Ewan McGregor

Answer: Christopher Eccleston

"Shallow Grave" was the first of the three films Ewan starred in that were directed by Danny Boyle. It tells the story of three friends who come across a huge stash of money, and decide to lay claim to it in a not-so-legal way. Ewan plays the character of Alex.

18. A private eye falls in love with and begins stalking a female serial killer?

From Quiz Ewan McGregor Movies

Answer: Eye of the Beholder

This 1998 movie was based on the cult novel by Marc Behm. The movie also stars Ashley Judd as Joanna Eris.

19. What soft-spoken character did Ewan portray in 1998's "Little Voice"?

From Quiz Ewan McGregor Characters

Answer: Billy

Ewan portrayed Billy, a quiet telephone installer who races homing pigeons. Synopsis: LV (Little Voice) can sing like her late father's favorite divas within her own bedroom, but her mother's boyfriend dreams of cashing in on her talent. Quote: [Billy to LV about his pigeons.] "But when you see them fly, and better yet come back, well it's dead exciting."

20. What is the name of the character Ewan plays in the cult hit "Trainspotting"?

From Quiz The Work Of Ewan McGregor

Answer: Mark Renton & Renton

"Trainspotting" tells the story of Mark Renton, a heroin addict trying to get clean. Filmed in 1996, it gave Ewan great fame both in Britain and in America.

21. Which song do Ewan McGregor and Cameron Diaz sing in "A Life Less Ordinary"?

From Quiz Songs From Ewan McGregor Movies

Answer: "Beyond The Sea"

"Beyond The Sea" was originally sung by Bobby Darin. Ewan sings "Come What May" with Nicole Kidman in "Moulin Rouge!", "My Unclean" in "Velvet Goldmine", and a part of "Round Are Way" (Oasis) in "A Life Less Ordinary", but not with Cameron!

22. A Jedi knight has a forbidden romance with a senator while his teacher investigates her assassination attempt?

From Quiz Ewan McGregor Movies

Answer: Attack of the Clones

Of course Ewan portrays Obi-Wan Kenobi in everyone's favorite movie series.

23. In 2001, Ewan played a soldier in "Black Hawk Down". Which soldier did he portray?

From Quiz Ewan McGregor Characters

Answer: John Grimes

Ewan portrayed Specialist John Grimes, a soldier previously stationed behind a desk, finally gets a chance to fight. Synopsis: True-life story of a botched mission to capture two Somalian lieutenants. Quote: [Grimes to Sanderson about his coffee-making.] "It's all in the grind. Can't be too fine, can't be too coarse. This, my friend, is a science."

24. Who wrote the three screenplays for the three Danny Boyle films of "Shallow Grave", "A Life Less Ordinary" and "Trainspotting"?

From Quiz The Work Of Ewan McGregor

Answer: John Hodge

"Trainspotting"'s screenplay was based on Irvine Welsh's novel, but the other two films, which Ewan starred in, were original ideas.

25. Which Elton John song does Ewan wonderfully sing in "Moulin Rouge!"?

From Quiz Songs From Ewan McGregor Movies

Answer: "Your Song"

"I Was Made For Loving You" is a Kiss song. "The Pitch" is the original title for "Spectacular, Spectacular".

26. One man's ambition causes one of the biggest financial disasters in history?

From Quiz Ewan McGregor Movies

Answer: Rogue Trader

Based on the autobiography "Rogue Trader" by Nick Leeson. Ewan plays Nick Leeson himself.

27. 2001's "Moulin Rouge!" starred Ewan and Nicole Kidman. What was the name of Ewan's character?

From Quiz Ewan McGregor Characters

Answer: Christian

Ewan played Christian, an eager, young writer looking for love in 1899's Paris. Synopsis: A singer must choose between the man she loves and the man who can make her life comfortable. Quote: [narrated] "The greatest thing you'll ever learn is just to love and be loved in return."

28. What profession did the main characters of the film "Brassed Off" have?

From Quiz The Work Of Ewan McGregor

Answer: miners

In this film, the main characters of the film are members of a local brass band.The film tells the story of their fight to prevent the mine of their town being shut down.

29. In wich movie does Ewan sing "T.V. Eye"?

From Quiz Songs From Ewan McGregor Movies

Answer: "Velvet Goldmine"

It is a Wylde Rattz song.

This is category 10812
Last Updated May 18 2024 5:46 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.