FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Roberts Julia Quizzes, Trivia and Puzzles
Roberts Julia Quizzes, Trivia

Julia Roberts Trivia

Julia Roberts Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed L-R

Fun Trivia
11 Julia Roberts quizzes and 130 Julia Roberts trivia questions.
1.
  Julia's Jobs   great trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Janitor, jeweller, judge - just what job did Julia do justice to? All this quiz requires is for you to match Julia Robert's movies with the occupations she has in each of them.
Average, 10 Qns, Midget40, Mar 01 18
Average
Midget40 gold member
Mar 01 18
518 plays
2.
  Lovers the Winds Whisked Away    
Multiple Choice
 10 Qns
Can you pick the leading men that Julia Roberts has blown away in this small sampling of her films?
Average, 10 Qns, lones78, Jun 20 23
Average
lones78 gold member
Jun 20 23
2333 plays
3.
  Julia Roberts' Movies    
Multiple Choice
 10 Qns
I'll give a small summary of a Julia Roberts movie, and all you have to do is name it. Warning: Spoilers.
Easier, 10 Qns, y3kid, Jul 13 12
Easier
y3kid
4752 plays
4.
  Roberts' Roles   popular trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Match the film character portrayed by Julia Roberts to the movie in which the character appeared.
Average, 10 Qns, donna399, Mar 24 17
Average
donna399 gold member
412 plays
5.
  Taglines -- Julia Roberts Films    
Multiple Choice
 10 Qns
I will give you the tagline from some of my favourite Julia Roberts' movies and you guess the name of the movie. Enjoy!
Easier, 10 Qns, Savannah123, Nov 16 15
Easier
Savannah123
2057 plays
6.
  Julia Roberts' Costars    
Multiple Choice
 10 Qns
I will give you Julia Roberts' costars and you will have to chose in which movie they appeared together. Have fun!
Very Easy, 10 Qns, liz33, Jan 08 15
Very Easy
liz33
4940 plays
7.
  Julia Roberts Co-Stars    
Multiple Choice
 15 Qns
Simple: I name a Julia Roberts film, you choose her co-star.
Easier, 15 Qns, Ophelia78, Aug 16 04
Easier
Ophelia78
6799 plays
8.
  Julia Roberts Movie Taglines!    
Multiple Choice
 10 Qns
I give a tagline and all you do is say what movie it was.
Average, 10 Qns, rmillar, Jul 14 07
Average
rmillar
3815 plays
9.
  Julia Roberts Movies    
Multiple Choice
 10 Qns
A quiz on the movies that Julia Roberts has starred in.
Tough, 10 Qns, ashalia, Sep 01 23
Tough
ashalia
Sep 01 23
3475 plays
10.
  Julia Roberts' Movie Taglines    
Multiple Choice
 10 Qns
These questions are based on the taglines to one of my favorite female actresses. Have fun! There will be more to come!
Average, 10 Qns, NalaMarie, Jun 14 22
Average
NalaMarie gold member
Jun 14 22
3599 plays
trivia question Quick Question
What was the name of Julia's character in the 1988 movie, 'Mystic Pizza'?

From Quiz "Julia Roberts Movies"




11.
  Julia Roberts' Movie Characters    
Multiple Choice
 25 Qns
The FIRST names of the characters that Julia Roberts has portrayed. Do not use quotations in the answers.
Difficult, 25 Qns, OozieMae, Jun 14 22
Difficult
OozieMae
Jun 14 22
2577 plays
Related Topics
  Roberts, Julia [Celebrities] (4 quizzes)


Julia Roberts Trivia Questions

1. "She walked off the street, into his life and stole his heart."

From Quiz
Taglines -- Julia Roberts Films

Answer: Pretty Woman

On a business trip to Los Angeles, Edward Lewis (Gere) picks up Vivian Ward (Roberts) - a hooker who will change his life forever. She indeed "walked off the street and stole his heart". Directed by Gary Marshall and released in 1990, the working title of this film was "$3,000". Although this role transformed Julia Roberts into a superstar, Disney initially didn't want her in the lead and hoped to secure Meg Ryan. Both Molly Ringwald and Daryl Hannah turned down the part of Vivian Ward; while Christopher Reeve was originally considered for the Edward Lewis role.

2. Movie star Julia falls in love with a bookshop owner. Name the film.

From Quiz Julia Roberts' Movies

Answer: Notting Hill

This is my favorite movie. It's a classic.

3. Julia's name in 1990's 'Pretty Woman'

From Quiz Julia Roberts' Movie Characters

Answer: Vivian & Viv

Full name Vivian Ward

4. "Julianne fell in love with her best friend the day he decided to marry someone else."

From Quiz Taglines -- Julia Roberts Films

Answer: My Best Friend's Wedding

Commitment-shy Julianne Potter (Roberts) never knew what she wanted until she saw him walking out of her life... or rather, marrying someone else! The tagline perfectly sums up the essence of the movie which, for me, is all about lost opportunities. Julia Roberts hand-picked both Dermot Mulroney (Michael) and Cameron Diaz (Kimmy) for this 1997 film which was directed by P J Hogan. There was an alternative ending to the movie where Julianne and Michael end up together, but test audiences didn't like it. The director also considered ending the film with Jules meeting someone else at the wedding reception (John Corbett), but test audiences wanted to see more of George (Rupert Everett).

5. Julia as a 'commitment-phobe' wanting just to meet the 'right guy'. Name the film.

From Quiz Julia Roberts' Movies

Answer: Runaway Bride

A reunion of Julia and Richard Gere is always good to see.

6. Who was the director of her 1997 movie, 'Conspiracy Theory'?

From Quiz Julia Roberts Movies

Answer: Richard Donner

Mel Gibson was her co-star in the movie and his character was Jerry Fletcher, Brian Helgeland was the writer of the movie, and Jim Van Wyck was the executive producer.

7. 'A comedy about celebrity, family and other forms of insanity' is the tagline to what movie?

From Quiz Julia Roberts' Movie Taglines

Answer: 'America's Sweethearts'

This movie was released in 2001. Although I haven't seen it yet, I will!

8. Julia's name in 1993's 'The Pelican Brief'

From Quiz Julia Roberts' Movie Characters

Answer: Darby

Full name Darby Shaw

9. "Can the most famous film star in the world fall for the man on the street?"

From Quiz Taglines -- Julia Roberts Films

Answer: Notting Hill

Anna Scott (Roberts) is the world's most famous movie star. William Thacker owns a stagnant bookstore in Notting Hill. For both, something or someone seems to be missing in their lives... can "the man on the street" be that someone for Anna, as the tagline suggests? "Notting Hill" was released in 1999 and directed by Roger Michell. The Marc Chagall painting featured in the movie, and eventually given to William by Anna, is entitled "La Mariee" ("The Wedding") and depicts a young bride.

10. A pizza-loving Julia hitchhikes in her own unique way. Has two good friends to help her see the way. Name the film.

From Quiz Julia Roberts' Movies

Answer: Mystic Pizza

This was her first starring role, and she was great in it.

11. What was the name of Julia's character in the 1989 movie, 'Steel Magnolias'?

From Quiz Julia Roberts Movies

Answer: Shelby Eatenton Latcherie

Ouiser Boudreaux was played by Shirley MacLaine, Clairee Belcher was played by Olympia Dukakis, and Truvy Jones was played by Dolly Parton.

12. Julia's name in 1996's 'Michael Collins'

From Quiz Julia Roberts' Movie Characters

Answer: Kitty

Full name Kitty Kiernan

13. "Catch her if you can"

From Quiz Taglines -- Julia Roberts Films

Answer: Runaway Bride

Director Gary Marshall reunites Richard Gere and Julia Roberts in this 1999 romantic comedy, which tells the story of Maggie (Roberts) who loves being engaged, but seems to have very cold (or is it fast?) feet when it comes to the actual wedding day. Ike (Gere) is a columnist who travels to Maryland to meet this "man-eater" and falls for her... will he be able to "catch" her? The director, Gary Marshall, plays the first baseman at the wedding. He also played a small part in the other Gere/Roberts movie he directed ("Pretty Woman").

14. Julia has a heart of gold and doesn't seem to mind heights. Despite meeting rude salespeople, Julia likes the high life, but also doesn't mind 'squatting'. Name the film.

From Quiz Julia Roberts' Movies

Answer: Pretty Woman

Who doesn't like this movie? It's just too good to say anything bad about.

15. Julia played Von in the 1996 movie, 'Everyone Says I Love You'. What character did Drew Barrymore play?

From Quiz Julia Roberts Movies

Answer: Skylar

Steffi was played by Goldie Hawn, DJ was played by Natasha Lyonne, and Laura was played by Natalie Portman.

16. Julia's name in 1991's 'Dying Young'

From Quiz Julia Roberts' Movie Characters

Answer: Hillary & Hilary

Full name Hillary O'Neil

17. "Be there for the joy. Be there for the tears. Be there for each other."

From Quiz Taglines -- Julia Roberts Films

Answer: Stepmom

The last thing on career-minded, fashion photographer Isabel's mind is family, but she tries her best to get her boyfriend's children to like her. It doesn't help that the children's natural mother is supermom, either! When she (the ex) discovers she is terminally ill, Isabel is forced to play a larger role in the kids' lives and learns the values of a family - perfectly summed up by the tagline. Rejected titles for this 1998 tearjerker (directed by Chris Columbus) include "Goodnight Moon", "Promises Kept", "See You in My Dreams" and "Always, Always".

18. Julia works for the government, but gets caught up in a conspiracy. Enjoys horseback riding. Name the film.

From Quiz Julia Roberts' Movies

Answer: Conspiracy Theory

Mel Gibson reportedly played a lot of pranks on Julia during the shooting.

19. What was the name of Julia's character in the 1996 movie, 'Michael Collins'?

From Quiz Julia Roberts Movies

Answer: Kitty Kiernan

Grace was the name of Julia's character in the 1995 movie, 'Something to Talk About', Hillary O'Neil was the name of Julia's character in the 1991 movie, 'Dying Young', and Darby Shaw was the name of Julia's character in the 1993 movie, 'The Pelican Brief'.

20. Name the movie for this tagline. 'She's giving him something nobody else could. A reason to live'?

From Quiz Julia Roberts' Movie Taglines

Answer: Dying Young

Julia becomes a dying man's nurse, then lover.

21. Julia's name in 1998's 'Stepmom'

From Quiz Julia Roberts' Movie Characters

Answer: Isabel & Isabelle

Full name Isabel Kelly

22. "A comedy about celebrity, family and other forms of insanity."

From Quiz Taglines -- Julia Roberts Films

Answer: America's Sweethearts

A veteran publicist (portrayed by Billy Crystal) tries to promote a troubled film starring an A-list couple (Cathering Zeta Jones and John Cusack) who recently suffered a very public split. The movie is filled with hilarious moments, reminiscent of the crazy world of celebrities and family fueds - indeed an insane comedy, as the tagline promise! This 2001 romatic comedy was director Joe Roth's first movie in eleven years. Robert Downey Jr was originally slated to play Eddie but John Cusack was cast instead, due to Downey's drug problems.

23. Julia as a southern bride risking everything for the one thing she wants but shouldn't have. Name the film.

From Quiz Julia Roberts' Movies

Answer: Steel Magnolias

Total chick flick. 'I would give up a whole lifetime of normal for three seconds of wonderful.' (Is that how the quote goes? I'm not sure...but it's a great quote anyway.)

24. Who was the director of Julia's 1990 release, 'Flatliners'?

From Quiz Julia Roberts Movies

Answer: Joel Schumacher

Peter Filardi was the writer, James Newton Howard was the music composer, and Afram Bill Williams played Ben Hicks in the movie.

This is category 3084
Last Updated Jun 18 2024 11:23 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.