FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Adams Bryan Quizzes, Trivia and Puzzles
Adams Bryan Quizzes, Trivia

Bryan Adams Trivia

Bryan Adams Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C

Fun Trivia
Bryan Adams
10 Bryan Adams quizzes and 115 Bryan Adams trivia questions.
1.
  Bryan Adams Lyrics   popular trivia quiz  
Match Quiz
 10 Qns
Canadian musician Bryan Adams has been a celebrated figure in international rock, pop, and contemporary genres since the 1970s. In this quiz, match his lyrics to just some of his top hits. Good luck!
Easier, 10 Qns, kyleisalive, Apr 15 23
Easier
kyleisalive editor
Apr 15 23
63 plays
2.
  Bryan Adams' 'Summer of '69'    
Multiple Choice
 10 Qns
This quiz asks you to complete the lyrics of lines from the song 'Summer of '69' by Bryan Adams. The lines appear in the same order in the quiz as they do in the song.
Very Easy, 10 Qns, misstified, Sep 14 21
Very Easy
misstified gold member
Sep 14 21
358 plays
3.
  Bryan Adams    
Multiple Choice
 15 Qns
The quiz is about the legendary Bryan Adams AKA The Groover from Vancouver'. Just simply name the record with the given lyrics.
Average, 15 Qns, JenPenWen, Aug 05 13
Average
JenPenWen
659 plays
4.
  Ultimate Bryan Adams Lyrics    
Multiple Choice
 10 Qns
Wrack your brains as try to remember which Bryan Adams songs these lyrics are from!
Average, 10 Qns, EmmaRen, Dec 29 06
Average
EmmaRen
2199 plays
5.
  Room Service Lyrics    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz about the 2004 album "Room Service". See if you know which lyrics are from which song.
Average, 10 Qns, crazeesurf, Jul 27 07
Average
crazeesurf
502 plays
6.
  Bryan Adams Music    
Multiple Choice
 15 Qns
Some difficult lyrics for the diehard fans of the "Groover From Vancouver"! Hope you enjoy it.
Average, 15 Qns, sharron2711, Oct 02 11
Average
sharron2711
1200 plays
7.
  Lyrics - Bryan Adams    
Multiple Choice
 10 Qns
I'm a big Bryan Adams fan, so this seemed the natural way to start with a quiz! Hope you enjoy it. I'll give you a lyric, and you have to choose the song it is from.
Tough, 10 Qns, vickylee0207, Mar 09 05
Tough
vickylee0207
1045 plays
8.
  10 Questions: Bryan Adams Lyrics Multiple Choice Quiz    
Multiple Choice
 10 Qns
I'll give you the words and you'll just have name the song they come from.
Tough, 10 Qns, liis105, Aug 22 08
Tough
liis105
1902 plays
9.
  "Waking Up the Neighbours"    
Multiple Choice
 10 Qns
This is a quiz on the Bryan Adams album 'Waking Up the Neighbours'. I will give you some lyrics from a song and you have to tell me which song it comes from.
Average, 10 Qns, bluebabes, Oct 03 03
Average
bluebabes
1427 plays
10.
  Test yourself! Bryan Adams Lyrics Quiz    
Multiple Choice
 15 Qns
I give you the lyric and you click on the song. Quite a tricky one, but if you know BA from the early days it shouldn't be too difficult.
Difficult, 15 Qns, bunny123, May 27 01
Difficult
bunny123
1545 plays

Bryan Adams Trivia Questions

1. In the first line of the song what kind of guitar did the singer obtain? 'I got _____ _____ _____ six-string'

From Quiz
Bryan Adams' 'Summer of '69'

Answer: my first real

Canadian singer, guitarist, songwriter, philanthropist and photographer Bryan Guy Adams was born in 1959. He became the vocalist in the group Sweeney Todd when he was 15 and soon afterwards left school to join the group, Shock, before moving on to pursue a solo career in music and meeting musician and songwriter, Jim Vallance. Jim had left his band to concentrate on songwriting and the two men apparently collaborated closely for a number of years to co-write songs for Bryan and for other artists, such as Tina Turner and Kiss, then worked together more intermittently after that. Together they wrote Bryan's first single, 'Let Me Take You Dancing' (1978) and most of the songs on his first album entitled simply 'Bryan Adams' (1980). Then in January 1984 they co-wrote the song 'Summer of '69', working in Jim's basement studio.

2. Which song is this line from? "I'm just a guy - I'm just me. I'm happy with my feet up on the table - in front of my TV."

From Quiz Room Service Lyrics

Answer: She's A Little Too Good For Me

"Room Service" is Bryan's amazing 14th album! His first album ("Bryan Adams") was released in February 1980. It featured the single "Remember" which is the first song on his 2005 compilation album "Anthology".

3. Which song are these lyrics from "All I did was fool around and my whole world came crumblin' down"?

From Quiz Lyrics - Bryan Adams

Answer: Is Your Mama Gonna Miss Ya?

From the 1991 Album "Waking Up The Neighbours" which included the now infamous "Everything I Do" of "Robin Hood" soundtrack fame.

4. What song do these lyrics come from? "She went huff and blew my little house down"

From Quiz "Waking Up the Neighbours"

Answer: 'Is Your Mama Gonna Miss You'

This is the first song on the album.

5. 'Everybody wants to be winner-everybody has a dream.'

From Quiz Bryan Adams Lyrics

Answer: 'Star'

This song is from a album named '18 Til I Die'.

6. Time has no mercy, time won't stand still for you.

From Quiz Bryan Adams Lyrics

Answer: Into the fire

7. After a while what did two other men connected with the band do? 'Jimmy quit and Jody got _____'

From Quiz Bryan Adams' 'Summer of '69'

Answer: married

The fictional band member 'Jody', who got married and presumably left the band in Bryan Adams' song 'Summer of '69', was based on a real-life person, Jody Perpik, who was the sound man and tour manager for Bryan. Around the time Bryan and Jim Vallance were composing the song the real Jody did get married although he carried on being Bryan's sound man and tour manager. The video for the song was filmed by Steve Barton and Jody and his wife appeared in it in the car with a "Just Married" sign. Bryan's girlfriend in the video was played by English actress Lysette Anthony. The actor who played her later husband/partner was Garwin Sanford, who became better known for his role as Captain Taylor Shields in the television series 'Hawkeye'. Although it did not win, the video was nominated for a 1985 MTV Video Music Award in the Best Male Video category.

8. Do you recognize this line? "Every time you turn around and wanna run - oh come to me. When every little dream comes undone - oh don't worry."

From Quiz Room Service Lyrics

Answer: Flying

Bryan was born on 5th November 1959 in Kingston, Ontario. For the first ten years of his life, however, he moved around a lot with his English diplomat parents living in places such as Portugal, Austria and Israel. In 1973 they settled down in Vancouver where he has remained, hence the nickname the "Groover from Vancouver"! He currently resides in London.

9. "Kick off your shoes and make yourself at home" are lyrics from which song?

From Quiz Lyrics - Bryan Adams

Answer: There Will Never Be Another Tonight

Also from the album "Waking Up the Neighbours". "Christmas Time" was actually performed in the Vatican for the Pope in December 2000.

10. Which song do these lyrics come from? "When the phone stops ringin' love has surely died, But the grass is greener babe on the other side"

From Quiz "Waking Up the Neighbours"

Answer: 'Vanishing'

Bryan Adams was born in Kingston, Ontario, Canada in 1959.

11. 'Tonight's the night we're going all the way'

From Quiz Ultimate Bryan Adams Lyrics

Answer: There Will Never be Another Tonight

This song appears on the album 'Waking Up the Neighbours', which was an extremely well selling album...maybe because it had the theme from the 'Robin Hood' movie, 'Everything I Do' on it?

12. "I've seen many moons through these wrinkled eyes" is the first line of which song?

From Quiz Bryan Adams Music

Answer: "Native Son"

From the "Into The Fire" album.

13. 'Gonna make this moment last for all your life.'

From Quiz Bryan Adams Lyrics

Answer: 'The Best Of Me'

This song is from a album named 'The Best of Me'.

14. In retrospect, what did the summer appear to do? 'That summer seemed to _____ _____'

From Quiz Bryan Adams' 'Summer of '69'

Answer: last forever

The single, 'Summer of '69' by Bryan Adams, was recorded in the Little Mountain Sound Studios in Vancouver and produced by Bryan and by Bob Clearmountain. It was first released as a single in June 1985 and was the fourth single to be released from his 1984 album, 'Reckless'. Two tracks appeared on its B-side, one of which was 'Kids Wanna Rock', another track from the same album, and the other was 'The Best Was Yet to Come' from his previous album 'Cuts Like a Knife' (1983). 'Summer of '69' rose to number five on the US Billboard Hot 100 and to number eleven on the Canadian RPM singles chart. It only reached number forty-two on the UK singles chart but Bryan has said that this was because the song was not played on a major radio station in the UK at the time. The song gradually became, and remained, more popular in the UK though and eventually received a double Platinum certification from the British Phonographic Industry (BPI) for sales there. In fact, when it was re-issued later, it reached the lower levels of the UK singles charts in 2006, 2007 and 2008.

15. 'Who are you to say that I am wrong? Who are you to say I'm crazy? Ain't a crime of passion coming on strong. I'm only trying to treat you like a lady. And I can't help myself baby. Do I have to prove my innocence?' Name the song.

From Quiz Bryan Adams

Answer: Not Guilty

'Not Guilty' is a real rock song from his album 'Waking Up the Neighbours'. I was surprised to find that it was not released as a single. Bryan Adams spends a lot of his time on his foundation 'The Bryan Adams Foundation' which aims to educate children and young people around the world.

16. "I had it all and didn't know how to use it. I was so stupid - it was right before my eyes." Which song was that line from?

From Quiz Room Service Lyrics

Answer: Right Back Where I Started From

He is a very talented photographer as well as a musician and his photograph of Queen Elizabeth II was used as the Canadian postage stamp in both 2004 and 2005. He has also had photos published in many famous magazines including "British Vogue" and "Vanity Fair". He created a book with Calvin Klein called "American Women" which was published in June 2005.

17. Which song are these lyrics from? "Let down your defenses baby - show me what you feel".

From Quiz Lyrics - Bryan Adams

Answer: Do To You

From the 1996 album "18 'til I Die". "Star" was used in the soundtrack to the Robin Williams movie "Jack".

18. Which song do these lyrics come from? "You can't tell me it's not worth tryin' for, You can't tell me it's not worth dyin' for"

From Quiz "Waking Up the Neighbours"

Answer: '(Everything I Do) I Do It For You'

'(Everything I do) I do it for you', and 'Can't Stop This Thing we Started' can also both be found on Bryan Adams' 'The Best of Me' album. This song was written and recorded by Bryan Adams for the film 'Robin Hood, Prince of Thieves'.

19. 'There's a road, long and winding, the lights are blinding, but it gets there'

From Quiz Ultimate Bryan Adams Lyrics

Answer: Star

This song was released as one of the singles from the album entitled '18 Til I Die', and featured live B-sides of 'Let's Make a Night to Remember' and 'All For Love'.

20. 'It's easy enough to say but I couldn't care less.'

From Quiz Bryan Adams Lyrics

Answer: 'I'm A Liar'

This song is form a album named 'On A Day Like Today'.

21. The singer's philosphical thought is what? 'Ain't no use in _____'

From Quiz Bryan Adams' 'Summer of '69'

Answer: complainin'

As well as in the USA, Canada and the UK, Bryan Adams' song 'Summer of '69' was a success in many other countries too. In mainland Europe it reached the top ten in the Norwegian and Belgian singles charts and the top twenty in both the Swedish and Austrian charts. It did slightly less well in other countries, but did rise to number sixty-two in Germany and to number twenty-nine in Poland. In 1990 the song's popularity grew in other European countries and it reached number four in the Netherlands singles chart and re-entered the Belgian one at number eight. A later globally successful single for Bryan Adams was the 1991 '(Everything I Do) I Do It For You', which was on the soundtrack of 'Robin Hood: The Prince of Thieves', a 1991 movie starring Kevin Costner. This reached number one in the singles charts of at least nineteen countries and remained at number one for sixteen consecutive weeks in the UK. In 1992 Bryan and his co-writers, Michael Kamen and 'Mutt' Lange, received a Grammy Award in the category Best Song Written for a Motion Picture or Television.

22. This line is from the chorus of which song: "It's an endless sky - it's the deepest sea."

From Quiz Room Service Lyrics

Answer: Open Road

Bryan has performed in duets with some very big names. Some of these include: "When You're Gone" with Melanie C (which reached number 3 in the UK singles chart), "It's Only Love" with Tina Turner (which managed to reach number 15 in the US Billboard Hot 100), "All For Love" with Rod Stewart and Sting (which reached number 1 in the US, Canada and Australia) and "I Finally Found Someone" with Barbra Streisand (which reached number 2 in the Australian singles chart).

23. "Well it may be a week, it may be a day" are lyrics from which song?

From Quiz Lyrics - Bryan Adams

Answer: Win Some, Lose Some

All from one of the early Bryan Adams albums - "Bryan Adams" released in 1980.

24. Which song do these lyrics come from? "You gotta ride your broom right into my room"

From Quiz "Waking Up the Neighbours"

Answer: 'There Will Never Be Another Tonight'

Bryan Adams got his first record contract at age 18.

25. 'I've tried the latest lines from A to Z'

From Quiz Ultimate Bryan Adams Lyrics

Answer: The Only Thing that Looks Good on Me is You

This song is the upbeat opening track for the album entitled '18 Til I Die', which starts the album with a taste of the soft rock style that follows in the rest of the songs.

26. "Driving home this evening" is the opening line of which song?

From Quiz Bryan Adams Music

Answer: "Cuts Like A Knife"

From the album of the same name.

27. 'We were young and wild and free.'

From Quiz Bryan Adams Lyrics

Answer: 'Heaven'

This song is from a album named 'Live, Live, Live'.

28. Then I found you and you helped me through.

From Quiz Bryan Adams Lyrics

Answer: Back to you

29. How much time did the singer spend at the drive-in? 'Spent _____ _____ down at the drive-in'

From Quiz Bryan Adams' 'Summer of '69'

Answer: my evenin's

Released as a single in 1985, 'Summer of '69' by Bryan Adams was not only successful in North America and in Europe but did well on other continents too. In its year of release it reached number seven in the New Zealand singles chart and number fourteen in the Australian one. The song has become well known in several Asian countries, including India. People in the Indian music industry, such as a Universal Music India executive, have accounted Bryan the best-known foreign musician in India. Over the decades Bryan has toured extensively, both in North America and in other continents. For instance, he has given concerts in European countries such as England and Luxembourg, in Australia, Japan, the Philippines, Singapore, Malaysia, India, Pakistan and many more. He also sang 'Summer of '69' in Bangladesh during the opening ceremony for the 2011 Cricket World Cup. Later he and Taylor Swift sang the song as a duet in 2018 in Toronto during her Reputation tour.

This is category 1647
Last Updated May 25 2024 5:45 AM
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.