FREE! Click here to Join FunTrivia. Thousands of games, quizzes, and lots more!
Campbell Glen Quizzes, Trivia and Puzzles
Campbell Glen Quizzes, Trivia

Glen Campbell Trivia

Glen Campbell Trivia Quizzes

  1. Home
  2. »
  3. Quizzes
  4. »
  5. Music Trivia
  6. »
  7. Music A-C

Fun Trivia
4 Glen Campbell quizzes and 40 Glen Campbell trivia questions.
1.
  Phoenix on My Mind   best quiz  
Match Quiz
 10 Qns
'By the Time I Get to Phoenix' and 'Gentle on My Mind' are only two of the songs that will forever be associated in my mind with the voice (and guitar) of Glen Campbell. Can you identify these ten from the information supplied?
Easier, 10 Qns, looney_tunes, Jan 22 20
Easier
looney_tunes editor
Jan 22 20
337 plays
2.
  Gentle On The Ears-The Music of Glen Campbell   popular trivia quiz  
Multiple Choice
 10 Qns
Glen Campbell was the ultimate crossover artist in the 60s and 70s, transcending country and pop with several hits on both charts. I dedicate this quiz to my friend and fellow songwriter Catreona (aka Cat)
Average, 10 Qns, Bob9491, Nov 06 14
Average
Bob9491
580 plays
3.
  Glen Campbell, Rhinestone Cowboy II    
Multiple Choice
 10 Qns
Here are more questions about Glen Campbell. They cover both his incredible career and personal life. Like many artists, he's no longer on the charts. But the audiences still get a big wow from his showmanship. Have fun!
Very Difficult, 10 Qns, orangehornet, Nov 26 04
Very Difficult
orangehornet
789 plays
4.
  Glen Campbell: Rhinestone Cowboy    
Multiple Choice
 10 Qns
Glen Campbell has entertained millions for many years. His abilities as a musician and singer remain incredible. This quiz deals with his versatile career. I hope you enjoy it!
Very Difficult, 10 Qns, orangehornet, Mar 14 07
Very Difficult
orangehornet
880 plays
Related Topics
  Country Music [Music] (406 quizzes)

  Folk Music [Music] (38 quizzes)


Glen Campbell Trivia Questions

1. In his hit "By The Time I Get To Phoenix" what other two place names are mentioned?

From Quiz
Gentle On The Ears-The Music of Glen Campbell

Answer: Albuquerque and Oklahoma

This is one of several Glen Campbell hits written by Jimmy Webb. It reached number two on the Billboard country charts, but only number 26 on their Top 40 chart in early 1968.

2. What is Glen's middle name?

From Quiz Glen Campbell, Rhinestone Cowboy II

Answer: Travis

His full name was the title of one album.

3. What was Glen's first hit?

From Quiz Glen Campbell: Rhinestone Cowboy

Answer: Turn Around, Look At Me

Glen co-wrote this song. It was a minor hit on the Crest label. The Vogues later had a hit with the song. He recut it for Capitol. (Note: his autobiography, Rhinestone Cowboy, says that this version appeared on his "By The Time I Get To Phoenix" album. Actually, it was on his "Hey Little One" album. I have a copy. It's a good book, and very helpful with this quiz. But there were other goofs.) Both versions appear on his Legacy boxed set.

4. One of his albums was a tribute to a beloved favorite. Finish the title: "I Remember _________".

From Quiz Glen Campbell, Rhinestone Cowboy II

Answer: Hank Williams

His version of "I'm So Lonesome I Could Cry" is on the "Legacy" boxed set. Several other artists have recorded tribute albums to Hank Williams. Willie Nelson did one to Lefty Frizell. Merle Haggard recorded tribute albums to Bob Wills and Jimmie Rodgers.

5. Who played the banjo on "Gentle On My Mind?"

From Quiz Glen Campbell: Rhinestone Cowboy

Answer: Doug Dillard

John Hartford wrote the song. Glen heard his original version on the radio. Hartford did play it on Glen's TV show. It was the theme song. Glen also plays the banjo on occasion. Steve Martin wrote for Glen's TV show. He self-taught himself the banjo. He was a performer at Disneyland. The banjo was also a staple of his stand-up act. Glen's book has a picture of him playing banjo at one of Glen's concerts. Oh yeah, Steve Martin won a Grammy for his appearance, along with Vince Gill, Marty Stuart, Leon Russell, and Paul Shaffer, on Earl Scruggs' "Foggy Mountain Breakdown." Russell worked with Glen early in their careers. You may have heard of the bluegrass group The Dillards. They also played the Darling boys on The Andy Griffith Show.

6. In the song "Rhinestone Cowboy" Glen says that he "knows every crack on these dirty sidewalks of"....where?

From Quiz Gentle On The Ears-The Music of Glen Campbell

Answer: Broadway

After a three year drought without a Top 40 hit for Glen on the Billboard charts, "Rhinestone Cowboy" reached number one on both the country and Top 40 charts in the summer of 1975.

7. Where is Glen from?

From Quiz Glen Campbell, Rhinestone Cowboy II

Answer: Billstown, Arkansas

Since this town didn't appear on the map, he often said that he was from nearby Delight. (The Seals and Crofts website claimed that he was from Oklahoma! He worked with them in The Champs.) Albuquerque was his first base as a performer. He's lived in Phoenix, the site of a huge hit, for many years.

8. Who first recorded "Galveston?"

From Quiz Glen Campbell: Rhinestone Cowboy

Answer: Don Ho

Can you imagine that? I like Don Ho too. I've only heard Glen's imitation of Don Ho's version. Incidentally, Glen worked with the other artists during his days as a studio musician and harmony singer.

9. One of Glen's later hits was a remake of "It's Just A Matter of Time". What R&B great had the original hit in 1959?

From Quiz Gentle On The Ears-The Music of Glen Campbell

Answer: Brook Benton

"It's Just A Matter of Time" was Brook Benton's first top ten hit, peaking at number three on the Billboard charts. Glen's version peaked at number seven on the country charts in 1985. Randy Travis covered the song in 1989 and took it all the way to number one on the country charts.

10. Which country artist sang with Glen on "Suffer The Little Children?"

From Quiz Glen Campbell, Rhinestone Cowboy II

Answer: Johnny Cash

This song appeared on the "No More Night" album on Word Records. It was the first of his Contemporary Christian albums. (He had recorded the "O Happy Day" album for Capitol years before.) This song can't be considered a regular duet. They sang separate verses, but not together. Each appeared on the other's TV shows. Willie Nelson was a guest star on Glen's 80s syndicated, music only, series. Roy Clark is an old friend. He played banjo on "The Amazing 12 String Guitar Of Glen Campbell" album.

11. Which artist did Glen first hear sing "By The Time I Get To Phoenix?"

From Quiz Glen Campbell: Rhinestone Cowboy

Answer: Johnny Rivers

Johnny Rivers' company published many of Jimmy Webb's early hits. Glen found it on one of Rivers' albums. After hearing Rivers' version, Glen did a session with Pat Boone. Guess which song was done? Glen also worked with the other artists mentioned.

12. Another song Glen covered that was both a pop and country hit was "It's Only Make Believe". What country superstar had the original hit in 1958?

From Quiz Gentle On The Ears-The Music of Glen Campbell

Answer: Conway Twitty

"It's Only Make Believe" was Conway Twitty's first hit, reaching number one on the Billboard Pop charts in 1958. Oddly, it didn't even make the country charts. But Glen's version reached number three on the country chart and number ten on the Top 40 chart in September of 1970.

13. Glen worked with many famous producers as a studio musician. Which one did he never record with?

From Quiz Glen Campbell, Rhinestone Cowboy II

Answer: Chet Atkins

Chet Atkins headed the RCA office in Nashville. Glen was based out of Los Angeles. In his book "Rough Cut," Bowen said that Glen was so well respected, he could drop in on a friend's session and start playing, even if not scheduled. Bowen later produced some of Glen's solo recordings. In Glen's autobiography, he mentioned Quincy Jones using him on the "In The Heat Of The Night" soundtrack. As a member of The Wrecking Crew, Glen was a regular with Phil Spector. Sonny Bono worked with Spector at the time. In his book "The Beat Goes On," he wrote that Glen used to flirt with Cher.

14. Which instrument did Glen especially want on "Wichita Lineman?"

From Quiz Glen Campbell: Rhinestone Cowboy

Answer: Organ

Jimmy Webb wrote this song especially for Glen. After hearing it, Glen wanted to record it right away. In order to get the same sound as the demo, he helped haul Webb's Hammond B organ to the studio. (Those things are mucho heavy!) Webb played it on the recording.

15. Which song did Glen pass on to release "By The Time I Get To Phoenix?"

From Quiz Glen Campbell, Rhinestone Cowboy II

Answer: Woman, Woman

Glen was good friends with Jerry Fuller, the man who discovered Gary Puckett and The Union Gap. Glen had heard the version by co-writer Jimmy Payne on the radio. His version appeared on the "Hey Little One" album. Personally, I think that it could have been a hit for him. But the Union Gap's version was very good. The other possibilities were singles for Glen.

16. What pro football player made his acting debut in Glen's movie "Norwood?"

From Quiz Glen Campbell: Rhinestone Cowboy

Answer: Joe Namath

This was Glen's only starring film role. It reunited him with True Grit producer Hal Wallis and co-star Kim Darby. Dom Deluise was also in it. Glen wrote that he threw the football with Namath between scenes. Does anyone remember Namath's NBC series "The Waverly Wonders?" He played a basketball coach! Personally, I didn't think it was that bad. The series was short-lived. Broadway Joe shouldn't feel too bad about it. New NBC president Fred Silverman ended up cancelling every series introduced that fall season.

17. Here's another "Rhinestone Cowboy" question: According to the song, what happens to "nice guys"?

From Quiz Gentle On The Ears-The Music of Glen Campbell

Answer: They get washed away like the snow and the rain

"Where hustle's the name of the game,and nice guys get washed away like the snow and the rain".

18. What song did Brian Wilson produce for Glen?

From Quiz Glen Campbell, Rhinestone Cowboy II

Answer: Guess I'm Dumb

A great admirer of Phil Spector, Wilson used the Wrecking Crew on many Beach Boys recordings. Glen even appeared on "Pet Sounds"! He also briefly replaced Wilson on the road. His London concert album includes a Beach Boys medley. Both "Guess I'm Dumb" and "Beach Boys Medley" are on the "Legacy" boxed set.

19. Glen hosted a summer replacement series for who?

From Quiz Glen Campbell: Rhinestone Cowboy

Answer: Smothers Brothers

The Summer Brothers Smothers Show led to his Goodtime Hour. Tom Smothers was impressed by Glen's appearance on The Joey Bishop Show. (The brothers also belong to the long list of artists graced by Glen's studio work.) Johnny Cash and Roger Miller both had their own network series. They also did guest appearances on Glen's show. Jerry Reed was a regular on Glen's series. He was Glen's summer replacement!

20. Glen recorded "The Hand That Rocks The Cradle" with Steve Wariner. Who was his original choice?

From Quiz Glen Campbell, Rhinestone Cowboy II

Answer: Charlie Pride

Glen wrote that Charlie Pride had brought the song to him. But Pride got a new record deal. At the time, Glen was recording for MCA. Steve Wariner was also on the label. That can make things much easier. It is also on the "Legacy" boxed set.

21. In 1969 Glen recorded an album of duets with a popular female singer of the day. They had two hit singles: "Let It Be Me" and "All I Have to Do Is Dream". Who was this beautiful duet partner?

From Quiz Gentle On The Ears-The Music of Glen Campbell

Answer: Bobbie Gentry

Both singles by Glen and Bobbie were top ten country hits and were also top 30 hits on the Billboard pop charts. In 1971 Glen and Anne Murray did do a duet together--a mashup of "By The Time I Get To Phoenix" and "I Say A Little Prayer".

22. Glen sang about building a mansion in what city?

From Quiz Glen Campbell, Rhinestone Cowboy II

Answer: Branson

This song appeared on the Laserlight album "Greatest Hits Live." It was recorded at the Glen Campbell Goodtime Theatre in Branson, Missouri. Like many artists, Glen spent some time performing there. But he later opted for life back on the road. However, he still does shows at other artists' theaters in Branson. This song is also featured on the "Legacy" boxed set. Glen felt that writer Paul Overstreet got it right. This song could be the story of many famous artists.

23. What artist took the photo for one of Glen's albums?

From Quiz Glen Campbell: Rhinestone Cowboy

Answer: Kenny Rogers

Kenny Rogers' work as a photographer is well-known. The album was "The Best Of Glen Campbell." (An interview that appeared on the sleeve was very helpful with this quiz.) Glen played for him during the First Edition Days. Buck Owens and Merle Haggard (still another artist Glen played for) appeared on Glen's TV series. It's probably best that I not discuss his history with Mac Davis.

24. In Glen's hit "Wichita Lineman" who is he a lineman for?

From Quiz Gentle On The Ears-The Music of Glen Campbell

Answer: The county

"Wichita Lineman" was another Jimmy Webb composition. It peaked at number three on the Billboard pop charts, but went all the way to number one on the country charts in November 1968.

25. What Western theme is a regular part of Glen's live act?

From Quiz Glen Campbell, Rhinestone Cowboy II

Answer: The William Tell Overture

This classical theme has long been associated with The Lone Ranger. One "Mad" magazine collection had a funny story. During a Young People's Concert program, the host challenged his young audience to listen and not think of the Lone Ranger. Dad walked by and hollered, "Hi yo Silver!" A studio version was the B-side of "Southern Nights." At least two live versions have been released. One is featured on "The Glen Campbell Collection." Another appeared on his PBS concert video. Check it out! He said that it went so fast, you couldn't tell if he made any mistakes.

26. What Christian artist co-wrote "Jesus and Me?"

From Quiz Glen Campbell: Rhinestone Cowboy

Answer: Phil Driscoll

He co-wrote the song with famed producer Lari Goss. Glen said that it was like his life flashed before their eyes. The song first appeared on the "Show Me Your Way" album. It was later the title song for a collection of his Christian hits. Like most hits albums, some songs were missing.

This is category 12787
play trivia = Top 5% Rated Quiz, take trivia quiz Top 10% Rated Quiz, test trivia quiz Top 20% Rated Quiz, popular trivia A Well Rated Quiz
new quizzes = added recently, editor pick = Editor's Pick editor = FunTrivia Editor gold = Gold Member

Teachers / educators: FunTrivia welcomes the use of our website and quizzes in the classroom as a teaching aid or for preparing and testing students. See our education section. Our quizzes are printable and may be used as question sheets by k-12 teachers, parents, and home schoolers.

 ·  All questions, answers, and quiz content on this website is copyright FunTrivia, Inc and may not be reproduced without permission. Any images from TV shows and movies are copyright their studios, and are being used under "fair use" for commentary and education.