FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Bee Gees Quizzes, Trivia and Puzzles
Bee Gees Quizzes, Trivia

Bee Gees Trivia

Bee Gees Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C

Fun Trivia
13 Bee Gees quizzes and 170 Bee Gees trivia questions.
1.
  Bee Gees "Greatest" Album (1979)    
Collection Quiz
 15 Qns
Compilation of the songs by the Bee Gees from 1975 to 1979. The original release was a double album which featured 20 tracks.
Very Easy, 15 Qns, sw11, Feb 26 24
Very Easy
sw11 gold member
Feb 26 24
337 plays
2.
  The Record, Disc One    
Multiple Choice
 10 Qns
My first quiz is about one of the things I love the most, "The Bee Gees". When I hear their music, I can't help but sing along. Maybe you will too. But you'll have to provide some missing lyric .....
Average, 10 Qns, srmb, Apr 15 04
Average
srmb
3043 plays
3.
  Bee Gees Add a Word    
Multiple Choice
 10 Qns
In this quiz, the first nine answers are each one word. When you add them together you'll have the answer to question number ten, a Bee Gees tune that everyone knows. There are no capital letters in any of the correct answers, none.
Average, 10 Qns, Srmb, Nov 14 09
Average
Srmb
2197 plays
4.
  The Bee Gees    
Multiple Choice
 10 Qns
Can you name the Bee Gees song from the lyrics given?
Average, 10 Qns, JenPenWen, Apr 09 20
Average
JenPenWen
Apr 09 20
691 plays
5.
  The Bee Gees & Andy Gibb Lyrics (1970-83)    
Multiple Choice
 15 Qns
For this quiz about some of the songs of the Brothers Gibb, including the late Andy, I'll give you a portion of a lyric. You pick the song that the lyric is from. All chart information is from "Billboard Magazine"'s Top 40 Pop and/or R&B chart.
Difficult, 15 Qns, TC1261, Sep 03 03
Difficult
TC1261
1629 plays
6.
  Bee Gees - "Odessa"   great trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
This band's album "Odessa" is an album you either love or hate - I loved it! Some trivia about that album follows - have fun.
Tough, 10 Qns, voreqe, Feb 11 08
Tough
voreqe
403 plays
7.
  Thanx 4 the Song!    
Multiple Choice
 15 Qns
These songs were co-written by at least one Bee Gee, but sung (either partly or entirely) by a non-Bee Gee artist. You'll have to guess either the song title and/or the artist. HAVE FUN!
Tough, 15 Qns, discodiva54, Mar 26 03
Tough
discodiva54
2000 plays
8.
  The Still Waters Album    
Multiple Choice
 10 Qns
Let's go back a few years and name that Bee Gees tune. I'll provide some lyric and you provide the song titles ... all from the "Still Waters" album.
Average, 10 Qns, Srmb, Apr 18 04
Average
Srmb
595 plays
9.
  The Brothers' Gibb    
Multiple Choice
 10 Qns
Here is my first Bee Gees quiz. All about Bee Gees history.
Tough, 10 Qns, BGdyl92, Mar 02 19
Tough
BGdyl92
Mar 02 19
1373 plays
10.
  BeeGees..The Prequel    
Multiple Choice
 10 Qns
The Brothers Gibb are into their sixth decade of music..but how much do you know about their beginnings?
Tough, 10 Qns, richardlennon, Aug 16 01
Tough
richardlennon
1938 plays
trivia question Quick Question
"I was a midnight rider on a cloud of smoke. I could make a woman hang on every single stroke. I was an iron man. I had a master plan".

From Quiz "The Still Waters Album"




11.
  Do You Know The Bee Gees?    
Multiple Choice
 25 Qns
I am a die-hard Bee Gees fan. This is as hard as a quiz can get. This quiz tests your knowledge on general info on the Bee Gees, such as albums, songs, lyrics, etc... So good luck and have fun!
Very Difficult, 25 Qns, duke19881614, Sep 04 20
Very Difficult
duke19881614
Sep 04 20
979 plays
12.
  BeeGees songs    
Multiple Choice
 20 Qns
The BeeGees are the 2nd most successful group in history. Here is my first quiz about them, this one mostly about their songs.
Difficult, 20 Qns, duke19881614, Mar 24 03
Difficult
duke19881614
1444 plays
13.
  BeeGees    
Multiple Choice
 10 Qns
The Gee's are back! (Did they ever go away?) Try this Quiz from the 60's till the start of their Disco-Days.
Very Difficult, 10 Qns, richardlennon, Jan 21 02
Very Difficult
richardlennon
1942 plays

Bee Gees Trivia Questions

1. 'Here I lie in a lost and lonely part of town. Held in time in a world of tears I slowly drown. Going home I just can't make it all alone.' Which Bee Gee's song?

From Quiz
The Bee Gees

Answer: Tragedy

'Tragedy', a song written and performed by The Bee Gees, brothers Barry, Robin and Maurice. It reached number one in the UK in 1979, and again in 1998 when it was covered by Steps.

2. Today, Odessa is a Ukrainian port on the Black Sea - but let's take you back to when it was Soviet - when was the Bee Gees album "Odessa" released?

From Quiz Bee Gees - "Odessa"

Answer: 1969

There are many differing thoughts on why they did this album - I think it was their "biggest" statement. To me it is their only mood piece - with a tremendous sense of atmosphere. The orchestration is superb and the "stretch" into art rock/classic territory was brilliant.

3. Which bootleg was the unreleased song "Heat of the Night" an outtake of?

From Quiz Do You Know The Bee Gees?

Answer: Spirits Having Flown

You can find this song on numerous bootleg compilations. It's an incredible song.

4. Which Bee Gee was badly burned as a toddler?

From Quiz The Brothers' Gibb

Answer: Barry

This led to Barry not speaking until he was three years old.

5. '___ the tears and the turbulent years When I would not wait for no-one Didn't stop and take a look at myself And see me losing you'

From Quiz Bee Gees Add a Word

Answer: all

The song is "For Whom the Bell Tolls" released in 1993 on the Album "Size Isn't Everything". "When a lonely heart breaks ..."

6. Barry Gibb sings: "I see the angel and the devil in your heart. I confess, either one is my addiction".

From Quiz The Still Waters Album

Answer: Still Waters Run Deep

"Still Waters Run Deep" is the title song on this album released in 1997. "Just remember when we lie to each other, no one wins and losers weep."

7. "I keep straining my ears to hear a sound. Maybe someone ..."

From Quiz The Record, Disc One

Answer: is digging under ground.

New York Mining Disaster 1941 ... "I keep straining my ears to hear a sound. Maybe someone is digging under ground, or have they given up and all gone home to bed, thinking those who once existed now are dead. Have you seen my wife Mr. Jones?" Written in an empty echoing stairwell and recorded in 1967, this is likely one of the Bee Gees most familiar hits.

8. Name the song that the following lyric is from: "...where did she go when I need her close to me; and the perfect story ended at the start..."

From Quiz The Bee Gees & Andy Gibb Lyrics (1970-83)

Answer: Love So Right

One of my 'first' favorites, "Love So Right", a beautiful, yet bittersweet ballad, hit # 3 on the Pop chart in December, 1976. The song is featured on the platinum "Children of the World" LP.

9. 'Grease' was the word for this artist, thanks to Barry Gibb.

From Quiz Thanx 4 the Song!

Answer: Frankie Valli

One of my favorite m'ovie musicals! Robert Stigwood was one of the producers of 'Grease and also helped launch the career of the Bee Gees.

10. What album is "Down To Earth" on?

From Quiz BeeGees songs

Answer: Idea

One of my favorites on the album.

11. The Gibb brothers were born in

From Quiz BeeGees..The Prequel

Answer: Douglas, Isle of Man

Douglas is their birth place but they've lived everywhere else.

12. 'I can feel the speaking Sky' is a line from which song?

From Quiz BeeGees

Answer: 'Red Chair,Fade Away'

From 'Bee Gees 1st'

13. 'She's juicy and she's trouble. She gets it to me no good. My woman gives me power. Goes down to my blood.' Which Bee Gees song?

From Quiz The Bee Gees

Answer: You Should Be Dancing

'You Should Be Dancing' reached five in the UK singles charts; it was the record which lead them into dance music, and wow didn't they do it well. A disco was not, and still is not, the same without one of the Bee Gee dance numbers. The song also features right at the end of the film 'Despicable Me' and provides a good bit of humour to what was already a great funny family film. If you have not seen this film I highly recommend it.

14. Who was the manager/producer of the "Odessa" album?

From Quiz Bee Gees - "Odessa"

Answer: Robert Stigwood

Phil Spector was the "Wall of Sound", Donn Arden was ELO's manager and Brian Epstein was the Beatles' manager of course. Many said that "Odessa" was the Bee Gees' "Sgt Pepper's" equivalent. Australian Stigwood had huge success with a number of artists such as Cream.

15. Including unreleased ones, how many solo studio ALBUMS does Robin Gibb have?

From Quiz Do You Know The Bee Gees?

Answer: six

They are: "Robin's Reign", "Sing Slowly Sisters", "How Old Are You", "Secret Agent", "Walls Have Eyes", and "Magnet", in that order.

16. What was the Bee Gees' first U.S. hit?

From Quiz The Brothers' Gibb

Answer: New York Mining Disaster 1941

"Three Kisses Of Love" was one of their first Australian hits.

17. 'You better beware, I swear I'm gonna be there one day when you fall ___ could never let you cast aside The greatest love of all'

From Quiz Bee Gees Add a Word

Answer: I

1987, the album was "E.S.P." "There's no fight you can't fight This battle of love with me. You win again ..."

18. Maurice sings: "She'll read your mind. She's smart as a whip".

From Quiz The Still Waters Album

Answer: Closer than Close

In concert (One Night Only, Las Vegas) Robin says that it's time for Maurice to make a complete fool of himself. He doesn't. "Closer than Close" will send you searching for other songs on which Maurice sings lead. Hint, there's two on "This is Where I Came In". It was a sad day January 13th, 2003 when my favourite Bee Gee passed away.

19. "Now it's my turn to say and I say you're ...."

From Quiz The Record, Disc One

Answer: a holiday.

Holiday ... "Ooh you're a holiday, every day, such a holiday. Now it's my turn to say and I say you're a holiday. It's something I thinks worthwhile If the puppet makes smile If not then you're throwing stones. Throwing stones, throwing stones." The album was "Bee Gees 1st" recorded in 1967.

20. Name the song that the following lyric is from: "...say my thought, should I find out she don't care at all..."

From Quiz The Bee Gees & Andy Gibb Lyrics (1970-83)

Answer: (Love Is) Thicker Than Water

The late Andy's second hit single, "(Love Is) Thicker Than Water" became his second consecutive # 1 Pop hit in March, 1978. Interestingly, the song replaced his brothers' hit, "Staying Alive", at # 1. Further, the following week, their song, "Night Fever", would replace Andy's hit in the # 1 spot! By the way, according to the "VH1 Rock Stars Encyclopedia", Eagles quitarist, Joe Walsh, played guitar on this song.

21. Which Andy Gibb song contained the following lyric: 'But dreams are made for those who really try'?

From Quiz Thanx 4 the Song!

Answer: (Our Love) Don't Throw It All Away

Both this song and 'Why' were on Andy's second album, 'Shadow Dancing.' 'Fanny' is actually a Bee Gees song (from the 'Main Course' album). When this song was performed on the Bee Gees special 'One Night Only' I almost cried- it was so beautiful! (I know you don't care, but still)

22. What is the only song ever sung by the BeeGees on an album that is not actually written by them?

From Quiz BeeGees songs

Answer: Such A Shame

Another song off the "Idea" album. It was written by lead guitarist Vince Melouney and sung by Maurice.

23. Who are the twins?

From Quiz BeeGees..The Prequel

Answer: Robin and Maurice

Robin and Maurice are fraternal twins - Robin is the elder by 30 minutes.

24. What was the last recorded album the Bee Gees released before they broke up in 1969?

From Quiz BeeGees

Answer: 'Odessa'

Perhaps it should have been called 'Spicks and Spats'..but brotherly love brought them back.

25. 'One day I'm gonna lift the cover and look inside your heart. We gotta level before we go and tear this love apart. There's no fight you can't fight this battle of love with me.' Which Bee Gee's record is this?

From Quiz The Bee Gees

Answer: You Win Again

'You Win Again' was a 1987 hit for the brothers. Maurice Gibb once stated in an interview that he liked it that when a Bee Gees song was played you instantly knew it was them by the jabba-doomba jabba-doomba sound, and this was no exception.

26. What was the name of the B-Side song on the international single "Jumbo"?

From Quiz Do You Know The Bee Gees?

Answer: The Singer Sang His Song

All of those songs cannot be found on albums and are only available as singles.

27. Which Bee Gee had alcoholic problems?

From Quiz The Brothers' Gibb

Answer: Maurice

For most of Maurice's life, he battled alcoholic problems until ending them in the '90s.

28. This is a tidbit from Smoke and Mirrors ... "to heed the ____ my father said."

From Quiz Bee Gees Add a Word

Answer: words

It's on the "Still Waters" album, 1997. And begins ... "When I was a boy, all the books I read, I followed like a blind man ..."

29. "I don't have a right to follow you. Don't have a licence to get closer".

From Quiz The Still Waters Album

Answer: Obsessions

On the video "Keppel Road" the Brothers refer to "Obsessions" as the "stalker song". Something a bit different, both the song and the video have a dark, nebulous feel.

30. "And now I've found that the world is round and of course ..."

From Quiz The Record, Disc One

Answer: it rains everyday

World ... "Now I've found that the world is round and of course it rains everyday. Living tomorrow, where in the world will I be tomorrow? How far am I able to see? Or am I needed here?" I'd never heard this one until I got "The Record". It reminds me of that pessimistic philosophy of the late 60's. The future being a frightening thing.

This is category 2620
Last Updated Mar 03 2024 1:08 PM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.