FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
  People Themed LR Quizzes, Trivia and Puzzles
  People Themed LR Quizzes, Trivia

Actors & Actresses L-R Trivia

Actors & Actresses L-R Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. Something in Common

Fun Trivia
186 quizzes and 2,604 trivia questions.
Popular Actors & Actresses L-R Topics
1.
  Marx Brothers Motion Pictures   best quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
I noticed the Marx Brothers movies category at Quizzyland was empty, so I decided to remedy that. How well do you know these classics? Match titles to descriptions; think about scenes, stars, and musical numbers. Each title used only once. Enjoy!
Average, 10 Qns, gracious1, Jan 27 19
Average
gracious1 gold member
Jan 27 19
195 plays
2.
  The Co-stars of Steve McQueen   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Name the Steve McQueen movie based on a list of co-stars. Tip - watch out for trick questions as he starred with some actors more than once!
Average, 10 Qns, Bubbles183, Oct 17 19
Average
Bubbles183
Oct 17 19
487 plays
3.
  The Movies of Jack Lemmon   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about the movies that featured the great Jack Lemmon who was, in my opinion, the most versatile actor of all time. See how much you know.
Average, 10 Qns, nickdrew55, Jan 18 23
Average
nickdrew55
Jan 18 23
526 plays
4.
  Movies of Anthony Quinn    
Multiple Choice
 10 Qns
Here's a look at some of the movies in the long career of Anthony Quinn.
Average, 10 Qns, robert362, Aug 03 04
Average
robert362
468 plays
trivia question Quick Question
Who played the waitress, admired by Melvin Udall (Jack Nicholson) in 1997's 'As Good As It Gets'?

From Quiz "Jack Nicholson's Leading Ladies"





Actors & Actresses L-R Trivia Questions

1. Which 1954 George Cukor directed comedy was Jack Lemmon's first credited role? He played alongside Judy Holliday and Peter Lawford.

From Quiz
The Movies of Jack Lemmon

Answer: It Should Happen to You

"It Should Happen to You" is a romantic comedy about a star-struck lady who encounters Jack Lemmon, a small time documentary maker, whilst strolling in the park. The relationship they form is never straight-forward, but always amusing.

2. Which tense Steve McQueen movie starred Ali MacGraw as his wife, and also featured Al Lettieri and Ben Johnson?

From Quiz The Co-stars of Steve McQueen

Answer: The Getaway (1972)

"The Getaway" told the story of a married couple on the run, following a bank robbery. It was also the movie where McQueen met his second wife Ali MacGraw. Slim Pickens also starred, as the pick up driver who helped McQueen and MacGraw drive off into the sunset. He starred with McQueen in one of his very last films, "Tom Horn" (1980.)

3. What are the two names of Jack Lemmon (one male, one female) in the 1959 classic "Some Like It Hot"?

From Quiz The Movies of Jack Lemmon

Answer: Jerry and Daphne

"Some Like it Hot" saw Jack Lemmon's first Best Actor Academy Award nomination. It is an hilarious comedy about two out of work musicians who witness The St. Valentines Day Massacre, and then go on the run masquerading as women. Lemmon begins the movie as Jerry, but slips in to his fugitive female persona, Daphne, with humour, pathos and sheer brilliance.

4. Which film starred Steve McQueen as Captain Virgil Hilts, alongside Richard Attenborough, Charles Bronson and James Garner, amongst other members of an all star cast?

From Quiz The Co-stars of Steve McQueen

Answer: The Great Escape (1963)

"The Great Escape" featured the true story of a POW breakout during World War II. As well as playing Hilts, McQueen rode a motorcycle as a German soldier chasing Hilts - so in essence McQueen was actually chasing himself!

5. In "City For Conquest", Quinn was a rival of James Cagney for Ann Sheridan. Quinn capitalized on Sheridan's career dreams. What did she want to be?

From Quiz Movies of Anthony Quinn

Answer: Dancer

Cagney does a fine job in this drama, sacrificing for his musician brother (Arthur Kennedy). Quinn plays a louse who gets between Cagney and Sheridan.

6. Groucho, Chico, Harpo, and Zeppo (but not Margaret Dumont) are stowaways aboard a ship. In barrels. That's about the entirety of which 1931 plot, except for some gangsters and a kidnapping at the very end?

From Quiz Marx Brothers Motion Pictures

Answer: Monkey Business

"Monkey Business" was the first Marx Brothers film produced in Hollywood, and the first written expressly for the cinema; the previous ones were adaptations of plays. It's also the first to lack Margaret Dumont's presence. One famous line of Groucho's is to Thelma Todd: "You're a woman who's been getting nothing but dirty breaks. Well, we can clean and tighten your brakes, but you'll have to stay in the garage all night." Unfortunately, in 1935 she was found dead in her car, engine running, inside the garage. The Marx Brothers have no character names in this movie, but are just credited as The Stowaways. At one point concealed in barrels they sing "Sweet Adeline" in barbershop harmony. When they try to get off the ship they use a passport stolen from Maurice Chevalier (as himself), and must impersonate him. The Brothers also manage to rescue a kidnap victim (Thelma Todd) after leaving the ship. The film was based on routines the Marx Brothers perfected in the vaudeville days, and despite the lack of plot, it was a box office smash. A sequel was planned involving more gangsters and kidnapping, but after the Lindbergh baby kidnapping, the idea was scrapped.

7. What is the famous final line in the 1960 black comedy "The Apartment", spoken by Shirley MacLaine, as Fran Kubelik, to Jack Lemmon, as C.C. Baxter, after Baxter has declared his undying love for her?

From Quiz The Movies of Jack Lemmon

Answer: "Shut up and deal"

In "The Apartment" Jack Lemmon allows his work colleagues to use his apartment for sexual liaisons. Everything is fine until his character falls for the elevator girl, who happens to be the mistress of one of the company bosses. Again. "Shut up and deal" the classic final line is a reference to a game of cards that remains unfinished from midway through the movie. It's director Billy Wilder's subtle way of letting us know that the guy has finally got the girl.

8. Karl Malden, Martin Landau and Arthur Kennedy starred as a group of murderous outlaws in which Steve McQueen film?

From Quiz The Co-stars of Steve McQueen

Answer: Nevada Smith (1966)

McQueen played the title role of a young man hunting the three outlaws who had murdered his parents. The film was a prequel to "The Carpetbaggers" (1964) where the role of Nevada Smith had been played by Alan Ladd. Ladd sadly died before "The Carpetbaggers" was released.

9. Quinn starred in the western, "Last Train From Gun Hill". Who was the other star of the movie?

From Quiz Movies of Anthony Quinn

Answer: Kirk Douglas

It's Douglas versus Quinn. Earl Holliman and Carolyn Jones also appear in the movie.

10. In 1962 Jack Lemmon was again nominated for Best Actor Academy Award for his role as Joe Clay, starring opposite Lee Remick in a tragic depiction of two ordinary people sinking ever deeper into alcoholism. What is title of the movie?

From Quiz The Movies of Jack Lemmon

Answer: Days Of Wine And Roses

Directed by Blake Edwards, "Days Of Wine And Roses" is a stark reality check about everyday, average Americans becoming drink dependant. The movie has become required viewing in many rehab clinics throughout The USA. Lemmon lost out on the year's Best Actor, to Burt Lancaster, for his role in "Birdman of Alcatraz".

11. Which Steve McQueen movie was set in China and also starred Candice Bergen, Richard Attenborough and Richard Crenna?

From Quiz The Co-stars of Steve McQueen

Answer: The Sand Pebbles (1966)

Based on the novel by Richard McKenna, "The Sand Pebbles" featured McQueen as a member of the US Navy onboard a gunboat in 1920s China. The film also starred Marayat Andriane as Attenborough's love interest. She was better known for creating the erotic fiction character Emmanuelle, under the pen name Emmanuelle Arsan.

12. Quinn appeared in another western, "They Died With Their Boots On". Whom did he portray?

From Quiz Movies of Anthony Quinn

Answer: Crazy Horse

Errol Flynn played Custer; Sydney Greenstreet played Winfield Scott.

13. Jack Lemmon's first collaboration with his good friend Walter Matthau came in 1966 in the movie "The Fortune Cookie". What is the sport central to the theme of the movie?

From Quiz The Movies of Jack Lemmon

Answer: American Football

"The Fortune Cookie" sees Harry Hinkle (Jack Lemmon) get a mild dose of whiplash after an injury while viewing a football game. Scheming brother-in-law Willie Gingrich (Walter Matthau) smells money and sets about trying to swindle the insurance company.

14. Which Steve McQueen movie also starred Faye Dunaway, Jack Weston and Paul Burke, and was subject to a remake in 1999?

From Quiz The Co-stars of Steve McQueen

Answer: The Thomas Crown Affair (1968)

McQueen played Thomas Crown, the mastermind behind a bank robbery. Dunaway was the insurance investigator who ended up falling for him. It was perhaps best known for an iconic chess scene between McQueen and Dunaway, which was actually a replay of the 1899 Grand Masters Match in Vienna.

15. What is the title of the 1970 comedy film, written by Neil Simon and directed by Arthur Hiller, that sees Jack Lemmon and Sandy Dennis as a couple from Ohio setting off on a journey to New York to attend a job interview?

From Quiz The Movies of Jack Lemmon

Answer: The Out-of-Towners

Jack Lemmon plays George Kellerman in "The Out-of-Towners", a fast moving comedy about the snags and problems that befall a naive couple who take a trip to visit New York. The movie was re-made in 1999 with Steve Martin and Goldie Hawn

16. Which Steve McQueen film featured one of cinema's greatest car chases and also starred Robert Vaughn, Jacqueline Bisset and Don Gordon?

From Quiz The Co-stars of Steve McQueen

Answer: Bullitt (1968)

"Bullitt" was a thriller starring McQueen as a San Francisco police lieutenant, investigating the murder of a Mafia witness he was protecting. The famous car chase featured the driving talents of stunt driver Bill Hickman. He would go on to stage another of cinema's great chases in "The French Connection" (1971).

17. In "Ox-Bow Incident", what role did Quinn play?

From Quiz Movies of Anthony Quinn

Answer: One of the men thought to be criminals

Dan Andrews and Anthony Quinn (and one other) are caught by vigilantes. Henry Fonda starred.

18. In 1973 Jack Lemmon, starring as Harry Stoner, finally won the Academy Award for Best Actor; what is the film's title?

From Quiz The Movies of Jack Lemmon

Answer: Save The Tiger

"Save the Tiger" is a depressing tale about a seemingly successful man doubting the value of material wealth. It follows Lemmon's character, Harry Stoner as his world slowly falls to pieces and he becomes further isolated from a society he is totally unsure of.

19. Which early Steve McQueen movie also featured Robert Vaughn, Charles Bronson and Eli Wallach?

From Quiz The Co-stars of Steve McQueen

Answer: The Magnificient Seven (1960)

This now classic Western followed a group of seven men hired to protect a Mexican village from bandits. The film also starred James Coburn, who appeared with McQueen in "The Great Escape" (1963) and "Never So Few" (1959).

20. In "The Greek Tycoon", Quinn played an Aristotle Onassis type character. Who played the female lead?

From Quiz Movies of Anthony Quinn

Answer: Jacqueline Bisset

I guess you needed someone who looked at least somewhat like Jackie Kennedy. The movie didn't do very well.

21. In the 1982 film "Missing" Jack Lemmon plays Ed Horman, a father in search of his missing son in which South American country?

From Quiz The Movies of Jack Lemmon

Answer: Chile

Based on a true story "Missing" tells of the disappearance of a young journalist amidst the aftermath of the Chilean coup of 1973. Sissy Spacek co-stars as the wife of the missing reporter who accompanies Lemmon on his search in Chile.

22. Which film starred Steve McQueen as a poker player, alongside Karl Malden, Edward G. Robinson and Tuesday Weld?

From Quiz The Co-stars of Steve McQueen

Answer: The Cincinnati Kid (1965)

McQueen played the title role, as a young poker player up against master player Lancey Howard (Edward G. Robinson). The role of McQueen's girlfriend, Christian, played by Weld, had once been a potential role for model and actress Sharon Tate. Tate was close to McQueen and he had been supposed to go to her home for dinner on the night she was murdered by the Manson family.

23. In "Lust for Life", Quinn played what role?

From Quiz Movies of Anthony Quinn

Answer: Gauguin

Quinn played Gauguin; Kirk Douglas played Van Gogh.

24. Groucho is an insolvent producer living in a hotel with his broke cast of 22 actors. Chico does not play the piano, and Harpo does not play the harp, and Margaret Dumont is nowhere to be seen, but there is Lucille Ball! Name the film.

From Quiz Marx Brothers Motion Pictures

Answer: Room Service

'Room Service' is not usually ranked among the Marx Brothers' best films. For the first time, the Marx Brothers starred in a movie adapted from a play not written originally for them, which may explain why it lacks the usual zaniness, and it doesn't take advantage of their many stock characters, gags, and routines. Lucille Ball has a supporting role as Christine Marlowe, who arranges a backer for the boys. 'Room Service' was the only Marx Brothers film made at RKO Studios. Lucille Ball got the last laugh, as she and her husband Desi Arnaz eventually bought RKO Studios. They renamed it Desilu Studios, whence came 'Star Trek' (1966) and other television classics.

25. Steve McQueen, Faye Dunaway, Robert Wagner and Robert Vaughn were part of an all star cast in which film?

From Quiz The Co-stars of Steve McQueen

Answer: The Towering Inferno (1974)

This disaster movie starred McQueen as a fire chief, tackling an out-of-control blaze in the world's tallest building. McQueen had a long standing dislike for Paul Newman, who also starred in "The Towering Inferno". As well as McQueen insisting that they were given exactly the same number of lines, their names were billed diagonally so that McQueen came first, if read left to right and Newman was first, if read top to bottom.

26. Jack Lemmon plays John Gustafson in the 1993 movie "Grumpy Old Men" and the 1995 follow up "Grumpier Old Men". Who plays his arch-rival Max Goldman?

From Quiz The Movies of Jack Lemmon

Answer: Walter Matthau

Both "Grumpy" movies tell of the rivalry between retired school teacher (Lemmon), and ex-tv repairman (Matthau), with side-splitting consequences. Walter Matthau appeared in around seventy movies; in eleven of these he played alongside Jack Lemmon.

27. Lastly, which of Steve McQueen's later movies starred Eli Wallach, Ben Johnson and Levar Burton?

From Quiz The Co-stars of Steve McQueen

Answer: The Hunter (1980)

"The Hunter" was McQueen's final film and told the story of real life bounty hunter Ralph Thorson. Amongst the films McQueen didn't get the chance to star in was "The Bodyguard" (1992), which was made over a decade after his death with Kevin Costner and Whitney Houston. The film was due to have starred McQueen with Diana Ross.

This is category 3046
Last Updated Jul 20 2024 5:45 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.