FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Slater Christian Quizzes, Trivia and Puzzles
Slater Christian Quizzes, Trivia

Christian Slater Trivia

Christian Slater Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Movie Trivia
  6. »
  7. People Themed S-Z

Fun Trivia
4 Christian Slater quizzes and 50 Christian Slater trivia questions.
1.
  Christian Slater    
Multiple Choice
 10 Qns
Here are my 10 questions on the films and characters of Christian Slater.
Average, 10 Qns, hannah04, May 11 06
Average
hannah04
759 plays
2.
  Christian Slater's Leading Ladies    
Multiple Choice
 10 Qns
All you have to do is identify the actress who starred opposite Christian Slater in each of these movies. Best of luck, and have fun!
Easier, 10 Qns, Bronte, Jul 10 22
Easier
Bronte
Jul 10 22
1386 plays
3.
  Christian Slater Characters    
Multiple Choice
 20 Qns
Match the Christian Slater character to the movie.
Average, 20 Qns, yenner, Apr 10 18
Average
yenner
Apr 10 18
967 plays
4.
  Christian Slater Movies    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz is mostly about some of Christian's cult hits. ENJOY
Tough, 10 Qns, curve66, Apr 05 02
Tough
curve66
1615 plays
trivia question Quick Question
In 'True Romance' Slater's character, Clarence, and his wife Alabama first meet where?

From Quiz "Christian Slater"





Christian Slater Trivia Questions

1. In what movie did Christian Slater play Jason Dean? His father was Big Bud Dean and blew up buildings for a living.

From Quiz
Christian Slater

Answer: Heathers

'Heathers' tells the story of Veronica - a member of the most popular clique in school. Veronica is disillusioned with her friends' superficiality, snobbery and bullying so when she meets Jason Dean, the mysterious new guy in school, she happily agrees to teach her friends a lesson or two. However, things quickly spiral out of her control. Thanks to his father's influence, the finale of 'Heathers' has J.D. trying to blow up his school, with everyone in it, in a mass suicide bid. "When our school blows up tomorrow, it's gonna be the kinda thing to affect a generation; it'll be a Woodstock for the eighties! Veronica, we could have toasted marshmallows together..."

2. In 'Pump Up The Volume' (1990), Mark Hunter, also known as 'DJ Hard Harry', (Christian Slater) catches the eye of a young woman played by whom?

From Quiz Christian Slater's Leading Ladies

Answer: Samantha Mathis

Samantha Mathis played Nora in this teen movie set in Arizona.

3. In what movie does Christian spout motivational sayings?

From Quiz Christian Slater Movies

Answer: Very Bad Things

A real estate agent with weapons and a hint of crazy. My idea of fun

4. What was the name of the film in which he played a novice monk?

From Quiz Christian Slater

Answer: The Name of the Rose

This was an early film of Slater's, in which he starred with Sean Connery. Set in 14th Century Italy, it tells the story of an English monk, William Baskerville (Connery), and his apprentice (Slater) who aim to investigate and solve a series of murders that are taking place in the monastery. The film is based on the book of the same name, written by Umberto Eco.

5. Who played the woman who falls in love with Julian Po (Christian Slater) in the 1997 movie 'Julian Po'?

From Quiz Christian Slater's Leading Ladies

Answer: Robin Tunney

Robin Tunney played Sarah.

6. 'Do your homework in the dark and eat your cereal with a fork' is a quote from what Christian Slater movie?

From Quiz Christian Slater Movies

Answer: Pump Up The Volume & pump up the volume

One of the best movies of all time

7. Complete the movie title in which Christian Slater plays a skateboarder. 'Gleaming the _____'?

From Quiz Christian Slater

Answer: Cube

Slater plays Brian, a guy whose adopted brother is murdered. The police think it is a suicide, but when Brian discovers that the company his brother worked for is shipping arms to the Far East, he decides to investigate for himself. Although it's a pretty dreadful movie Slater does look cute sporting a spikey blond hair-do! The expression 'gleaming the cube' means reaching the pinnacle of skating excellence.

8. Which actress played the role of J.D.'s (Christian Slater) girlfriend in 'Heathers' (1989)?

From Quiz Christian Slater's Leading Ladies

Answer: Winona Ryder

Winona Ryder played Veronica Sawyer. Shannen Doherty also featured in this movie. Winona's other movie credits include "Edwards Scissorhands" and "Mermaids".

9. In what Christian Slater movie does he pull a gun in the cafeteria?

From Quiz Christian Slater Movies

Answer: Heathers

Ah, the hilarity of high school homicide

10. What character does Slater play in 'Young Guns 2'?

From Quiz Christian Slater

Answer: Arkansas Dave

The sequel to 'Young Guns', this film centres around the question of whether Sheriff Pat Garrett really did kill his friend Billy the Kid. Slater spends most of the movie in competition with Billy (played by Emilio Estevez) over who is leader of the gang, and is constantly frustrated that nobody they meet on their travels knows his name.

11. In the movie 'Bed Of Roses' (1996), who played the love interest of widower Lewis Farrell (Christian Slater)?

From Quiz Christian Slater's Leading Ladies

Answer: Mary Stuart Masterson

Mary Stuart Masterson played Lisa Walker.

12. In Pump Up The Volume, what was Mr Deaver's profession?

From Quiz Christian Slater Movies

Answer: Guidance counselor & guidance counselor

And he harrassed and harrassed the poor man

13. What was Slater's character's relationship to Kevin Costner's character in 'Robin Hood: Prince of Thieves'?

From Quiz Christian Slater

Answer: half brother

This film is a good, fun re-telling of the old myth of 'Robin Hood and his Merry Men'. Christian Slater plays Will Scarlett. After his mother died, Robin became jealous when his father met another woman and fathered Will; Robin's father left Will and his mother as a result. Will is bitter about this desertion - hence the animosity he displays towards Robin.

14. The pregnant girlfriend of George Kuffs (Christian Slater) was played by whom, in 1992's 'Kuffs'?

From Quiz Christian Slater's Leading Ladies

Answer: Milla Jovovich

Milla Jovovich played Maya. Milla's other movies include "The Messenger" and "The Fifth Element".

15. Who co starred in Bed Of Roses with Christian?

From Quiz Christian Slater Movies

Answer: Mary Stuart Masterson

16. What film connects Christian Slater to Kevin Bacon?

From Quiz Christian Slater

Answer: Murder in the First

In 'Murder in the First' Slater plays a lawyer trying to prove that his client was driven mad by being cooped up in solitary confinement in Alcatraz for many years (the maximum confinement should have been 19 days). He claims that his client is not therefore responsible for the murder he committed afterwards, and should not be executed.

17. In the movie "Robin Hood: Prince Of Thieves" (1991), who played the love interest of Will Scarlett's (Christian Slater) half-brother?

From Quiz Christian Slater's Leading Ladies

Answer: Mary Elizabeth Mastrantonio

Mary Elizabeth Mastrantonio played Maid Marion.

18. In what movie did Christian star with John Travolta?

From Quiz Christian Slater Movies

Answer: Broken Arrow & broken arrow

19. In 'True Romance' Slater's character, Clarence, and his wife Alabama first meet where?

From Quiz Christian Slater

Answer: a movie theatre

The first scene opens in a bar where Clarence tries to chat up a blonde woman. He then goes to the movie theatre to watch a kung fu triple bill, here he meets Alabama when she (deliberately) spills her popcorn on him. He then takes her to the comic store where he works. Later, he goes to her pimp's house (played by Gary Oldman) and kills him.

20. In 1993's 'Untamed Heart', Adam (Christian Slater) falls in love with a girl played by which actress?

From Quiz Christian Slater's Leading Ladies

Answer: Marisa Tomei

Marisa Tomei played Caroline in this tragic love story.

21. What movie is the line ' Take cover, Arizona' in?

From Quiz Christian Slater Movies

Answer: Pump Up The Volume

22. Who played the wife of Clarence Worley (Christian Slater) in the movie 'True Romance' (1993)?

From Quiz Christian Slater's Leading Ladies

Answer: Patricia Arquette

Patricia Arquette played Alabama Worley. FACT - Patricia used to be married to actor Nicolas Cage.

23. What kind of gum does Mark chew in Pump Up The Volume?

From Quiz Christian Slater Movies

Answer: Black Jack & black jack

24. In what movie does Slater play a DJ on a pirate radio station?

From Quiz Christian Slater

Answer: Pump Up the Volume

Slater plays the new kid in town; he is very shy by day but at night he lets out all his angst through his DJ persona 'Hard Harry'. He manages to incur the wrath of the school principal, and secure the love of Nora (played by Samantha Mathis). When one of Harry's listeners commits suicide, the authorities are forced to find Harry and shut down the station.

25. Riley Hale (Christian Slater) teams up with a woman played by which actress in the movie 'Broken Arrow' (1996)?

From Quiz Christian Slater's Leading Ladies

Answer: Samantha Mathis

Samantha Mathis played Terry Carmichael.

26. In Pump Up The Volume, who plays the opening song to Mark's radio show?

From Quiz Christian Slater Movies

Answer: Leonard Cohen

27. Who was Slater's female co-star (and his character's love interest) in 'Untamed Heart'?

From Quiz Christian Slater

Answer: Marisa Tomei

He starred with Lisanne Falk in 'Heathers', Patricia Arquette in 'True Romance', and Cameron Diaz in 'Very Bad Things'. Rosie Perez also starred in 'Untamed Heart' but not as his love interest. In 'Untamed Heart' he plays a young boy who believes he has the heart of an animal. He works in a kitchen and falls in love with one of his co-workers. The film is a real tear-jerker so I won't give away the ending.

This is category 4425
Last Updated Apr 08 2024 12:52 PM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.