FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Roberts Julia Quizzes, Trivia and Puzzles
Roberts Julia Quizzes, Trivia

Julia Roberts Trivia

Julia Roberts Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Celebrity Trivia
  6. »
  7. Celebrities Q-S

Fun Trivia
4 Julia Roberts quizzes and 40 Julia Roberts trivia questions.
1.
  Julia Fiona Roberts   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Julia Roberts born Julie Fiona Roberts is a wonderful actress. The following questions are about Roberts' life and career.
Average, 10 Qns, rebapitt, Jan 24 23
Average
rebapitt
Jan 24 23
5831 plays
2.
  The Ultimate Julia Roberts Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz contains questions about the life of Julia Roberts.
Difficult, 10 Qns, geresgirl, Jan 22 07
Difficult
geresgirl
6498 plays
3.
  Multiple Choice Quiz about Julia Roberts    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about one of my favourite actresses of all time. You have to be a fan to score big on this quiz!
Average, 10 Qns, TMPink, Apr 15 16
Average
TMPink
561 plays
4.
  Not Just A "Pretty Woman"    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is not like the other JR quiz! Enjoy!
Tough, 10 Qns, Tita, May 10 06
Tough
Tita
5296 plays
Related Topics
  Erin Brockovich [Movies] (4 quizzes)

  Roberts, Julia [Movies] (11 quizzes)


Julia Roberts Trivia Questions

1. Who is Julia Roberts' famous actress niece?

From Quiz
Julia Roberts

Answer: Emma Roberts

Emma Roberts is the daughter of Eric Roberts, Julia Roberts' brother. As a child, Emma used to visit her aunt's film sets.

2. Julia's birth name is ____ _____ Roberts?

From Quiz Julia Roberts

Answer: Julie Fiona Roberts & Julie Fiona

She was born Julie Fiona Roberts. She changed her name to Julia because there was already an actress registered as Julie Roberts.

3. What movie was Julia Roberts nominated for an Oscar for Best Actress?

From Quiz Not Just A "Pretty Woman"

Answer: Pretty Woman

4. What instrument did Julia Roberts play in her high school band?

From Quiz Julia Roberts

Answer: Clarinet

Not only did Julia play the clarinet in her high school band, but she played the oboe as well. She has stated that she was the only oboist in her class.

5. Julia began acting in 1987 as Babs in "Firehouse". Do you know which of the movies listed below were from her early years of acting? Want a couple hints? A teenage band playing through the summer. The other is medical students doing experiments.

From Quiz Julia Fiona Roberts

Answer: "Satisfaction" and "Flatliners"

"Satisfaction" was released in 1988 in which she played the character of Daryle. Daryle and her friends had a band called "Mystery". The girls just wanted to have fun through the summer. Julia played the role of Rachel Mannus in "Flatliners" which was released in 1990. Rachel was a student who witnessed an experiment in which Nelson, played by Kiefer Sutherland, wanted to explore death by dying for a few brief moments and then being revived. Julia was the beloved Tinkerbell in "Hook" which was released in 1991. "I Love Trouble" was released in 1994. Both "Mary Reilly" and "Michael Collins" came out in 1996. "Grand Champion" came out in 2002. "Mona Lisa Smile" was released in 2003.

6. Where was Julia born?

From Quiz Julia Roberts

Answer: Smyrna, Georgia

She was born to Walter and Betty Lou Roberts.

7. What movie was she nominated for Best Supporting Actress?

From Quiz Not Just A "Pretty Woman"

Answer: Steel Magnolias

8. In an interview, what did Julia admit to doing when she was younger?

From Quiz Julia Roberts

Answer: Biting her toenails

In a 2002 interview with 'Movieline', Julia admitted that as a child she hated clipping her nails. Instead, she bit her toenails! The website also quoted her as saying, 'I was very limber'.

9. What is Julia's birthday?

From Quiz Julia Roberts

Answer: October 28, 1967

10. What TV show was she nominated for an Emmy?

From Quiz Not Just A "Pretty Woman"

Answer: Law and Order

She made an appearance in all of these tv shows, but she was only nominated for 'L and O'.

11. What honor was bestowed upon Julia in 2001?

From Quiz Julia Fiona Roberts

Answer: Most Intriguing People

In 2001, she was named one of People Magazine's "Most Intriguing People" and named one of E's top 20 entertainers. In 1990, 1991, 2000, 2002,and 2005 she was named one of the "50 Most Beautiful People" by People Magazine. In 1990 Julia was nominated for an Oscar and also won the People's Choice Award. In 2000 Julia became the first actress to reach the 20 million dollar salary mark. This information can be found on IMDB.com.

12. What high school did Julia attend?

From Quiz Julia Roberts

Answer: Campbell High School

She attended Campbell High School in Georgia. Chatsworth High is the high school Kevin Spacey (the most amazing actor ever!) attended with Val Kilmer.

13. What is the name of Julia's biography?

From Quiz Not Just A "Pretty Woman"

Answer: Julia Roberts: Pretty Superstar

14. In an interview, Julia stated that she has often been in what position when she's had her make-up done?

From Quiz Julia Roberts

Answer: Lying on her back

Julia once stated that she liked to have her make-up done when she is lying on her back. She added that this position gave her 'a relaxed look'. (Source: MSN News Online, 2015)

15. What activity did Julia engage in while on the set, which inspired other women to do likewise?

From Quiz Julia Fiona Roberts

Answer: Knitting

She actually inspired women to knit and made knitting fashionable again. Women I knit with have confirmed this. IMDB quotes her: "You know I'm like a total geek, right? First of all, I sit on the set and knit. It's a very social hobby, as opposed to reading at work - I can chat with people and still be fully engaged."

16. How many siblings does Julia have?

From Quiz Julia Roberts

Answer: 3

She has a brother Eric Roberts, who got her into acting. She also has a sister, Lisa Roberts, and a half sister, Nancy Motes.

17. Julia made a documentary called 'In the Wild: Orangutans with Julia Roberts', what TV network was it made for?

From Quiz Not Just A "Pretty Woman"

Answer: PBS

18. Which actor did Julia date briefly after meeting on an episode of 'Friends'?

From Quiz Julia Roberts

Answer: Matthew Perry

Julia appeared in the 'Friends' episode titled 'The One After the Superbowl'. It aired on January 28, 1996.

19. What state was Julia born in and in what year? Think peaches!

From Quiz Julia Fiona Roberts

Answer: Georgia, 1967

Julie Fiona Roberts, aka Julia Roberts, was born on October 28, 1967 in Smyrna, Georgia. William Bradley Pitt, aka Brad Pitt, was born on December 18, 1963 in Shawnee, Oklahoma. George Timothy Clooney, aka George Clooney, was born on May 6, 1961 in Lexington, Kentucky. Brad and George were her co-stars in "Ocean's Eleven"(2001) and "Ocean's Twelve" (2004). They were awesome movies!

20. What was Julia's very first movie RELEASED?

From Quiz Julia Roberts

Answer: Firehouse

The first movie she acted in was 'Blood Red' which wasn't released until 1989. But her first movie released was 'Firehouse' which was in 1987.

21. What was Julia's first movie?

From Quiz Not Just A "Pretty Woman"

Answer: Firehouse

22. What are the names of Julia Roberts' first-born twins?

From Quiz Julia Roberts

Answer: Hazel and Phinnaeus

Her twins are named Hazel and Phinnaeus (Finn) Moder. Her third child is named Henry Daniel Moder. Cameraman Daniel Moder is the father of all three children.

23. In 1991, Julia won a Golden Globe for Best Actress in a Motion Picture for which movie?

From Quiz Julia Roberts

Answer: Pretty Woman

This is probably my favorite movie of all time. I loved the chemistry between her and Richard Gere. That was a well deserved award in my opinion. This movie set Julia to stardom.

24. For which movie did Julia have to learn to write with her right hand?

From Quiz Julia Roberts

Answer: Erin Brockovich

Julia is left-handed, but the real Erin Brockovich is right-handed. Director Steven Soderbergh wanted the movie to be as accurate as possible, so he requested that Julia learn to write with her right hand. (Source: W Network Online)

25. What were the names of Julia's children who were born on November 28, 2004?

From Quiz Julia Fiona Roberts

Answer: Phinneaus and Hazel

Daniel is the children's father, Eric is her brother. Fiona is her middle name.

26. Julia married Daniel Moder on July 4, 2002, at her ranch. In which state is that ranch?

From Quiz Julia Roberts

Answer: New Mexico

The ranch has horses and dogs she adopted from the animal shelter. Her neighbor is United States Secretary of Defense, Donald Rumsfeld. She told him it makes her feel a lot safer knowing the Secretary of Defense is right next door.

27. What actor has NOT been romantically involved with Julia?

From Quiz Not Just A "Pretty Woman"

Answer: Nick Nolte

28. With which actor did Julia co-star in 'Pretty Woman' and 'Runaway Bride'?

From Quiz Julia Roberts

Answer: Richard Gere

Julia Roberts and Richard Gere co-starred in 'Pretty Woman' in 1990. They teamed up together again in 'Runaway Bride' in 1999.

29. When Julia gets nervous, which of her eyes tears up?

From Quiz Julia Roberts

Answer: Left & L

Yep, when Julia gets nervous, her left eye tears up and it looks like she's crying. Julia mentioned this during an interview on the Jay Leno show.

30. What three movies did Julia win Golden Globes for?

From Quiz Not Just A "Pretty Woman"

Answer: Steel Magnolias, Pretty Woman, and Erin Brokovich

This is category 13776
Last Updated Feb 25 2024 9:10 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.