FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Reeves Keanu Quizzes, Trivia and Puzzles
Reeves Keanu Quizzes, Trivia

Keanu Reeves Trivia

Keanu Reeves Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed L-R

Fun Trivia
5 Keanu Reeves quizzes and 75 Keanu Reeves trivia questions.
1.
  Movie Characters of Keanu Reeves    
Multiple Choice
 15 Qns
I am going to give you a bit of background information on a certain movie Keanu has starred in. You are to give me the name of the character Keanu played in that movie. Watch your spelling and have fun!
Average, 15 Qns, Playgurl1006, Dec 13 07
Average
Playgurl1006
844 plays
2.
  Keanu Reeves (Despite the Talk)    
Multiple Choice
 10 Qns
For all the smack talked about him, Reeves manages to get a number of good jobs. What's more, he works repeatedly with good actors and directors, suggesting that his peers don't find him so awful. This quiz is on those repeated pairings. Enjoy!
Average, 10 Qns, rj211, Jul 25 05
Average
rj211 gold member
1134 plays
3.
  Keanu Reeves Movie Taglines    
Multiple Choice
 20 Qns
I give the tagline, you answer with the movie.
Tough, 20 Qns, rj211, Jan 09 03
Tough
rj211 gold member
2570 plays
4.
  Keanu Reeves's Leading Ladies    
Multiple Choice
 15 Qns
This quiz is about the actresses who have starred in movies alongside Keanu Reeves. All you have to do is identify which actress starred in each of these films with Reeves. Best of luck, and have fun!
Average, 15 Qns, Bronte, Dec 25 21
Average
Bronte
Dec 25 21
2668 plays
5.
  Keanu Reeves Quotes    
Multiple Choice
 15 Qns
Keanu Reeves is a very inscrutable actor with a wide variety of films under his belt. Can you correctly identify which movie each of these quotes came from? Hint: they were all spoken by the man himself.
Difficult, 15 Qns, neosgirrl, Sep 07 05
Difficult
neosgirrl
882 plays
trivia question Quick Question
Which actress played the part of a stripper who falls in love with Jjaks Clayton (Keanu Reeves) in 'Feeling Minnesota' (1996)?

From Quiz "Keanu Reeves's Leading Ladies"




Related Topics
  Reeves, Keanu [Celebrities] (6 quizzes)


Keanu Reeves Trivia Questions

1. "Will the mystery guest please sign in."

From Quiz
Keanu Reeves Quotes

Answer: Speed

"Speed" was released in 1994. Keanu stars as Officer Jack Traven along side Sandra Bullock as Annie Porter. After opening the service elevator doors to reveal noise and light coming from within the elevator below, Jack makes this statement.

2. Keanu Reeves plays ________ in Ron Howard's 1989 movie about the Buckman family. Keanu stars as whom?

From Quiz Movie Characters of Keanu Reeves

Answer: Tod & Hawkes & Tod Hawkes & Todd Hawkes & Todd

Keanu played Tod Hawkes in "Parenthood" directed by Rod Howard. The movie follows the Buckman family and all they go through while trying to raise their children.

3. Reeves and Charlize Theron costarred in the weepy terminally-ill-girl-changing-the-world-one-person-at-a-time movie 'Sweet November' in 2001. Theron had previously played Reeves' ill-fated wife in which movie?

From Quiz Keanu Reeves (Despite the Talk)

Answer: The Devil's Advocate

Reeves and Theron had paired up on 'The Devil's Advocate' (1997), though if you've seen 'The Astronaut's Wife' (1999), you'd know that Theron's character there was essentially the same victim-wife role. Theron then had a brief shining moment with 'The Cider House Rules' (1999) before returning to dross like 'Reindeer Games' (2000) and 'Sweet November'.

4. Which actress played the part of a stripper who falls in love with Jjaks Clayton (Keanu Reeves) in 'Feeling Minnesota' (1996)?

From Quiz Keanu Reeves's Leading Ladies

Answer: Cameron Diaz

Cameron Diaz played Freddie.

5. Going for the gold... Against all odds.

From Quiz Keanu Reeves Movie Taglines

Answer: Flying

1986. This movie is sort of like the gymnastics version of 'Ice Castles'.

6. Keanu Reeves goes back in time as _________.

From Quiz Movie Characters of Keanu Reeves

Answer: Ted Logan

Ted "Theodore" Logan starred in "Bill & Ted's Excellent Adventure" and "Bill & Ted's Bogus Journey". "Bill and Ted's Excellent Adventure" was a big hit back in the 1980s. The sequel however was a bomb.

7. Reeves and German character actor Udo Kier first worked together in 'My Own Private Idaho' (1991). Then they were both cast in 'Even Cowgirls Get the Blues' (1993). What later movie were they again both cast in?

From Quiz Keanu Reeves (Despite the Talk)

Answer: Johnny Mnemonic

Their final pairing was in the bomb 'Johnny Mnemonic' (1995). Maybe that's when Kier lost faith. Kier, a Lars Von Trier mainstay, went on to such luminous work as 'Breaking the Waves' (1996), 'Shadow of the Vampire' (2000), and 'Dancer in the Dark' (2000).

8. In 1995's 'A Walk In The Clouds', who played the young woman left holding the baby, helped by Paul Sutton (Keanu Reeves)?

From Quiz Keanu Reeves's Leading Ladies

Answer: Aitana Sanchez-Gijon

Aitana Sanchez-Gijon played Victoria Aragon.

9. There have been many great drivers but only one great passenger.

From Quiz Keanu Reeves Movie Taglines

Answer: Even Cowgirls Get The Blues

1993. This is a dramedy centered around a girl with remarkably long thumbs.

10. "Pain heals, chicks dig scars, glory...lasts forever."

From Quiz Keanu Reeves Quotes

Answer: The Replacements

"The Replacements" was released in 2000. Keanu stars as Shane Falco. This movie also has a great supporting cast with Gene Hackman, Orlando Jones, Jon Favreau and Rhys Ifans. During their final game as replacement players, Shane (in a huddle with the team) says: "I know you're tired, I know you're hurting, and I wish I could say something classy and inspirational, but that just wouldn't be our style. Pain heals, chicks dig scars, glory...lasts forever." Andre (while knocking fists with Shane): "Right on Shane. Right on, baby, right on."

11. Keanu Reeves plays an undercover cop named ___________ in this Kathryn Bigelow movie. The name of Keanu's character is?

From Quiz Movie Characters of Keanu Reeves

Answer: Johnny & Utah & Johnny Utah & John Utah & John

Keanu Reeves goes undercover as Johnny Utah in "Point Break". Utah has to bust a bunch of surfers when they rob banks as four ex-presidents. Gary Busey and Patrick Swayze also star.

12. Reeves starred in 1986 teen drama 'River's Edge', which boasted supporting work by a well-known Hollywood bad boy. This actor later teamed up with Reeves again as the star's nemesis in an action film. Who is this actor?

From Quiz Keanu Reeves (Despite the Talk)

Answer: Dennis Hopper

Hopper, perhaps most memorable from his terrifying interpretation of Frank Booth in David Lynch's 'Blue Velvet' (1986), played the villainous Howard Payne in 'Speed' (1994). Unfortunately, Hopper followed up that film's blockbuster success with 'Waterworld' (1995).

13. Who played Tod's (Keanu Reeves) girlfriend in the movie 'Parenthood' (1989)?

From Quiz Keanu Reeves's Leading Ladies

Answer: Martha Plimpton

Martha Plimpton played Julie.

14. She just needed a month to change his life forever.

From Quiz Keanu Reeves Movie Taglines

Answer: Sweet November

2001. Reeves stars opposite Charlize Theron in this weepy romance.

15. "There is no spoon?"

From Quiz Keanu Reeves Quotes

Answer: The Matrix

"The Matrix" was released in 1999. Keanu stars as Thomas A. Anderson or Neo. Laurence Fishburne as Morpheus and Carrie-Ann Moss as Trinity also star. Neo, while waiting to meet the Oracle, sees a young boy inexplicably bending a spoon (without his hands). When the boy notices him watching he gives him the spoon and says: "Do not try and bend the spoon, that's impossible. Instead only try to realize the truth." Neo: "What truth?" Boy: "There is no spoon." Neo: "There is no spoon?"

16. Keanu Reeves co-stars with River Phoenix as __________.

From Quiz Movie Characters of Keanu Reeves

Answer: Scott Favor

Keanu starred beside River Phoenix in "My Own Private Idaho". The film was about a gay man named Mike (Phoenix) who suffers from narcolepsy and Scott (Reeves) a straight man who helps Mike find his long lost mother after she abandoned him as a child.

17. In 1993, Uma Thurman starred in 'Even Cowgirls Get the Blues', in which Reeves had a supporting role. They had worked on a film together prior to this, though. Their previous effort was later remade as what successful film?

From Quiz Keanu Reeves (Despite the Talk)

Answer: Cruel Intentions

Reeves worked with Thurman first on 'Dangerous Liaisons' (1988), a story which was rehashed in the exceedingly popular teen flick 'Cruel Intentions' (1999) with Selma Blair in the Thurman role.

18. In the movie 'The Devil's Advocate' (1997), who played the wife of Attorney Kevin Lomax (Keanu Reeves)?

From Quiz Keanu Reeves's Leading Ladies

Answer: Charlize Theron

Charlize Theron played Mary Ann Lomax.

19. Butt ugly. But funny.

From Quiz Keanu Reeves Movie Taglines

Answer: Freaked

1993. Though uncredited, Reeves played Ortiz the Dog Boy in this sci-fi comedy.

20. "For dinner tonight, we have a choice of sardines or sardines."

From Quiz Keanu Reeves Quotes

Answer: Chain Reaction

"Chain Reaction" was released in 1996. Keanu stars as Eddie Kasalivich along with Rachel Weisz as Dr. Lily Sinclair. Eddie and Lily have taken shelter in an abandoned home where the only food available is saltine crackers and sardines thus, this is how Eddie offers them to Lily.

21. Keanu Reeves, Denzel Washington, and Emma Thompson star in the Shakespeare play directed by Kenneth Branagh. Keanu played ___________.

From Quiz Movie Characters of Keanu Reeves

Answer: John & Don & John Don & Don John

Keanu starred in William Shakespeare's "Much Ado About Nothing" with Emma Thompson and Denzel Washington. Hero and Claudio are to be married in one week and to pass the time they work with Don Pedro to set a "lover's trap" for Benedick, an arrogant bachelor. However, Don John (Reeves) tries to break off the wedding by accusing Hero of cheating on Claudio.

22. Who played the female surfer with whom FBI Agent Johnny Utah (Keanu Reeves) has a romance in the movie 'Point Break' (1991)?

From Quiz Keanu Reeves's Leading Ladies

Answer: Lori Petty

Lori Petty played Tyler.

23. Keanu Reeves, Sandra Bullock, and Dennis Hopper star in the 1994 smash hit directed by Jan de Bont. Keanu starred as whom?

From Quiz Movie Characters of Keanu Reeves

Answer: Jack Traven

Keanu Reeves, Sandra Bullock, and Dennis Hopper star in Jan de Bont's "Speed". Dennis Hopper plays a mad man (Howard Payne) who puts a bomb under an LA bus. Once the bus goes 50 miles an hour the bomb is armed. If the bus falls below 50 mph, it will explode. Jack (Reeves) gets a phone call telling him where the bus is, but he cannot take anyone off the bus.

24. Granted, they aren't the same person, but they are in a band together. Both Flea and Anthony Kiedis of the Red Hot Chili Peppers were in movies with Reeves. What movies were they?

From Quiz Keanu Reeves (Despite the Talk)

Answer: 'My Own Private Idaho' and 'Point Break'

Reeves worked with Flea on 'My Own Private Idaho' (1991). He worked with Flea's bandmate Anthony Kiedis on 'Point Break' (1991).

25. In 'The Gift' (2000), who played the part of wife-beater Donnie Barksdale's (Keanu Reeves) psychic neighbour?

From Quiz Keanu Reeves's Leading Ladies

Answer: Cate Blanchett

Cate Blanchett played Annie Wilson.

26. Once... they made history. Now... they are history.

From Quiz Keanu Reeves Movie Taglines

Answer: Bill and Ted's Bogus Journey

1991. Reeves stars as Ted in this sequel in which he and Bill fight for their lives.

27. Keanu Reeves and Aitana Sánchez-Gijón star in the romantic movie directed by Alfonso Arau. Keanu played ________.

From Quiz Movie Characters of Keanu Reeves

Answer: Paul & Sutton & Paul Sutton

"Speed" star Keanu Reeves pairs up with "Love Walked In" star Aitana Sánchez-Gijón in "A Walk in the Clouds". A WW2 veteran, Paul Sutton (Reeves) begins selling candy on the road. He finds himself kicked off the bus he is traveling in with Victoria. Victoria is a young single pregnant Hispanic-American woman who is going home, but cannot tell her family the baby has no father. Paul agrees to act as the baby's father for one day and then leave early in the morning. However, fate steps in. Can the married man Paul truly find love in Victoria?

This is category 3082
Last Updated Feb 23 2024 10:59 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.